29 Ιουλίου 2014

Ντολμαδάκια γιαλαντζί με κουκουνάρι και σταφίδα






Αν το τραβήξει κάποιος από τα μαλλιά το θέμα θα μπορούσε να πει πως τα ντολμαδάκια γιαλαντζί είναι το ελληνικό σούσι. Μαγειρεμένο και όχι ωμό, με ωραιότατο αμπελόφυλλο για τύλιγμα αντί για φύκια και στην καρδιά του ρύζι ενισχυμένο ενίοτε με σταφίδες και κουκουνάρι.

25 Ιουλίου 2014

Κέικ με πράσινο κολοκυθάκι και σοκολάτα γάλακτος





Έχουν γραφτεί άρθρα επί άρθρων σε blogs, περιοδικά, ακόμα και βιβλία, έχουν γίνει εκπομπές με διάφορους δήθεν ψαγμένους τηλεμάγειρες, για το πως θα κάνουμε τα παιδιά να φάνε λαχανικά. Ένα κεφάλαιο που πονάει και σφάζει την control freak σύγχρονη Ελληνίδα μάνα.  Προτείνονται κόλπα και συνταγές πολλές φορές απείρου κάλλους. Η λύση είναι σχεδόν πάντα μία. Να κρύψουμε τα λαχανικά! Πρωτοποριακό!!!!!!!!!!

22 Ιουλίου 2014

Παγωτό βανίλια






Βανίλια, η Βασίλισσα.
Βανίλια, η ξεκάθαρη.
Βανίλια, η αυθεντική.
Βανίλια, η φινετσάτη.
Βανίλια, η διαχρονική.
Βανίλια, η πρωταγωνίστρια.
Βανίλια, η ήρεμη δύναμη.
Βανίλια, η κλασσικη.
Βανιλια, η αγαπημενη μου!

19 Ιουλίου 2014

Ντιπ αβοκάντο





Αν κοιτάξει κανείς την κόκκινη φρουτιέρα μου θα δει πάντα ένα αβοκάντο λίγο έως πολύ ώριμο. Μπορεί να είναι ανάμεσα σε πορτοκάλια, μήλα και μπανάνες ή εντελώς μόνο του, να κατρακυλά από τη μια άκρη της στην άλλη καθώς τη μετακινώ από το τραπέζι την ώρα του φαγητού. 

16 Ιουλίου 2014

Τυρόπιτα με ταλαγάνι και ζύμη ολικής άλεσης


 
Τυρόπιτα με ελληνικά τυριά! Δεν θα μπορούσε να βγει καλύτερη.
Η ζύμη ήταν πραγματικά πολύ καλή, καθώς είναι δοκιμασμένη αρκετές φορές σε πίτες και πιτάκια. Η επιλογή μου στα τυριά ήταν καθαρά Ελληνική.  Αγαπημένο ταλαγάνι, κλασσική φέτα και πικάντικη γραβιέρα Π.Ο.Π. συνέθεσαν την πλούσια γέμισή της.  

14 Ιουλίου 2014

Τηγανίτες με βρώμη, μέλι και παπαρουνόσπορο






Αφού έφτιαξα τα τέλεια αυτά pancakes, αφού έφαγα σαν το βόα όλο το πιάτο που απεικονίζεται, αφού έγραψα τη συνταγή, διάλεξα τις φωτογραφίες  και κάθισα να γράψω δυο κουβέντες, σκέφτηκα: «πώς στο καλό κατάφερα να κάνω μια υγιεινή συνταγή, ανθυγιεινή»???  Ένα βουνό παγωτό από πάνω είναι η απάντηση, και κανα δυο κουταλιές  γλυκό βύσσινο. Τελικά, αυτό μόνο εγώ μπορώ να το κάνω......και μερικοί ακόμα! 

11 Ιουλίου 2014

Όταν η ζωή σου δίνει λάιμ....





...ανανεώνεις γλάστρες! 


Σήμερα, μετά από 4 ολόκληρα χρόνια blogging, έχω τη χαρά να κάνω το πρώτο μου guest post και μαντέψτε... δεν έχει να κάνει με μαγειρική! Αν μου το έλεγε κανείς ένα μήνα πριν δεν υπήρχε περίπτωση να το πιστέψω, και να που τώρα συμβαίνει. 

10 Ιουλίου 2014

Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με ρύζι και μυρωδικά





Το μαγικό λουλουδάκι!
Κολοκυθοανθός, κίτρινος, καλοκαιρινός, ζωηρός και γλυκός σαν αμαρτία,  όταν ψηθεί ή ακόμα καλύτερα όταν τηγανιστεί.

7 Ιουλίου 2014

Σαρδέλες με ντομάτα και κάπαρη στο φούρνο





Καλημέρα!

Δοκιμάστε να φτιάξετε τις σαρδέλες με έναν καλοκαιρινό και διαφορετικό τρόπο.

Θα εκπλαγείτε με τη νοστιμιά του φαγητού. Σε όσους αρέσει η πικάντικη κάπαρη εδώ θα δείτε ότι συναντά το ψάρι με το οποίο δένει αρμονικά.

Το δροσερό λευκό κρασί είναι επιβεβλημένο!


4 Ιουλίου 2014

Βυσσινάδα σπιτική






Βυσσινάδα ή λεμονάδα? Ποτέ δεν μπόρεσα να δώσω ξεκάθαρη απάντηση. Και τα δύο θεωρώ πως είναι τα απόλυτα δροσιστικά ροφήματα του καλοκαιριού, μετά το παγωμένο νερό φυσικά! 

2 Ιουλίου 2014

Σπαγγέτι με σκόρδο, λάδι και πιπεριά τσίλι






Εύκολη μακαρονάδα αρκεί να σου αρέσουν τα καυτερά.

Γυρνάς από τη θάλασσα και σε 7 λεπτά τρως. Τόσο όσο χρειάζεται για να βράσουν τα μακαρόνια. 

πήγαινε στην κορυφή! 01 09 10