10 Σεπτεμβρίου 2022

Τάρτα με μανιτάρια και λευκά τυριά

 


Τί είναι οι τάρτες? Ανοιχτές πίτες. Δηλαδή λιγότερο στουμπωτικές, πιο ανάλαφρες και ντελικάτες.




Οι τάρτες μου αρέσουν πολύ. Είναι γυμνές και φαίνεται το περιεχόμενό τους. Αν δε είναι φτιαγμένες από λαχανικά, αποκαλύπτονται τα ζωντανά τους χρώματα, κάτι που ευχαριστεί πολύ το μάτι. Η αριστοκρατική τάρτα είναι η πρώτη ξαδέρφη της παραδοσιακής πίτας. Είναι η ξαδέρφη απ΄ την Αμερική που θα λέγαμε παλιότερα!




Η τάρτα αυτή είναι απλή, νόστιμη και δεν απαιτεί κόπο και δεξιότητες. Ας μην χρειάζονται όλα κόπο σε τούτη τη ζωή. Όσοι δεν τρώτε τα άσπρα τυριά κάντε σκιπ τη συνταγή και περιμένετε την επόμενη.




 ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΛΕΥΚΑ ΤΥΡΙΑ

Υλικά:

1)     1 φύλλο κουρού

2)     250 γραμμάρια μανιτάρια άσπρα, ψιλοκομμένα

3)     1/3 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη σε μικρά κυβάκια

4)     4 φέτες καπνιστή μπριζόλα ψιλοκομμένη σε καρέ

5)     3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

6)     ½ περίπου κουταλάκι γλυκού αλάτι

7)     1 κουταλάκι γλυκού θυμάρι ξερό

8)     ½ κουταλάκι γλυκού αποξηραμένο σκόρδο

9)     200 γραμμάρια τυρί κρέμα

10)  70 γραμμάρια τυρί φέτα τριμμένο

11)  70 γραμμάρια μανούρι θρυμματισμένο

12)  2 αυγά

13)  200 ml κρέμα γάλακτος

14)  3 κουταλιές σούπας σουσάμι για πασπάλισμα από πάνω




Μέθοδος :

Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα ή στρογγυλό ταψί διαμέτρου 27-28 εκατοστών. Στρώνουμε πάνω το ένα από τα δύο φύλλα κουρού που έχει η συσκευασία και διπλώνουμε γύρω γύρω το μέρος του φύλλου που εξέχει από την ταρτιέρα.  Τρυπάμε με ένα πιρούνι εδώ κι εκεί όλη την επιφάνεια του φύλλου και ψήνουμε το φύλλο σκέτο (χωρίς τη χρήση κάποιου βαρίδιου) σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 10 λεπτά ακριβώς.

Όση ώρα ψήνεται η βάση της τάρτας φτιάχνουμε τη γέμιση.

Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά με το τυρί κρέμα και τα χτυπάμε πολύ καλά με ένα σύρμα μέχρι να ομογεννοποιηθούν. Κατόπιν προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τη φέτα, το μανούρι, το αλάτι και ανακατεύουμε. Το αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια και την πιπεριά να σοταριστούν καλα μέχρι να μαραθούν. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα μέχρι να δούμε τα λαχανικά να μειωθούν πολύ σε όγκο. Μόλις γίνει αυτό προσθέτουμε την καπνιστή μπριζόλα, το θυμάρι και το αποξηραμμένο σκόρδο κι ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μίγμα των μανιταριών μέσα στο μπολ με τα ανακατεμένα τυριά και ανακατεύουμε καλά για τελευταία φορά.

Μετά το πέρας του δεκάλεπτου, βγάζουμε την ταρτιέρα από το φούρνο και ρίχνουμε από πάνω το μίγμα με τα τυριά που έχουμε φτιάξει και τέλος πασπαλίζουμε στην επιφάνεια το σουσάμι.

Ψήνουμε για άλλα 20-25 λεπτά στους 180 βαθμούς μέχρι να δούμε την επιφάνειά της να έχει ροδίσει καλά.

Βγάζουμε την τάρτα από το φούρνο και την αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά περίπου πριν τη σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!!!

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πήγαινε στην κορυφή! 01 09 10