30 Ιουλίου 2012

Μπάρες τύπου Bounty



Το πώς μου αρέσουν οι συνταγές με 3-4 υλικά δεν λέγεται! Το θεωρώ μεγάλη μαγκιά να μπορείς να φτιάξεις κάτι με ελάχιστα υλικά και να είναι νόστιμο. Εκτός βέβαια από το να πετάξεις μια μπριζόλα χοιρινή στα κάρβουνα!! Δεν μιλάω γι΄αυτό, αλλά για το να φτιάξεις κάτι στην κουζίνα, να μαγειρέψεις, να δημιουργήσεις, να εμπνευστείς!


23 Ιουλίου 2012

Μπουγιουρντί (Φέτα Ψητή)


Είστε για ένα... στα γρήγορα?



         Μα τι σκεφτήκατε πάλι!!! Τς, τς, τς… θα σας μαλώσω, ατιμούλικα παιδιά!!

         Μιλάω για το… μπουγιουρντί! Μια λαϊκή, μάλλον ειρωνική έκφραση, στις περιπτώσεις που λαμβάνουμε ή στέλνουμε ένα έγγραφο, γράμμα ή διαταγή με επιτιμητικό περιεχόμενο (κατσάδα). Έχει την έννοια του γρήγορου ή του απροσδόκητου. Έτσι και αυτό το έδεσμα! Πήρε την ονομασία του από την πολύ γρήγορη παρασκευή του, η οποία δεν απαιτεί καθόλου κόπο και χρόνο.

16 Ιουλίου 2012

Ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης



Μάνα γιατί με γέννησες φαγού? 

Ξανθιά γκόμενα, με πλατινέ στιλιζαρισμένο μαλλί, νύχι  ακρυλικό, ελαστικό φόρεμα ν’ αποκαλύπτει τους ανορθωμένους γλουτούς, δίνει παραγγελία μετά του πλουσίου συνοδού της σε κοσμικό εστιατόριο. Σαλάτα φυσικά.  Τι πρωτότυπο! Ρόκα παρμεζάνα με γλυκόξινο ντρέσινγκ για να είμαστε και της μοδώς. Βρώμισε και αυτή η σαλάτα πιά. Σε χωριό να πας,  στο καφενείο της πλατείας που ψήνει σουβλάκια και θα σε ρωτήσει ο μπάρμπας αν θέλεις ρόκα παρμεζάνα.  

8 Ιουλίου 2012

Μανιτάρια Ογκραντέν


       
      Γρήγορο, εύκολο και απλούστατο ορεκτικό φούρνου με μανιτάρια. Η γραβιέρα που περιέχεται σαν συνδετικό υλικό σε συνδυασμό με το γάλα δημιουργεί ένα ωραίο σώμα που ενώνει τα μανιτάρια.  

2 Ιουλίου 2012

Λεβαντένια Muffins Λεμονιού με Παπαρουνόσπορο



Χαμένες προσδοκίες

Ξεκινώ με τις καλύτερες των προθέσεων να φτιάξω μια συνταγή. Την έχω σταμπάρει, την έχω λιγουρευτεί, την έχω οραματιστεί. Αγοράζω τα υλικά (… ευτυχώς είχα και μερικά απ’ αυτά στο σπίτι) και αρχίζω την εκτέλεση με ασυγκράτητο ενθουσιασμό και προσμονή! 

πήγαινε στην κορυφή! 01 09 10