Σας δίνω την συνταγή μου για μπιφτέκια, στην οποία έχω καταλήξει εδώ και χρόνια. Το χαρακτηριστηκό τους είναι η έντονη, αλλά καθόλου ενοχλητική γεύση ρίγανης και το ότι είναι πολύ, μα πολύ αφράτα!
Υλικά:
1) 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος 2 φορές περασμένος από τη μηχανή του κιμά
2) 1 μεγάλο κρεμμύδι λιωμένο στο multi
3) 1 πολύ μεγάλη ντομάτα (ή 2 μικρές) και αυτές λιωμένες στο multi
4) 1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
5) αλάτι
6) 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
7) 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
Πριν το ψήσιμο |
Διαδικασία:
Ζυμώνουμε τον κιμά με τα υπόλοιπα υλικά πολύ - πολύ καλά! Αφήνουμε το μπολ με τον κιμά να σταθεί για μισή ώρα περίπου στο ψυγείο. Κατόπιν πλάθουμε τα μπιφτέκια, και τα τοποθετούμε σε ένα ριχό ταψί φούρνου το οποίο έχουμε προηγουμένως στρώσει με λαδόκολλα. Τα ψήνουμε στο στο φούρνο στους 180 βαθμούς στο αερόθερμο μέχρι να ροδίσουν καλά. Περίπου 40 λεπτά χρειάζονται. Στο διάστημα αυτό τα γυρίζουμε μία μόνο φορά για να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Πω πω αυτή η τελευταία φωτογραφία με πέθανε!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα τα δοκιμάσω γιατι με το ψήσιμο τους δε τα παω καλά....
Για δοκίμασε να τα ψήσεις στη λαδόκολα. Ούτε ταψί θα λερωθεί και ψήνονται και μια χαρά!!!
Διαγραφή