22 Φεβρουαρίου 2016

15 Φεβρουαρίου 2016

Βελουτέ σούπα κουνουπιδιού
Την περασμένη εβδομάδα είχα πολλούς λόγους να είμαι χαρούμενη, αρκετούς για να είμαι μονίμως χορτάτη και περισσότερους για να είμαι γενικώς στο τρέξιμο, πράγμα που δεν είναι πλέον και τόσο σπάνιο εδώ που τα λέμε για να αξίζει αναφοράς. Ήταν μια ωραία εβδομάδα που ενώ άρχισε με τις γνωστές εποχιακές ιώσεις,  έκλεισε με ευχάριστα νέα και έναν αγαπημένο επισκέπτη.

11 Φεβρουαρίου 2016

Μακαρόνια με κιμά


Όχι μπολονέζ. Μακαρόνια με κιμά. Έλληνες είμαστε, μακαρόνια με κιμά τρώμε άλλωστε.  Φαγητό διαχρονικό και απαράλλαχτο. Σαν τον παλιό γνώριμο έρωτα που με πάντα μας καθησυχάζει.  

8 Φεβρουαρίου 2016

Ωμοφαγικό κέικ καρότου


Οι πειραματισμοί σε ωμοφαγικά γλυκά συνεχίζονται με πολύ χαρά. Μετά την εκπληκτική τάρτα με σοκολάτα και πορτοκάλι  που την έφτιαξαν ήδη 2-3 φίλοι και φαντάζομαι – ελπίζω δηλαδή – και κάποιοι άλλοι που δεν γνωρίζω, μπήκε στα αγαπημένα και αυτό το όμορφο κέικ καρότου.  Τελικά η υγεία σε αυτά τα γλυκά είναι διάχυτη. Όσα ωμοφαγικά κι αν έχω δει, είναι όμορφα και περιποιημένα. Είναι σαν να σου φωνάζουν «φάε με, είμαι υγιεινό και θα σε κάνω να φαίνεσαι όμορφη και λαμπερή σαν κι εμένα». 

2 Φεβρουαρίου 2016

Μπισκότα με κράνμπερις, πορτοκάλι και αμύγδαλα


Καλό μήνα είπαμε? 


Ναι, είναι καλός! Μπήκε χθες με μια όμορφη, ηλιόλουστη και ζεστή μέρα. Μάζεψα κι εγώ τα μπογαλάκια μου, τον καφέ μου δηλαδή και τα κουλουράκια που έφερε μια φίλη το Σαββατοκύριακο και βγήκα στο μπαλκόνι να μαζέψω τον ήλιο με τις χούφτες.