27 Νοεμβρίου 2014

Κέικ μαρμπρέ χωρίς αυγά και βούτυρο

Μαρμπρέ σημαίνει μαρμάρινο, στα γαλλικά.  Το κλασικό λοιπόν κέικ που όλοι γνωρίζουμε και από παιδιά τρώμε είναι ένα κέικ που "μοιάζει" με μάρμαρο. Κέικ με βανίλια και κακάο,  που οι στρώσεις του εναλλάσσονται και θυμίζουν τα «νερά» που κάνει το μάρμαρο.

24 Νοεμβρίου 2014

19 Νοεμβρίου 2014

Μηλοτηγανίτες

Φανταστικό πρωινό Κυριακής, τέλειο απογευματινό και ιδανικό σνακ για εκδρομή ή πιν νικ. Οι μηλοτηγανίτες είναι πανεύκολες, αφράτες και ζουμερές. 

17 Νοεμβρίου 2014

Φαρφάλες με σολομό

Μερικοί άνδρες δεν ξέρουν να μαγειρεύουν. Λάθος! Μερικοί άνδρες δεν θέλουν να μαγειρέψουν.  Και για του λόγου του αληθές δείτε παρακάτω μια συνταγή που και παιδί μπορεί να εκτελέσει. Και όταν λέω να εκτελέσει, δεν εννοώ στο ένα μέτρο. Εννοώ να μαγειρέψει και μάλιστα με απόλυτη επιτυχία.  Όσοι κύριοι ισχυριστούν ότι το να βράσεις ένα πακέτο μακαρόνια και να τα ρίξεις στο τηγάνι μαζί με τον έτοιμο καπνιστό σολομό και ένα κουτί  κρέμας γάλακτος είναι δύσκολο, είναι σαν να λένε ότι δεν πήγαν στρατό.

13 Νοεμβρίου 2014

Γαλακτομπούρεκο

Να εξηγηθούμε εξ΄ αρχής ότι τα σιροπιαστά γλυκά του ταψιού δεν τα συμπαθώ. Εκτός από αυτό!! Το γαλακτομπούρεκο είναι η εξαίρεση στον κανόνα μου. Το κρεμώδες, όχι το υπερβολικά γλυκό, το αφράτο και ανάλαφρο γαλακτομπούρεκο. 

6 Νοεμβρίου 2014

3 Νοεμβρίου 2014

Κέικ με βρώμη και πετιμέζι

Η  αλλιώς  «κέικ μουστοκούλουρο», όπως είπε και η Μεγάλη, η οποία στην πρώτη μπουκιά ενθουσιάστηκε, στη δεύτερη την είδα να ξινίζει λίγο και στην τρίτη  έσπρωξε το πιάτο παραπέρα κι έφυγε να πάει για διάβασμα.  «Δεν μου αρέσουν τα μουστοκούλουρα» λέει...