tag:blogger.com,1999:blog-2049640054917179643.post7913255328856464188..comments2024-03-02T09:46:33.535+02:00Comments on Food for thought: Περσικο ρύζι με καστανή κρούσταΧρυσαυγήhttp://www.blogger.com/profile/07667519998646496706noreply@blogger.comBlogger26125tag:blogger.com,1999:blog-2049640054917179643.post-25816047571036741042016-02-12T13:19:56.374+02:002016-02-12T13:19:56.374+02:00το έφτιαξα....δεν έχω λόγια....δε νομίζω οτι θα ξα...το έφτιαξα....δεν έχω λόγια....δε νομίζω οτι θα ξαναβράσω ρύζι...pepshttps://www.blogger.com/profile/04528927378464496900noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2049640054917179643.post-88574020196868972352016-01-31T22:25:36.043+02:002016-01-31T22:25:36.043+02:00πολυ κατατοπιστικες οι οδηγιες.νομιζω πως αυτη η σ...πολυ κατατοπιστικες οι οδηγιες.νομιζω πως αυτη η συνταγη θα γνωρισει μεγαλη επιτυχια,σε ευχαριστουμε που τν ανεδειξες.περιμενουμε και αλλες απο τα χερακια σου.πολλα φιλια.litsa t.https://www.blogger.com/profile/00886004418620862327noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2049640054917179643.post-66657359658895997652016-01-31T22:14:57.616+02:002016-01-31T22:14:57.616+02:00πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή με αναλυτικές και καλές ...πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή με αναλυτικές και καλές οδηγίες!!<br />ότι απορία κι αν σου δημιουργηθεί αυτομάτως σου λύνεται με τις φωτογραφίες.<br />σίγουρα αξίζει να δοκιμαστεί αυτή η συνταγή!<br />φιλιά κοριτσάκι!evi@thehealthycook.grhttps://www.blogger.com/profile/03317913175457668637noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2049640054917179643.post-33131926765440561742016-01-30T11:45:48.747+02:002016-01-30T11:45:48.747+02:00Συμφωνώ με την Ξανθή, και το αγελάδας υποθέτω από ...Συμφωνώ με την Ξανθή, και το αγελάδας υποθέτω από το γάλα της είναι. Όπως επίσης υπάρχει και το λειωμένο (σε βάζο) αγελάδας αλλά και σε "τούβλο" αιγοπρόβειο. Μάλλον πιο σωστό είναι να το λέμε φρέσκο τάδε ζώου και λειωμένο τάδε ζώου.cleomenishttps://www.blogger.com/profile/08001853253688531772noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2049640054917179643.post-65226721320749109282016-01-30T11:04:04.467+02:002016-01-30T11:04:04.467+02:00Ευχαριστώ πολύ, ειλικρινά δεν ήξερα ότι στο εμπόρι...Ευχαριστώ πολύ, ειλικρινά δεν ήξερα ότι στο εμπόριο χαρακτηρίζονται έτσι.<br />Ξανθήhttps://www.blogger.com/profile/13247197053988302860noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2049640054917179643.post-26747212862751724642016-01-30T10:30:38.680+02:002016-01-30T10:30:38.680+02:00Φοβερά περιεκτική η συνταγή σου Χρυσαυγή.
Το ότι έ...Φοβερά περιεκτική η συνταγή σου Χρυσαυγή.<br />Το ότι έχεις συμπεριλάβει άφθονες φωτογραφίες από όλα τα στάδια του μαγειρέματος -συμπεριλαμβανομένου και της αφαίρεσης του λαδόχαρτου- βοηθά φοβερά και λύνει κάθε απορία μας :)<br />Πάρα πολύ ενδιαφέρον πιάτο πραγματικά. Και ως προς την υφή αλλά και ως προς τη μέθοδο παρασκευής.<br />Η κρούστα που έχει σχηματιστεί φαίνεται πολύ δελεαστική.<br />Τι κρίμα που δεν είναι διαθέσιμο το βιβλίο. Πρέπει να είναι πολύ ευχάριστο στην ανάγνωση... και νόστιμο φυσικά!<br />Σε φιλώΕρμιόνηhttps://www.blogger.com/profile/05468387332378412356noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2049640054917179643.post-45418552120502094752016-01-28T23:34:00.557+02:002016-01-28T23:34:00.557+02:00Δεν το συζητώ, πάρα πολύ ξεχωριστή συνταγή! Η αναζ...Δεν το συζητώ, πάρα πολύ ξεχωριστή συνταγή! Η αναζήτηση του βιβλίου επίσης δείχνει πόσο πραγματικά το ψάχνεις στην μαγειρική :-)<br /><br />Αυτό που μου αρέσει για άλλη μια φορά είναι οι τόσο δομημένες progress photos. Ενδιαφέρον πολύ που η κατσαρόλα επαναλαμβάνεται σαν μοτίβο, και στο τέλος φοράει και τον σκούφο :-)<br /><br />Και οι υπόλοιπες φωτό εξαιρετικές! Μπράβο Χρυσαυγή! Σούπερ ανάρτηση!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/05613644573099794881noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2049640054917179643.post-6398472003788595922016-01-28T23:02:25.009+02:002016-01-28T23:02:25.009+02:00Κικη μου σε ευχαριστω πολυ!!
Φιλια πολλα!! Κικη μου σε ευχαριστω πολυ!! <br />Φιλια πολλα!! Χρυσαυγήhttps://www.blogger.com/profile/07667519998646496706noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2049640054917179643.post-28904384152734323182016-01-28T22:56:51.772+02:002016-01-28T22:56:51.772+02:00Ελα!! Ελα!! Εσενα κι αλλη μια λιχουδα ψυχη σκεφτομ...Ελα!! Ελα!! Εσενα κι αλλη μια λιχουδα ψυχη σκεφτομουν οταν το εφτιαχνα!! Χαχαχαχα <br /><br />Η κρουστα ειναι to die for!!!!! Χρυσαυγήhttps://www.blogger.com/profile/07667519998646496706noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2049640054917179643.post-65783024848319888632016-01-28T22:55:20.763+02:002016-01-28T22:55:20.763+02:00Χαχαχα Μακαρι να καταφερνα να επανεκδοθει!!!! Χαχα...Χαχαχα Μακαρι να καταφερνα να επανεκδοθει!!!! Χαχαχα <br /><br />Το ρυζι ειναι Θεος!! ΕυχαριστωωωωωΧρυσαυγήhttps://www.blogger.com/profile/07667519998646496706noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2049640054917179643.post-87797676570691981732016-01-28T22:53:48.402+02:002016-01-28T22:53:48.402+02:00Πω πω!! Εχεις θυσαυρο στα χερια σου δηλαδη με συνα...Πω πω!! Εχεις θυσαυρο στα χερια σου δηλαδη με συναισθηματικη αλλα και ουσιαστικη αξια. <br /><br />Δυσκολο το εργο της μεταφρασης που εχει αναλαβει η μαμα σου αλλα με πολυ καλο αντιτιμο, τις συνταγες. <br /><br />Για το ρυζι τωρα... Ας το εχεις στο μυαλο σου να το φτιαξεις καποια στιγμη! Δεν θα το μετανιωσεις! Ειναι τοσο εντυπωσιακο οσο και νοστιμο. Ειναι ολα οσα ανεφερες κι ακομα παραπανω! <br /><br />Θα επιχειρισω κι αλλες συνταγες απο αυτο το βιβλιο και θα τις παρουσιασω. Εχουν ολες ενδιαφερον ακομα κι αν ειναι συνταγες 20 ετων πισω. <br /><br />Σε φιλω Φωτεινη μου!!!!! Σε ευχαριστω παααρα πολυ! ...ξερεις εσυ, ε;Χρυσαυγήhttps://www.blogger.com/profile/07667519998646496706noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2049640054917179643.post-1247350863726574432016-01-28T22:35:18.769+02:002016-01-28T22:35:18.769+02:00Ανατολίτικες καταστάσεις! Τρέλα! Και για μια ακόμη...Ανατολίτικες καταστάσεις! Τρέλα! Και για μια ακόμη φορά έξοχη φωτογράφιση!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/02713711461997846521noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2049640054917179643.post-78021522097944787062016-01-28T22:30:18.725+02:002016-01-28T22:30:18.725+02:00Μαριον σε προτρεπω να το δοκιμασεις!!
Το αναποδογ...Μαριον σε προτρεπω να το δοκιμασεις!! <br />Το αναποδογυρισμα στην πιατελα ειναι πανευκολο. Δεν εχει καμια δυσκολια και προπαντων δεν κολλαει! Γινεται με τη μια!!! Και η κρουστα βγαινει ενιαια χωρις να σπασει. Αρκει να εχεις στρωσει καλα την πρωτη στρωση που ειναι το ρυζι ανακατεμενο με το γιαουρτι. <br /><br />Οσο για το μιγμα βουτυρου με νερο, δεν το ριχνω στην τρυπα αλλα ραντιζω το "λοφο" απο ρυζι που εχω φτιαξει περιμετρικα της τρυπας. <br /><br />Φιλια και σε σενα!!!! :) Χρυσαυγήhttps://www.blogger.com/profile/07667519998646496706noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2049640054917179643.post-14365614421992605802016-01-28T22:25:19.490+02:002016-01-28T22:25:19.490+02:00Το βουτυρο αγελαδος ειναι το βουτυρο που αγοραζουμ...Το βουτυρο αγελαδος ειναι το βουτυρο που αγοραζουμε σε ... "τουβλο". <br />Το γαλακτος ειναι μαλακο (λιωμενο για την ακριβεια) και πωλειται σε βαζο. Αυτο ειναι απο αιγοπροβειο γαλα, οχι απο αγελαδινο. <br />Εγω για τη συνταγη χρησιμοποιησα βουτυρο γαλακτος Ροδαμι. <br />Χρυσαυγήhttps://www.blogger.com/profile/07667519998646496706noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2049640054917179643.post-52661268242317419392016-01-28T21:03:32.513+02:002016-01-28T21:03:32.513+02:00Απίθανο!!!! Πρέπει να είναι φανταστικό όπως και οι...Απίθανο!!!! Πρέπει να είναι φανταστικό όπως και οι λεπτομερείς και απίθανες φωτογραφίες σου Χρυσαυγή!!!!<br />Καλό βράδυ!Tante Kikihttps://www.blogger.com/profile/14933556486150506611noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2049640054917179643.post-1277097912587632492016-01-28T16:43:22.719+02:002016-01-28T16:43:22.719+02:00Μέ έπιασε μια ζάλη με το που το είδα.... (μπας και...Μέ έπιασε μια ζάλη με το που το είδα.... (μπας και είναι αφυδάτωση από τα σάλια που τρέχουν?)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2049640054917179643.post-82776452187613105802016-01-28T16:19:41.013+02:002016-01-28T16:19:41.013+02:00Πολυ ενδιαφερον ο τροπος μαγειρέματος του ρυζιου!
...Πολυ ενδιαφερον ο τροπος μαγειρέματος του ρυζιου!<br />ΤΟ βιβλίο που λες καουγετ πολύ καλο... μηπως να κινησεις διαδικασια να επαναεκδοθεί ;)<br /><br />http://beautyfollower.blogspot.gr/Beauty Followerhttps://www.blogger.com/profile/16064505003960613753noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2049640054917179643.post-44439426486449802202016-01-28T14:37:56.551+02:002016-01-28T14:37:56.551+02:00Μια απορία, όταν λες βούτυρο αγελάδος και βούτυρο ...Μια απορία, όταν λες βούτυρο αγελάδος και βούτυρο γάλακτος ποια η διαφορά ακριβώς;;;<br />Ευχαριστώ Ξανθήhttps://www.blogger.com/profile/13247197053988302860noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2049640054917179643.post-74169610417209644992016-01-28T12:55:20.475+02:002016-01-28T12:55:20.475+02:00Πολύ πρωτότυπο Χρυσαυγή.
το ρύζι μου αρέσει σε όλε...Πολύ πρωτότυπο Χρυσαυγή.<br />το ρύζι μου αρέσει σε όλες του τις εκδοχές . Κι έτσι με το βουτυρένιο του άρωμα και το καψαλισμένο ρυζάκι μου ακούγεται πολύ ωραίο.<br />Εξαιρετικό.<br />Δυο ερωτησούλες¨: Από την κατσαρόλα τουμπάρετε εύκολα στη πιατέλα? Επίσης στην τρύπα ρίχνεις βούτυρο? <br />Αυτά :-)<br /><br />Φιλιά πολλά<br /> Μarion,https://www.blogger.com/profile/12542224580884532507noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2049640054917179643.post-62522419573176374462016-01-28T12:52:39.477+02:002016-01-28T12:52:39.477+02:00Λατρεύω τα παλιά βιβλία.
Μου αρέσει να φυλλομετρώ ...Λατρεύω τα παλιά βιβλία.<br />Μου αρέσει να φυλλομετρώ τις κιτρινισμένες σελίδες τους και να νιώθω την ανεπαίσθητη ,για πολλούς ενοχλητική,μυρωδιά του χρόνου.<br />Μια μυρωδιά υγρασίας ,πολυκαιρίας και μπαγιάτικων συναισθημάτων ,που στριμώχτηκαν σαν πνεύματα σε παλιά κασέλα αντικερί.<br />Θαυμάζω το περίτεχνο δέσιμο τους και αν είμαι τυχερή,το δερματόδετο σκληρό περίβλημα με τα χρυσά γράμματα,σημάδι αλλοτινής τυπογραφικής πολυτέλειας.<br />Αλλά και τα φτωχότερα...αυτά με το φθηνό,χάρτινο και ευτελές περιτύλιγμα,που στο έρμαιο των παλιών ημερών,διαλύθηκαν και φαντάζουν σαν λάφυρο ενός αέρα που ξέχασε να κοπάσει.<br />Έχω και εγώ ένα τέτοιο βιβλίο,που κάποτε πρέπει να γνώρισε καλές ημέρες.<br />Το βιβλίο που μετρά ενάμιση αιώνα και ανήκε στην γιαγιά μου.<br />Ένα παλιό βιβλίο συνταγών.<br />Με έναν παχουλό μάγειρα στο ξεθωριασμένο γαλάζιο εξώφυλλο.<br />Και με έναν θησαυρό στο εσωτερικό του ,που γεννά διαρκώς μικρούς καινούργιους,σαν ένα δέντρο που αυγατίζει αέναα τους καρπούς του.<br />Σπουδαίο βιβλίο.<br />Πρώτα από όλα γιατί ,εκτός απο το όνομα που κληρονόμησα απο την γιαγιά,μου κληροδοτήθηκε το συγκεκριμένο βιβλίο με όρους,,,για όσους ξέρουν κσι λίγα νομικά.<br />Να κάνω πράξη το περιεχόμενο,ή τουλάχιστον ένα μέρος αυτού.<br />Και προσπαθώ.Προσπαθώ σκληρά,γιατί δεν καταλαβαίνω γρι ,από τις γραμμένες σε άλλη γλώσσα συνταγές.<br />Ένα ξενόγλωσσο βιβλίο,με συνταγές παλιές ,σε γλώσσα που αποκλείεται να μάθω ,αν και έχω ακούσματα από την παιδική μου ηλικία.<br />Και έτσι επιστράτευσα την μητέρα μου και εδώ και χρόνια κάνειμετάφραση και ταυτόχρονη καταγραφή κάποιων συνταγών,που κατά την γνώμη της αξίζουν να σωθούν .<br />υπάρχουν τεχνικές δυσκολίες ,αφου τα μετρικά συστήματά ήταν εντελώς διαφορετικά και ως εκ τούτου υπάρχουν και οι ανάλογες αποτυχίες ,ειδικά στα γλυκά...<br />Καταλαβαίνω λοιπόν τον ενθουσιασμό σου και την συγκίνηση σου.<br />Κατανοώ την χαρά σου για την σπανιότητα σου και θα διαφωνήσω για τον εκνευρισμό σου ως προς την ανατύπωση.<br />Μερικά πράγματα οφείλουν να είναι σπάνια,για να διατηρείται η αξία τους.<br />Έτσι πιστεύω.<br />Και η συνταγή που μας προσφέρεις σήμερα ανήκει σε αυτό το είδος.<br />Είναι ´´ φευγάτη ´´,αν μου επιτρέπεις.<br />Απροσδιόριστα όμορφη και περίεργα δυναμική.<br />Ανατρεπτική και φιλόδοξη.<br />Μυρίζει Ανατολή και προσγειώνεται άνετα και στην Δύση.<br />Με λιτά υλικά,που όμως παντρεύονται σε μία πολύπλοκη διαδικασία για να δώσουν ένα εντυπωσιακό τελικό αποτέλεσμα!<br />Εξαιρετική η παρουσίαση!<br />Ο φωτογραφικός σου φακός ´´ τσάκωσε ´´ ακόμα και τον καυτό αχνό που αιωρείται από το πρωτοποριακό πιλάφι.<br />Οι κλιμακωτά διαφωτιστικές σου φωτογραφίες συντελούν άριστα στην κατανόηση της συνταγής!<br />Κοντινά πλάνα που μετρούν κυριολεκτικά τους κόκκους του ρυζιού και αποθανατίζουν το ´´ κάψιμο ´´ της επιφάνειας που επιδιώκει να αιχμαλωτίσει μάτια και ουρανίσκο.<br />Και το κατορθώνουν.<br />Η σημερινή σου πρόταση έχει τις προεκτάσεις που προσωπικά επιθυμώ σε μία συνταγή.<br />Έχει ιστορία.<br />Έχει σεβασμό προς αυτήν.<br />Έχει μεράκι και καλαισθησία για την ανάδειξη της.<br />Αυτά.<br />Πολλά πολλά φιλιά.νAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/10450204899714167009noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2049640054917179643.post-89818451166187557912016-01-28T12:22:21.142+02:002016-01-28T12:22:21.142+02:00Ναι Μαρία, είναι όντως νόστιμο. Το βιβλίο αυτό έχε...Ναι Μαρία, είναι όντως νόστιμο. Το βιβλίο αυτό έχει κι άλλες τέτοιες πολύ ωραίες συνταγές. Θα φτιάξω και κάτι αλλο κάποια στιγμή σίγουρα. <br /><br />Καλημέρα!!!!Χρυσαυγήhttps://www.blogger.com/profile/07667519998646496706noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2049640054917179643.post-64430700191375828622016-01-28T12:20:36.684+02:002016-01-28T12:20:36.684+02:00Δεν χρειάζεται να προσπαθήσεις! Βγαίνει πολύ εύκολ...Δεν χρειάζεται να προσπαθήσεις! Βγαίνει πολύ εύκολα. Μπορεί να φαίνεται ίσως περίπλοκο, αλλά δεν είναι. Θα σου αρέσει πολύ η κρούστα!!! Καλημέρα Ντολμά !!!!!!!!Χρυσαυγήhttps://www.blogger.com/profile/07667519998646496706noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2049640054917179643.post-11490329507798607482016-01-28T10:10:54.836+02:002016-01-28T10:10:54.836+02:00Πολύ πρωτότυπο! Φαίνεται νοστιμότατο! Κρίνοντας απ...Πολύ πρωτότυπο! Φαίνεται νοστιμότατο! Κρίνοντας από αυτή τη συνταγή, μπορώ να καταλάβω γιατί το αναζητούσες με τόση επιμονή!mia mariahttps://www.blogger.com/profile/05607379813715551658noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2049640054917179643.post-91008522580712356492016-01-28T09:42:34.134+02:002016-01-28T09:42:34.134+02:00τι υπεροχο1!!!!!!!!!! πρωτη φορα βλεπω τετοιο! μπο...τι υπεροχο1!!!!!!!!!! πρωτη φορα βλεπω τετοιο! μπορεις να το πεις κ κρεμ μπρουλε ρυζιου χαχαχα<br />πρεπει να εχει απιστευτη γευση ! θα προσπαθησω να το κανω!!AgapameAnDolmashttps://www.blogger.com/profile/10265003511465023305noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2049640054917179643.post-18784694496866860002016-01-28T09:34:47.108+02:002016-01-28T09:34:47.108+02:00Πρέπει να το φτιάξεις!!!!
Θα θυμηθείς τα παλιά!! ...Πρέπει να το φτιάξεις!!!! <br />Θα θυμηθείς τα παλιά!! χαχαχα <br /><br />Τα σουτζουκάκια μπήκαν από σπόντα στη φωτογραφία... χαχαχα Ήταν το χθεσινό μεσημεριανό μας και άρεσε σε όλους πολύ!!!!!!<br /><br />Καλημέρα!!!!Χρυσαυγήhttps://www.blogger.com/profile/07667519998646496706noreply@blogger.com