28 Νοεμβρίου 2013

Πικάντικο Λαχανόρυζο με Τζίντζερ και Κολοκύθα





Είμαι ένας τυραννόσαυρος που κάνει παρέα με τρικεράτοπες.  Και για να μιλήσω με λόγια απλά. Είμαι κρεατοφάγος και σχεδόν οι μισοί φίλοι μου, είναι χορτοφάγοι. Πως το κατάφερα αυτό μην με ρωτήσετε. Δεν ξέρω. Μάλλον κάτι έχω και τους έλκω. Πιθανόν να υποβόσκει κάποια χορτοφαγική φλέβα, πολύ πολύ βαθιά μέσα μου και να μην το γνωρίζω ούτε εγώ η ίδια. Ίσως ήμουν ένα άτακτο αρνί στην προηγούμενη ζωή μου και τώρα πια  μετενσαρκώθηκα σε λύκο. Ποιός ξέρει?


Εντάξει, εντάξει...!!! Τέρμα τα αστεία. Η χορτοφαγία είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα και μόνο με σοβαρότητα μπορεί κάποιος να το προσεγγίσει. Είναι γεγονός ότι ζουν πολλοί χορτοφάγοι πλέον ανάμεσά μας, διατηρώντας τις δικές τους συνήθειες και επιλέγοντας να μην τρώνε τίποτα που προέρχεται από ζώο που έχει σκοτωθεί. Καταναλώνουν μόνον τα παράγωγα των ζώων όπως αυγά, γάλα, βούτυρο, τυριά κλπ.  

Ακολουθώντας λοιπόν την "τάση" της εποχής, που δεν είναι ουσιαστικά τάση, αλλά μια στροφή προς έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, από σήμερα θα μπορείτε να βρείτε σε αυτό εδώ το blog  μια ξεχωριστή κατηγορία με χορτοφαγικές συνταγές, σαν αυτή που επέλεξα να σας παρουσιάσω σήμερα. Κοιτάξτε πάνω αριστερά στην μπάρα με τις σελίδες και θα δείτε μια καινούρια σελίδα που ονομάζεται «Vegetarian συνταγές».  Αυτή δημιουργήθηκε για να διευκολύνει στο ψάξιμο όσους θέλουν να βρουν μονάχα χορτοφαγικές συνταγές και να μην αναλώνουν το χρόνο τους ανάμεσα σε καραμελωμένα μπέικον και κοτόπουλα πανέ. 

Σας αφήνω με μια ακόμα υπόσχεση για το νέο έτος. Σύντομα και με vegan γλυκά!! 

Φιλιά πολλά!


ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑ

Υλικά:

     1)      800 γραμμάρια λάχανο άσπρο χοντροκομμένο
     2)      1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
     3)      2 καρότα μεγάλα (το ένα  το τρίβουμε στη χονδρή πλευρά του τρίφτη και το άλλο το κόβουμε σε ροδέλες)
     4)      ½ πράσινη πιπεριά κομμένη σε φετάκια
     5)      ½ κόκκινη πιπεριά κομμένη σε φετάκια
     6)      ½ πορτοκαλί πιπεριά κομμένη σε φετάκια
     7)      ½ κίτρινη πιπεριά κομμένη σε φετάκια
     8)      1 ντομάτα φρέσκια κομμένη σε χονδρά κομμάτια  με τη φλούδα της
     9)      150 γραμμάρια κολοκύθα τριμμένη στη χονδρή πλευρά του τρίφτη
     10)   1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ, περίπου 1 εκατοστό, τριμμένο
     11)   1 πιπερίτσα τσίλι ψιλοκομμένη
     12)   5-6 μεγάλα κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένα
     13)   250 γραμμάρια ελαιόλαδο
     14)   120 γραμμάρια ρύζι για σούπες
     15)   400 γραμμάρια (1 κονσέρβα) ντοματάκια κονκασέ ψιλοκομμένα
     16)   1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας
     17)   2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
     18)   Αλάτι
     19)   Πιπέρι



Διαδικασία: 

                Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι να ζεσταθεί και προσθέτουμε  το ψιλοκομμένο κρεμμύδι να σοταριστεί και να γυαλίσει. Μόλις είναι έτοιμο, ρίχνουμε το λάχανο, τα καρότα, την κολοκύθα, τις πιπεριές και τα ανακατεύουμε  μέχρι να δούμε να πέφτει ο όγκος τους.  

                Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το ρύζι, καθώς επίσης και μισό φλιτζάνι νερό. Μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 40 λεπτά μέχρι να δούμε το λάχανο, τις πιπεριές και τα καρότα να έχουν μαλακώσει αρκετά. 

                Τότε προσθέτουμε το ρύζι και αν χρειάζεται ρίχνουμε λίγο ακόμα ζεστό νερό μέσα στο φαγητό μας. Προσοχή στο νερό!! Τα λαχανικά από μόνα τους βγάζουν ούτως ή άλλως νερό. Δεν χρειάζεται να βάλουμε πολύ νερό εξ΄ αρχής γιατί μπορεί το ρύζι να βράσει και να μην καταφέρει να το πιει όλο, όσο υπάρχει στην κατσαρόλα. Είναι προτιμότερο να προσθέσουμε νερό στη συνέχεια αν δούμε ότι αυτό είναι απαραίτητο. Βράζουμε το φαγητό μας σε σιγανή φωτιά, μέχρι το ρύζι να φουσκώσει, να απορροφήσει όλα τα υγρά και το φαγητό να μείνει μόνο με το λάδι του.

Καλή επιτυχία!!




Tips

     1)      Προσοχή κατά τη διάρκεια του τελικού μαγειρέματος. Βράζουμε το φαγητό σε σιγανή φωτιά και είμαστε σε συνεχή επαφή μαζί του γιατί μπορεί να κολλήσει το ρύζι στην κατσαρόλα. 

     2)      Το ένα καρότο το τρίβουμε και το άλλο το κόβουμε σε φέτες. Αυτό γίνεται για καθαρά αισθητικούς λόγους. Το μεν τριμμένο καρότο θα ανακατευτεί πολύ όμορφα με το λαχανόρυζο και θα σκορπίσει τη γλύκα του παντού. Το δε κομμένο σε ροδέλες θα μείνει αυτούσιο και θα φαίνεται όμορφο στο μάτι με το υπέροχο πορτοκαλί του χρώμα. 

     3)      Το λάδι ίσως σας φανεί αρκετό. Η συμβουλή μου είναι να μην αφαιρέσετε. Το φαγητό αυτό είναι καθαρά λαδερό. Αν λείψει το λάδι και μείνει με τα υγρά του (τα νερά δηλαδή που θα αφήσουν τα λαχανικά) θα χάσει πολύ από τη νοστιμιά του. Το λάδι δίνει γλύκα και νοστιμιά στη συγκεκριμένη συνταγή και το κρίνω άκρως απαραίτητο.


   Το ιδιαίτερο αυτό λαχανόρυζο έφτιαξε η Πέπη από Pepi's Kitchen






42 σχόλια:

  1. Άν και δεν είμαι χορτοφάγος, εντούτοις τα τελευταία χρόνια έχω μειώσει το κρέας και γενικά προσπαθώ να κάνω πιο υγιεινή τη διατροφή μου. Οπότε, αυτή η καινούργια κατηγορία είναι πολύ καλή ιδέα! Το σημερινό φαγητό σου έχει πολλά χρώματα και ο συνδυασμός των υλικών είναι πολλά υποσχόμενος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα χρώματα και μόνο είναι η αιτία να σε προσελκύσει αυτό το πιάτο. Ειδικά αν δεις τα λαχανικά όλα μαζί στον πάγκο της κουζίνας πριν το μαγείρεμα, αραδιασμένα ωμά! Πανδαισία χρωμάτων.
      Ούτε κι εγώ είμαι χορτοφάγος και το δήλωσα ευθύς εξαρχής. Παρόλα αυτά απολαμβάνω πολύ κάτι τέτοια πολύ ωραία πιάτα.

      Καλή σου μέρα Μαγείρισσα!

      Διαγραφή
  2. Aγαπάω λαχανόρυζο και το δικό σου φαίνεται τόσο λαχταριστό!!!!
    Όλο χρώμα πανέμορφο!!Θέλω να το δοκιμάσω!!!Πολλά φιλάκια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το λαχανόρυζο και εγώ το τρώω από παιδί.
      Είναι ένα παλιομοδίτικο φαγητό, που του έδωσα μια νότα φρεσκάδας.
      Εύχομαι να σας αρέσει Ελπίδα μου!!

      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  3. Καλημέρα!! Χορτοφάγος αποκλειστικά δεν είμαι αλλά βάζω οπωσδήποτε 2-3 πιάτα την εβδομάδα στη διατροφή μας.
    Την επόμενη εβδομάδα θα δοκιμαστεί η συνταγή σου και θα την προτείνω στο μενού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξανθή μου ούτε εγώ είμαι χορτοφάγος και δεν είναι μέσα στα πλάνα μου το να γίνω.
      Χαίρομαι που σου άρεσε η πρότασή μου σήμερα.
      Αν το φτιάξεις, θα χαρώ πολύ να μου πεις πως σας φάνηκε!!

      Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!

      Διαγραφή
  4. Εγώ πάλι το κρέας δεν το προτιμώ και πολύ! Το σημερινό φαγητό σου είναι πολύχρωμο, υγιεινό και πολύ λαχταριστό! Τι καλύτερο;
    Χάρηκα που τα ξαναείπαμε και από κοντά Χρυσαυγή μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαράκι σε ευχαριστώ ! Χρώματα μέσα στην καρδιά του Χειμώνα λίγο πριν τα Χριστούγεννα.
      Ειπα να τελειώσω τον μήνα χαρούμενα πριν μπούμε στις γιορτινές συνταγές.
      Χάρηκα και εγώ πολύ που σε ξαναείδα μετά από τόσο καιρό!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  5. Γουστάααααααααααααααρωωω vegetarian συνταγή με κολοκύθα, τζίντζερ, καυτερή πιπεριά...ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ!!!!!
    Ζήτω ο τρικεράτοψ!!!χαχαχαχαχα

    Μπράβο! Μπράβο!! Ωραία ιδέα που θα δοκιμαστεί σύντομα μιας που κι εγώ δε τρώω πολύ κρέας πια!
    Με γεια τη καινούρια χορτοφαγική σελίδα!!!

    Πολύχρωμες και ζεστές οι φωτογραφίες σου!!!

    Καλημέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο τρικεράτοψ δεν κινδυνεύει άμεσα από μένα.
      Όσο υπάρχει λαχανόρυζο δεν πρόκειται να τον πειράξω. Μετά δεν εγγυώμαι τίποτα!!!

      Σε ευχαριστώ πολύ !!
      Να το δοκιμάσεις λοιπόν!! Κολοκύθα και καυτερή πιπεριά ξέρω ότι σου αρέσουν!
      Να μου πεις πως σας φάνηκε.

      Φιλιά !!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    2. Το έφτιαξα!!!!!!!!!!!!!!!
      Είναι τέλειο!!!!!!!!!!!!! Πεντανόστιμο!!!!!!!!!
      Και το θέλει το λαδάκι του!!!!!!!!!!!!

      Μπράβο για τη συνταγή!!!

      Διαγραφή
  6. Φαίνεται πολύ ωραίο Χρυσαυγή!!! μου αρέσει πολύ το λαχανόρυζο, εγώ το κάνω με καυτερή πιπεριά..το τζίτζερ και η κολοκύθα, θα του δίνουν ακόμη πιο τέλεια γεύση!!! Καλημέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα !!! Η καυτερή πιπεριά του προσθετει σε ένταση για όσους την αγαπούν. Η κολοκύθα το γλυκαίνει ακόμα περισσότερο και το τζίντζερ είναι η εξωτική πινελιά. Νομίζω ότι το αποτέλεσμα ήταν άρτιο τόσο σε γεύση όσο και σε εμφάνιση.

      Σε φιλω!

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα. Χρυσαυγή!!! Το έκανα χθες...επίσημα δηλώνω λοιπόν ότι ήταν τέλειο!! Φιλιά!!!

      Διαγραφή
  7. Αυτό είναι η υπερπαραγωγή του λαχανόρυζου! Μόλις είδα τον τίτλο έτρεξα να το δω!!! Ομολογώ ότι ο συνδυασμός των υλικών με συνεπήρε!!! Respect!!!! Πάει για φτιάξιμο οπωσδήποτε και θα επιστρέψω για εντυπώσεις! Μπράβο Χρυσαυγή μου! Καλημερούδια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα υλικά πολλά και η γεύση πλούσια. Μπορείς να μιλήσεις λοιπόν για υπερπαραγωγή!
      Σε ευχαριστώ τόσο πολύ Εφη. Εύχομαι να αρέσει στον λόχο σου.
      Θα σε περιμένω να μου πεις πως σας φάνηκε.

      Φιλιά πολλά!!!
      Καλησπερούδια από μένα!

      Διαγραφή
  8. Καλημέρα Χρυσαυγή! Τι ρυζάκι υπερπαραγωγή είναι αυτό καλέ; Λατρεύω τα εξωτικά και τα περίεργα! Μπαίνει στο πρόγραμμα για κατασκευή :-) Με την ευκαιρία να πω ότι έχω καιρό να σε δω στο blog μου, μήπως έχεις ακόμα την παλιά διεύθυνση στο blog roll σου; Η καινούρια είναι www.foodaki.gr Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Ελενάννα.
      Ελπίζω να σου αρέσει.

      Διαγραφή
  9. Από γεύση δεν έχω αμφιβολίες, διαβάζοντας τα τόσο νόστιμα υλικά!
    Για την όψη του τη ζεστή, τη γλυκιά, την πολύχρωμη, την ερωτεύσιμη τι να αναλύσω;

    Εξαιρετική πρόταση για να δούμε αλλιώς το λαχανόρυζο.
    Είμαι σίγουρη ότι δεν θα υπάρχει γευστικότερη εκδοχή του!

    Εύγε σου!

    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελειώνοντας το Φθινόπωρο είπα να κλείσω με ζεστασιά και θαλπωρή.
      Με μια χορτοφαγική συνταγή φωτογραφημένη με ζεστά και γήινα χρώματα.
      Λίγο πριν αρχίσουν οι εντυπωσιακές προτάσεις των Χριστουγέννων!

      Αν το κατάφερα Ζαμπία μου, τότε χαίρομαι πολύ.

      Σε ευχαριστώ !!!!!!!
      Μάκια!

      Διαγραφή
  10. Εσύ θα με πείσεις να φάω λαχανόρυζο πολύ πιο εύκολα από ότι οι προσπάθειες της μαμάς μου όταν ήμουν μικρή! Πρόταση - φωτιά το φαγάκι σου σήμερα! Και έχω ακόμα τόσο πολύ λάχανο......! Φιλιά Χρυσαυγή μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρύσα, μαμά είμαι και εγώ... Εχω τους δικούς μου τρόπους να πείθω!! Μην το ψάχνεις!! χαχαχα

      Σε φιλώ πολύ!!!!
      Ευχαριστώ!!!

      Διαγραφή
  11. Κι εγώ έχω μερικούς φίλους χορτοφάγους, και τονίζω το μερικούς γιατί αν ήταν πολλοί θα είχαμε πρόβλημα. Δεν μπροώ χωρίς κρέας!!
    Τέλειο το πιάτο σου Χρυσαυγή! Θα το έτρωγα ευχαρίστως (με μια μπριζόλα στο πλάι). χεχε
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε χαιρετώ λοιπόν φίλε τυραννόσαυρε!!!
      Συντάσσομαι μαζί σου.

      Μάλλον εγώ έχω περισσότερους φίλους χορτοφάγους απ΄ότι εσύ.
      Ειμαι πιο φιλική με τους τρικεράτοπες πιθανότατα. Προφανώς είμαι ποιο εξημερωμένο είδος!!
      χαχαχχαα

      Βάλε το μπριζολίκι στο πλάι και καταφτάνω με το λαχανόρυζο για σαλάτα!

      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  12. Τι επικίνδυνες φιλίες μπορεί να έχει κάποιος μαζί σου Χρυσαυγή μου!.....Με μια χαψιά ο Ρεξ ο τυρανόσαυρος εξαφανίζει κοπάδι από τρικεράτοπες.....καλό είναι οι φίλοι-τρικεράτοπες-φυτοφάγοι να προσέχουν τα νώτα τους.
    Και εγώ ανήκω στην ομάδα αυτή.Έχω μία κλίση στα οπωροκηπευτικά.Οι νηστείες και οι χορτοφαγικές διατροφές είναι η χαρά μου.Το κρέας αν ήταν στο χέρι μου, δυο-τρεις φορές τον χρόνο θα έμπαινε σπίτι μου.Κάποιος όμως με τιμωρεί ,γιατί όλοι οι υπόλοιποι ανήκουν στην βαριά κατηγορία δεινοσαύρων με άγρια ένστικτα και αχόρταγο στομάχι.Και ο χαρακτηρισμός που πολύ επιτυχημένα έδωσες στον εαυτό σου σήμερα μου δίνει την ευκαιρία να μετονομάσω και εγώ με τη σειρά μου κάποια μέλη της οικογενείας μου.Που τα κολοκυθάκια,τα λάχανα και τα χόρτα υποστηρίζουν ότι ανήκουν στις διατροφικές συνήθειες των μηρυκαστικών.
    Το φαγητό σου σήμερα είναι για μένα.Μαγειρεμένα λαχανικά με χρώμα και ένα παζλ αισθητικής και νοστιμιάς.Η μεγαλοψυχία της φύσης στο πιάτο μας και ο καλλιτεχνικός συνταιριασμός γεύσης και καλαισθησίας.Θα έπρεπε να εφευρεθούν και άλλα ονόματα αποχρώσεων για να είναι σε θέση να αποδώσουν την χρωματική παλέτα των αναμεμειγμένων λαχανικών.Να ονοματίσει κάθε υλικό τη δύναμή του και κάθε μυρωδικό την αξία του.
    Καμμία παραφωνία δεν χαλά τον ίλιγγο της μαγειρικής ομορφιάς.Η καλλιτεχνία των φυσικών προσόντων των λαχανικών αναδείχτηκε από την καλλιγραφία της μαγειρικής έμπνευσης και το τελικό γευστικό κάλλος του πιάτου.
    Ακόμα και η παρουσίασή του, πραγματοποιήθηκε στο αναλόγου ύφους και ομορφιάς σερβίτσιο.Όλα συντελούν τελικά στο χάδι των δικών μας οφθαλμών.όλα συνρέχουν στο καλόπιασμα του ουρανίσκου μας.Όλα τείνουν να προστρέξουν στο ύφος των ημερών-γιατί μη μου πείτε ότι τα χρώματα και η χαρά αυτού του πιάτου, δεν σας παραπέμπουν στην πολυαναμενόμενη χαρούμενη γιορτή των επόμενων ημερών?-
    Προσωπικά ευχαριστήθηκα πολύ.΄΄Έφαγα΄΄ένα πιάτο ταπεινό με gourmet διάθεση.Γέλασα με το απολαυστικό εισαγωγικό κείμενο.Έδειξα τις φωτογραφικές καρτ-ποστάλ του υπέροχου χορτοφαγικού εδέσματος και δοκίμασα να καλμάρω τις σαρκοβόρες διαθέσεις μελών της οικογενείας μου,επιδιώκοντας να αποθανατίσω το λαίμαργο βλέμμα τους.Διαπραγματεύτηκα με επιχειρήματα πια,το φαγητό των επόμενων ημερών και σιωπηλά πανηγύρισα για την πρόσκαιρη νίκη μου-σου.Σήμερα πέρασα το μεσημέρι μου χαμογελώντας χάρη σε σένα .
    Φιλιά πολλά πολλά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Να είσαι καλά Χρυσαυγή μου!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχα
      Από χθες που πραγματικά δεν προλάβαινα να σε σχολιάσω γελάω.
      Εχω διαβάσει το σχόλιο που μου άφησες και σκέφτομαι μόνο ότι: "Φωτεινή νικήσαμεεεεεεεεε"!!!!
      Αφού τους έπεισες να φάνε λαχανόρυζο, τότε μπορούμε άνετα να μιλάμε για νίκη από τα αποδιτήρια!!
      Εγώ η καημένη που είμαι κρεατοφάγος και μακαρονοφάγος κυρίως... έχω συνειδητοποιήσει τα τελευταία χρόνια ότι οι φίλοι μου είναι, ή γίνονται (γιατί και αυτό έχει συμβεί) χορτοφάγοι. Δεν ξέρω πως να το εξηγήσω αυτό. Μάλλον κάποιο μήνυμα πρέπει να αποκρυπτογραφίσω και ακόμα δεν μπορώ... λόγω χαμηλού επεξεργαστή που διαθέτει ο άμοιρος ο Ρεξ!!! Που θα μου πάει όμως!! Θα φάω λίγο λαχανόρυζο, θα πιω και μια δυό γουλιές κόκκινο κρασάκι και θα το ξανασκεφτώ το θέμα!!!

      Αχ, Φωτεινούλα μου γλυκιά... ας μην μας χώριζε η μισή Ελλάδα και θα σου έλεγα εγώ πόσο συχνά θα βρησκόμασταν για καφεδάκια και φαγητά!!!

      Διαγραφή
    2. ......Δεν το συζητώ αυτό!!!!!!!!!!!!!!Εγώ θα βάζω τα λαχανικά και εσύ τα κρεατικά,μήπως και έλθει κάποια ισορροπία!Όσο για τον καφέ ..υπάρχουν μπόλικα κεκάκια που κατά καιρούς μας έχουν αποπλανήσει μέσα από τις ιντερνετικές σελίδες σου!
      ΤΗΝ ΚΑΛΗΈΡΑ ΜΟΥ ΓΛΥΚΙΆ ΜΟΥ ΦΙΛΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  13. Λατρευω ολα τα φαγητα που η καταληξη του ειναι σε -ορυζα! Καπως ετσι το φτιαχνω κι εγω (συνταγη της μαμας!), αλλα το τζιντζερ και την κολοκυθα δεν τα ειχα σκεφτει ποτε... Δειχνει πραγματικα υπεροχο Χρυσαυγη μου! Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βράσε ...όρυζα δηλαδή!!! χαχαχαχα
      Κι εγώ συνταγή της μαμάς πήρα και της έκανα τις αλλαγές μου ως προς το πιο μοντέρνο! Ελπίζω να σας αρέσει!

      Φιλιά πολλά Σοφία!

      Διαγραφή
    2. Δεν άντεξα κορίτσι και το έφτιαξα!!! Μόνο που δεν είχα φρέσκο τζίντζερ και το αντικατέστησα με σκόνη...
      Μούρλια έγινε! Την κολοκύθα δεν την "ακούς" ιδιαίτερα, απλά δίνει μια γλυκιά γεύση!
      Μπράβο Χρυσαυγή μου, πολύ καλή η μοντέρνα εκδοχή! Φιλιά!!!!

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα Σοφία!!
      Δεν πειράζει που δεν είχες φρέσκο τζίντζερ. Δεν χάθηκε και ο κόσμος. Την κολοκύθα ναι δεν την "ακούς" αλλά την γλύκα της την δίνει. Αν την βάλουμε σε μεγαλύτερη ποσότητα τότε θα πρέπει να το ονομάσουμε κολοκυθόρυζο... !! χαχα Το λάχανο είναι ο πρωταγωνιστής και όλα τα άλλα έρχονται συμπληρωματικά να δημιουργήσουν αυτό το αποτέλεσμα.
      Χαίρομαι που σου άρεσε. Αν ωστόσο θέλεις μπορείς να αυξήσεις την ποσότητα της κολοκύθας. Το γούστο είναι υποκειμενικό.

      Σε ευχαριστώ πολύ που με τίμησες δοκιμάζοντας συνταγή μου!
      Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  14. Τρελαίνομαι για το λάχανο, όπως και να 'ναι μαγειρεμένο, με χοιρινό, ντολμάδες και λαχανόρυζο! Ο δικός σου ξεχωριστός τρόπος Χρυσαυγή δείχνει μούρλια! Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ, τώρα μου θύμησες και τους λαχανοντολμάδες και τι να πω γι΄ αυτούς!!
      Δεν έχω λόγια!! Απλά τρελαίνομαι!!!
      Ασε το χοιρινό!!!! Μπράβο βρε Ειρήνη ωραίες ιδέες έδωσες για τις επόμενες μέρες του τι να μαγειρέψω στο σπίτι μου!!
      Φιλιά πολλά κι ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  15. Ωραίοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο!
    Κι' έχω από πέρσι να το φτιάξω...καθώς το τρώω μόνη μου συνήθως!

    Μικρό μπολάκι για μένα μόνον, εάν θέλετε και έχετε την καλή πρόθεση...αγαπητή μου όμορφη, ψηλή, χρυσομαλούσα κυρία!

    Είδες βρε Χρυσαυγή μου, πόσα ωραία σου έγραψα, μπας και σε καλοπιάσω...
    Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από καλόπιασμα καλά τα πήγες Πηνελοπάρα!!
      Το μπολάκι το κέρδισες!! Διπλή μερίδα παρακαλώ να φτάσει και για δεύτερη μέρα!! !

      Φιλιά πάρα πολλά!

      Διαγραφή
  16. Μονο ετσι θα ετρωγα το λαχανορυζο!!!!φαινεται πολυ ωραια η συνταγη σου, ενα τοσο απλο πιατο απογειωνεται με αυτα τα υλικα που εβαλες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Νίκη μου!
      Πολλά τα υλικά μεν, αλλά συνθέτουν ένα πολύ ωραίο πιάτο. Αξίζει μιας δοκιμής!

      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  17. Μου αρέσει η καινούργια σελίδα αν και δεν είμαι χορτοφάγος αποκλειστικά αλλά προτιμώ τα λαχανικά!!! Το λαχανόρυζό σου Χρυσαυγή μου με έκανε να κολλήσω στην οθόνη του υπολογιστή μου... δείχνει εξαίρετο!!!!!!!!!!!!!
    Καλή αρχή λοιπόν!!! Τέλειες και οι φωτό σου!!!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Θα σε λέω Ρεξ λοιπόν από εδώ και πέρα, χα χα χα!!!
    Λοιπόν είναι σίγουρα το πιο ενδιαφέρον λαχανόρυζο που έχω δει ποτέ!
    Η προσθήκη πιπεριάς σε τόσα χρώματα με κατενθουσίασε, κολοκύθα, τζίντζερ και τσίλι χαμός!
    Ωραιότατη επιρροή και αφορμή για υπέροχα πιάτα οι τρικεράτοπες φίλοι σου!
    Τους ευχαριστούμε!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Νομίζω πως έδωσες άλλη διάσταση στο λαχανόρυζο Χρυσαυγή μου

    Ολες οι προσθήκες που έκανες (πιπεριές, κολοκύθα,κλπ) συνδυάζονται υπέροχα.
    Ενα τέτοιο πιάτο το ζηλεύω.
    Καλό είναι να τρώμε λαχανικά πολύ συχνά πλέον.

    Μπράβο για το ωραίο πιάτο γεμάτο χρώματα κι αρώματα :)

    Φιλιά πολλά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Εγώ πάλι υπήρξα στο παρελθόν ΄νας τρομερός κρετοφάγος που ξαφνικά μεταμορφώθηκε σε ένα πλάσμα που τρώει συνέχεια λαχανικά, φρούτα και ψάρια................τη λάτρεψα τη συνταγή σου και θα τη δοκιμάσω το συντομότερο!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Χρυσαυγή μου, καλή αρχή στη νέα κατηγορία των συνταγών! Θα την τιμήσω δεόντως γιατί αγαπώ ιδιαίτερα τις χορτοφαγικές συνταγές! Το λαχανόρυζό σου μου αρέσει πολύ! Και γευστικό και πολύ υγιεινό! Εύγε!!!
    Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή