27 Δεκεμβρίου 2015

Τρουφάκια κάστανο






Μια τελευταία μπουκιά σοκολάτας λίγο πριν κλείσει το έτος. Αλήθεια, πόσο μεγάλη γιορτή γίνεται για το ένα αυτό δευτερόλεπτο που περνάμε τη νοητή γραμμή από τη μια χρονιά στην άλλη!  Πόση προετοιμασία και τι τεράστια χαρά.  Πόσες προσδοκίες κι ελπίδες κρύβει αυτό το δευτερόλεπτο για το κάτι καλύτερο στο άγνωστο μέλλον των επόμενων 365 ημερών! Τα φώτα σβήνουν, ο χρόνος μηδενίζει και μόλις ξανά ανάψουν γιορτάζουμε τις μέρες που έφυγαν μα κυρίως υποδεχόμαστε αυτές που έρχονται. Η αισιόδοξη φύση του ανθρώπου βρίσκεται στο αποκορύφωμά της!



Είναι συγκινητικός  ο τρόπος που οι άνθρωποι έχουν αποφασίσει να γιορτάζουν ημερομηνίες που σηματοδοτούν κάτι ιδιαίτερο γι΄αυτούς όπως τα γενέθλια, τις κάθε λογής επετείους, τις πρωτοχρονιές ή εκείνο το εκπληκτικό millennium που έτυχε κάποιοι από μας να το ζήσουμε κάνοντας αυτό το τεράστιο βήμα από την μια χιλιετηρίδα στην άλλη. Όταν γιορτάζει κανείς για τον χρόνο που πέρασε σημαίνει πως ζει. Και η ζωή η ίδια είναι από μόνη της αφορμή για ευγνωμοσύνη.  


Ποτέ δεν λυπήθηκα για τα χρόνια που άφησα πίσω μου. Μόνο ευγνωμοσύνη και τύχη μπορώ να αισθανθώ που τα έζησα. Μια γλυκιά μπουκιά σοκολάτας για να αποχαιρετίσω κι εγώ την όχι και τόσο γλυκιά χρονιά που πέρασε, έχοντας την ελπίδα, αυτή η νέα που έρχεται να έχει περισσότερες στιγμές ευτυχίας για όλους, πολύ γέλιο -αυτό το βροντερό που κάνει την κοιλιά να σφίγγεται-  και λίγη περισσότερη αυτοβελτίωση.  




Με ειλικρινείς ευχές για υγεία σε όλο τον κόσμο, ευτυχισμένα παιδικά προσωπάκια και ζεστές καρδιές, χαιρετώ κι εγώ το 2015. Ευχαριστώ όλους όσοι μπαίνετε εδώ σε αυτές τις σελίδες και βολτάρετε! Ελπίζω να ξεχνιέστε και να χαίρεστε τόσο, όσο κι εγώ όταν σας βλέπω! 


Καλή Πρωτοχρονιά !!!!!




ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΚΑΣΤΑΝΟ
 

Υλικά: 


     1)      260 γραμμάρια κουβερτούρα (κατά προτίμηση με περιεκτικότητα 66% κακάο)

     2)      250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος

     3)      50 γραμμάρια βούτυρο αγελάδας κομμένο σε 4 κομμάτια

     4)      4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη (ή και παραπάνω ανάλογα με το γούστο)

     5)      400 γραμμάρια κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα

     6)      30 γραμμάρια κονιάκ

     7)      Σκόνη κακάο για την επικάλυψη




Μέθοδος:


Βράζουμε και καθαρίζουμε τα κάστανα. Στην δικιά μου περίπτωση αγόρασα τα κάστανα έτοιμα, βρασμένα και καθαρισμένα  από το σούπερ μάρκετ. Πωλούνται συσκευασμένα σε κενό αέρος και είναι εξαιρετικά νόστιμα γλιτώνοντάς μας έτσι από τον μπελά του καθαρίσματος. 


Περνάμε τα κάστανα λίγα – λίγα από το μούλτι θρυμματίζοντάς τα έτσι σε μικρά κομματάκια μέχρι να γίνουν σαν την χονδρή άμμο. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη.

 


Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα. Ταυτόχρονα ζεσταίνουμε σε ένα μπρίκι την κρέμα γάλακτος μέχρι να φτάσει σε σημείο βρασμού. Την προσθέτουμε στη σοκολάτα και ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

 Προσοχή! Και η κρέμα γάλακτος και η σοκολάτα πρέπει να είναι πολύ ζεστές όταν τις αναμειγνύουμε. 


Αφήνουμε το μίγμα της σοκολάτας με την κρέμα για 1 λεπτό να ξεκουραστεί και κατόπιν προσθέτουμε ανά δύο τα κομμάτια του βουτύρου ανακατεύοντας με το σύρμα ώστε να λιώσουν τα πρώτα πριν προσθέσουμε τα δεύτερα.


Συνεχίζουμε προσθέτοντας στο μίγμα την ζάχαρη άχνη και το κονιάκ. Ανακατεύουμε.

Τέλος ρίχνουμε μέσα τα κάστανα ανακατεύοντας ξανά μέχρι να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός. 


Δοκιμάζουμε και αν νιώθουμε πως θα θέλαμε τα τρουφάκια πιο γλυκά προσθέτουμε άλλες 1-2 κουταλιές ζάχαρη άχνη, ανάλογα με το γούστο μας. 




Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ.

Την επόμενη μέρα βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο. Θα δούμε ότι έχει παγώσει πολύ και έχει σφίξει το μίγμα. 


Με ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνουμε μικρές – μικρές κουταλιές και τις πλάθουμε στις παλάμες μας, δίνοντάς τους το σχήμα της σφαίρας. Την διαδικασία αυτή καλό είναι να την κάνουμε με γάντια μιας χρήσης έτσι ώστε να μην γεμίσουν τα χέρια μας σοκολάτα. Αν δούμε ότι το μίγμα που έχουμε στο μπολ ζεσταίνεται με αποτέλεσμα η σοκολάτα να κολλάει πολύ στα χέρια μας, τότε το βάζουμε στο ψυγείο για λίγη ώρα μέχρι να ξαναπαγώσει για να πλάσουμε τα υπόλοιπα μισά τρουφάκια. 




Πλάθοντας τα τρουφάκια τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο ή ταψάκι που έχουμε ρίξει μέσα το κακάο. Τα ρολάρουμε λίγα λίγα μέσα στο κακάο και τα τοποθετούμε σε πιατέλα ή σε καραμελόχαρτα μιας χρήσης. Θα είναι πιο όμορφα και ευπαρουσίαστα αν φτιάξουμε μικρά τρουφάκια στο σχήμα της μιας μπουκιάς. Είναι σίγουρα πιο χρονοβόρο αλλά πραγματικά δείχνουν πολύ πιο ωραία και εξυπηρετούν περισσότερο όταν τα τρώμε!! 


Τα τρουφάκια διατηρούνται για μια εβδομάδα στο ψυγείο κλεισμένα πολύ καλά σε τάπερ με καπάκι! Αν ωστόσο δούμε ότι το κακάο έχει νοτίσει μπορούμε να τα ρολάρουμε πάλι σε σκόνη κακάο λίγο πριν τα προσφέρουμε. 


Καλή επιτυχία και καλή χρονιά!!!!!!!!!!! 






28 σχόλια:

  1. Εύχομαι από καρδιάς ότι μπορεί να σε στεναχώρησε να φύγει και ο επόμενος χρόνος να είναι γεμάτος Υγεία και Αγάπη και πολλές καλές στιγμές με τα αγαπημένα σου πρόσωπα.
    Καλή Πρωτοχρονιά και πάντα γλυκαμένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξανθή μου δεν με στεναχώρησε τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο απ΄ότι στεναχώρησε φέτος τους περισσότερους ανθρώπους/Ελληνες.
      Ευχαριστώ για τις όμορφες ευχές σου και τις ανταποδίδω! Να είσαι καλά εσύ, ο σύντροφος και τα παιδιά σου! Να χαμογελάτε και να έχετε υγεία! Ολα τα άλλα θα ερθουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

      Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  2. Καλησπέρα Χρυσαυγή μου και χρόνια πολλά!!
    Έχω μείνει άφωνη, πηγαίνω πάνω κάτω στην οθόνη, διαβάζω, βλέπω, θαυμάζω, σταματώ ξανά και ξανά και ξανά!!!
    Τέλεια τρουφάκια... απίστευτης νοστιμιάς γλυκομπουκιές!
    Υπέροχο κείμενο και τόσο αληθινό!! Είναι απίστευτο το πώς ο άνθρωπος αποφάσισε να γιορτάζει ημερομηνίες και τις γιορτάζει πέρα από τις δυσκολίες!!
    Μοναδικές, υπέρτατης τεχνικής και φωτισμού φωτογραφίες!!!
    Σου εύχομαι ο νέος χρόνος να μην έχει ούτε μια στιγμή άσχημη, να είναι γεμάτος υγεία, αγάπη και χαμόγελα!
    Καλή Πρωτοχρονιά και καλή χρονιά!!!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Κική με τον γλυκό σου (σαν τα τρουφάκια) λόγο!
      Σε ευχαριστώ για τον χείμαρο καλών λόγων και ευχών που πάντα αφήνεις κάτω από κάθε συνταγή μου! Να είσαι καλά, χαρούμενη και προκομένη όσο είσαι σήμερα που μιλάμε. Να χαίρεσαι τις σούπερ ντούπερ ανηψιές σου και την ευρύτερη οικογένειά σου! Να είστε όλοι καλά, χαρούμενοι, να μαζεύεστε, να τρώτε, να γελάτε και να σφίζετε από υγεία!!
      Χρόνια πολλά κι από μένα!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  3. Καλή Νέα Χρονιά να έχουμε Χρυσαυγή! Αισιόδοξη με καινούρια ξεκινήματα :-) και κάστανα έτοιμα βρασμένα για να μας μένει και χρόνος για καφεδάκια με φίλες! (κι εγώ πάντα αυτά παίρνω όπως καταλαβαίνεις..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή χρονιά να έχουμε Βέρα!!
      Χαρούμενη και απροβλημάτιστη!!

      Ε΄όπως είδες φροντίζω μέσα στο τεράστιο βουνό από υποχρεώσεις και δουλειές που έχω αυτές τις μέρες, να ελαφρύνω λίγο το φορτίο αγοράζοντας αυτά τα πραγματικά καλής ποιότητας έτοιμα βρασμένα και καθαρισμένα κάστανα που μου λύνουν τα χέρια!!!

      Σε φιλώ και εύχομαι καλή Πρωτοχρονιά για σένα και την οικογένειά σου!!!
      Τα λέμεεεε!!!

      Διαγραφή
  4. Χρόνια Πολλά και Πολύ Δημιουργικά Χρυσαυγή !! Λίγο περίεργη η χρονιά που πέρασε αλλά με αισιοδοξία πάντα προχωράμε!!!

    Υπέροχες οι φωτογραφίες με τα τρουφάκια!! Σου εύχομαι ολόψυχα μια πανέμορφη χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου βρε Άρη!!!!
      Δύσκολη χρονιά και διαφορετική απο τις άλλες τις προηγούμενες, όντως! Ειδικά για τη γενιά μας ήταν πρωτόγνωρη, αλλά όπως είπες συνεχίζουμε ακάθεκτοι με αισιοδοξία.

      Εσύ που ήσουν ένα ανερχόμενο ταλέντο αυτή τη χρονιά στο χώρο των μαγειρικών μπλόγκς θέλω να σου ευχηθώ ολόψυχα να συνεχίσεις την όμορφη δουλειά που κάνεις και τις εναλλακτικές, ιδιαίτερες συνταγές σου γιατί μας αρέσουν πολύ!!!!

      Καλή Πρωτοχρονιά με υγεία !!
      Σε ευχαριστώ πολύ για τις εγκάρδιες ευχές σου!!!

      Διαγραφή
    2. Χρυσαυγή σε υπέρ ευχαριστώ! Δεν ξέρω αν είμαι ταλέντο αλλά προσπαθώ πολύ ...
      Χαίρομαι όμως που μέσα από την blogόσφαιρα γνώρισα ανθρώπους τόσο δημιουργικούς καθώς και τόσο γενναιόδωρους στον τρόπο ενθαρρύνουν τους άλλους.

      Διαγραφή
  5. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου να σκέφτεται ,να ονειρεύεται και να κατηγοριοποιεί καταστάσεις ,διατηρώ μία άτυπη ,πλήν απαραίτητη ιεροτελεστία,κάθε παραμονή Πρωτοχρονιάς.
    Εκεί κάπου στο απόγευμα,στο σούρουπο,όταν τα κάλαντα τελειώνουν,οι προετοιμασίες του δείπνου και του γεύματος της επόμενης μέρας έχουν δρομολογηθεί,αφιερώνω μία ώρα περιπάτου στον εαυτό μου.
    Ότι καιρο και αν κάνει,όσο κουρασμένη και αν ειμαι,οτι κατάσταση και αν επικρατεί.
    Είναι ο περίπατος αυτοσυγκέντρωσης και προσωπικού απολογισμού.
    Δεν σκέφτομαι αυτα που πέρασαν,αλλά αυτά που μου άφησαν στην ψυχή μου.
    Μετρώ τις δυνάμεις μου,τις αντοχές μου και πολλές φορές δακρύζω από το ζόρι μου.
    Στην αρχή πίστευα οτι έφταιγε ο καιρός που έκανε τα μάτια μου να τρέχουν,αλλά κατόπιν διαπίστωνα ότι ήταν οι καταστάσεις που τις άφηνα να φύγουν,για να δώσω τόπο στις νέες.
    Θέλω να υποδέχομαι την νέα χρονιά,άδεια,κενή και τακτοποιημένη εσωτερικά.
    Δεν θέλω να αφήνω εκκρεμότητες συναισθηματικού περιεχομένου,γιατί έχω την εντύπωση ότι αυτές,επειδή ακριβώς είναι αρρωστημένα προβληματικές ,αναπαράγονται και κάνουν απογόνους.
    Κακά παιδιά που δεν επιδέχονται μαθήματα καλής συμπεριφοράς.
    Η νέα χρονιά χρειάζεται εύφορο έδαφος για να καρποφορήσει η ελπίδα,η αγάπη και η συμπόνοια.
    Οφείλουμε να της παρέχουμε νέο χώμα,φρέσκο και αφράτο, για να φυτέψουμε νέα σποράκια βλάστησης.
    Η διαδικασία περιπάτου λοιπόν,έχει περισσότερο χαρακτήρα ανασυγκρότησης και ανακατάταξης.
    Διώχνω,κρατώ.
    Σβήνω,διαγράφω,μουτζουρώνω,σχίζω,ξεχνώ,συγχωρώ.
    Κυρίως συγχωρώ.
    Πρώτα τους ανθρώπους που πιστευλω όλοι με έβλαψαν και μετά τον εαυτό μου ,για το κακό που πολλές φορές του κάνω.
    Και μπορω να πω ,μετα από χρόνια,οτι η διαδικασία αυτη ειναι λυτρωτική.
    Είναι μια διαδικασία προσωπικής ψυχανάλυσης,με άμεσα όμως αποτελέσματα.
    Κατόπιν επιστρέφω σπίτι ,τόνους ελαφρύτερη ,με βουνά αποφασιστικότητας,με φορτηγά δύναμης,με κοντέινερ ελπίδας και με θάλασσες αισιοδοξίας.
    Εκει να δεις.....
    Δεν με πιάνει τίποτε.
    Όλα τα σαρώνει η ολιγόωρη προσωπική ματαιοδοξία.
    Γιατι τόσο κρατά η πίστη για αλλαγή.
    Τι νόμιζες?
    Ότι σε μια ωρα όλα αλλάζουν?...
    Αυτό που πραγματικά αλλάζει,αυτό που πραγματικά επιδιώκω να αλλάξει με κόπο,είναι να κάνω καλύτερο τον εαυτό μου και πίστεψε με δεν είναι εύκολο.
    Αυτό που προσπαθώ πάντα να πείσω το είδωλο μου στον καθρέφτη ,είναι ότι κάθε κακό που μου συμβαίνει ξεκινά πρώτα από μένα.
    Η αλλαγή οφείλει να γίνεται προβλήτας τους εαυτούς μας και όλοι τόσο στους άλλους.
    Και η πρώτη αλλαγή που οφείλω να πραγματοποιήσω στον εαυτό μου ειναι να παλέψω να εξαρτώμαι απο τις γλυκές απολαύσεις.
    Τις καθημερινές μικρές δόσεις ,με τις οποίες κανακεύω τον εαυτό μου.
    Κακιά συνήθεια.
    Και τα τρουφάκια σου με βάζουνδυστυχώς στην διαδικασία αυτοαναίρεσης.
    Το κάστανο είναι ίσως το νούμερο ένα γευστικό ´´ αντικείμενο ´´ στο οποίο κυριολεκτικά δεν μπορω να αντισταθώ!
    Όλες σχεδόν οι γεύσεις των Χριστουγελννων ,γλυκές ή αλμυρές,έκρυβαν τον συγκεκριμένο καρπό...
    Η Πρωτοχρονιά θα μείνει παραπονεμένη?
    Εκπληκτικά τρουφάκια Χρυσαυγή μου!
    Αυτα που λες οτι λιώνουν στο στόμα!
    Αυτά που τα κρύβεις,λέγοντας όλοι τα έκανες για να τα δωρίσεις(στον εαυτό σου) και ας τα ψάχνουν άλλοι!!!
    Σε μοναδική φωτογράφιση.λιτού περιεχομένου με εξαιρετικό διακοσμητικό φόντο την vintage πορσελάνινη φοντανιέρα της γιαγιάς.
    Έξοχο και η Μελά χρονιά να ειναι καλοσυνάτη για όλους μας!
    Να μας φερθεί με επιείκεια !
    Σε εσένα προσωπικά Χρυσαυγή μου,εύχομαι να σου φέρει ευχάριστες εκπλήξεις,χαρές ,υγεία και σοφία!
    Την σοφία της αυτογνωσίας!
    Καλη εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν περίμενα κάτι λιγότερο από΄σένα Φωτεινή πέρα από την "τακτοποίηση" των συναισθημάτων και το "σβήσε" - "γράψε" των γεγονότων που συνέβησαν τη χρονιά που πέρασε. Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους ακόμα και αν πρόκειται για τη φιλία με τον ίδιο μας τον εαυτό. Κι εσύ είσαι καλή φίλη και το αποδεικνύεις έμπρακτα!

      Να είσαι καλά, εσύ και η οικογένειά σου!
      Να ζήτε με ποιότητα, με αγάπη, νοιάξιμο, φιλευσπλαχνία και χαρά.
      Να ξημερώνει κάθε μέρα της νέας χρονιάς καλύτερη από την προηγούμενη!

      Σου εύχομαι κάθε καλό μέσα από την καρδιά μου!!

      Σε ευχαριστώ πολύ για όλα και τα λέμε.... σε λίγες μέρες (του χρόνου)!!!

      *Η φοντανιέρα οντως είναι της γιαγιάς!! Μάτι τσακίρικο!!!!!!!!!!!!! χαχαχα

      Διαγραφή
  6. Μια υπέροψη συνταγή γαρνιρισμένη απο ακόμα πιο υπέροχα λόγια! Καλή Πρωτοχρονιά Χρυσαυγή και εύχομαι ο καινούργιος χρόνος να σου φέρει όλες τις χαρές που σου χρωστάν οι προηγούμενοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Σοφία!! Να είναι αυτή η χρονιά καλύτερη για όλο τον κόσμο. Μόνο αν είμαστε όλοι συνολικά χαρούμενοι μπορεί να είναι και ξεχωριστά ο καθένας από μας!!!

      Εύχομαι τα καλύτερα για σένα και την οικογένειά σου και ευχαριστώ θερμά για τις επισκέψεις σου εδώ !!!
      Καλη Πρωτοχρονιά!!!!!!!

      Διαγραφή
  7. Διάλεξες υπέροχο τρόπο για να αποχαιρετήσεις τη χρονιά, Χρυσαυγούλα!
    Σούπερ συνταγή κ εκπληκτική φωτογράφιση! Μας άνοιξες την ήδη ανοιγμένη από το θηλασμό όρεξη!
    Φιλάκια πολλά κ να περάσεις υπέροχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λένια ο χρόνος που πέρασε είμαι σίγουρη πως ήταν ο καλύτερος για σένα αφού το 2015 σε έκανε μανούλα!! Αρα, τι να ευχηθώ για τον επόμενο εκτός από το να βλέπεις το μωράκι σου να μεγαλώνει όμορφα κάθε μέρα που περνάει και να είστε όλοι ευτυχισμένοι γύρω του??
      Σε ευχαριστώ θερμά για την παρουσία σου στο όχι και τόσο χορτοφαγικό "Food for Thought"!! χαχαχαχαχα
      Πολλά φιλιά!!!!!!!!!!!!!!!!
      Καλή Πρωτοχρονιά!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  8. Έχετε γεμίσει τη μπλογκογειτονιά με παχυντικές, λαχταριστές συνταγές για γλυκάκια και δεν ξέρω ποια να πρωτοδιαλέξω :)
    Χρόνια πολλά, Καλή Πρωτοχρονιά και μία νέα χρονιά δημιουργική, ελπιδοφόρα και χαρούμενη εύχομαι για όλους μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι σίγουρη Ασπασία πως όσο παχυντικά κλείνει η χρονιά, τόσο διαιτητικά θα ανοίξει η επόμενη!! χαχαχαχα
      Κλασικά τα ίδια κάθε χρόνο!! χαχαχαχα Καμία πρωτοτυπία βλέπεις!

      Εύχομαι από καρδιάς ότι καλύτερο για σένα και την όμορφη οικογένειά σου!! Να έιστε πάντα καλά και να χαίρεστε την κάθε στιγμή που περνάει!! Καλή Πρωτοχρονιά!!!!!!!!

      Διαγραφή
  9. Υπέροχα τρουφάκια και πολύ ατμοσφαιρικές φωτογραφίες!!!
    Καλή Χρονιά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ!!!!!! Και που να τα φας κιόλας!!!
      Είμαι σίγουρη ότι θα σου αρέσουν πολύ!

      Χρόνια πολλά και καλή Πρωτοχρονιά!!
      Τα λέμε σε λίγες μέρες λοιπόν!!! Φιλιά!!!!!!

      Διαγραφή
  10. Γλυκά αποχαιρετάς το χρόνο αυτό Χρυσαυγή μου. Με ένα πολύ ωραίο κέρασμα.
    Οι φωτογραφίες σου πάρα πολύ ωραίες.

    Κλείνεις γλυκά μια χρονιά που είχε και άσχημες μέρες αλλα και όμορφες. Κι έτσι όπως λες πάντα θα γιορτάζουμε την πρώτη μέρα του χρόνου με χαρά και προσμονή για τις υπόλοιπες μέρες που θα έρθουν.
    Μακάρι να είναι μια χρονιά που θα έχει μόνο ευχάριστα να μας δώσει.

    Σου εύχομαι από καρδιάς να έχετε υγεία πάνω απ όλα. Ολα τα άλλα θα έρθουν μόνα τους. Να χαίρεσαι τα κορίτσια σου.
    Καλή Πρωτοχρονιά.

    Πολλά φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ακρως χριστουγεννιατικα τα τρουφακια .... υπεροχα μεσα στην απλοτητα τους!!!
    καλες γιορτες το 2016 να σου φερει οτι επιθυμεις!!! με υγεια πανω απ ολα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πολύ ωραία και ευκολη συνταγη!
    Το κάστανο το λατρευω σαν κρέμα στο τσουρέκι, νομιζω όμως και πως με τη δικη σου εκδοχη θα ειναι σουπερ!
    Καλη χρονια με υγεια
    Καλό μας ξημέρωμα!
    Φιλια πολλά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. καλη και γλυκια χρονια Χρυσαυγη μου!!! πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Υπέροχα τα τρουφάκια, ο καλύτερος τρόπος να τελειώσει αυτή η χρονιά!
    Εύχομαι το νέο έτος να είναι φέρει χαρές και χαμόγελα σε σένα και στους αγαπημένους σου! Καλή Πρωτοχρονιά, φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. συμφωνώ κι εγώ! ο καλύτερος τρόπος να τελειώσεις αυτή η γεμάτη πίκρες χρονιά είναι αυτά τα τρουφάκια με τα αγαπημένα μου κάστανα!!
    εύχομαι η νέα χρονιά να σου φέρει ότι περισσότερο επιθυμείς και πάνω από όλα υγεία και πολύ αγάπη!
    να περάσεις τέλεια και να ξεκουραστείς! ;)
    σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Χρόνια Πολλά κορίτσι!
    Να έχεις μια όμορφη Πρωτοχρονιά αλλά και ο όλος ο νέος χρόνος να είναι γλυκός και απολαυστικός όπως τα σκανδαλιστικά τρουφάκια σου.
    Χαιρετισμούς πολλούς-πολλούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Υπέροχα τα τρουφάκια σου Χρυσαυγή μου!!! Καλή Χρονιά, με Υγεία και Χαρά, σε σένα και την οικογένειά σου, ΧΟΧΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μα τι ωραία που είναι!Γεμίζει το στόμα σου βρε παιδί μου!Ότι πρέπει για τις γιορτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

πήγαινε στην κορυφή! 01 09 10