27 Φεβρουαρίου 2014

Ντιπ αντζούγιας




Η Καθαρά Δευτέρα φτάνει. Η μέρα αυτή θέλει τρέξιμο και φαγητό. Τρέξιμο για να καταφέρουμε (όσοι καταφέρουμε) να πετάξουμε τον χαρταετό και φαγητό για να επανακτήσουμε τις χαμένες θερμίδες και ακόμα περισσότερες! Η κοιλιά πρέπει πάση θυσία να κρατηθεί στο ύψος της!  Για συμβουλές πετάγματος του αετού μπορείτε να γκουγκλάρετε. Σίγουρα κάτι θα υπάρχει για τους αρχάριους. 

24 Φεβρουαρίου 2014

Τας κεμπάπ





«Κάποτε είχα ένα όνειρο, ένα υπέροχο όνειρο.  Με ένα λιοντάρι και μια αρκούδα και την αγάπη τους. Το λιοντάρι αγαπούσε την αρκούδα και η αρκούδα αγαπούσε το λιοντάρι. Μα δεν μπορούσαν να είναι μαζί. Γιατί το λιοντάρι έμενε στο ποτάμι και η αρκούδα, στο δάσος με τα έλατα. 

17 Φεβρουαρίου 2014

Κολοκυθόπιτα αλμυρή




Ήταν η τελευταία κολοκύθα που είχα και διακοσμούσε το πλατύσκαλό μου, έξω απ΄την εξώπορτα της κυρίας εισόδου του σπιτιού. Την πήρα και την έκανα πίτα! Η τελευταία χειμωνιάτικη πίτα για φέτος. Η τελευταία κολοκύθα για φέτος. 

13 Φεβρουαρίου 2014

Brownie με παντζάρι






 Σήμερα, παραμονή Αγίου Βαλεντίνου, όλοι θα γράψουν για το μεγαλείο του έρωτα. Τον έρωτα μέσα στο γάμο, τον κεραυνοβόλο, τον έρωτα στα χρόνια της χολέρας, το μικρό ξανθό αγόρι που φοράει πάνα βρακάκι και πετάει στοχεύοντάς μας με τα βέλη του. Αποφάσισα να αφήσω τους άλλους να μιλήσουν γι΄αυτό. Είμαι σίγουρη ότι θα έχουν κάτι καλό να πουν.


10 Φεβρουαρίου 2014

Πικάντικα γεμιστά μπιφτέκια με μπλε τυρί και σκορδάτα μανιτάρια




Φέτος βαρέθηκα νωρίς το χειμώνα. Αμέσως μετά τα Χριστούγεννα θέλησα να αλλάξω παραστάσεις. Είναι η πρώτη φορά που σκέφτομαι να έρθει το Πάσχα, και το καλοκαίρι και να μην τελειώσει ποτέ. Έχω ήδη αρχίσει να κάνω όνειρα και απασχολώ το μυαλό μου με όσο γίνεται πιο δημιουργικές σκέψεις. 

Παπαρδέλες με ψαρονέφρι, φινόκιο και καραμελωμένα κρεμμύδια



 



«Μακάριοι οι φτωχοί τω  πνεύματι...».  Φιλοσοφημένα λόγια που απευθύνονται στους μη φιλοσοφημένους ανθρώπους.  

Η σκέψη πολλές φορές είναι κατάρα. Που πάμε, τι είμαστε, γιατί  πάμε, γιατί ερχόμαστε και τελικά μήπως στα ίδια μένουμε?  Μερικοί άνθρωποι είναι καταδικασμένοι να σκέφτονται . 

Ξιφίας στο Φούρνο με Ντομάτα και Μπαχαρικά





Ο ξιφίας είναι ένα υπέροχο ψάρι. Λευκό και καθαρό φιλέτο, μόνο με ένα κεντρικό κόκαλο και κρέας που αν ψηθεί στα κάρβουνα μπορεί άνετα να υποκαταστήσει στη γεύση την μπριζόλα. Μεγάλη αγάπη σας λέω. Σίγουρα θεωρώ πως ο καλύτερος τρόπος να μαγειρευτεί ο ξιφίας είναι να ψηθεί στη σχάρα ή ακόμα καλύτερα στα κάρβουνα. Νομίζω ότι η απλή αυτή μέθοδος απογειώνει το κρέας του. 

Κοτόπουλο με Αμύγδαλα, Κουκουνάρι και Κάρι






Οι γιορτές πλησιάζουν επικίνδυνα και όσοι θέλετε να ετοιμάσετε κάτι ιδιαίτερο, μα όχι πολύπλοκο, ας ρίξετε μια ματιά στο παρακάτω φαγητό. Το κοτόπουλο αντί της γαλοπούλας κάνει το φαγητό ακόμα ποιο εύκολο για τους δύσκολους. Φυσικά μπορεί το κρέας αυτό να να αντικατασταθεί με οποιοδήποτε πουλερικό θελήσετε. Παίξτε ανάλογα με τα γούστα σας στην επιλογή του κρέατος αλλά δοκιμάστε τον συνδυασμό των υλικών σε αυτό το πραγματικά νόστιμο και γιορτινό πιάτο!

3 Φεβρουαρίου 2014

Σοκολατένιο κέικ με χουρμάδες και μαυροδάφνη








Σήμερα θα πιούμε το καφεδάκι μας παρέα. Έχω που έχω περιορίσει τις αναρτήσεις μου σε μία την εβδομάδα τον τελευταίο καιρό, με έπιασε η όρεξη και είπα να φτιάξω ένα πολυσυλλεκτικό και τεραστίων διαστάσεων post που και μαγειρική θα έχει, και κατασκευές και πολύ μπλα μπλα. Κάτι σαν πρωινάδικο βρε παιδί μου. Γι΄αυτό σερβιριστείτε καφέ και be my guest! 

πήγαινε στην κορυφή! 01 09 10