28 Απριλίου 2014

Πράσινη σαλάτα με φράουλες




Τα φρούτα, όπως και οι καρποί ταιριάζουν πολύ στις σαλάτες. Σκεφτόμενη έτσι, ήθελα από καιρό να προτείνω τις φράουλες σε πράσινη σαλάτα. Δεν ανακάλυψα δα και την Αμερική. Καταρχήν προδιαθέτει θετικά ο συνδυασμός των χρωμάτων, καθώς τα πάντα αρχίζουν απ΄το στιλ.


Στη συνέχεια διαλέγω τα υλικά που μου αρέσουν περισσότερο, χάνομαι μερικές ώρες στο διαδίκτυο να κοιτάζω παρόμοιες φωτογραφίες που μου παίρνουν πάντα τα μυαλά και τελικά ιδού η σαλάτα μου! Ένα μικρό άγγιγμα από παπαρουνόσπορο συμπληρώνει άρτια το οπτικό αποτέλεσμα αλλά και την κριτσανιστή υφή της. 

Καλώς όρισες άνοιξη...
Μείνε για πάντα !  



ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ 


Υλικά: 

     1)      1 πιατέλα πράσινα λαχανικά της επιλογής σας (πχ λόλα, σαλάτες, αντίδια, βαλεριάνα, σπανάκι, ρόκα κλπ)
     2)      1 ώριμο αβοκάντο ξεφλουδισμένο και κομμένο σε φέτες
     3)      10 φράουλες περίπου, πλυμένες και κομένες σε μπουκιές
     4)      1 χούφτα κολοκυθόσπορους
     5)      Φλοίδες παρμεζάνας 

Υλικά για το dressing

     1)      6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
     2)      3 κοφτές κουταλιές της σουπας μηλόξιδο
     3)      2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα  με μέλι
     4)      Αλάτι
     5)      1,5 κουταλάκι του γλυκού παπαρουνόσπορο


Μέθοδος: 

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα πράσινα λαχανικά, το αβοκάντο, τις φράουλες και τον κολοκυθόσπορο. 

Φτιάχνουμε το dressing ανακατεύοντας όλα του τα υλικά σε ένα μικρό βαζάκι.  Το κλείνουμε πολύ καλά με το καπάκι του και το ανακινούμε ώσπου να ανακατευτούν και να ομοιογενοποιηθούν. 

Ρίχνουμε το dressing στα λαχανικά και τα ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας ώστε να πάει παντού.
Σερβίρουμε την σαλάτα σε πιατέλα και από πάνω ξύνουμε φλοίδες από παρμεζάνα. 

Καλή επιτυχία! 




Την σαλάτα με τις φράουλες έφτιαξε και φωτογράφισε με πολύ ιδιαίτερο τρόπο 






19 σχόλια:

  1. ΠΩ ΠΩ!!!!!!!!!!!!!
    Ανοιξιάτικες και δροσερές φωτογραφίες!!!
    Υπέροχη σαλάτα - πλήρες γεύμα για τις ζεστές μέρες της Άνοιξης!!!!
    Έχω όλα τα υλικά!!!
    Καλημέρες κριτσανιστές Χρυσαυγή μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξέρεις πως αισθάνομαι όταν επισκέπτομαι το blog σου?Δύσκολα θα επιτύχω να το περιγράψω ,αλλά θα προσπαθήσω.
    Ένα κρησφύγετο ,όπου αιώνες πριν κάποιο επιδέξιοι λήσταρχοι έκρυψαν αμύθητους θησαυρούς.Ανοίγοντας τα σεντούκια,εγώ ο εξερευνητής,βρίσκομαι σε απανωτές ευχάριστες εκπλήξεις,αφού τα μάτια μου θαμπώνονται από το εύρος της πολυχρωμίας του αμύθητου πλούτου,η απληστία ξεχειλίζει στην προσπάθεια μου να ταξινομήσω και να υπολογίσω την αξία του και η πλάνη των κομψοτεχνημάτων με βάζει στη διαδικασία να θέλω να σκέφτομαι διαρκώς πως θα τον αξιοποιήσω.Μόνη μου όμως.Η απληστία .η τσιγκουνιά και η πλεονεξία στο μεγαλείο που εσύ μου ορίζεις.
    Επίσης θα μπορούσα να φανταστώ και μία αίθουσα έκθεσης περίτεχνα στην απλότητα διακοσμημένων πιάτων.Εκεί σίγουρα θα γυρόφερνα με τις ώρες,επιδιώκοντας να καταναλώσω τις στιγμές ευδαιμονίας που θα μου χάριζαν τα ευφάνταστα δημιουργήματα σου.Κριτής αιώνιος και αθέατος να τσιμπολογούσα με ευπρέπεια ,για να μη χαλάσω την γλυπτική της ωραιότητας.
    Η εικόνα όμως που θα προτιμούσα, είναι αυτή που μου αρέσει να φαντάζομαι περισσότερο.Και είναι η κουζίνα σου,ο δικός σου προσωπικός χώρος .Αυτός που σε κάνει να εμπνέεσαι την επόμενη ανάρτηση.Αυτός στον οποίο επένδυσες να ονειρευτείς την τέλεια συνταγή και που πολύ προσεκτικά την οργάνωσες στο μυαλό σου.Εκεί που οι υδρατμοί της κουζίνας πεισματάρικα αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν το ζεστό τους περιβάλλον και κοντοστάθηκαν αιωρούμενοι για να ξεχειμωνιάσουν.Εκεί που τα παράθυρα άνοιξαν, για να εισβάλλει η πνοή της άνοιξης που τόσο αγαπάς και να σπρώξουν με φινέτσα τα χειμωνιάτικα απομεινάρια μιας ζωντανής κουζίνας.
    Ναι,τελικά αυτή είναι η εικόνα που κερδίζει.
    Γιατί μας αρέσει να σκεφτόμαστε τα αγαπημένα μας πρόσωπα στον προσωπικό τους χώρο.Να εκπέμπουν την αύρα της δημιουργίας και να εισπράττουν σε αντάλλαγμα, στιγμές προσωπικής ευεξίας.
    Να φιλοτεχνούν απλά πράγματα χωρίς την επίγνωση της μεγαλουργίας.Να χαίρονται στη θέα φρέσκων φρούτων και καρπών ,γιατί ενδόμυχα γνωρίζουν καλά πως αυτή η πρώτη ύλη ,θα αποτελέσει το έναυσμα για μία νέα πρόταση.Να πειραματίζονται ως νέοι αλχημιστές και να χαμογελούν στην πιθανή αποτυχία,αλλά και να πεισμώνουν ,με το όραμα της νέας προσπάθειας.
    Χαμογελώ πάντα με τις προτάσεις σου Χρυσαυγή μου.Ικανοποιούμαι να παρατηρώ τη νεανικότητα να παίζει παιγνίδια με την πρόκληση.Αρέσκομαι να περιβάλλομαι από άτομα με αισθητική.Μου δίνουν νόημα να υπάρχω.Λατρεύω να ανιχνεύω την λιτότητα και να ανακαλύπτω ψήγματα πολυτέλειας που χαϊδεύουν το γούστο μου.
    Δεν θα μιλήσω για την σαλάτα σου.Όλα τα παραπάνω βρίσκονται μέσα σε αυτή.Ανακατωμένα για την πληρότητα της γεύσης.Χρώματα και αρώματα,οξύτητα και γλύκα,παραθύρι στη ζωή ,που αντικρίζω στα κλεφτά μέσα από την χαραμάδα που αφήνεις για να δραπετεύουν οι μυρωδιές της κουζίνας σου.
    Σε φιλώ πολύ πολύ γλυκιά μου Χρυσαυγή!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φτιάχνω και εγώ μια παρόμοια σαλάτα και κλέβει τις εντυπώσεις! Πραγματικά οι σαλάτες με φράουλες είναι πολύ γκουρμεδιά! Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα και καλή εβδομάδα!
    Τι ωραία χρώματα που έχει η σαλάτα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μου αρέσει η φράουλα στη σαλάτα, μου ταιριάζει πολύ! Τι σύμπτωση και εγώ στη σαλάτα που θα βάλω έχω βάλει παπαρουνόσπορο! Δινει τόσο ωραία γεύση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λατρεύω τις πράσινες σαλάτες με προσθήκη φρούτων! Εγώ κάνω μία με λόλες, πορτοκάλια που τα έχω περάσει από το τηγάνι με λίγη ζάχαρη και ξηρούς καρπούς. Την επόμενη φορά που θα έχω φράουλες θα δοκιμάσω και τη δική σου Χρυσαυγή! Σ' ευχαριστούμε.
    Καλημέρα & καλή εβδομάδα :*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγώ πάλι.... γιατί το ξέχασα στο προηγούμενο σχόλιο! Η φωτογραφία με το πιρούνι είναι τόσο μα τόσο λαχταριστή :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Υπέροχη και αρχίζω τη βδομάδα με σαλάτες!!
    Περιμένω ανοιξιάτικη πρόταση σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Υπερπαραγωγή!!! Και αυτές οι φωτογραφίες σου ..ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΕΣ..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φέρε μας την άνοιξη με τέτοιες σαλάτες Χρυσαυγή μου, γιατί δεν τη βλέπω να έρχεται μόνη της!
    Υπέροχη, κι εμένα μου αρέσουν οι φράουλες μέσα σε πράσινες σαλάτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πλούσια και φραουλένια σαλατούλα! Πολύ θα μου άρεσε!
    Πάρα πολύ ωραία ιδέα, Χρυσαυγή μου!
    Μου αρέσει και το blog σου μετά τις αλλαγές που έκανες. Είναι πιο "φρέσκο"!
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. μας αρέσουν οι φράουλες στη σαλάτα!! <3 <3 <3 Οι φωτογραφίες σου απίστευτα δροσερές και νόστιμες!! πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πολύ ανοιξιάτικη πρόταση, γεμάτη χρώμα!
    Επιπρόσθετα μου υπενθύμισε ότι καλό είναι να γίνω λίγο πιο τολμηρή και να δοκιμάσω επιτέλους να προσθέσω λίγες φράουλες στη σαλάτα!
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Για κάτι τυροπιτάκια και κάτι μεζεδάκια μπήκα (μου τα εβγαλε ο reader πάνω πάνω), στη σαλάτα έπεσα (όχι ότι με χαλάει, τέτοιες λαχταριστές θα πρέπει να τρώω και μόνο, τέτοια εποχή). Και είδα και ωραίο και νεο banner και άλλα γυαλιστερά κουμπάκια.... τα εγκαίνια πότε είναι να έρθω?? (τυροπιτάκια και τσίπουρα θα έχει?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μα, θέλουμε τέτοιες προτάσεις! Δεν το έχω τολμήσει και το ξέρω ότι πρέπει! Έχω ήδη και στο μυαλό μου πότε μπορώ να το κάνω για να κερδίσω εντυπώσεις..χεχε :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ειμαι λατρεις των σαλατων!!!!
    Πολυ ωραια δειχνει,Σιγουρα θα ειναι νοστιμη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Όσο περίεργο και αν ακούγεται δεν έχω δοκιμάσει ποτέ να βάλω φράουλες στη σαλάτα μου. Βλέποντας όμως πόσο όμορφη είναι η σαλάτα σου λέω το αργότερα που θα έρθει η ώρα για το βραδινό μου να την δοκιμάσω.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Φτου...δεν έχω αβοκάντο. Και το πρωί πήγα να πάρω και το μετάνιωσα...τώρα που είδα την σαλάτα σου το μετάνιωσα διπλα...

    Η πιρουνιά στη φωτογραφία είναι ''the perfect bite''

    Aνοιξιάτικη και πολύ νόστιμη η σαλάτα σου Χρυσαυγή με υλικά που μ αρέσουν.

    Welcome spring :)

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τη θυμάσαι την perfect bite;;; Το είχες δει το έργο;;; Εεεεε, λοιπόν αυτή ακριβώς είναι στη φωτό που βλέπω!! Αύριο θα αγοράσω τα υλικά και θα την ...καταβροχθίσω πάραυτα!!! Ζωβράφισες Χρυσαυγή μου!!!!! Καλό μήνα!! :)
    Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

πήγαινε στην κορυφή! 01 09 10