29 Οκτωβρίου 2013

Κέικ Μήλου






Ένα φανταστικό κέικ μήλου που έψαχνα εδώ και πολύ καιρό, έφτασε στα χέρια μου από ανέλπιστη πηγή με καραμπόλα, από θεία μιας φίλης εξ Αμερικής. Η συνταγή είχε και σοκολάτα, όμως ας με συγχωρέσετε οι πιστοί φίλοι της, την παρέλειψα. Προτίμησα να φτιάξω το κέικ απλό, γήινο, και πολύ μηλένιο. Με κυρίαρχο συστατικό το μήλο (διαβάστε παρακάτω και θα δείτε ότι υπερισχύει σε ποσότητα έναντι του αλευριού). Σε συνδυασμό με το καρύδι και την κανέλα, το κέικ αυτό έγινε το απόλυτο φθινοπωρινό κέικ για μας, τη φετινή χρονιά. 

24 Οκτωβρίου 2013

Χορτόπιτα



                


               ....Ουφ!!! Η ανάρτηση αυτή με παίδεψε. Αν θέλεις να φτιάξεις μια χορτόπιτα με τα όλα της, σου τρώει χρόνο. Πολύ χρόνο. Καθάρισε, πλύνε, ψιλόκοψε ένα σωρό χορταρικά και μυρωδικά. Μιλάμε για πολύ δουλειά. Από την άλλη, επειδή δεν είναι ακριβώς μετρήσιμα όλα αυτά τα υλικά, υπάρχει ένα θεματάκι, πώς στο καλό θα αποδοθεί όσο γίνεται με μεγαλύτερη ακρίβεια η συνταγή. Έτσι προχθές  πήγα στη μητέρα μου -την πρώτη διδάξασα της χορτόπιτας-  και κάναμε μαζί όλη την "βρόμικη δουλειά". Καθαρίσαμε, πλύναμε, κάναμε ματσάκια και ψιλοκόψαμε όλα τα μυρωδικά και χόρτα που χρειάστηκαν για δύο μέτρια ταψιά πίτας.  

17 Οκτωβρίου 2013

Τηγανίτες Ολικής με Καρύδα και Ρόδι






Το Σαββατοκύριακο είναι κοντά και είναι ίσως η μόνη ευκαιρία που έχουμε να απολαύσουμε ένα λίγο πιο περιποιημένο πρωινό. Αυτές οι τηγανίτες είναι ιδανικές να αποτελέσουν ένα μέρος του, μαζί με φρέσκο χυμό φρούτων και έναν ζεστό και μυρωδάτο καφέ.  Τα κέικ, οι ομελέτες  και τα κρουασάν δεν εξαιρούνται, αλλά είπαμε... το πρωινό θα είναι λίγο πιο περιποιημένο και όχι πεντάστερου ξενοδοχείου. Δεν θα μείνουμε στην κουζίνα όλη μέρα!!

10 Οκτωβρίου 2013

Παστίτσιο




Ναι, παστίτσιο!! 

Γιατί κάθε blog που έχει σχέση με τη μαγειρική και σέβεται τον εαυτό του, πρέπει να έχει οπωσδήποτε μια παραδοσιακή συνταγή για παστίτσιο. Και λέω παραδοσιακή γιατί με βάση το αρχικό μοντέλο, (που αποτελείται από μακαρόνια, κιμά και μπεσαμέλ), υπάρχουν άπειρες παραλλαγές.

7 Οκτωβρίου 2013

Κεικ με Goji Berry και Ξηρούς Καρπούς



 

Πριν λίγες μέρες έμαθα πως ένα βήμα από το σπίτι μου υπάρχει αγρόκτημα που καλλιεργείται το Γκότζι Μπέρι ή αλλιώς το Μούρο της Ευτυχίας. Αυτά τα μικροσκοπικά φρουτάκια που προσωπικά εμένα μου μοιάζουν περισσοτερο με σπερματοζωάρια (!!!!!) όταν τα βλέπω πολλά μαζί, υπάγονται στις υπερτροφές. 

3 Οκτωβρίου 2013

Κρουασάν με Κάρδαμο και Παπαρουνόσπορο





Ζεστά, αφράτα και ιδιαιτέρως νόστιμα κρουασάν μπορείτε να απολαύσετε με το πρωινό σας  το Σαββατοκύριακο. Το κάρδαμο τους δίνει μια ιδιαίτερη γεύση και όσοι το αγαπάτε θα αγαπήσετε και αυτά τα κρουασάν. Αν δεν θέλετε να τα καταναλώσετε σκέτα, πράγμα που προτείνω ανεπιφύλακτα, τότε κόψτε τα οριζόντια και γεμίστε τα με ότι μπορείτε να φανταστείτε, δημιουργώντας έτσι νόστιμα σάντουιτς. Ενα αρίστης ποιότητας ζαμπόν, προσούτο ή λίγο πικάντικο τυρί, είναι επίσης μια όμορφη προοπτική γι΄αυτά τα νόστιμα κρουασάν.