10 Δεκεμβρίου 2023

Σπιτικό μίγμα για ζεστή σοκολάτα

 


Μερικές φορές δεν ξέρεις τί να πεις που θα φανεί οκ, γι΄ αυτό καλό είναι να λες το προφανές. Αυτό που βλέπεις κατά κυριολεξία.




Θέλεις λοιπόν αυτά τα Χριστούγεννα να φάνε όλοι τη σκόνη σου? Αν  ναι, τότε θα φτιάξεις το σπιτικό μίγμα για ζεστή σοκολάτα που βλέπεις εδώ και τώρα. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα mix σαν αυτό που αγοράζουμε σε κουτί, μόνο που στην προκειμένη περίπτωση είναι σπιτικό. Θα μοιράσεις τη σκόνη αυτή σε γνωστούς, φίλους, αγόρια, βαπόρια κι ας τους μετά να παραμιλούν και να σε υμνούν!! Σκόνη για ΟΛΟΥΣ!




Κι αν αγωνιάς για τη δυσκολία, σου λέω ότι δεν υπάρχει τίποτα που να σε προβληματίσει. Αρχικά δε θα σε βάλω να μαγειρέψεις. Η όλη υπόθεση της συνταγής βρίσκεται στη σωστή αναλογία των υλικών, στο μυστικό υλικό που είναι το κορν φλάουρ, το οποίο θα δώσει «παχιά» και κρεμώδη υφή στο ρόφημά σου και στην ελάχιστη κανέλα που κάνει τρομερό twist με τη σοκολάτα κι ανεβάζει κατακόρυφα την απόλαυση.




Το βασικό υλικό που είναι η κουβερτούρα πρέπει απαραιτήτως να είναι πικρή με 65% (ή και παραπάνω) περιεκτικότητα σε κακάο κι όχι η κλασσική που συνήθως αγοράζουμε. Κι αυτό, για να μη βγει πολύ γλυκό το μίγμα. Τέλος, ένα εξαιρετικής ποιότητας κακάο που είναι αρκετά ακριβότερο από τα κλασικά θα κάνει τη διαφορά και θα αναβαθμίσει τη συνταγή.

Για να σε δω….

 


ΣΠΙΤΙΚΟ ΜΙΓΜΑ ΓΙΑ ΖΕΣΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Υλικά:

1)     200 γραμμάρια κουβερτούρα 65% κακάο

2)     100 γραμμάρια σκόνη κακάο (άγλυκη) πολύ καλής ποιότητας

3)     170 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική

4)     3 κάψουλες βανιλίνης (σκόνη)

5)     50 γραμμάρια κόρν φλάουρ

6)     ¼ κουταλάκι γλυκού αλάτι

7)     1/3 κουταλάκι γλυκού κανέλα




Μέθοδος:

Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα όσο πιο πολύ μπορούμε. Σε περίπτωση που το σπίτι είναι ζεστό και η κουβερτούρα μαλακή τη βάζουμε σε ένα μπολ και την τοποθετούμε στην κατάψυξη για μισή ώρα ώστε όταν την θρυμματίσουμε στον πολυκόφτη, να μην λιώνει από τη θερμότητα που θα προκύψει. Αν η θερμοκρασία δωματίου είναι χαμηλή, τότε δεν χρειάζεται αυτό το βήμα.

Βάζουμε όλα τα υλικά μέσα στον πολυκόφτη (μούλτι), προσθέτουμε και την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και χτυπάμε πολύ καλά τα υλικά. Θα προκύψει μια σοκολατένια σκόνη την οποία αποθηκεύουμε σε γυάλινο μεγάλο βάζο. Αυτό είναι το μίγμα για τη ζεστή σοκολάτα.

Όταν πρόκειται να φτιάξουμε σοκολάτα ζεσταίνουμε μια μεγάλη κούπα γάλα μέχρι να κάψει και ρίχνουμε μέσα σε αυτό 2-3 κουταλιές σούπας από το μίγμα. Ανακατεύουμε πολύ καλά να λιώσουν τα συστατικά του μέσα στο καυτό γάλα και απολαμβάνουμε!

Η αναλογία για μια μεγάλη κούπα είναι 2-3 κουταλιές σούπας ανάλογα με το γούστο. Επίσης αν επιθυμούμε τη σοκολάτα πιο γλυκιά προσθέτουμε λίγη ζάχαρη ή ένα κουταλάκι μέλι μέσα στην κούπα μαζί με το γάλα.

Καλή επιτυχία!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πήγαινε στην κορυφή! 01 09 10