5 Ιουλίου 2010

Ανθοδοχεία από καρπούζι

         Έχετε καλεσμένους στο σπίτι για γεύμα? 

        Θα σας δώσω μια πολύ ωραία ιδέα διακόσμησης του τραπεζιού για να εντυπωσιάσετε! Καλοκαιρινή, πανεύκολη στην κατασκευή και πάνω απ΄ όλα μηδενικού κόστους! Όρεξη να έχετε να δημιουργήσετε, και είμαι σίγουρη ότι όλοι θα μείνουν με ανοιχτό το στόμα! 
 

ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ ΑΠΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ 
 
       Αγοράζουμε ένα ωραίο καρπούζι! Το κόβουμε στην μέση δημιουργώντας δύο ημισφαίρια. Κόβουμε άλλη μια μικρή φετούλα από την κάτω μεριά του ημισφαιρίου έτσι ώστε να μπορεί να σταθεί το καρπούζι στο τραπέζι σαν κούπα.

       Αδειάζουμε το περιεχόμενό του, με ένα μαχαίρι και το βάζουμε σε μια ωραία γαβάθα μέσα στο ψυγείο για να το σερβίρουμε δροσερό στους καλεσμένους μας  μετά το γεύμα! 

        Κατόπιν ξύνουμε το εσωτερικό της φλούδας του καρπουζιού με ένα κουτάλι, έτσι ώστε να μείνει μόνο το άσπρο μέρος.      Αγοράζουμε ένα ματσάκι λουλούδια από την λαϊκή της γειτονιάς! Εγώ προσωπικά αγοράζω κάθε Σάββατο ένα μεγάλο μπουκέτο λουλούδια με μόλις 2 ευρώ, το οποίο μου διατηρείται όλη την εβδομάδα.

       Λίγες ώρες πριν έρθουν οι καλεσμένοι μας γεμίζουμε το καρπούζι με νερό και τοποθετούμε τα λουλούδια όμορφα μέσα. Αν έχουμε αυτό το ειδικό σφουγγάρι που διαθέτουν τα ανθοπωλεία είναι επίσης ιδανικό να το βάλουμε εσωτερικά του καρπουζιού, να το νοτίσουμε με νερό και να καρφώσουμε πάνω σε αυτό τα λουλούδια. Έτσι και θα μας διατηρηθούν περισσότερο και θα είναι πιο όμορφο το αισθητικό αποτέλεσμα.

     


Καλή σας επιτυχία!

1 σχόλιο: