22 Ιουλίου 2010

Κεικ με Φουντούκι και Σοκολάτα Γάλακτος




Κόλαση το Σαββατοκύριακο!!!!
        Καθώς έρχεται ένα από τα λιγοστά εναπομείναντα Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού, λέω να σας αποχαιρετίσω με μία πραγματικά κολασμένη συνταγή!




         Είναι ένα κέικ που βρήκα στο καινούριο περιοδικό του Στέλιου Παρλιάρου και από την πρώτη στιγμή μου κέντρισε το ενδιαφέρον. Κατόπιν δοκιμής διαπίστωσα ότι είναι ένα από τα top 5 κέικ που έχω δοκιμάσει!  Δοκιμάστε το, το Σαββατοκύριακο που έρχεται.


       Χαιρετώ και εύχομαι καλές μαγειρικές!!





ΚΕΙΚ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ


Υλικά:


1) 150 γραμμάρια βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου κομμένο σε κυβάκια
2) 150 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
3) 3 αυγά μεσαίου μεγέθους (κατά προτίμηση βιολογικά)
4) 150 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5) 1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
6) 200 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος τεμαχισμένη σε πολύ μικρά κομματάκια (εγώ χρησιμοποίησα 2 φακελάκια σταγόνες σοκολάτας γάλακτος)
7) 60 γραμμάρια φουντούκια καβουρδισμένα και κοπανισμένα
8) Το ξύσμα από ένα μεγάλο ακέρωτο πορτοκάλι



Διαδικασία:


        Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με τον αυγοδάρτη το βούτυρο και τη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν λεία κρέμα. Ρίχνουμε ένα – ένα τα αυγά συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Σε αυτή τη φάση το μείγμα πιθανόν να φαίνεται κομμένο, αλλά δεν πειράζει.


        Ενσωματώνουμε το αλεύρι και το μπέικιν. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Προσθέτουμε στο μείγμα τη σοκολάτα, τα φουντούκια και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά. 



        Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια παραλληλόγραμμη φόρμα περίπου 22Χ11 εκατοστά. Ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου, ανάλογα με τον φούρνο που διαθέτουμε και το πόσο ισχυρός είναι. Πάντα στα κέικ υπάρχει μια απόκλιση στο χρόνο ψησίματος. Μόλις είναι έτοιμο το ελέγχουμε με ένα μαχαίρι να δούμε αν έχει ψηθεί. Αν το μαχαίρι βγει στεγνό τότε το κεικ είναι έτοιμο. Αν βγει με υπολείμματα ζύμης, τότε κλείνουμε το φούρνο και το αφήνουμε μερικά ακόμη λεπτά να ψηθεί. Το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε σε πιατέλα. Διατηρείται εκτός ψυγείου!!


       Καλή επιτυχία !!




10 σχόλια:

  1. Όντως φαίνεται πολύ λαχταριστό :)
    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φαίνεται υπέροχο! Και σαν γεύση πιστεύω, αν και δεν είμαι φαν των φουντουκιών, θα είναι ανεπανάληπτο!! Και εύκολο! Έχει όλα τα plus! Λήδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λαχταριστό το κέικ! Ο συνδυασμός φουντούκι σοκολάτα πορτοκάλι είναι υπέροχος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αστέρι μου, πίστεψέ με είναι ανεπανάληπτο γιατί η ποσότητα της σοκολάτας είναι αρκετά μεγάλη και έτσι γίνεται πολύ σοκολατένιο. Επίσης έχει έντονη τη γεύση του πορτοκαλιού και το άρωμα του βουτύρου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λήδακι μου, το ήξερα ότι εσύ με τους ξηρούς καρπούς θα είχες πρόβλημα. Πίστεψέ με όμως τα 60 γραμμάρια φουντουκιού που απαιτούνται για τη συνταγή είναι πάρα πολύ λίγα. ...Στο κάτω κάτω, μπορείς και να μην τα βάλεις! Αλλά επειδή σε ξέρω θα ξετρελλαθείς με την τόση σοκολάτα που έχει μέσα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγγελική έτσι ακριβώς όπως τα λές είναι! Η τριλογία φουντούκι, σοκολάτα, πορτοκάλι δεν παίζεται!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να θυμηθώ την επόμενη φορά που θα το φτιάξω, να βάλω διπλή δόση..να μείνει λίγο και για την επόμενη μέρα!!!!!! Ήταν τέλειο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πω πω πω! Τι κόλαση είναι αυτή! Ψάχνω στο blog σου να φτιάξω ένα γλυκάκι για σήμερα το απόγευμα και μάλλον το βρήκα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χτες σε σκέφτηκα διότι το έκανα ξανα! Υπέροχο , υπέροχο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

πήγαινε στην κορυφή! 01 09 10