11 Ιουνίου 2013

Φρουτοσαλάτα





Το 2013 μπήκε για μένα δυναμικά. Χρονιά όνομα και πράγμα. Δεκατρία (13). Και ότι κι αν σκεφτεί κανείς γι΄ αυτόν τον αριθμό είναι αλήθεια!! 


 Η δυναμική της χρονιάς παρόλο που άλλαξαν ήδη δύο εποχές και ήρθε από το χειμώνα η άνοιξη και απ΄ την άνοιξη το καλοκαίρι, συνεχίζεται. Τώρα που πήρα φόρα ποιός με πιάνει?  Ούτε εγώ δεν πιάνω καλά – καλά τον ίδιο μου τον εαυτό.  Χάθηκα μες΄τα γεγονότα και προσπθώ να επιπλεύσω. Αλλά δεν είμαι φελός κι έτσι πνίγομαι κατά περιόδους.

Παρόλα αυτά βρίσκω προς το παρόν ακόμα χρόνο και μαγειρεύω. Ίσως λιγότερο πολύπλοκα πράγματα, αλλά πάντα σταθερά με την ίδια καλή γεύση.  Κάτι σαν το σημερινό επιδόρπιο.

Φουλ ενέργεια και βιταμίνες μέσα σε ένα μπολάκι με φρουτοσαλάτα.  Και από εμφάνιση, χάρμα οφθαλμών αντικρίζοντας κανείς τα τόσα χρώματα σε ένα μόνο επιδόρπιο. 

Η φρουτοσαλάτα ίσως να πει κανείς ότι δεν χρειάζεται συνταγή.  Ας  με συγχωρήσετε, αλλά για μένα είναι λάθος. Δεν είναι μόνο ένα mix φρούτων σε ένα μπολ. Υπάρχουν μικρά μυστικά που μπορούν να την κάνουν από περισσότερο, εως λιγότερο εύγευστη. 

Η φράουλα για παράδειγμα θα πρέπει να υπερτερεί κατά πολύ των υπόλοιπων φρούτων. Δίνει όχι μόνο την γλύκα της αλλά και το υπέροχο ζουμάκι που αφήνει όταν κόβεται και έτσι βοηθάει να δημιουργηθεί ένα ωραίο σιρόπι.  Έπειτα είναι και η κομπόστα από την οποία θα χρειαστούμε εκτός από το μαλακό και ζουμερό ροδάκινο, το σιρόπι της . Δείτε παρακάτω τη συνταγή και φτιάξτε την μες το καλοκαίρι! Είναι εξαιρετικά απλή και πολύ νόστιμη!



ΦΡΟΥΤΟΣΑΛΑΤΑ 

Υλικά: 

      1)      250  γραμμάρια φράουλες  (1 κεσεδάκι)
      2)      2 ακτινίδια
      3)      1 μπανάνα
      4)      1 μήλο
      5)      6 μικρά ή 4 μεγάλα βερύκοκα
      6)      1 κούπα κεράσια από τα οποία έχουμε αφαιρέσει το κουκούτσι
      7)      1 κονσέρβα κομπόστα ροδάκινο από την οποία θα χρειαστούμε 4 κομμάτια ροδάκινου
      8)      ½ φλιτζάνι σιρόπι από την κομπόστα ροδάκινου
      9)      2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη 



Διαδικασία: 

                Βάζουμε τα φρούτα στο ψυγείο από το προηγούμενο βράδυ έτσι ώστε να είναι παγωμένα ήδη την ώρα που θα φτιάξουμε τη φρουτοσαλάτα.

                Όταν έρθει η ώρα να την ετοιμάσουμε πλένουμε καλά όλα τα φρούτα. Τις φράουλες τις πλένουμε μαζί με τα κοτσάνια τους γιατί αν τις καθαρίσουμε πρώτα θα ρουφήξουν πολύ νερό και αυτό δεν το θέλουμε. 

                Διαλέγουμε ένα ωραίο διάφανο κατά προτίμιση και γυάλινο μεγάλο μπολ. Έχει σημασία, γιατί είναι πολύ όμορφο και εντυπωσιακό το να φαίνονται τα χρώματα της φρουτοσαλάτας όταν τη σερβίρουμε. 

                Καθαρίζουμε ένα – ένα τα φρούτα και τα τεμαχίζουμε σε πολύ μικρά κομμάτια. Την μπανάνα την κόβουμε σε ροδέλες.  Κατόπιν ανοίγουμε την κονσέρβα ροδάκινου και παίρνουμε 4 τεμάχια, δηλαδή συνολικά 2 ροδάκινα ολόκληρα. Τα ψιλοκόβουμε και αυτά μέσα στο μπολ. 

                Τέλος ρίχνουμε μισό φλιτζάνι σιρόπι από την κομπόστα και τις δυο κουταλιές ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε την φρουτοσαλάτα μία ώρα μέσα στο ψυγείο  πριν τη σερβίρουμε έτσι ώστε να αναμειχθούν οι γεύσεις και τα φρούτα να αφήσουν τα ζουμιά τους και να δημιουργηθεί έτσι ένα πολύ ωραίο και εύγευστο σιρόπι. 

                Η φρουτοσαλάτα διατηρείται στο ψυγείο για 24 ώρες περίπου ή και λίγο παραπάνω. Όχι όμως περισσότερο γιατί αφενός χάνονται οι βιταμίνες και αφετέρου τα φρούτα αρχίζουν να μαραίνονται.

Καλή επιτυχία!! 







40 σχόλια:

  1. Yperoxi!!!
    Yperoxi!!!!
    Ti omorfa xromata!!!!!
    Kai souper fotografisi!!!!
    Na tin eixa gia breakfast......;)

    Kalimera!!!!!!
    Filakia!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωχ... Καλώς τα μάτια μας τα δυό!!
      Που είσαι εσύ βρε?? Γυρισες?
      Μου έλειψες!!!

      Ευχαριστώ, μακάρι να μπορούσα να σου στείλω το μεγάλο μπολ που βλέπεις!!!
      Τα τόσα όμορφα χρώματα βοήθησαν κατά πολύ στην φωτογένεια της φρουτοσαλάτας!!!

      Φιλιά πολλάααααααα!

      Διαγραφή
  2. Τι όμορφα χρώματα! Φαίνεται εκπληκτική!
    Καλημέρα Χρυσαυγή μου και καλό κουράγιο στα τρεξίματα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Μαρία μου! Τουλάχιστον από εμφάνιση σε προδιαθέτει να την φας αυτή η φρουτοσαλάτα... Αλλά και η γεύση δεν πάει πίσω!

      Σε ευχαριστώ πολύ πολύ!!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  3. Φαινεται πολυ λαχταριστη!τοσα πολλα χρωματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά! Πάντα η εμφάνιση προδιαθέτει σε ένα φαγητό ή γλυκό.
      Με τόσα ξεχωριστά φρούτα, δεν μπορούσε παρά να γίνει παρδαλή και χαριτωμένη αυτή η καλοκαιρινή φρουτοσαλάτα.

      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  4. Τέλεια φρουτοσαλάτα και απαραίτητη για τις ζεστές μέρες που μας έρχονται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παγωμένη είναι ότι πρέπει. Μονάχα που δεν είναι εφικτό να την απολαύσουμε όλο το καλοκαίρι, καθώς το κύριο συστατικό της (η φράουλα) κρατάει λίγο. Γι΄ αυτό απολαύστε την όσο και αν προλαβαίνετε ακόμα.

      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  5. Οι έντονες χρωματικές αντιθέσεις ,αλλά και οι ισχυρές γευστικές αποχρώσεις της φρουτοσαλάτας σου Χρυσαυγή μου ,πιθανόν να αποτελούν σημειολογικό ίχνος των διακυμάνσεων του έτους που διανύουμε.Αυτό μπορώ εγώ τουλάχιστον να ανιχνεύσω.
    Πολλές φορές κάνουμε πράγματα ή σκεφτόμαστε,ανάλογα με όσα συμβαίνουν στη ζωή μας.Γιατί θέλουμε να υποσυνείδητα, να μαρκάρουμε κάποια γεγονότα ή αντίθετα να τα ξορκίσουμε.
    Το φρουτώδες ανακάτεμα αυτής της σαλάτας, δεν θέλω να το σκεφτώ σαν την κοινή έκφραση μιας αποτυχημένης κατάστασης ,όπου χαιρέκακα μπορεί κάποιος να ξεστομίσει΄΄τα έκανες σαλάτα''...Όχι με τίποτε!!!!!
    Πώς θα μπορούσα να το σκεφτώ??
    Με την αλαζονική ομορφιά των μικρών κομματιών των φρούτων που καθένα από αυτά αντικατοπτρίζει την καθημερινότητά μας.Κάθε φρούτο και μία στιγμή,μία γεύση,μία όψη.Διαφορετική κάθε φορά.Έτσι για να προσδίδει στη ζωή μας ενδιαφέρον.Άσχετα αν κάποιες φορές η οξύτητα κάποιων από αυτά μας πονά,μας είναι δυσάρεστη στη γεύση.Έρχεται όμως ΄΄καπάκι΄΄η γλυκύτητα κάποιου άλλου και έτσι η ισορροπία επανέρχεται.
    Στο συνοθύλευμα των σκηνών της ζωής,υπερτερεί κάποια γεύση πάντα.Έχουμε όμως τη δυνατότητα να προσθέτουν λίγο΄΄ σιρόπι΄΄,όπως αυτό του ροδάκινου και να γλυκαίνουμε .
    Αυτό ακριβώς το ανακάτεμα που πολύ επιτυχημένα έκανες στη φρουτοσαλάτα,αυτό ακριβώς το απροσδιόριστο χρώμα,την ανυπότακτη γεύση,την απλή αλλά φίνα εμφάνιση,την επιβλητική ομορφιά,τους αδιάβατους δρόμους που χαράσσονται από το άτακτο πέρασμα των φρουτοχυμών,αποτυπώνει και τη αλήθεια της ζωής.Γλυκόπικρη αλλά και αισιόδοξη,στραπατσαρισμένη αλλά νόστιμη,ανάκατη αλλά και ισχυρή,θυελλώδης αλλά και ήρεμη,σύντομη αλλά και παθιασμένη,ερωτεύσιμη και μαχητική.Ανθρώπινη.
    Δεν θα μπορούσες να προβάλλεις με καλύτερο και πιο κινηματογραφικό τρόπο τα στιγμιότυπα της.Δεν θα μπορούσες να αποδώσεις πιο ρεαλιστικά τις ομορφιές της.
    Στη διάφανη γυάλα των φρούτων,κάθε κόκκος,κάθε ίχνος σιροπιού και κάθε ξεχασμένο φλούδι,είναι και μια ιστορία που καταγράφει την πορεία μας.
    Βάλε και λίγο ποτό μέσα...μέθυσέ την !Βάλε και λίγο σαντιγύ..απογείωσέ την!
    Τουλάχιστον τα οκτάρια που θα κάνουμε περπατώντας , να είναι κωμικά.Κάποιο χέρι θα βρεθεί να μας αναστηλώσει..
    Φιλάκια πολλά,πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειληκρινά θα παρακαλούσα όλες τις φίλες και τους φίλους που διαβάζουν αυτό το μπλόγκ να διαβάσουν αυτό το κείμενό σου Φωτεινή μου, ως τον καλύτερο πρόλογο για αυτήν εδώ την φρουτοσαλάτα.

      Τι άλλο να πω σε ένα ιδανικό σχόλιο που άφησες για αυτήν εδώ τη συνταγή??

      ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

      Διαγραφή
  6. Υπέροχηηηηηηηηηηη!!!!!!!!!!!!!!! Νόστιμη, υγιεινή και πολύχρωμη!!!! Ό,τι καλύτερο για το καλοκαίρι και με λίγο γιαούρτι παίρνει μιαν άλλη χροιά!
    Φιλάκια Χρυσαυγή και να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν μου άρεσε το γιαούρτι Κική, τότε σίγουρα θα το είχα σκεφτεί ως συνοδευτικό της!
      Μπορώ πολύ να καταλάβω ότι λίγο γιαούρτι σε ενα μπολ θα απογειωνόταν αν βάζαμε από πάνω φρουτοσαλάτα με το ζουμάκι της!!!

      Το προτείνω ανεπιφύλαχτα λοιπόν σε όσους φίλους αγαπούν τη γεύση του γιαουρτιού!!!

      Σε φιλώ πολύ και ευχαριστώ για την ιδέα!

      Διαγραφή
  7. Πάρε κανό και μπόλικες βιταμίνες αγαπημένη μου Χρυσαυγή, γιατί αφενός πρέπει να επιπλεύσουμε (ουχί ως φελλοί!!!!) κι αφετέρου έχουμε να τραβήξουμε κουπί. Κι επειδή οι δυνάμεις μου στερεύουν -ούτε σε γαλέρα να ήμουν- λέω να φτιάξω τη φρουτοσαλάτα σου κατά γράμμα, μπας και τις επανακτήσω!
    Άσε που και στο μάτι φαίνεται δελεαστικότατη! Ποτήρια είναι αυτά που την έβαλες; Πολύ μου αρέσει το αποτέλεσμα! Τα φρούτα που διάλεξες τα τρώω όλα ευτυχώς! :) :)
    Πολλά πολλά φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν ήξερα τι κουπί έχει η ενήλικη ζωή θα προσπαθούσα να μείνω στο σχολείο για πάντα.... Τι να πω επιτέλους? Δεν αντέχεται!Εχω κάνει μπράτσα σαν του μποντιμπιλντερά και ακόμα να φτάσω στην άλλη όχθη να ξεκουραστώ. Φτάνει κανείς ποτέ άραγε??

      Για τη φρουτοσαλάτα καλύτερα να χρησιμοποιήσεις μπολ διάφανο και να τη σερβίρεις σε ποτήρια του ουίσκι ας πούμε που είναι φαρδιά και κοντά. Και αυτά διάφανα και όχι χρωματιστά. Ετσι θα είναι άκρως εντυπωσιακή !! Μην την βάλεις σε μπολάκια για να φαίνονται τα όμορφα φρουτάκια καθώς ορθώνονται καθ΄ ύψος στο ποτήρι. Ρίξε και κανά κεράσι στο πλάι ή καμιά ροδέλα ακτινίδιο που είναι και εντυπωσιακή και θα έχεις ένα πανεύκολο αλλά πολύυυυυυυ σούπερ επιδόρπιο!!!

      Σε φιλώ πολύ πολύ!!!!!!!!
      Ευχαριστώ πολύ για το όμορφο σχόλιο!!!

      Διαγραφή
  8. Τι ώρα την σερβίρεις είπαμε;;
    Υπέροχη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μου αρέσουν τα φρούτα αλλά όταν μου τα καθαρίζουν και τα βρίσκω έτοιμα! Πόσο μάλλον σε μια φρουτοσαλάτα. Μας απογείωσες!kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Kathy!!
      Εμένα που δεν μου αρέσουν ΚΑΘΟΛΟΥ τα φρούτα... πες μου πως λατρεύω αυτή τη φρουτοσαλάτα!!!??? Εδώ σε θέλω? Είναι μια εξίσωση που θέλει σίγουρα ψυχολόγο - διατροφολόγο για να την λύσει!!! χαχχαα

      Σε ευχαριστώ πολύ "απογειωμένη" μου φίλη!

      Διαγραφή
  10. Εγώ μπορώ αντί για τα μικρά μπολάκια να έχω το μεγάλο μπολ; Τέλεια η φρουτοσαλάτα σου, Χρυσαυγή μου! Οι συνταγές σου, είτε απλές είτε πιο σύνθετες, είναι πάντα πολύ καλοφτιαγμένες και νόστιμες! Μπράβο!
    Πολλά φιλάκια και καλή συνέχεια στους καθημερινούς αγώνες σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ ειληκρινά για τα καλά σου λόγια.
      Εκτιμώ αυτά που γράφεις και χαίρομαι πολύ που αρέσουν ακόμα και τα πιο απλά και λιτά πράγματα που φτιάχνω. Το σίγουρο είναι πως τα φτιάχνω με αγάπη και μεράκι!!
      Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  11. Συντάσσομαι μαζί σου Χρυσαυγή μου, ως προς το γεγονός ότι η φρουτοσαλάτα την θέλει την συνταγή της ;-)

    Καλή μου κοπέλα, τα βαριδάκια όπως και οι φελλο, όπως και τα αγκίστρια είναι απαραίτητα αξεσουάρ για τον καλό ψαρά!

    Άμα δε, ξέρει και κολύμπι είναι σίγουρο ότι και φαλαινοκαχαρία να πιάσει στα δίχτυα του, θα τον βγάλει νικητής στην ξηρά...
    Φιλιά σας και καλό απόγευμα να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία η άποψη περί ψαρέματος και την κρατώ Πηνελόπη μου!!!

      Σε φιλώ πολύ !!
      Ευχαριστώ!!

      Διαγραφή
  12. Πω πω τι μου θύμισες τώρα βρε κορίτσι!
    Ως έφηβη (τόσο παλιά λέμε), θυμάμαι να κλείνουμε όλα τα εορταστικά μας τραπέζια με φρουτοσαλάτα!
    Ήταν το απαραίτητο και πολυπόθητο όλων!
    Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, δεν είναι ένα απλό ανακάτεμα φρούτων, θέλει τις αναλογίες του για να είναι το αποτέλεσμα εντυπωσιακό!
    Η μαμά μου θυμάμαι έβαζε και λίγο μαρασκίνο μέσα!
    Ωραίος συνδυασμός φρούτων πάντως και εντάξει η εμφάνιση και μόνο σου φτιάχνει τη διάθεση!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, παλιά ήταν της μόδας.
      Τα μαρασκίνο τα θυμάμαι και εγώ... αυτό κι αν είναι παλιομοδίτικο!!!

      Πάντως αξίζει να της δώσει κανεις μια θέση στο μπλόγκ του!
      Η φρουτοσαλάτα πάντα είναι νόστιμη, δροσερή και ευπρόσδεκτη.

      Φιλιά πολλά Ερμιόνη μου!

      Διαγραφή
  13. ΟΝΕΙΡΟ! Όμορφη η σαλάτα σου! Και η φωτογράφιση είναι τόσο καλή, που αναδεικνύει την ομορφιά!

    Χρυσαυγή όρτσα τα πανιά! Στα δύσκολα ξεχωρίζουν οι ικανοί!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγγελική μου σε ευχαριστώ πολύ, τόσο για τα σχόλια περί φρουτοσαλάτας, όσο και για το κουράγιο που μου στέλνεις από εκεί μακρυά!!!

      Φιλιά πολλά πολλά!

      Διαγραφή
  14. Θέλω να κάνω μια βουτιά στη φρουτοσαλάτα σου Χρυσαυγή μου και να βουλιάξω εκεί μέσα σα φελός, εντάξει;;; Φιλούθκια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αστο... μην το κουράζεις Μάρθα μου!!
      Μόνο φελός δεν είσαι εσύ!!! Μόνο φελός δεν είσαι!!!

      Διαγραφή
  15. Αχ ναι...........το ζουμάκι της φράουλας κάνει την καλύτερη δουλειά........θέλω το μεγάλο μπολ τώρα!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι αν βάλεις και λίγο ποτό... τότε θα πάμε για μεταμεσονύχτια γλέντια Λίλα!!!

      Διαγραφή
  16. Υπέροχη η φρουτοσαλάτα σου, και χρωματικά και σίγουρα σαν γεύση! Καλοκαιρινή και δροσιστική. Εγώ θα πρόσθετα και λίγο κονιάκ, αν δεν υπήρχαν παιδιά στην παρέα.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελα ντε που υπάρχουν παιδιά στην παρέα....
      Παρόλα αυτά, η σκέψη σου περί κονιάκ κρατείται και θα υλοποιηθεί άμεσα.
      Μόνο για άνω των 18!!!

      Διαγραφή
  17. Καταρχήν η φωτογραφία σκίζειιιιι! Θέλω φρουτοσαλάτα τώρα! Και η κομπόστα ροδάκινο που βάζεις, σίγουρα δίνει πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά η κομπόστα είναι άλλο πράγμα.
      Δεν έχει καμία σχέση με το φρέσκο ροδάκινο. Κάνει μεγάλη διαφορά και το ζουμάκι της φυσικά είναι απαραίτητο.

      Φιλιά πολλά !

      Διαγραφή
  18. Ξελιγώθηκα τελείως,Χρυσαυγή!!! Μου αρέσουν πολύ τα φρούτα, ιδίως σ'ένα τόσο πολύχρωμο συνδυασμό, και τα λατρεύω ιδίως όταν τα βρίσκω έτοιμα!!!χιχι..Πολύ όμορφη παρουσίαση,φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τώρα πια αργοπορημένη διάβασα όχι μόνο το κείμενο σου, το κείμενο της Φωτεινής αλλά απόλαυσα και τη μοναδική φρουτοσαλάτα σου και, που ως λάτρης των φρούτων, έπαθα ένα μικρό tilt βλέποντάς της!
    Χρώματα, γεύσεις και πόζες σε ένα πολύχρωμο διαφανή χορό!

    Όσο για το πως και πόσο επιπλέουμε, νομίζω θα πρέπει να υιοθετήσουμε την πρόταση της Sel παραπάνω και να πάρουμε ένα κανό...έχουμε πολύ κουπί ακόμα να τραβήξουμε μέχρι να πάμε "απέναντι".
    Τουλάχιστον να λειτουργήσουμε ως παράδειγμα για τους νεώτερους!

    Καλό απόγευμα!
    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πωπω υπέροχη είναι!!!
    Πολύχρωμη, δροσερή και όμορφη.
    Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τι να πω κι εγω γι'αυτην την λαχταριστη φρουτοσαλατα! καπου μεσα στον καθημερινο χαμο την πηρε το ματι μου και επεστρεψα τωρα που βρηκα ησυχια να την απολαυσω!
    Πολυ ωραια ιδεα το σιροπακι της κομποστας, ισως να μην χρειαζεται ακριβως συνταγη για να φτιαξεις μια φρουτοσαλατα, αλλα τα μικρα tip ειναι που κανουν την διαφορα για να φτιαξεις μια υπεροχη φρουτοσαλατα!
    Οι φωτογραφιες αναδεικνυουν το υπεροχο παντρεμα των φρουτων!
    Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ααααααα τι όμορφη και χρωματιστή ανάρτηση!!! Είδες? Τόσο απλή κι όμως δεν τη φτιάχνω συχνά.
    Μπορώ να βάλω και καστανή ζάχαρη ε? Καμιά φορά όταν οι φράουλες είναι ξινούτσικες και τα παιδιά δεν τις τρώνε, βάζω λίγη καστανή ζάχαρη.
    Σούπερ ιδέα Χρυσαγούλα μου!!!
    Φιλάκια πολλάαααααααααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Τέλειος συνδυασμός, χρωματικός αλλά και γευστικός!
    Δροσερή και άκρως καλοκαιρινή η πρότασή σου, Χρυσαυγή μου!
    Πάιρνω κι ένα ποτηράκι φεύγοντας!

    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

πήγαινε στην κορυφή! 01 09 10