26 Νοεμβρίου 2011

Ζαμπονοτυρόπιτα



               
Home made Christmas 
 
             Σε 3 μέρες μπαίνει ο Δεκέμβριος. Είμαστε σχεδόν 1 μήνα πριν απ΄ τις γιορτές και επικρατεί ήδη πυρετός προετοιμασιών γύρω μου. Παρά τα «χαστούκια» που έχουμε φάει ως λαός και ως έθνος τους τελευταίους μήνες, διατηρούμε το κουράγιο μας και προσπαθούμε να κάνουμε και τις φετινές γιορτές ξεχωριστές. Ίσως όχι με την γκλαμουριά και την σπατάλη των προηγούμενων ετών, αλλά σίγουρα με όση όρεξη μας έχει απομείνει. 

20 Νοεμβρίου 2011

Τα 5α γενέθλια της Νεφέλης.


           Στον τομέα «γενέθλια» ήμουν από τα πολύ τυχερά παιδιά για την εποχή μου! Η μητέρα μου σχεδίαζε τα πάρτι μου μήνες πριν και η προετοιμασία των φαγητών κρατούσε τουλάχιστον μια εβδομάδα. Τα οργάνωνε άψογα και η τελειομανία της είχε πάντα ως αποτέλεσμα έναν φαντασμαγορικο μπουφέ που λυπόσουν να χαλάσεις το στολισμό του για να τον φας. Μπορεί να μην υπήρχαν τα πολλά υλικά και εφέ που υπάρχουν σήμερα για τα πάρτι, αλλά με τα τότε δεδομένα, η γυναίκα έκανε παπάδες!!!

14 Νοεμβρίου 2011

Πράσινη σαλάτα με αβοκάντο, σκόρδο και cottage cheese

        


Οι επαγγελματίες που "τρώνε" τα ψωμάκια μας!!!

          Διαιτολόγος! Τείνει να γίνει σχεδόν αρχαίο επάγγελμα. Αντί αυτού, σήμερα το εν λόγω επάγγελμα, έχει αναβαθμιστεί σε αυτό του διατροφολόγου. Ο διατροφολόγος έχει γίνει τόσο must, όσο και ο προσωπικός μας ψυχολόγος. 


7 Νοεμβρίου 2011

Κέικ μπανάνας με μέλι

         
Μπλογκάρουμε για να μην μας πάρει από κάτω


          Τον τελευταίο καιρό είμαι μουδιασμένη. Εγώ και όλος ο κόσμος. Δεν είμαι και ο ποιο αισιόδοξος άνθρωπος στη γη και με τις πρόσφατες πολιτικές και κοινωνικοοικονομικές εξελίξεις μου έχουν κοπεί τελείως τα φτερά.

πήγαινε στην κορυφή! 01 09 10