25 Μαΐου 2015

Μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο




Τα πεντατρύφερα κολοκυθάκια με τους ανθούς τους επάνω,  που βρήκα τις προάλλες στο μανάβικο,  μου κατέστησαν σαφές  ότι το καλοκαίρι σχεδόν έφτασε. Κλοτσηδόν βέβαια, μετά από την άστατη άνοιξη που ζούμε, αλλά έφτασε και αυτό το φωνάζουν τα λαχανικά και τα φρούτα.  

21 Μαΐου 2015

Τρουφάκια σοκολάτα - πορτοκάλι





Τρούφα σοκολάτας μαλακιά σαν χνούδι που λιώνει στο στόμα με το που έρθει σε επαφή με τη ζεστασιά του. 

18 Μαΐου 2015

Κοτόπουλο Τίκα Μασάλα (Ινδικό Tikka Masala)



Τρελαίνομαι για ταξίδια, για αλλαγή παραστάσεων και γνωριμία με νέα μέρη και διαφορετικές κουλτούρες ανθρώπων. Τα ταξίδια νομίζω πως  είναι η μόνη περιουσία που μπορεί να σε κάνει πραγματικά πιο πλούσιο στη ζωή. Διευρύνονται οι ορίζοντες και  βλέπεις τον κόσμο με άλλα μάτια. Επαναπροσδιορίζεις ποιος πραγματικά είσαι και καταλαβαίνεις το μέγεθός σου. Μια κουκκίδα σε μια ολόκληρη υδρόγειο.

11 Μαΐου 2015

Φράουλες γεμιστές με κρέμα τσιζ κέικ





Είναι από τις φορές που θα ήθελα να αφήσω τις φωτογραφίες να μιλήσουν για τη συνταγή που ακολουθεί. 

7 Μαΐου 2015

Ομελέτα με αγκινάρες





Απλά πράγματα. Αυτό χρειάζεται για να αναδειχθεί η γεύση και να νιώσεις το εποχιακό αυτό λαχανικό στο μέγιστο. Μετά τα άγρια, ατίθασα θα έλεγα, σπαράγγια, σειρά έχουν οι επίσης άγριες και γλυκόπικρες αγκινάρες.

4 Μαΐου 2015

Ασιατικός σολομός με νούντλς ρυζιού





Η ασιατική κουζίνα είναι η αγαπημένη μου και νομίζω πως δεν είμαι η μόνη φαν της. Τα τελευταία χρόνια ακούω όλο και περισσότερους να δηλώνουν  πως αγαπούν τις γλυκόξινες γεύσεις και τα spicy φαγητά. Επομένως κάτι έχει αρχίσει να αλλάζει. 

πήγαινε στην κορυφή! 01 09 10