tag:blogger.com,1999:blog-2049640054917179643.post3144616723899762227..comments2024-03-02T09:46:33.535+02:00Comments on Food for thought: Γλώσσες με σάλτσα από σαφράν και κουρκουμάΧρυσαυγήhttp://www.blogger.com/profile/07667519998646496706noreply@blogger.comBlogger23125tag:blogger.com,1999:blog-2049640054917179643.post-73105950083365521332015-10-02T19:27:54.521+03:002015-10-02T19:27:54.521+03:00πως μου ξέφυγε αυτή η υπέροχη ανάρτηση τόσες μέρες...πως μου ξέφυγε αυτή η υπέροχη ανάρτηση τόσες μέρες???<br />υπέροχη για την εισαγωγή που αφορά την Φωτεινή και γενικά τις σχέσεις που μπορεί να δημιουργηθούν μέσα από το blogging, υπέροχη για αυτή την συνταγή και την σάλτσα με τα αγαπημένα υλικά, και υπέροχη για αυτά τα μοναδικά σχόλια της Φωτεινής που όλοι τα διαβάζουμε με λαχτάρα!<br />συμφωνώ κι εγώ με όσες είπαν πως πρέπει να φτιάξει μπλογκ! Φωτεινή ακούς?<br />φιλιά και στις δύο!evi@thehealthycook.grhttps://www.blogger.com/profile/03317913175457668637noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2049640054917179643.post-32079555173862719432015-10-02T12:25:24.135+03:002015-10-02T12:25:24.135+03:00καλημερα!! υπεροχο το σημερινο ποστ δειχνει τις σχ...καλημερα!! υπεροχο το σημερινο ποστ δειχνει τις σχεσεις που δημιουργουνται εδω μεσα!! ομολογω οτι ψαρι με ρυζι δν εχω φαει ποτε!!! και τις γλωσσες τις τιμαμε δεόντως με κουρκουμα ναι {βαζω κουρκουμασε οτι παω να τηγανισω!} αλλα με κροκο οχι!! θα το δοκιμασω νεξτ ταιμ !!AgapameAnDolmashttps://www.blogger.com/profile/10265003511465023305noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2049640054917179643.post-30048233379782349362015-10-01T23:40:58.377+03:002015-10-01T23:40:58.377+03:00Έχω και εγώ προσωπική εμπειρία από την κα Φωτεινή ...Έχω και εγώ προσωπική εμπειρία από την κα Φωτεινή αφού παλιότερα άφηνε σχόλια και στο δικό μου μπλογκ. Είναι καταπληκτική! Πραγματικά έχεις απόλυτο δίκιο, κι είναι πολύ όμορφο που διαθέτει απ'τον προσωπικό της χρόνο για να καταθέσεις τις σκέψεις της γι' αυτά που διαβάζει. Πολύ μου άρεσε που έγραψες για εκείνη.<br />Όσο για το ψάρι... φοβερό μου φαίνεται! Πολύ ωραία ιδέα! Καλό σου βράδυ Χρυσαυγή μου!magdahttps://www.blogger.com/profile/14367645154577817408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2049640054917179643.post-14874245499697772392015-10-01T21:34:53.426+03:002015-10-01T21:34:53.426+03:00Καλησπέρα.
Θα πω απλά, πως ήταν πολύ όμορφη, ζεστ...Καλησπέρα.<br /><br />Θα πω απλά, πως ήταν πολύ όμορφη, ζεστή και ανθρώπινη ανάρτηση, αυτή που διάβασα σήμερα, Χρυσαυγή. <br /><br />Έδειξε ότι πέρα από τον "τυπικό" λόγο που συχνά χρησιμοποιούμε ανάμεσα μας, οι bloggers της κουζίνας, για να πούμε λόγια επαίνου για μια παρουσίαση και εκτέλεση συνταγής, υπάρχουν και άλλα συναισθήματα που "κρύβονται" πίσω από τις λέξεις και τις πανέμορφες φωτογραφίσεις.<br /><br />Χαίρομαι πολύ, που αναγνώρισα αυτά λοιπόν τα συναισθήματα και σ' εσένα, αλλά και στην καλή φίλη Φωτεινή (την οποία δεν γνωρίζω προσωπικά) αλλά έχει "γράψει" και στην δική μου καρδιά, ο όμορφος λόγος της.<br /><br />Να είστε και οι δύο σας πάντα καλά.<br /><br />Καλοφάγωτα τα ψάρια πάντα να είναι.Penelopehttps://www.blogger.com/profile/15576593576612466249noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2049640054917179643.post-73565499771632237552015-09-30T11:17:20.275+03:002015-09-30T11:17:20.275+03:00Ζηλεύω πολύ άτομα σαν την Φωτεινή. Εγώ δεν μπορώ ν...Ζηλεύω πολύ άτομα σαν την Φωτεινή. Εγώ δεν μπορώ να εκφραστώ έτσι. Τα λέω όλα ξερά σε μία πρόταση. <br />(Όπως φαντάζεσαι η έκθεση δεν ήταν από τα δυνατά μου χαρτιά στο σχολείο!)Notoulahttps://www.blogger.com/profile/03651642925395775915noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2049640054917179643.post-8877058294966371532015-09-30T09:09:05.628+03:002015-09-30T09:09:05.628+03:00Τη Φωτεινή την ξέρω καλά και μάλιστα προσωπικά! Εί...Τη Φωτεινή την ξέρω καλά και μάλιστα προσωπικά! Είναι ένα υπέροχο άτομο πολύ ταλαντούχο και γεμάτο αρετές! Το πιάτο σου Χρυσαυγή είναι υπέροχο και η σάλτσα υπέροχη!! <br />Η παρουσίαση φοβερή!Tante Kikihttps://www.blogger.com/profile/14933556486150506611noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2049640054917179643.post-22670606882569454012015-09-29T23:01:57.003+03:002015-09-29T23:01:57.003+03:00Kαι βέβαια την έχω προσέξει τη Φωτεινή.
Με αφορμή ...Kαι βέβαια την έχω προσέξει τη Φωτεινή.<br />Με αφορμή μια συνταγή, ένα υλικό, δημιουργεί όμορφες εικόνες, χωρίς ποτέ να ξεφεύγει από το θέμα που είναι η συνταγή.<br />Δεν είναι ωραίο να ανακαλύπτεις τέτοιους ανθρώπους μέσω το blog?<br /><br />Tη συνταγή τη λάτρεψα.<br />Η σάλτσα υπέροχη με τον κουρκουμά. <br />Ξεφεύγει απο τη συνηθισμένη τηγανιτή γλώσσα.<br />Ωραια και η παρουσίαση.<br /><br />ΦΙλιά πολλά<br />Μarion,https://www.blogger.com/profile/12542224580884532507noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2049640054917179643.post-41338629156827834572015-09-29T22:50:48.135+03:002015-09-29T22:50:48.135+03:00Καλησπερα Κλεομενη!!!!
Η Φωτεινη ειναι περιζητητ...Καλησπερα Κλεομενη!!!! <br /><br />Η Φωτεινη ειναι περιζητητη. Της το λεω αλλα δε μ'ακουει... :) :) :) <br />Χρυσαυγήhttps://www.blogger.com/profile/07667519998646496706noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2049640054917179643.post-77985966870853913582015-09-29T22:47:49.405+03:002015-09-29T22:47:49.405+03:00Αυτι ακριβως ειναι η μαγεια του. Η αμφιδρομη σχεση...Αυτι ακριβως ειναι η μαγεια του. Η αμφιδρομη σχεση που αναπτυσει κανεις με τους υπολοιπους που συναντα. Γι' αυτο και ειναι τοσο εθιστικο. <br /><br />Ο κροκος μου αρεσει περα απο τη γευση του και για το χρωμα με το οποιο βαφει ολα φαγητα. Να την φτιαξεις τη σαλτσα ειτε με ψαρι ειτε με λαχανικα και να την απολαυσεις!! <br /><br />Σε φιλω Ζηνα κι ευχαριστω πολυ!!!!!!! <br />Καλο βραδυ!! Χρυσαυγήhttps://www.blogger.com/profile/07667519998646496706noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2049640054917179643.post-26436504655332088132015-09-29T22:43:27.663+03:002015-09-29T22:43:27.663+03:00Γεια σου Αθηνα! Αν θελεις να δοκιμασεις τον κουρκο...Γεια σου Αθηνα! Αν θελεις να δοκιμασεις τον κουρκουμα μολις βρικες μια αντιπροσωπευτικη του συνταγη. Ειναι ενα μπαχαρικο με τεραστια θρεπτικη αξια και ωραια γευση. Στο συνιστω. Πιστευω πως θα σου αρεσει πολυ, ειδικα με τα γλυκα φιλετα της γλωσσας!!!! Χρυσαυγήhttps://www.blogger.com/profile/07667519998646496706noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2049640054917179643.post-79532671673756759522015-09-29T22:40:10.584+03:002015-09-29T22:40:10.584+03:00Μα να θαβεις το ψαρι στα μυρωδικα;;;; Χαχαχαχα
Π...Μα να θαβεις το ψαρι στα μυρωδικα;;;; Χαχαχαχα <br /><br />Ποσο μου αρεσε η ιστορια σου και ιδιαιτερα το μακαυριο οπως λες μερος της!! Ξερεις, το ψαρι με τις πατατες στις κηδειες ειναι το καλυτερο φαγητο του κοσμου. Ισως γιατι το μαγειρευουν πολλες γυναικες μαζι και βαζουν ολες το μερακι τους. <br /><br />Σε ευχαριστω για την ιδιαιτερη συνταγη που μου χαρισες. Σε ευχαριστω και για ολα τα υπολοιπα. Πολυ!!!!! Χρυσαυγήhttps://www.blogger.com/profile/07667519998646496706noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2049640054917179643.post-27931921336090596092015-09-29T22:33:34.743+03:002015-09-29T22:33:34.743+03:00Νομιζω εκανες την πιο ομορφη ευχη Δημητρα!! Σε ευχ...Νομιζω εκανες την πιο ομορφη ευχη Δημητρα!! Σε ευχαρισω απο καρδιας. Ξερεις, για μενα ολο αυτο ειναι κατι παραπανω απο χομπι. Ειναι κομματι μου. Και γι' αυτο το λογο χαιρομαι οταν ερχονται ανθρωποι που εχουν να "πουν" πραγματα με τον ενα η τον αλλο τροπο!! <br /><br />Καλο βραδυ!!! Ευχαριστω!!! :)Χρυσαυγήhttps://www.blogger.com/profile/07667519998646496706noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2049640054917179643.post-10577820862595529482015-09-29T22:28:47.388+03:002015-09-29T22:28:47.388+03:00Γεια σου Τανια, χειμαρε!!!
Λοιπον, χαιρομαι που λ...Γεια σου Τανια, χειμαρε!!! <br />Λοιπον, χαιρομαι που λεει κι αλλος ενας ανθρωπος αυτο που πιστευω κι εγω. Οτι δηλαδη η Φωτεινη πρεπει να δημιουργησει ενα μπλογκ ωστε να στεγαζει εκει ολα της τα πνευματικα δημιουργηματα. Ευχομαι να εισακουστουμε ολοι οσοι το πιστευουμε.<br /><br />Η συνταγη της οντως ηταν πολυ ιδιαιτερη και επεσες διανα που λες για το ποσο ταιριαζει το σαφραν με το ψαρι και τα θαλασσινα! Το ρυζι οντως επιβαλλεται μιας και το ψαρι ως γνωστον ειναι..."φρουτο". Χαχαχα <br /><br />Σε ευχαριστω πολυ για το ομορφο σχολιο!!! <br />Σε φιλω!! Χρυσαυγήhttps://www.blogger.com/profile/07667519998646496706noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2049640054917179643.post-35103453851645962362015-09-29T22:09:22.729+03:002015-09-29T22:09:22.729+03:00Καλησπερα Νοτουλα!!
Εισαι τοσο συχνα εδω που δεν...Καλησπερα Νοτουλα!! <br /><br />Εισαι τοσο συχνα εδω που δεν εδινα σχεδον καμια πιθανοτητα να μην εχεις προσεξει τη Φωτεινη. Δηλαδη και να θες δεν γινεται. Οταν δεις τα μακροσκελη της σχολια σε τρωει η περιεργεια να δεις τι γραφουν. Μολις αρχισεις ναψδιαβαζεις....αυτο ηταν. Κολλησες! Τερμα. <br /><br />Η συνταγη της για γλωσσες ηταν πολυ διαφορετικη λογω των μπαχαρικων και πολυ πολυ νοστιμη!! Το επιβεβαιωνω. <br /><br />Σε φιλω κι ευχαριστω πολυ!!Χρυσαυγήhttps://www.blogger.com/profile/07667519998646496706noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2049640054917179643.post-83393950469248700832015-09-29T22:06:03.847+03:002015-09-29T22:06:03.847+03:00Ελαφρυ και πεντανοστιμο φαγητο με αγαπημενα μπαχαρ...Ελαφρυ και πεντανοστιμο φαγητο με αγαπημενα μπαχαρικα!!! <br />Φανταστικες οι φωτογραφιες σου ειδικα αυτη με το σαφραν!!<br />Μπραβο και στις δυο σας! Θα το δοκιμασω σιγουρα!!!pepshttps://www.blogger.com/profile/04528927378464496900noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2049640054917179643.post-41777235371984775812015-09-29T20:26:56.580+03:002015-09-29T20:26:56.580+03:00Πολύ όμορφο που θέλησες μας μιλήσεις για την φιλία...Πολύ όμορφο που θέλησες μας μιλήσεις για την φιλία σου που προέκυψε μέσα από το blog. Οι αναγνώστες μας είναι ότι πιο σημαντικό :-)<br />Όσο για την συνταγή και μόνο που έχει κουρκουμά, είναι τέλεια !!!!!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/05613644573099794881noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2049640054917179643.post-79386802512295621642015-09-29T19:59:08.491+03:002015-09-29T19:59:08.491+03:00Αγαπάμε Φωτεινή και ζηλεύουμε που δεν σχολιάζει κα...Αγαπάμε Φωτεινή και ζηλεύουμε που δεν σχολιάζει και σε μας...cleomenishttps://www.blogger.com/profile/08001853253688531772noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2049640054917179643.post-13156841148708672762015-09-29T16:04:50.683+03:002015-09-29T16:04:50.683+03:00μα αυτη δεν ειναι και η μαγεια του blogging? να βα...μα αυτη δεν ειναι και η μαγεια του blogging? να βαλεις ενα καφε και να ανοιξεις το laptop για να δεις τι θα μαγειρεψεις σημερα, τι νεα απο τη διακοσμηση, τι θα φορεθει φετος το χειμωνα και τι ομορφα νεα χειροποιητα εχουν δημιουργηθει. αλλα πανω από όλα να πεις μια Καλημερα και να στην ανταποδωσουν με χαμογελο, γιατι παντα η κουβεντουλες αυτες ειναι ευχαριστες!<br /><br />Κροκο τον λατρευω αλλα δεν τον χρησιμοποιω πολυ. αλλα η σαλτουλα της Φωτεινης θα δοκιμαστει παραυτα. Να στε καλα και οι δυο να μας γεμιζετε ομορφες συνταγες!zinahttps://www.blogger.com/profile/10077899015604696292noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2049640054917179643.post-25689213763022097632015-09-29T14:15:31.168+03:002015-09-29T14:15:31.168+03:00Καλησπέρα Χρυσαυγή μου!! Φανταστική η συνταγή σου ...Καλησπέρα Χρυσαυγή μου!! Φανταστική η συνταγή σου με αξιοποίηση ενός από τα υλικά που θέλω τόσο να δοκιμάσω τον κουρκουμά!! Η γλώσσα είναι από τα αγαπημένα μου κατεψυγμένα ψἀρια!! Πολλά φιλιά!Αθηνάhttps://www.blogger.com/profile/18230804227295890401noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2049640054917179643.post-27302817606816682692015-09-29T13:03:57.417+03:002015-09-29T13:03:57.417+03:00Μικρούλα μισούσα το ψάρι.
Έβρισκα δικαιολογίες για...Μικρούλα μισούσα το ψάρι.<br />Έβρισκα δικαιολογίες για να απομακρύνω την μητέρα μου απο το τραπέζι και να το θάψω στην γλάστρα με τα μυρωδικά της ή αν δεν είχα χρόνο,το εκςφενδόνιζα έξω απο το μπαλκόνι της κουζίνας.<br />Πολλές φορές, με αδιάκριτο τροπο είναι αλήθεια,το τοποθετούσα πάνω απο το ψάρι του πατέρα μου ή το στρίμωχνα με διαβολικό χαμόγελο στο ξέχειλο πιάτο του αγανακτισμένου αδελφού μου.<br />Όλοι ήξεραν,αλλά κανείς δεν μιλούσε.<br />Η σχέση μίσους κράτησε χρόνια.<br />Και λυπάμαι που θα γίνω λίγο μακάβρια.....,αλλά συμφιλιώθηκα μαζί του,σε τραπέζι μακαριάς!<br />Μετά απο κηδεία!....<br />Όπου κανείς δεν μπορεί να βάλει στο στόμα του τίποτε!<br />Ούτε κάν νερό!<br />Ήμουν η μοναδική φαντάζομαι, που κάθισε αμίλητη μπροστά απο το πιάτο και αφού σερβιρίστηκε το αχνιστό ψάρι,το ξεκοκκάλισα ,δίνοντας την ευκαιρία στον εαυτό μου ,να μείνω πιστή σε αυτό που είχα υποσχεθεί πριν χρόνια στον θανόντα.....τουλάχιστον στην κηδεία του,να φάω όλο το ψάρι που θα μου σερβίρουν.<br />Κράτησα την υπόσχεση μου.<br />Και εκείνη η υπόσχεση λειτούργησε κατασταλτικά, μάλλονκαταπραϋντικά ,στην εσωτερική μου άρνηση για το ´´ μισητό ´´ ψάρι.<br />Από τότε μπήκε στο εβδομαδιαίο διατροφικό μας προγραμμα.<br />Συνδέομαι συναισθηματικά μαζί του.<br />Με κάποιον τρόπο,νιώθω να έχω έναν αόρατο διάλογο με το πρόσωπο ,που ´´ φεύγοντας ´´ ,με φίλιωσε με την παιδική μου διατροφική αντιπάθεια.<br />Από τότε ,ψάχνω στην λεπτή γεύση του την θαλασσινή αύρα και την μυρωδιά του ιωδίου,που τόσο του άρεζε....<br />Το ουζάκι δίπλα στον ψαρομεζέ.<br />Το φρεσκοστυμμένο λεμόνι και τον καταπράσινο μαϊντανό.<br />Αργότερα, τα υλικά που θα μπορούσαν να κάνουν το ψάρι πιο ιδιαίτερο.....κρόκο,κουρκουμά,μουστάρδα,πιπεράκια καυτερά,τόσο όσο να δώσουν μια αέρινη πινελιά ανανέωσης για την μεσημεριανή έκπληξη του γεύματος.<br />Σήμερα την ανανέωση την είδα μέσα απο τα μάτια σου Χρυσαυγη μου.<br />Και φυσικά μέςα από τα μαγειρικά σου χαρίσματα.<br />Διέκρινα την αγάπη και την φροντίδα με την οποία περιέβαλες την πρόταση μου ,όπως επίσης και την μοναδική σου ικανότητα να αναδεικνύεις τα πιάτα, με την σκοπιά του φωτογραφικού σου φακού!<br />Όταν μπαίνω στις σελίδες του blog σου,δεν είναι τυχαίο ότι αισθάνομαι σαν το σπίτι μου.<br />Και όταν θέλω να γράψω κάτι,είναι γιατί αυτό με εμπνέει!Τόσο απλά!<br />Ευχαριστώ θερμά για την τόσο συγκινητική εισαγωγή σου!<br />Σε φιλώ πολύ πολύ!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10450204899714167009noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2049640054917179643.post-46822228212553758132015-09-29T10:00:10.573+03:002015-09-29T10:00:10.573+03:00Πολύ όμορφη και ανθρώπινη η εισαγωγή σου στην σημε...Πολύ όμορφη και ανθρώπινη η εισαγωγή σου στην σημερινή συνταγή! Όσο για τις φωτογραφίες, ειδικά του κρόκου, υπέροχες όπως πάντα! Καλά να είσαι και καλά να περνάς και μαζί σου να μεγαλώνει και το μπλογκ και να γεμίζει ενδιαφέροντες αναγνώστες! Φιλιά :*Decor Asylumhttps://www.blogger.com/profile/18437190721909160902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2049640054917179643.post-12988095578000501022015-09-29T09:58:52.733+03:002015-09-29T09:58:52.733+03:00Εγω δεν την γνωρίζω προσωπικά τη Φωτεινή, αλλά την...Εγω δεν την γνωρίζω προσωπικά τη Φωτεινή, αλλά την έχω διαβάσει και πάντα τη θαυμάζω και αναρωτιέμαι για τις πηγές/απωθέμετα ενέργειας και έμπνευσης που έχει. Και επίσης αναρωτιέμαι πως και δεν έχει κάνει και αυτή ένα βήμα για να ανοίξει ένα μπλογκ, κάτι για να τα γράφει όλα αυτά γιατι είμαι σίγουρη ότι εχει πολύ ενέργεια και έμπνευση. Ή μήπως να το επαναλάβετε το σημερινό, μια άτυπη συνεργασία? Εσύ θα κάνεις την εκτέλεση και και τη φωτογράφιση, που το΄χεις και αυτή θα γράψει το κάτι τις? <br />Οι συνταγές με ψάρι σπανίζουν, ή μάλλον εγώ δεν τις ψάχνω/εντοπίζω άλλα κάθε φορά που πέφτω πάνω σε μια χαίρομαι που υπάρχουν και άλλοι τρόποι να τα μαγειρέψεις (έντάξει, δεν είναι το καλύτερο μου φαγητο, το παραδέχομαι) και να τα νοστιμήσεις. Το σαφράν, παρότι με ξένισε εδώ, θυμήθηκα ότι το χρησιμοποιούν πολύ και οι ισπανοί με τα θαλασσινά (όπως στην παέλια ας πούμε) και προσφέρει πολύ ιδιαίτερη γεύση η οποία δένει πολύ και με τον κουρκουμά. Μου αρέσει που η συνταγή έχει και συνοδευτικό ριζάκι, γιατί καλο το ψάρι, αλλά δεν χορταίνει και πολύ....Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2049640054917179643.post-90252326369339786282015-09-29T09:48:48.208+03:002015-09-29T09:48:48.208+03:00Καλημέρα! Υπέροχη και διαφορετική η σημερινή σου σ...Καλημέρα! Υπέροχη και διαφορετική η σημερινή σου συνταγή σαν την Φωτεινή. Την διαβάζω πολύ συχνά στα σχόλια σου. <br />Πράγματι με το blogging δημιουργούνται σχέσεις ωραίες. Εγώ ορισμένες φορές νιώθω σαν να πίνουμε τον πρωινό μας καφέ παρέα. Διαβάζοντας τον άλλον είναι σαν να το γνωρίζεις, θες να μαθαίνεις τα νέα του (όχι με κουτσομπολίστικο χαρακτήρα), ενδιαφέρεσαι να είναι καλά. Εύχομαι να είσαι έτσι ορεξάτη και να συνεχίσεις με την ίδια αγάπη να εξελίσεις το Food for thought!Notoulahttps://www.blogger.com/profile/03651642925395775915noreply@blogger.com