tag:blogger.com,1999:blog-2049640054917179643.post2056129938935959744..comments2024-03-02T09:46:33.535+02:00Comments on Food for thought: Κιμάς με κάστανα και κουκουνάρι για γέμιση γαλοπούλας και όχι μόνο!Χρυσαυγήhttp://www.blogger.com/profile/07667519998646496706noreply@blogger.comBlogger26125tag:blogger.com,1999:blog-2049640054917179643.post-48315383823449796872012-12-29T09:21:13.666+02:002012-12-29T09:21:13.666+02:00Τελικά το φτιάξαμε! Είχαμε ρολό χοιρινό και την γέ...Τελικά το φτιάξαμε! Είχαμε ρολό χοιρινό και την γέμιση και πατάτες στον φούρνο. Πρόσθεσα και τα συκωτάκια! Ήτανε πολύ νόστινη. Κι επειδή η μισή περίσσεψε, την άλλη μέρα γεμίσαμε και μία κότα, την αλοίψαμε με πορτοκάλι και καλό βούτυρο και την βάλαμε στην γάστρα για 2 ωρες! Βάλαμε και πατάτες τις οποίες όμως ειχαμε σωτάρει πρώτα. Μετά την ξεσκεπάσαμε ώσπου ροδοψήθηκε. Έγινε ακόμα πιο νόστιμη!!<br />Ευχαριστούμε για την ιδέα~!<br />kathy & Callie by anthomeliΚάλη και Κατερίνα από Ανθομέλιhttps://www.blogger.com/profile/15401492991905070681noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2049640054917179643.post-5047728381374106142012-12-20T11:35:52.294+02:002012-12-20T11:35:52.294+02:00Γειά σου Kathy!!
Φυσικά και γίνεται να προσθέσει...Γειά σου Kathy!! <br /><br />Φυσικά και γίνεται να προσθέσεις συκωτάκια και θα είναι και πολύ νόστιμο το σύνολο!! Είμαι σίγουρη. <br /><br />Πριν αρχίσεις τη διαδικασία του μαγειρέματος, σε ένα κατσαρολάκι μικρό θα βάλεις νερό να βράσει. Θα ρίξεις μέσα τα συκωτάκια ολόκληρα για 1 λεπτό περίπου, να αλλάξουν χρώμα και να σφίξουν, να μην είναι σαν ζελέ, όπως όταν είναι ωμά. <br /><br />Κατόπιν θα τα βγάλεις και θα τα αφήσεις να κρυώσουν. Θα τα κόψεις σε κομματάκια μπουκιάς και θα είναι έτοιμα για να τα χρησιμοποιήσεις στη γέμιση. <br /><br />Όσον αφορά στη γέμιση τώρα. Όταν έχεις σχεδόν τελειώσει με το σοτάρισμα του κιμά και του κρεμμυδιού θα ρίξεις και τα συκωτάκια να σοταριστούν λίγο και αυτά με το υπόλοιπο μίγμα. Μετά θα προχωρήσεις τη διαδικασία όπως αναφέρω στη συνταγή. <br /><br />Φυσικά η γέμιση αυτή φτάνει για 4-5 άτομα. Θα είναι ότι πρέπει μαζί με την τηγανιά. <br /><br />Σου εύχομαι καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!! <br /><br />Φιλιά πολλά!Χρυσαυγήhttps://www.blogger.com/profile/07667519998646496706noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2049640054917179643.post-12479960378161291702012-12-20T09:56:24.450+02:002012-12-20T09:56:24.450+02:00Την συνταγή σου θα την κάνουμε ανήμερα τα χριστούγ...Την συνταγή σου θα την κάνουμε ανήμερα τα χριστούγεννα! Θέλω όμως να σε ρωτήσω αν θέλω να βάλω και συκωτάκι πουλιών που νομίζω συνηθίζεται ξέρεις πως θα το κάνω; Η ποσότητα που δίνεις φαντάζομαι θα φτάνει για 4-5 άτομα! Θα κάνω και τηγανιά! <br />kathy by anthomeliΚάλη και Κατερίνα από Ανθομέλιhttps://www.blogger.com/profile/15401492991905070681noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2049640054917179643.post-65120605801562039492012-12-19T06:11:05.877+02:002012-12-19T06:11:05.877+02:00Καλημέρα Χρυσαυγή μου, νοστιμότατη η γέμιση που έφ...Καλημέρα Χρυσαυγή μου, νοστιμότατη η γέμιση που έφτιαξες!!!Να τολμήσω να πω ότι εμείς τρώμε φανατικά γαλοπούλα? Βέβαια όχι όπως την έκανε η μαμά μου, πρώτα βραστή για την καταπληκτική σούπα και ύστερα στο φούρνο, αλλά απ'ευθείας γεμιστή στο φούρνο με πατατούλες..Η γέμιση της γαλοπούλας βέβαια δε φτάνει, οπότε φτιάχνω παραπάνω ποσότητα..Πολλά φιλιά! mia xarahttps://www.blogger.com/profile/16419471029438386812noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2049640054917179643.post-74189548599348739232012-12-18T23:05:43.563+02:002012-12-18T23:05:43.563+02:00Με παρόμοιο τρόπο την κάνουμε. Εγώ βάζω και ρύζι. ...Με παρόμοιο τρόπο την κάνουμε. Εγώ βάζω και ρύζι. Κι εμείς έχουμε καταλήξει στο κοτοπουλάκι το γεμιστό :-)kikihttps://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2049640054917179643.post-53859910426143999582012-12-18T03:30:00.052+02:002012-12-18T03:30:00.052+02:00Luce muy rico es una delicia al paladar me encant...Luce muy rico es una delicia al paladar me encanta,pásalo bien en Navidad,abrazos y abrazos.Rosita Vargashttps://www.blogger.com/profile/00517797117525636948noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2049640054917179643.post-64594566569356126312012-12-17T22:56:13.528+02:002012-12-17T22:56:13.528+02:00Πολύ νόστιμη πρέπει να είναι! Νομίζω ότι θα μπορού...Πολύ νόστιμη πρέπει να είναι! Νομίζω ότι θα μπορούσα να φάω όλη την γέμιση μιας και την έχω στερηθεί γιατί ενώ εμένα μου αρέσει πολύ κανείς γύρω μου δεν την τρώει.<br />Φιλιά πολλάNotoulahttps://www.blogger.com/profile/03651642925395775915noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2049640054917179643.post-23778199506428301372012-12-17T22:50:03.250+02:002012-12-17T22:50:03.250+02:00Κι εμείς κοτόπουλο γεμίζουμε Χρυσαυγή μου και το κ...Κι εμείς κοτόπουλο γεμίζουμε Χρυσαυγή μου και το κάνουμε φύλλο και φτερό :)<br />Και όπως λες η γέμιση έχει μεγάλη ζήτηση.<br /><br />Και ξεχωριστή πάντως είναι πολύ ωραία στο γιορτινό τραπέζι. Κάστανα και κουκουνάρι ταιριάζουν πολύ. Εγώ βάζω και δαμάσκηνα που μ αρέσουν :)<br /><br />Φιλιά πολλάΜarion,https://www.blogger.com/profile/12542224580884532507noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2049640054917179643.post-12398341155765254072012-12-17T20:44:02.591+02:002012-12-17T20:44:02.591+02:00It's a date!!!...με τη γαλοπούλα φυσικά!!!It's a date!!!...με τη γαλοπούλα φυσικά!!!pepshttps://www.blogger.com/profile/04528927378464496900noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2049640054917179643.post-39355511549200775252012-12-17T17:12:52.722+02:002012-12-17T17:12:52.722+02:00υπέροχη η γέμιση σου χρυσαυγή μου, κ εμείς κοτόπου...υπέροχη η γέμιση σου χρυσαυγή μου, κ εμείς κοτόπουλο τρώγαμε πάντα δεν συμπαθούμε ποτέ την γαλοπούλα και πάντα η έξτρα γέμιση στην σακούλα ήταν απαραίτητη γιατί πραγματικά δεν μένει δείγμα την επόμενη. αλλα εμείς την κάνουμε διαφορετική δεν χρησιμοποιούμε καθόλου κιμά.<br />Φιλάκια πολλά!Erihttps://www.blogger.com/profile/05971804294239022218noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2049640054917179643.post-49264926478380566342012-12-17T14:35:45.908+02:002012-12-17T14:35:45.908+02:00Πολύ αρωματικό και γευστικό πρέπει να είναι,αγαπημ...Πολύ αρωματικό και γευστικό πρέπει να είναι,αγαπημένες γεύσεις:)Nikihttps://www.blogger.com/profile/05103927041999806558noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2049640054917179643.post-39682865253259207602012-12-17T13:11:30.822+02:002012-12-17T13:11:30.822+02:00Xrysaugi moy auti i gemisi einai apo tis agapimene...Xrysaugi moy auti i gemisi einai apo tis agapimenes mou. Ta kastana ta latreuw opws kai to koukounari.<br />Egw peritrigyrizomai apo hardcore kreatofagous pou snobaroun tin galopoula alla egw den tin allazw me tipota!<br />Filia!Magdahttp://greekmylittleexpatkitchen.blogspot.nl/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2049640054917179643.post-59887169381329015702012-12-17T11:25:39.532+02:002012-12-17T11:25:39.532+02:00Και μένα η μάνα μου τα ίδια έκανε...μόνον που εμεί...Και μένα η μάνα μου τα ίδια έκανε...μόνον που εμείς την τρώγαμε την γαλοπούλα γιατί πάντα την είχε προηγουμένως βράσει και μετά την πήγαινε στο ψήσιμο ... όπου και γινόταν πιο νόστιμη!<br />Όσο για την γέμιση, ΑΝΑΡΠΑΣΤΗ. Οπότε έφτιαχνε και δύο σακούλες από αλουμινόχαρτο και τις έψηνε σε δεύτερο ταψί...<br />Μέχρι "σκασμού" ήμουν ικανή να φάω γέμιση :-))))<br />Από όταν "έφυγε" η μάνα μου, γαλοπούλα δεν ξαναφάγαμε Χριστούγεννα.<br />Δεν την συνηθίζουν και στην νέα μου οικογένεια, αλλά εγώ γέμιση φτιάχνω για μένα, όταν είναί να γίνει το τραπέζι στο σπίτι μου...και γεμίζω (ορθώς) κότα στρουμπούλη και κάτασπρη πουλάδα!<br /><br />Και του Χρόνου με Υγεία στα σπίτια όλων, Χρυσαυγή μου.<br />Penelopehttps://www.blogger.com/profile/15576593576612466249noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2049640054917179643.post-63707795018587807882012-12-17T09:52:57.490+02:002012-12-17T09:52:57.490+02:00Εδώ που τα λέμε δεν έχεις και άδικο Ζαμπία.
Όταν...Εδώ που τα λέμε δεν έχεις και άδικο Ζαμπία. <br /><br />Όταν επρόκειτω για μια τριμελή οικογένεια όπως ήμουν εγώ με τους γονείς μου, θέλαμε δεν θέλαμε δεν μπορούσαμε να την φάμε από το μέγεθός της και μόνο. Αν βάλεις τώρα και την ιδιαιτερότητα του κρέατος (σκληρό και λίγο άνοστο) καταλαβαίνεις γιατί όλοι την περιφρονούσαν. <br /><br />Η γέμιση μόνη της συμφέρει και κλεύει την παράσταση.<br /><br />Καλή σου μέρα καλή μου Ζαμπία και καλή εβδομάδα!!Χρυσαυγήhttps://www.blogger.com/profile/07667519998646496706noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2049640054917179643.post-70703587138223626992012-12-17T09:50:15.814+02:002012-12-17T09:50:15.814+02:00Sunday μου, την παρουσιάζω σαν ξεχωριστό πιάτο, γι...Sunday μου, την παρουσιάζω σαν ξεχωριστό πιάτο, γιατί πλέον το έχουμε κάνει ξεχωριστό πιάτο. Από μόνη της η γέμιση είναι ένα φαγητό. Και μάλιστα πολύ νόστιμο και χορταστικό. <br /><br />Καλή σου μέρα και καλή εβδομάδα!Χρυσαυγήhttps://www.blogger.com/profile/07667519998646496706noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2049640054917179643.post-58137413587219039772012-12-17T09:48:52.926+02:002012-12-17T09:48:52.926+02:00Οι δύο διαφορετικές εκδοχές γέμισης που μας παρουσ...Οι δύο διαφορετικές εκδοχές γέμισης που μας παρουσιάζεις Φωτεινή μου, πραγματικά με έχουν κάνει να πεινάω και να τις λιγουρεύομαι πρωί - πρωί. Δεν μπορώ να φανταστώ ποια θα ήταν η αγαπημένη μου. Είναι τόσο διαφορετικές μα τόσο νόστιμες και οι δύο. <br /><br />Από την μία λατρεύω τα κάστανα, από την άλλη έχω αδυναμία στα συκωτάκια. Πραγματικά δύσκολη απόφαση, αλλά τελικά γιατί θα πρέπει να διλέξουμε? Και οι δύο ήταν υπέροχες!!! <br /><br />Με το καλό να τις φτιάξετε και να τις απολαύσετε με την ψυχή σας λοιπόν και φέτος!! <br /><br />Σε καλημερίζω και εύχομαι ολόψυχα καλά Χριστούγεννα στην οικογένειά σου!<br />Χρυσαυγήhttps://www.blogger.com/profile/07667519998646496706noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2049640054917179643.post-77158819187177155562012-12-17T09:43:58.328+02:002012-12-17T09:43:58.328+02:00Εμείς είχαμε, αλλά πλέον δεν έχουμε. Σίγουρα μια γ...Εμείς είχαμε, αλλά πλέον δεν έχουμε. Σίγουρα μια γαλοπούλα χρειάζεται και πολλά άτομα για να την φάνε. Αμα είσαι τριμελής οικογένεια, ποιος να την καταναλώσει? <br /><br />Η γέμιση από μόνη της είναι ένα φαγητό! Τα κάστανα της δίνουν γλύκα και πραγματικά μας αρέσει πάρα πολύ! <br /><br />Καλή σου μέρα και φιλιά!Χρυσαυγήhttps://www.blogger.com/profile/07667519998646496706noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2049640054917179643.post-9558599751098409732012-12-17T09:42:31.605+02:002012-12-17T09:42:31.605+02:00Νομίζω κατά τις 14:00 είναι καλά! Τι λες κι εσύ!!
...Νομίζω κατά τις 14:00 είναι καλά! Τι λες κι εσύ!!<br />Θα έχω μια γαλοπούλα όλη δικιά σου, μαζί με τη γέμισή της!Χρυσαυγήhttps://www.blogger.com/profile/07667519998646496706noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2049640054917179643.post-30866055125136098512012-12-17T09:41:41.165+02:002012-12-17T09:41:41.165+02:00Νομίζω ότι οι περισσότεροι συμφωνούν για το θέμα τ...Νομίζω ότι οι περισσότεροι συμφωνούν για το θέμα τις γαλοπούλας. Αλλος ένας μεγάλος μύθος λοιπόν έσπασε!! χαχαχα <br /><br />Η γέμιση μόνο είναι πολύ εξυπηρετική και πραγματικά πολύ νόστιμη. <br /><br />Όσο για την οικογένεια του καλού σου, νομίζω ότι κάνει την καλύτερη δουλειά.. Το κατσικάκι δεν το αντικαθιστώ με τίποτα στον κόσμο!! Το καλύτερο κρέας μακράν. Τουλάχιστον πλέον τρως καλά, ε?? <br /><br />Σε φιλώ πολύ και εύχομαι καλές γιορτές μιας και κοντεύουμε στην καρδιά τους!!Χρυσαυγήhttps://www.blogger.com/profile/07667519998646496706noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2049640054917179643.post-11071517894718777332012-12-16T23:41:28.779+02:002012-12-16T23:41:28.779+02:00Τα ιδια και εδω Χρυσαυγη τσαχπινα!! Η γεμιση κλεβε...Τα ιδια και εδω Χρυσαυγη τσαχπινα!! Η γεμιση κλεβει τα πρωτεια και η γαλαπουλα καθεται και κλαιει! Βεβαια εγω η ακαματρα της οικογενειας δεν εχω φτιαξει ποτε μεχρι τωρα. Φετος εχω ανεβασει τον πηχη ομως λογω των φιλων μου food bloggers και με βλεπω ετοιμη για μαγικη γεμιση!!!! <br />Θα μελετησω τη συνταγη σου που ομολογω με ζαλισε υπεροχα απο την εμφανιση της. Dimitra•Counting SΜiLEShttps://www.blogger.com/profile/00487377766166852720noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2049640054917179643.post-90141533595528120412012-12-16T20:49:17.213+02:002012-12-16T20:49:17.213+02:00Οι ιστορίες της γαλοπούλας τις ημέρες των Χριστουγ...Οι ιστορίες της γαλοπούλας τις ημέρες των Χριστουγέννων δεν έχουν τελειωμό...<br />Οι ιστορίες με κοτόπουλο μπήκαν σε λειτουργία, γιατί το μεγάλο πτηνό, εκτός από άνοστο και σκληρό καμιά φορά, χρειάζεται και πολλούς για να φαγωθεί.<br /><br />Η ιδέα μιας γέμισης μόνης δεν ΄ν΄ κακή, μάλλον πολύ ωραία μου ακούγεται.<br />Έτσι γίνεται μπόλικη και παίρνουν όλοι!<br /><br />Φιλάκια!<br /><a href="http://www.kitchenstori.es" rel="nofollow"><b>Z.</b></a><br /><br /><br />Kitchen Storieshttps://www.blogger.com/profile/13434385520917517052noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2049640054917179643.post-65773698160931656912012-12-16T19:42:12.983+02:002012-12-16T19:42:12.983+02:00Κι εμείς ακριβώς το ίδιο κάνουμε! Τσακίζουμε τη γέ...Κι εμείς ακριβώς το ίδιο κάνουμε! Τσακίζουμε τη γέμιση και η γαλοπούλα περνάει σε δεύτερη μοίρα! Μου αρέσει που την παρουσιάζεις ως ξεχωριστό πιάτο! Άσε που μου άνοιξες και την όρεξη...sundayspoonhttps://www.blogger.com/profile/08408558821827279330noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2049640054917179643.post-17477174323498074812012-12-16T18:20:55.209+02:002012-12-16T18:20:55.209+02:00Τελικά κάθε σπίτι έχει τη δική του ιστορία να διηγ...Τελικά κάθε σπίτι έχει τη δική του ιστορία να διηγηθεί γύρω από τα παραδοσιακά πιάτα,τις διατροφικές συνήθειες και τις πατροπαράδοτες συνταγές.Όλοι μας θέλουμε να διατηρήσουμε τις αναμνήσεις μας και τα έθιμα που γνωρίσαμε από τα προγονικά μας σπίτια και να τα μεταφέρουμε με τη σειρά μας στις νεότερες γενιές.Παρατηρώντας μία ανεπαίσθητη δόση νοσταλγίας στα γραφόμενά σου σε συνδυασμό με την απερίγραπτη διηγηματική σου ικανότητα,χαμογέλασα...στην προσπάθεια μου να φανταστώ τις σκηνές του οικογενειακού χριστουγεννιάτικου συμποσίου ,με τη γαλοπούλα να στέκει περιφρονημένη και την γέμιση εξαφανισμένη!Νομίζω ότι λίγο ή πολύ σε όλα τα σπίτια συμβαίνει αυτό.<br />Και εμείς τα Χριστούγεννα συνηθίζουμε το γεμιστό κοτόπουλο.Με έξτρα γέμιση,η οποία γίνεται σε δύο δόσεις..η μία γλυκειά με δαμάσκηνα,κουκουνάρια,σταφίδες και κάστανα και η άλλη, για τους αμετανόητα λάτρεις της κλασσικής γεύσης με κιμά,τα συκωτάκια του πτηνού και ρυζάκι.Αγαπώ και τις δύο για διαφορετικούς λόγους..Η μία μου θυμίζει την παιδική μου ηλικία και τους αγαπημένους ανθρώπους που δεν υπάρχουν πια και η άλλη, την γευστική μου διαδρομή,την ήπια μετάβαση από την παραδοσιακή κουζίνα της γιαγιάς σε μια άλλη πιο μοντέρνα.Διότι στη βόρεια Ελλάδα η γλυκειά γέμιση δεν ήταν τόσο συνηθισμένη.Χρειάστηκα και εγώ κάμποσο χρόνο για να εξοικειωθώ με την άγνωστη γλυκειά γέμιση και να την αποδεχτώ!Τώρα είμαι από αυτούς που θα απλώσουν διεκδικητικά το πηρούνι στα κάστανα και θα αισθανθούν την διακριτική γλύκα που αφήνει η μαυροδάφνη.<br />'Ετσι μπορώ να νιώσω,να αιθανθώ και να υπερτονίσω τη νόστιμη εκδοχή,την γλυκειά αναφορά μιας γέμισης στην γαλοπούλα...που πέταξε!Μια υπέροχη μαγειρική,παραδοσιακή πρόταση που θα κοσμήσει και φέτος το δικό σας εορταστικό τραπέζι,αλλά και το δικό μας.Ας ευχηθούμε λοιπόν και του χρόνου με υγεία Χρυσαυγή μου,να είσαι πάντα άξια και ορεξάτη για νέες,αλλά και παραδοσιακές συνταγές!Φιλιά πολλά,πολλά,να έχεις μία υπέροχη εβδομάδα!!!!<br /> <br /><br /><br /> Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10450204899714167009noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2049640054917179643.post-36463132314340299242012-12-16T17:53:49.375+02:002012-12-16T17:53:49.375+02:00Εμείς δεν είχαμε καν γαλοπούλα στο τραπέζι! Η οικο...Εμείς δεν είχαμε καν γαλοπούλα στο τραπέζι! Η οικογένειά μου προτιμούσε το χοιρινό. Πολύ αργότερα άρχισα να την φτιάχνω, όταν είχα καλεσμένους ανήμερα των Χριστουγέννων.<br />Ωραία κι αυτή η γέμιση Χρυσαυγή μου και όντως μπορεί να σταθεί και μόνη της με πατάτες τηγανητές, πουρέ ή ακόμα και ρύζι. <br />Πολλά φιλιά! Καλό βράδυ.Selcouthhttps://www.blogger.com/profile/04088456160103039143noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2049640054917179643.post-48498075456013842842012-12-16T16:51:26.647+02:002012-12-16T16:51:26.647+02:00Μ'αρέσει πολύ αυτή η γέμιση....στη κοιλιά της ...Μ'αρέσει πολύ αυτή η γέμιση....στη κοιλιά της γαλοπούλας!!!!<br />Η σκηνοθεσία της φωτογραφίας είναι άψογη και οι πατατούλες σου ....στρατιωτάκια...χαχαχαχαχα!!!!!<br />Τί ώρα να έρθω???<br />pepshttps://www.blogger.com/profile/04528927378464496900noreply@blogger.com