9 Αυγούστου 2012

Σεμιφρέντο με Cookies



Ένα ακόμη καλοκαίρι χωρίς παγωτομηχανή…

Για εμάς που το καλοκαίρι μας βρήκε χωρίς παγωτομηχανή, για εμάς που η κουζίνα έχει κλατάρει από τα σκεύη και δεν χωράει να πλέον ούτε μιξεράκι για φραπέ, για εμάς που θέλουμε παγωτό και το θέλουμε τώρα, χωρίς κόπο, αλλεπάλληλα χτυπήματα και χρόνο, έχω το τέλειο σεμιφρέντο για αυτό το καλοκαίρι. 


       Ένα ημί-παγωτό βελούδινο και δροσερό που επιδέχεται πολλών – πολλών παραλλαγών ανάλογα με το γούστο, τη διάθεση και τα υλικά που διαθέτουμε τη δεδομένη στιγμή. 

       Η γνώμη μου είναι να φτιάξετε με την πρώτη διπλή δόση, γιατί μία δεν είναι ποτέ αρκετή!!
       
         Το «ευχαριστώ» για αυτή την εύκολη – πασπαρτού συνταγή ανήκει στην φιλενάδα μου τη Βίκυ, που από τότε που μου την έδωσε την έχουμε φτιάξει και οι δύο πάμπολλες φορές με πλείστες παραλλαγές και την έχουμε ανακηρύξει ως την απόλυτη συνταγή σεμιφρέντο  γι΄ αυτό το καλοκαίρι!!


ΣΕΜΙΦΡΕΝΤΟ ΜΕ COOKIES
 
Υλικά: 

1)   2 κουτιά γάλα εβαπορέ (800 ml)
2)   1 κουτί γάλα ζαχαρούχο (300 ml)
3)   2 φακέλους φυτική σαντιγί (τύπου Garni) - (200 γραμμάρια)
4)   350 γραμμάρια μπισκότα cookies της αρεσκίας σας
5)   1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας 
6)   1 σφηνάκι ρούμι ή ποτό της αρεσκίας σας 


       
Εκτέλεση: 

           Αδειάζουμε το περιεχόμενο των κουτιών με το εβαπορέ σε ένα μπολ και τοποθετούμε το μπολ αυτό στην κατάψυξη για δύο ώρες. Μετά το πέρας του δυώρου, το αδειάζουμε στο μίξερ. Χτυπάμε το γάλα περίπου 1 λεπτό σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει. (Η διαδικασία αυτή γίνεται και με μίξερ χειρός).

          Μόλις είναι έτοιμο και αφράτο προσθέτουμε το ζαχαρούχο και συνεχίζουμε για μισό λεπτό ακόμη το χτύπημα. Τέλος προσθέτουμε και το περιεχόμενο των  φακέλων με τη σαντιγί, το ποτό και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε άλλο λίγο μέχρι να ενσωματωθούν με το υπόλοιπο μίγμα.  

          Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε στο μίγμα τα μπισκότα σπασμένα στα 4. Σε μεγάλα δηλαδή κομμάτια. Όχι πολύ τριμμένα, γιατί είναι ωραίο να τα νιώθουμε στο στόμα. Ανακατεύουμε με μία σπάτουλα και βάζουμε το παγωτό σε δοχείο στην κατάψυξη. Το αφήνουμε ιδανικά όλο το βράδυ. 


Μικρά tips: 

1)   Το σεμιφρέντο αυτό είναι από τα ποιο εύκολα που έχω φτιάξει και επιδέχεται πολλών παραλλαγών!! Μπορούμε δηλαδή αντί για cookies να προσθέσουμε άλλα υλικά και να κάνουμε διαφορετικούς συνδυασμούς γεύσης. 

      Ενδεικτικά αναφέρω:

Α)καβουρδισμένους ή καραμελωμένους ξηρούς καρπούς τους οποίους έχουμε συνθλίψει στο μίξερ ή

Β) 1 μικρό φλιτζανάκι καφέ espresso για γεύση μόκας, το οποίο θα το ανακατέψουμε με το ζαχαρούχο γάλα πριν το προσθέσουμε στον κάδο του μίξερ ή 

Γ)  2 κουβερτούρες τις οποίες θα τις λιώσουμε σε μπεν μαρί και θα τις προσθέσουμε στο αφράτο μείγμα ώστε το παγωτό μας να αποκτήσει γεύση σοκολατένια ή 

Δ) έναν φάκελο με ψηφίδες σοκολάτας ή

Ε) ψιλοκομμένο γλυκό κουταλιού πχ. βύσσινο μαζί με λίγο απ΄ το σιρόπι του ή

Ζ) έναν λοβό βανίλιας σχισμένο στα δύο που θα έχετε αφαιρέσει τα σποράκια από μέσα και θα τα ρίξετε στο μείγμα του παγωτούή

Στ) ένα – δυο σφηνάκια λικέρ της προτίμησής σας ή εσάνς πικραμυγδάλου ή μαστίχας.

Καλή επιτυχία!

 

27 σχόλια:

  1. Δεν υπάρχουν σχόλια;;;; Ήρθα πρώτη;;;;; Τότε θέλω μια μεριδούλα Γιατί, Χρυσαυγή μου, με ξελίγωσες!!! Υπέροχο και λατρεμένο το σεμιφρέντο σου και μιας κι έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία στα μπισκότα κανέλας, το φαντάζομαι μ' αυτά!!! Βέβαια, όχι ότι θα αρνούμουν και μερικά καραμελωμένα ξηροκάρπια!!! Πωπωω τέλειο σου έγινε και πράγματι δεν μπορείς να σταματήσεις στη μια φορά μ' αυτό το σεμιφρέντο!
    Πολλά φιλιά και καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ Κική, καραμελωμένοι ξηροί καρποί, ειδικά ίσως φουντούκια; Γιατί όχι... Αλλά και μόνο με τα μπισκότα είναι απλά θεϊκό!

      Διαγραφή
    2. Ναί Κική μου. Μου έκανες ποδαρικό στην ανάρτηση!!
      Λοιπόν τα μπισκότα κανέλας δεν τα είχα σκεφθεί. Θα δένουν υπέροχα με το κρεμώδες αυτό παγωτό. Είμαι σίγουρη!! Καλή η ιδέα σου και θα δοκιμαστεί πάραυτα!!

      Σε φιλώ και καλό Σαββατοκύριακο!

      Διαγραφή
  2. Πεδίον Δόξης Λαμπρόν!
    Επιφυλάσσομαι για τις πάμπολλες εκτελέσεις της ρετσέτας σας καλή μου, μετά την επιστροφή.
    Ως τότε ένα μπολάκι από το δικό σας μπορώ να έχω;
    Pleaseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ένα και δύο και τρία και τέσσερα μπολάκια Πηνελόπη μου!
      Βλέπεις είναι τόσες οι παραλλαγές του που αν φας ένα μπολάκι από την κάθε μία, θα έχεις φάει ήδη ένα κιλό παγωτό !!!


      Φιλιά και καλά να περάσετε στις διακοπές σας!

      Διαγραφή
  3. Χρυσαυγή μου υπέροχο το παγωτάκι σου, μηχανή έχω αλλά δεν την χρησιμοποιώ γιατί η ποσότητα που βγάζει η συγκεκριμένη δεν μας καλύπτει γιατί είμαστε φαγανά στο σπίτι μας!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πολλές οι παγωτομηχανές που βγάζουν μικρή ποσότητα παγωτού. Δεν λέει έτσι. Αν πάρω ποτέ, σίγουρα θα είναι επαγγελματική!! χαχα

      Το παγωτό αυτό βολεύει λοιπόν από κάθε άποψη!

      Φιλιά!

      Διαγραφή
  4. Χρυσαυγή μου τέλεια η συνταγή! Λοιπόν, σούπερ μάρκετ αύριο, πάω να πάρω τα υλικά και δεν πειράζει που έχω παγωτομηχανή, ας ξεκουραστεί και λίγο! Διαφορετικά θα φάω τον υπολογιστή με τις λαχταριστές φωτογραφίες που ανέβασες και κρίμα είναι.... ;-) Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τρέχα στο σούπερ και ενημέρωσέ με για το αποτέλεσμα αν το φτιάξεις Έλενα!!

      Ευχαριστώ για το όμορφο σχόλιο!

      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  5. Με αντικρυσε προκλητικα..το κυτταξα με διαθεση αυτοπροστασιας αλλα και υποταγης..με το πλαι της ματιας μου-ετσι για να μη παραδοθω ανευ ορων-θαυμασα διακριτικα-δηθεν αβουλα-τις κρεμενιες πτυχες της παγωμενης,απειθαρχης νοστιμιας..τις σοκολατενιες,τραγανες υποψιες μπισκοτου ,θαμενες προσεκτικα στις λευκες,απαλες,υπεροπτικες για την ομορφαδα τους σφαιρες,ετοιμες να εκραγουν και να προκαλεσουν απανωτες γευστικες αναταραξεις.
    Εξακολουθησα να παρατηρω μηπως και κατορθωσω ν'απαγκιστρωσω τη ματια μου,να αδιαφορησω,να κυτταξω ειρωνικα και να αμφισβητησω την ομορφια,ετσι ποως μονο μια πανεμορφη γυναικα ,ζηλοφθονα,απαξιωνει την ωραιοτητα μιας αλλης..το βλεμμα ανημπορο ομως, εμεινε καθηλωμενο στο λιωμενο αγγιγμα του παγου στο γυαλι-κυριαρχο και απολυτο-,στο κουταλακι που σχεδον κατακτητικα εισεβαλλε στον ουρανισκο μου,αφηνοντας τη σφραγιδα της αμιμητης γευσης,στην αποπλανηση της τελευταιας εικονας των μισο δαγκωμενων μπισκοτων που ξεμειναν λησμονημενα ,μακρια απο την παραδεισενια,ανεπιτηδευτη ευχαριστηση που προκαλει ενα απλο παγωτο..Φιλια πολλα,πολλα γλυκεια μου Χρυσαυγη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φωτεινή καλημέρα.

      Ποιος να το έλεγε ότι θα γραφόταν ένα ολόκληρο μυθιστοριματικού περιεχομένου σχόλιο για αυτό το κατα τ΄ άλλα απλό και ταπεινό παγωτό??

      Καλό σου Σαββατοκύριακο!!
      Να είσαι καλά.

      Διαγραφή
    2. Xρυσαυγη μου
      Η πολυπλοκοτητα και η αριστοτεχνια ουτως η αλλως εχει θαυμαστες και επιβραβευεται,η ταπεινοτητα και η απλοτητα ομως πρεπει να υμνειται!Σου ευχομαι ενα δροσερο[επιτελους] Σαββατοκυριακο!

      Διαγραφή
  6. Ήρθα!!! Υπέροχο το παγωτάκι πως να πω όχι? Φιλάκια πολλά Χρυσαυγή μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώσ΄την Έρη!

      Φυσικά και δεν θα πεις όχι! Κεράσου και ευχαριστήσου το !!

      Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  7. Αααα! Αυτά μ'αρέσουνε! Θα το κάνω σίγουρα! (πλάκα πλάκα, μια χαρά τη βγάλαμε χωρίς παγωτομηχανή φέτος..χιχι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχα!

      Πες το ψέματα Βέρα!! Λίγο η κρίση, λίγο η κουζίνα που θα βγούμε εμείς για να μπουν τα σκεύη, πάλι χωρίς παγωτομηχανή μείναμε και φέτος. Επ΄ αόριστον όμως... μιας που όταν το ΔΝΤ έρχεται, τα περιττά έξοδα κάνουν φτερά...

      Σε φιλώ κούκλα!!

      Διαγραφή
  8. Συγχαρητηρια σε εσένα και στη φίλη σου είναι σίγουρο οτι θα την φτιάξουμε άμεσα,μου άρεσε πολύ η ιδέα με τους ξηρούς καρπούς επίσης,δεν έχω και παγωτό μηχανή οπότε θα την τιμήσουμε σ ευχαριστούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να το ευχαριστηθείτε Νάντιά μου.
      Είναι πολύ εύκολο και γρήγορο παγωτό. Το φτιάχνεις το πρωί και το μεσημέρι το απολαμβάνεις.

      Μακάρι να σας αρέσει όπως σε εμάς.

      Διαγραφή
  9. Θα το προτιμήσω με τα τσαχπίνικα μπισκοτάκια, που του πηγαίνουν πολύ!
    Πανέμορφο, νόστιμο και μέσα στις προδιαγραφές μου.:)
    Τύφλα νάχουν τα real παγωτά από παγωτομηχανή, την οποία ειρήσθω εν παρόδω, δεν θα αγοράσω από πεποίθηση...

    Φιλιά, για ένα ξεκούραστο και χαλαρωτικό Σ/Κ
    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώσ΄την Ζάμπω...

      Για πες μου, επειδή το ανέφερες και με ενδιαφέρει...
      γιατί όχι παγωτομηχανή?? Με ενδιαφέρουν τέτοιου είδους πεποιθήσεις βλέπεις. Κι εγώ πιστεύω αν βαθειά μέσα μου το ήθελα πολύ, θα είχα αγοράσει τόσα χρόνια. Δεν το έχω αποσαφηνείσει όμως γιατί δεν το θέλω στο 100%.

      Ευχαριστώ για τις ευχές σου. Το ίδιο εύχομαι και για το δικό σας Σαββατοκύριακο!

      Διαγραφή
  10. Νομίζω και χωρίς παγωτομηχανή καλύτερο βγαίνει!
    Καλή συνταγούλα,όταν θα έχω λίγο χρόνο,θα τη δοκιμάσω.
    καλημέρα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιστεύω θα σου αρέσει. Το αποτέλεσμα δεδομένης της έλλειψης παγωτομηχανής βγαίνει πολύ καλό!!

      Καλημέρα και σε σένα.

      Διαγραφή
  11. τέλειο!! θα το κάνω οπωσδήποτε !! καλη σου μέρα!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Απίθανο Χρυσαυγή!Χαίρομαι που δε χρειάζεται να χρησιμοποιήσω παγωτομηχανή,που να την ξετρυπώνω τώρα..Σίγουρα πάμε για διπλή δόση..Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τέλειο και χωρίς παγωτομηχανήηηηηη που δεν την θέλω καθόλουυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Έκανα το παγωτό και στη μισή δόση έβαλα oreo και ήταν πολύ ωραίο...... αλλά η απογείωση ήρθε με την "εφεύρεση" που διάβασα για τα μπισκότα κανέλας.... πρόσθεσα και την δική μου πινελιά με επιπλέον κανέλα, λίγη μαστίχα χτυπημενη με 1 κγ ζάχαρη κ 1 κγ μαχλεπι... εντάξει....δεν υπάρχουν λόγια....το πρόσφερα σε παρέα με άποψη στα γλυκά και έκανε θραύση... έβαλα ως topping και παστέλι αμύγδαλο θρυμματισμένο στο μουλτι για να μην καραμελώνω...!!!! Χρυσαυγή το υιοθετώ ως βάση.... Άλλωστε σου έχω τυφλή εμπιστοσύνη γιατί ότι κάνω από τις συνταγές σου είναι πεντανόστιμα... σ'ευχαριστώ πολύ 😊❤️

    ΑπάντησηΔιαγραφή

πήγαινε στην κορυφή! 01 09 10