28 Δεκεμβρίου 2014

Χοιρινό ψητό με τραγανή πέτσα





Καλημέρα!! 

Τελευταία συνταγή του χρόνου, τελευταία ανάρτηση για φέτος!
Ότι φάγαμε φάγαμε το 2014!! 

24 Δεκεμβρίου 2014

Μπάλα τυριών με καπνιστό σολομό και καρύδια






Φτάσαμε και στην παραμονήηηηη!! Πειράζει που δεν καταλαβαίνω διαφορά στην καθημερινότητα ? 

Αισθάνομαι ενοχή μέσα μου, που το πνεύμα των Χριστουγέννων δεν με έχει αγγίξει ποτέ. Νομίζω ότι κάτι δεν κάνω καλά. Δεν μπορεί όλος ο κόσμος γύρω μου να παραληρεί για τις γιορτές αυτές κι εγώ να μην νιώθω σχεδόν τίποτα.  

22 Δεκεμβρίου 2014

Σουφλέ ζυμαρικών με πράσα και μπεσαμέλ





Συνεχίζοντας  τις εορταστικές συνταγές έτσι όπως τις έχω ορίσει εγώ για φέτος (απλές, οικονομικές και εύκολες) ήρθε η σειρά ενός σουφλέ που κρατούσα καιρό τώρα για να το δείξω αυτή την περίοδο. Καλή η γαλοπούλα, το χοιρινό, και τα λοιπά παραδοσιακά εδέσματα αλλά με τους μακαρονάδες τι γίνεται? Να μην παίξουν κι αυτοί λίγο μπάλα?


19 Δεκεμβρίου 2014

Κέικ με Baileys






Γλυκιά Παρασκευή ξημέρωσε.  

Συνεχίζοντας σε σοκολατένια διάθεση από την Τετάρτη, θα σας δείξω σήμερα το κέικ! Δηλαδή Τ-Ο κέικ!!!! Όταν φτιάχνω ένα κέικ που είναι πολύ του γούστου μου, νομίζω ότι είναι το ωραιότερο που έχω φτιάξει ποτέ. Πάντα μου συμβαίνει αυτό.  Αλλά τελικά έχω φτιάξει τόσα κεικ για τα οποία έχω πει πως είναι τα καλύτερα που πραγματικά δεν γίνεται να ισχύει κάτι τέτοιο. Αυτό όμως είναι σίγουρα ένα από τα ωραιότερα, γιατί έρχεται και εκπληρώνει πολλά από αυτά που ζητώ από  ένα κέικ. 

15 Δεκεμβρίου 2014

Μοσχάρι με μαύρη μπύρα και δαμάσκηνα





Υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα Χριστουγεννιάτικα τραπέζια μας ιδιαίτερα χωρίς περιττά έξοδα που στο τέλος θα μας φέρουν σε δύσκολη θέση? 

Ναι, ναι, ναι!!!

11 Δεκεμβρίου 2014

Τάρτα με πράσα και μπέικον







Μια τάρτα με ωραία εύθρυπτη ζύμη μπριζέ και πεντανόστιμη γέμιση μπορεί άνετα να πλαισιώσει το γιορτινό τραπέζι, να νοστιμίσει μια βραδιά με προβολή ταινίας  για δύο ή ακόμα και να προσφερθεί σαν πεσκέσι στο σπίτι ενός φίλου, τύπου «φτιάξε εσύ το κρέας, εγώ την τάρτα,  η Σούλα τις σαλάτες» και όλοι είμαστε ευχαριστημένοι. 

8 Δεκεμβρίου 2014

Τούρτα ιστός αράχνης




 

Γκλιν – γκλον τα κουδουνάκια.
 Nτιννταν τα καμπανάκια.
 We wish you a merry Christmas and a happy new year!!
Λα, λα, λα, λα!!! 

4 Δεκεμβρίου 2014

Πουρές πατάτας






Πουρές από αληθινή πατάτα. Ή τον λατρεύεις ή τον απεχθάνεσαι. Είναι τόσο εύκολη η παρασκευή του που δεν αξίζει να αγοράσει κανείς τον τυποποιημένο.

1 Δεκεμβρίου 2014

Cheesecake μελομακάρονο






Καλημέρα, καλημέρα!!! 

Δεν θα μετρήσω αντίστροφα μέρες για τα Χριστούγεννα, αλλά θα πω οτι παρ΄ όλο που είμαι παιδί του καλοκαιριού, το απόλαυσα προχθές που στόλισα το δέντρο και έβαλα στο σπίτι φωτάκια. Ετσι, καθώς οι γιορτές αρχίζουν να παίρνουν σάρκα και οστά, μπαίνω  κατευθείαν στο ψητό γλυκό. 

πήγαινε στην κορυφή! 01 09 10