tag:blogger.com,1999:blog-2049640054917179643.post6641681919802436350..comments2024-03-02T09:46:33.535+02:00Comments on Food for thought: Black forest με σοκολάταΧρυσαυγήhttp://www.blogger.com/profile/07667519998646496706noreply@blogger.comBlogger52125tag:blogger.com,1999:blog-2049640054917179643.post-17129286986482453922016-02-11T09:08:19.144+02:002016-02-11T09:08:19.144+02:00Σε ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση. Γύρω στο 1,...Σε ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση. Γύρω στο 1,5 κιλό, άρα εγώ για 30 άτομα πρέπει να φτιάξω τρεις να είμαι σίγουρη. Τώρα τα κορίτσια στην δουλειά με κοροϊδεύουν ότι πρέπει να την κάνω στον άντρα μου για του Αγ. Βαλεντίνου χι χι χι και όχι στην κόρη μου.Notoulahttps://www.blogger.com/profile/03651642925395775915noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2049640054917179643.post-50776302409630930372016-02-10T20:57:27.782+02:002016-02-10T20:57:27.782+02:00Γειά σου Νοτούλα μου!!
Λοιπόν το βάρος της θα το...Γειά σου Νοτούλα μου!! <br /><br />Λοιπόν το βάρος της θα το βρεις (στο περίπου) αν προσθέσεις το βάρος όλων των υλικών που χρησιμοποιούμε στην τούρτα. Εκτός της διακόσμησης με τις καρδιές. <br />Χωρίς τα βύσσινα θα είναι μια χαρά για τα παιδιά που έτσι κι αλλιώς νομίζω ότι δεν τα τρώνε στην πλειοψηφία τους. <br />Η μόνη μου ένσταση είναι ότι αν κάνεις τρεις δίσκους με παντεσπάνι και δύο ενδιάμεσες στρώσεις κρέμας φοβάμαι ότι δεν θα είναι αρκετά σταθερή η τούρτα. Βλέπεις είναι αρκετά αφράτη η γέμιση και δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί μια τέτοια τούρτα που δεν είναι από αυτές τις στιβαρές, να έχει πολύ ύψος! <br />Όσο για τις καρδιές, δεν είναι δύσκολες. Απ΄ότι είδες και οι δικές μου δεν είναι ίσιες. Οπως - όπως τις έχω κάνει. Απλά επειδή είναι πολλές, φαίνονται εντυπωσιακές. Πάντως μπορείς να τις προσπαθήσεις μέρες πριν. Χειμώνας είναι, δεν θα πάθουν κάτι αν μείνουν σε ένα ψυχρό περιβάλλον. <br /><br />Ελπίζω να σε βοήθησα αρκετα. Για ότι άλλο χρειαστείς εδώ είμαστε! <br />ΦιλιάααααααααααΧρυσαυγήhttps://www.blogger.com/profile/07667519998646496706noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2049640054917179643.post-84505655185676038102016-02-10T17:02:03.620+02:002016-02-10T17:02:03.620+02:00Χρυσαυγή μου τι κάνεις; Ερώτηση μιας και ψάχνω τού...Χρυσαυγή μου τι κάνεις; Ερώτηση μιας και ψάχνω τούρτα για τα γενέθλια της κόρης μου. Πόσα κιλά την υπολογίζεις αυτή που έφτιαξες. Σκεφτόμουν να την έκανα χωρίς τα βύσσινα για τα παιδιά και να έκανα δύο στρώσεις με γέμιση και ίσως τρεις δίσκους με παντεσπάνι για να την κάνω εξωτερικά λευκή με τις καρδιές. Το άλλο θέμα είναι να πετύχω τις καρδιές, γιατί εγώ ούτε ίσια γραμμή δεν μπορώ να σχεδιάσω. Αλλά μου αρέσει πολύ. Είναι πρωτότυπη!Notoulahttps://www.blogger.com/profile/03651642925395775915noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2049640054917179643.post-41484016258322062412016-01-29T19:02:35.296+02:002016-01-29T19:02:35.296+02:00Την έφτιαξα Χρυσαυγή !!!!!!!
Πολύυυυ ωραία. Η δε κ...Την έφτιαξα Χρυσαυγή !!!!!!!<br />Πολύυυυ ωραία. Η δε κρέμα σοκολάτας φανταστική... παραλίγο να την φαω πριν τη βαλω στην τουρτα.<br />Πάντως σωστά λες πρέπει να μείνει μια μέρα να δεσουν οι γευσεις. <br />Εγώ την έφτιαξα πρωι και την φαγαμε βράδυ. Την έκανα για τα γενέθλια της κόρης της κουμπάρας μου. τους άρεσε πολύ.<br /><br />Σίγουρα θα την ξανακάνω!!!<br />Thanks for sharing!!!!<br /><br />Φιλιά :) <br /><br />Μarion,https://www.blogger.com/profile/12542224580884532507noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2049640054917179643.post-11150499069775736852015-04-13T09:18:13.018+03:002015-04-13T09:18:13.018+03:00Χρόνια πολλά για τη μανούλα σου! Την τίμησες με το...Χρόνια πολλά για τη μανούλα σου! Την τίμησες με το καταπληκτικό γλυκάκι σου, χρυσοχέρα Χρυσαυγούλα!<br />Χρόνια πολλά κ ευλογημένα σε σένα κ την φαμίλια σου!<br />Φιλιά πολλά!leniahttp://theveggiesisters.gr/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2049640054917179643.post-37426459630593569522015-04-12T08:40:27.596+03:002015-04-12T08:40:27.596+03:00Πολύ όμορφη τούρτα, Χρυσαυγή!!! Χρόνια πολλά στη μ...Πολύ όμορφη τούρτα, Χρυσαυγή!!! Χρόνια πολλά στη μαμά σου και χρόνια πολλά για το Πάσχα, να περάσετε υπέροχα!mia xarahttps://www.blogger.com/profile/16419471029438386812noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2049640054917179643.post-52651263103502210902015-04-11T08:15:13.066+03:002015-04-11T08:15:13.066+03:00Υπέροχη τούρτα, αγαπημένη όλων!!!! Να χαίρεσαι τη ...Υπέροχη τούρτα, αγαπημένη όλων!!!! Να χαίρεσαι τη μαμά σου!!!<br />Καλό Πάσχα να έχετε!! Φιλιά!<br />Silenahttps://www.blogger.com/profile/12052543577897329488noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2049640054917179643.post-90384628023030120342015-04-08T15:16:45.457+03:002015-04-08T15:16:45.457+03:00Να την χαίρεσαι την μανούλα σου Χρυσαυγή μου! Πολύ...Να την χαίρεσαι την μανούλα σου Χρυσαυγή μου! Πολύχρονη! Η τούρτα σου σκέτη ομορφιά, είμαι σίγουρη την ευχαριστήθηκε ε;<br />Καλό Πάσχα σου εύχομαι με πολλές νοστιμιές! Φιλιά!Magdahttp://greekmylittleexpatkitchen.blogspot.nl/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2049640054917179643.post-59782394504687891482015-04-08T10:35:57.313+03:002015-04-08T10:35:57.313+03:00Πολύ απολαυστική η ανάρτησή σου, Χρυσαυγή μου! Όλα...Πολύ απολαυστική η ανάρτησή σου, Χρυσαυγή μου! Όλα τα στάδια παρασκευής της τούρτας με έκαναν να ανυπομονώ για το τελικό αποτέλεσμα! Και τι αποτέλεσμα... Υπέροχο βελούδινο εσωτερικό, με τα βυσσινάκια να κλέβουν την παράσταση. Όσο για το εξωτερικό, απλά εντυπωσιακό. Καρδουλένιο αλλά και σικ ταυτόχρονα. Μου άρεσαν όλα πάνω σε αυτή την τούρτα! Ακόμη και οι "ιδρωμένες" καρδούλες, που εσύ ονομάζεις λάθος, εγώ προτιμώ να ονομάζω ενθουσιασμό! Σίγουρα η μανούλα σου τη λάτρεψε... Το ίδιο κι εμείς!<br />Σε φιλώ και σου εύχομαι να έχεις ένα υπέροχο Πάσχα! Να διασκεδάσετε με τα κοριτσάκια σου και να περάσετε τις πιο όμορφες γιορτές ever!sundayspoonhttps://www.blogger.com/profile/08408558821827279330noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2049640054917179643.post-24099423873284444642015-04-04T09:12:56.143+03:002015-04-04T09:12:56.143+03:00Από τις πιο αγαπημένες τούρτες και συνδυασμούς γεύ...Από τις πιο αγαπημένες τούρτες και συνδυασμούς γεύσεων. Πολλές ευχές για την μητέρα σου Χρυσαυγή ναι είναι γερή και να της φτιάχνεις πάντα τέτοια γλυκά. Ακόμη κι εγώ που ομολογώ πως είμαι αδαής με την παρασκευή και το στήσιμο μιας τούρτας τα κατάλαβα όλα!!!! Τόσο αναλυτική παρουσίαση δεν πήγε χαμένη. Ευχαριστούμε πολύ για την υπέροχη συνταγή και εύχομαι καλό ΣΚ!Christina(ArtDecorationCrafting)https://www.blogger.com/profile/11908620454182518844noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2049640054917179643.post-8821271223382779572015-04-02T23:29:51.345+03:002015-04-02T23:29:51.345+03:00Ωωωωωωωωωω! Μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι (Cha...Ωωωωωωωωωω! Μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι (Chanel) !!!! <br />Δεν είχα αυτό στο μυαλό μου, αλλά δεν θα πω όχι!!!!! <br /><br />Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου και ανταποδίδω!! <br />Καλές γιορτές εύχομαι!!!!!!!!!!!!! <br />Φιλιά!!!Χρυσαυγήhttps://www.blogger.com/profile/07667519998646496706noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2049640054917179643.post-87025073561274775852015-04-02T23:28:06.836+03:002015-04-02T23:28:06.836+03:00χαχαχχαχαχχαχαχαχαχχαχαα
Σωστή!!!!!!!!!!!!!! Σου ρ...χαχαχχαχαχχαχαχαχαχχαχαα<br />Σωστή!!!!!!!!!!!!!! Σου ρίχνω ένα χρόνο δηλαδή, ε???? <br />χαχαχαχαχχαχαα Με έκανες και γέλασα έτσι όπως το έθεσες κι εσύ!!!!<br /><br />Σε ευχαριστώ πολύ Χρύσα μου!!!!!!!!Χρυσαυγήhttps://www.blogger.com/profile/07667519998646496706noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2049640054917179643.post-35728580121471015642015-04-02T23:24:51.507+03:002015-04-02T23:24:51.507+03:00Γειά σου Ελπίδα μου!!!
Α, ωστε κι εσύ μπλακ φόρεσ...Γειά σου Ελπίδα μου!!! <br />Α, ωστε κι εσύ μπλακ φόρεστ είχες στα γεννέθλιά σου. Τότε λοιπόν την επόμενη φορά να φτιάξεις και αυτή την παραλλαγή γιατί νομίζω ότι θα σου αρέσει πολύ!!!!!!! Με ή χωρίς καρδιές!!! :) <br /><br />Καλό σου βράδυ και ευχαριστώ πολύ!!!!!!!Χρυσαυγήhttps://www.blogger.com/profile/07667519998646496706noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2049640054917179643.post-6302928458614349822015-04-02T23:23:26.690+03:002015-04-02T23:23:26.690+03:00Σε ευχαριστώ Μίνα μου!!!
Και χαίρομαι ιδιαιτέρως ...Σε ευχαριστώ Μίνα μου!!! <br />Και χαίρομαι ιδιαιτέρως που πρόσεξες το σιρόπι μου!!!!!!! <br />Είναι το σιρόπι που έφτιαχνε σε μια κλασσική παλιά μπλακ φόρεστ η μητέρα μου. Ετσι λοιπόν το δανείστικα από εκείνη τη συνταγή και το προσάρμοσα σε αυτήν. Νομίζω με τα υλικά που περιέχει κάνει τη διαφορα!!!!!!! <br /><br />Πολλά φιλιά και από μένα!!!!!!!!!!!Χρυσαυγήhttps://www.blogger.com/profile/07667519998646496706noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2049640054917179643.post-46155877107937842362015-04-02T23:21:35.425+03:002015-04-02T23:21:35.425+03:00Πηνελόπη μου σε ευχαριστώ πολύ!
Τώρα με κάνεις κα...Πηνελόπη μου σε ευχαριστώ πολύ! <br />Τώρα με κάνεις και ντρέπομαι, αλλά θα δεχθώ τα καλά σου λόγια με την ειλικρίνεια που γνωρίζω ότι τα εκφράζεις. <br /><br />Σε φιλώ πολύ!!!!!!!!!!Χρυσαυγήhttps://www.blogger.com/profile/07667519998646496706noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2049640054917179643.post-29967670286228227082015-04-02T23:20:14.733+03:002015-04-02T23:20:14.733+03:00χαχαχχαχαχχαχαχαχαχα
Δεν θα σε κράσω. Μη φοβάσαι! ...χαχαχχαχαχχαχαχαχαχα<br />Δεν θα σε κράσω. Μη φοβάσαι! Η αλήθεια είναι οτι ναι, δεν το περίμενε πως θα έφτιαχνα καρδιές και για λίγο σοκαρίστηκε. Όμως υπόσχομαι πως δεν θα το ξανακάνω!!!!!!!!!! χαχαχαχαχαχαχαχαχαχααχαχαχα Συνήλθα από το σοκ συναισθήματος στο οποίο βρέθηκα εκείνες τις μέρες. Από δω και στο εξής γυρνάμε πάλι στις τούρτες αράχνες και χειροβομβίδες!! χαχαχαχαχχα <br /><br />Σε ευχαριστώ πολύ Τάνια μου!! Για σένα θα έχω και κεσεδάκι δίπλα να αφαιρείς τα βυσσινάκια. Θα τα τρώω εγω! <br /><br />Φιλούρες!!!!!!!!!!!!!!!!Χρυσαυγήhttps://www.blogger.com/profile/07667519998646496706noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2049640054917179643.post-41710179504227003502015-04-02T23:17:56.251+03:002015-04-02T23:17:56.251+03:00Πολύ ομορφη η τούρτα σου σε χρώματα Chanel (ασπρόμ...Πολύ ομορφη η τούρτα σου σε χρώματα Chanel (ασπρόμαυρη ;)<br />Και παρα πολύ γευστικήθα έλεγα με ολες αυτες τις διαφορετικες γευσεις που εχεις παντρέψει!<br />Να ειναι πολύχρονη η μαμα σου και να περασετε ενα ομορφο Πάσχα :)Beauty Followerhttps://www.blogger.com/profile/16064505003960613753noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2049640054917179643.post-39488539464328517732015-04-02T23:17:12.473+03:002015-04-02T23:17:12.473+03:00Καλησπέρα Ζαμπία μου! Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές...Καλησπέρα Ζαμπία μου! Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές!!! <br />Η τούρτα είχε τον χρόνο της και εγώ σκέφτηκα "το κάνω που το κάνω, ας το κάνω αναλυτικά". <br />Ετσι ο χρόνος διπλασιάστηκε (μη σου πω τριπλασιάστηκε), αφού σταματούσα τρεις και λίγο για να φωτογραφίσω. <br /><br />Όσο για τις τούρτες σε φίλες, είναι μια πολύ καλή σκέψη που πραγματικά δεν είχε περάσει από το μυαλό μου!!!!!!!!!!!!! Με έβαλες σε σκέψεις τώρα!!!! <br /><br />Φιλια πολλά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Χρυσαυγήhttps://www.blogger.com/profile/07667519998646496706noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2049640054917179643.post-86824821819286060882015-04-02T23:14:31.134+03:002015-04-02T23:14:31.134+03:00χαχαχχαχαχχαχαχχαχα
Είχα πέσει κάτω και γελούσα τ...χαχαχχαχαχχαχαχχαχα<br /><br />Είχα πέσει κάτω και γελούσα το πρωί με το τόσο αυθόρμητό σου σχόλιο και τώρα που το ξαναδιαβάζω τα ίδια!!!!!!!!!!! χαχαχαχαχχαχαχαχα<br />Όνειρο ζω, μη με ξυπνάτε!! χαχαχαχαχαχα<br /><br />Σαν πρωταπριλιάτικο αστείο μου φαίνεται όλο αυτό!!!! <br />Ενταξει λοιπόν, αφού το θες έτσι, θα απαντήσω ! <br />Θα απαντήσω και θα σου πω ότι παρόλο που δεν τρως τις 12548725654 συνταγές μου, θα σταματήσω να σε λέω παράξενη της γεύσης για χάρη της μπλακ φόρεστ και του σορμπέ ταχίνι. Αλλά σε παρακαλώ, θα ήθελα να ξαναδώ τέτοιο σχόλιο ποιο σύντομα και όχι πάλι σε ένα χρόνο.... γιατί το σορμπέ ταχίνι και η μπλάκ φόρεστ έχουν απόσταση σχεδόν ένα έτος. <br />Αν βλέπουμε άσπρη μέρα μόνο μια φορά το χρόνο, θα το κλείσουμε το μαγαζί!! χαχαχαχαχαχαα<br /><br />Αχ, και να μπορούσα να σου στείλω κομματάρα να την ευχαριστηθείς με την ψυχή σου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Χρυσαυγήhttps://www.blogger.com/profile/07667519998646496706noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2049640054917179643.post-42618101054038475362015-04-02T23:10:00.751+03:002015-04-02T23:10:00.751+03:00Ευχαριστώ, ευχαριστώ πολύ!!!
Το black forest μετα...Ευχαριστώ, ευχαριστώ πολύ!!! <br />Το black forest μετατράπηκε σε black hearts!!!! <br />Ετσι για να μη βαριόμαστε, βάλαμε και τη σοκολάτα και έγινε μια καινούρια τούρτα γεννεθλίων! <br />Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε!!!!!!!!!!!!!!!!!Χρυσαυγήhttps://www.blogger.com/profile/07667519998646496706noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2049640054917179643.post-4011239057536300242015-04-02T23:08:26.048+03:002015-04-02T23:08:26.048+03:00Ευχαριστώ πάρα πολύ !!!!!!!!!!!!!
Η τούρτα αυτή κ...Ευχαριστώ πάρα πολύ !!!!!!!!!!!!! <br />Η τούρτα αυτή κάλλιστα θα μπορούσε να προσαρμοστεί σαν μια καθαρά σοκολατένια τούρτα αφαιρόντας την σαντιγί και προσθέτοντας ένα ωραίο γλάσο σοκολάτας από πάνω. Βύσσινο και σοκολάτα είναι εκρηκτικός συνδυασμός!!!! ...ίσως μιαν επόμενη φορά!!!!!!!!!! <br /><br />Καλό βράδυ!!!!!!!!!!Χρυσαυγήhttps://www.blogger.com/profile/07667519998646496706noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2049640054917179643.post-31962107580685637132015-04-02T23:06:24.289+03:002015-04-02T23:06:24.289+03:00Ξανθή μου χίλια ευχαριστώ!!!!!!!!!
Ανταποδίδω τις...Ξανθή μου χίλια ευχαριστώ!!!!!!!!! <br />Ανταποδίδω τις ευχές σου και ακόμα περισσότερες! <br /><br />Καλές γιορτες!!!!Χρυσαυγήhttps://www.blogger.com/profile/07667519998646496706noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2049640054917179643.post-40014242460019401212015-04-02T23:05:15.155+03:002015-04-02T23:05:15.155+03:00Σε ευχαριστώ πολύ Ντολμαδάκι!
Κι εμένα η μπλακ εί...Σε ευχαριστώ πολύ Ντολμαδάκι! <br />Κι εμένα η μπλακ είναι από τις αγαπημένες μου. <br />Το παντεσπάνι συμπεριφέρεται σαν ένα κέικ. Ανετα μπαίνει κατάψυξη και όταν βγει είναι ακριβώς σαν φρέσκο. <br /><br />Καλό βράδυ!<br />Ευχαριστώ!!!!!Χρυσαυγήhttps://www.blogger.com/profile/07667519998646496706noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2049640054917179643.post-57642551994033360432015-04-02T23:03:43.912+03:002015-04-02T23:03:43.912+03:00Ναι, ναι!!! Χρησιμοποιούμε όοοοολα τα βύσσινα γιατ...Ναι, ναι!!! Χρησιμοποιούμε όοοοολα τα βύσσινα γιατί κάποιος μπορεί να τα δει πολλά αλλά στην ουσία είναι ακριβώς όσα χρειάζονται, μιας και στο κάθε κομμάτι τρως όσα πρέπει για να τα νιώσεις χωρίς να τα μπουχτίσεις. <br />Μακάρι να μπορούσα να σου στείλω live την φωτογραφία που σου άρεσε!!!!!!!!!!!!! <br /><br />Σε ευχαριστώωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω!!! Χρυσαυγήhttps://www.blogger.com/profile/07667519998646496706noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2049640054917179643.post-74385884398886797572015-04-02T23:01:37.790+03:002015-04-02T23:01:37.790+03:00Χμ... Αγγελική,
αυτή η τούρτα αν και έχει τα βασικ...Χμ... Αγγελική,<br />αυτή η τούρτα αν και έχει τα βασικά στοιχεία της μπλακ φόρεστ (τα βύσσινα και το χυμό τους, τη σαντιγί και το παντεσπάνι), λόγω της σοκολάτας που εμπεριέχεται, μοιάζει περισσότερο με μια σοκολατένια τούρτα με βύσσινα παρά με την κλασσική μπλακ φόρεστ. <br />Νομίζω πως αν τη δοκίμαζες θα αναθεωρούσες! <br /><br />Σε φιλώ !!!!!!!!!!!!!!Χρυσαυγήhttps://www.blogger.com/profile/07667519998646496706noreply@blogger.com