10 Σεπτεμβρίου 2013

Κοτόπουλο Πανέ στο Φούρνο, Μαριναρισμένο






               Παρακολουθούσα που λέτε μια μέρα εκπομπή μαγειρικής στην τηλεόραση. Ξέρετε, από αυτές που ό,τι φτιάχνουν είναι τέλειο, που όταν δοκιμάζουν τις συνταγές  τους, πέφτουν ξεροί από την εκπληκτική γεύση και που πάντα μαγειρεύουν το καλύτερο σουφλέ, το πιο νόστιμο φρικασέ, το τέλειο ρυζότο, το μακροσκελές "μμμμμμμμ απίθανο" κέικ καρότου κοκ.


               Για άλλη μια φορά ο σεφ ωρυόταν ότι αυτή η μαρινάδα που έφτιαξε, αποκλειστικά για κοτόπουλο, είναι ό,τι καλύτερο μπορούμε ποτέ να δοκιμάσουμε. Ότι είναι express αφού μέσα σε μόλις 30 λεπτά μαρινάρεται το κοτόπουλο άψογα, ότι το κρατάει ζουμερό, μαλακό και πολλά - πολλά άλλα. Ελεγε και ξανάλεγε τα ίδια και τα ίδια με τόσο σθένος και ο αντίχειράς μου ήταν ήδη πάνω στο κουμπί του τηλεκοντρόλ, έτοιμος ν΄ αλλάξει κανάλι την ώρα που είπε τη μαγική φράση.  «Εντάξει, μπορείτε να πιστέψετε ποτέ ότι είμαι τόσο αφελής ώστε να σας προτρέπω με τέτοιο επίμονο τρόπο να φτιάξετε τη μαρινάδα και να μην είναι καλή? Είναι η απόλυτη δυσφήμιση για μένα» .  

                Σκέφτομαι για λίγο... Έχει δίκιο ο νεαρός. Tου δίνω μια δεύτερη ευκαιρία. Ο σεφ συνεχίζει να ωρύεται. «...Είναι η καλύτερη, κάνει το κοτόπουλο έξτρα ζουμερό, γευστικό και ΤΕ-ΛΕΙ-Ο». Το έλεγε με όλο του το «είναι» και εγώ πείσθηκα. 

                Και ξέρετε κάτι? Τελικά είχε δίκιο!! Την επόμενη μέρα έφτιαξα τη μαρινάδα και τη δοκίμασα σε κοτόπουλο πανέ για να δω αν πραγματικά αξίζει.  Το κοτόπουλο πανέ αν το ψήσει κανείς στο φούρνο στεγνώνει και χάνει την υγρασία του. Γίνεται λάστιχο. Ήταν το πιο σκληρό crash test που μπορούσα να κάνω . Και το κοτόπουλο δεν στέγνωσε. Όχι με αυτή τη μαρινάδα!! Το καλύτερο ξέρετε ποιο είναι? Ότι μπορεί κανείς να την φτιάξει, να την χωρίσει σε τρία ίσα μέρη  (3 δόσεις) και να την κρατήσει για μία εβδομάδα στο ψυγείο ή για πολύ πολύ περισσότερο καιρό στην κατάψυξη. 

                Αξίζει σας λέω, και ούτε κι εγώ είμαι αφελής!



ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ, ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΟ

Υλικά για τη μαρινάδα:

     1)      1 ½ λίτρο νερό
     2)      1 λεμόνι με τη φλούδα του, κομμένο στη μέση
     3)      ½ μάτσο φρέσκο θυμάρι ή 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας ξερό
     4)      ½ μάτσο φρέσκο μαϊντανό
     5)      6 φύλλα δάφνης
     6)      2 κουταλιές της σούπας πιπέρι σε κόκκους
     7)      2 κουταλιές της σούπας μέλι
     8)      70 γραμμάρια αλάτι κατά προτίμηση χονδρό
     9)      4  σκελίδες σκόρδο σπασμένες και όχι ξεφλουδισμένες 



Υλικά για το κοτόπουλο: 

     1)      700 γραμμάρια κοτόπουλο φιλέτο από στήθος
     2)      1 μεγάλη κούπα φρυγανιά τριμμένη
     3)      1 μεγάλη κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
     4)      3 μεγάλα αυγά
     5)      1 κουταλιά του γλυκού θυμάρι
     6)      1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα καπνιστή
     7)      1 κουταλιά του γλυκού κουρκουμά 



Διαδικασία: 

Αρχικά φτιάχνουμε τη μαρινάδα. 

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά της μαρινάδας. Τα βράζουμε για 4-5 λεπτά, ίσα – ίσα να πάρουν δυό καλές βράσεις.  Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε την μαρινάδα να κρυώσει έτσι όπως είναι. Μόλις έρθει σε θερμοκρασία δωματίου την σουρώνουμε από τα υλικά που έχουμε ρίξει μέσα και την χωρίζουμε σε 3 ίσα μέρη. Γι΄ αυτή τη διαδικασία βολεύουν πολύ τα μπουκαλάκια εμφιαλωμένου νερού του μισού λίτρου. Θα χρειαστούμε 3 τέτοια. Τα δύο τα φυλάμε στο ψυγείο για μία εβδομάδα ή στην κατάψυξη για πολύ περισσότερο καιρό. Το τρίτο, δηλαδή τα 500 γραμμάρια μαρινάδας τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. 

Ετοιμάζουμε το κοτόπουλο, πλένοντάς το και κόβοντάς το σε sticks, στο πάχος ενός δάκτυλου περίπου. Βάζουμε το κοτόπουλο μέσα στο μπολ με τη μαρινάδα και το τοποθετούμε στο ψυγείο για μισή ώρα ακριβώ ς. Δεν χρειάζεται να το αφήσουμε καθόλου παραπάνω και ούτε και πρέπει γιατί το κρέας πλέον θα αρχίσει να σφίγγει αντί να μαλακώνει.

                Μετά το πέρας των 30 λεπτών στραγγίζουμε  το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, ώστε να φύγουν όλα του τα υγρά. 

               Πανάρισμα. Ετοιμάζουμε στον πάγκο εργασίας μας 3 μεγάλα βαθιά πιάτα ή μπολ. Στο ένα βάζουμε το αλεύρι, στο άλλο τα 3 αυγά χτυπημένα σαν ομελέτα και στο τρίτο την τριμμένη φρυγανιά μαζί με τον κουρκουμά, το θυμάρι  και την πάπρικα, καλά ανακατεμένα μεταξύ τους. Τέλος ετοιμάζουμε ένα ρηχό ταψί φούρνου καλύπτοντάς το με χαρτί ψησίματος. 

               Είμαστε έτοιμοι να αρχίσουμε το πανάρισμα. 

                Παίρνουμε ένα - ένα τα φιλετάκια του κοτόπουλου και τα περνάμε αρχικά από το αλεύρι, κατόπιν από το αυγό και τέλος από τη φρυγανιά με τα μπαχαρικά.  Προσέχουμε να καλύπτουμε όλες τις πλευρές τους με τα παραπάνω υλικά. Μόλις τελειώνουμε το κάθε ένα το τοποθετούμε στο ταψί με το λαδόχαρτο. 

                Όταν η διαδικασία του παναρίσματος τελειώσει, βάζουμε το ταψί μέσα στο ψυγείο για μισή με μία περίπου ώρα έτσι ώστε να σφίξει το κοτόπουλο και να κρατήσει επάνω του το πανάρισμα κατά το ψήσιμο. 

                Κατόπιν ψήνουμε το κοτόπουλο σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς σε αερόθερμο, για περίπου 30 λεπτά. 

                Σερβίρεται κατά προτίμηση ζεστό με συνοδεία μιας σάλτσας κοκτέιλ, την οποία φτιάχνουμε ανακατεύοντας δύο μεγάλες κουταλιές της σούπας μαγιονέζα, 3 κουταλιές της σούπας κέτσαπ και ένα κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα. 

Καλή επιτυχία!!







47 σχόλια:

  1. Εγώ είμαι χαζό, τους πιστεύω όλους! (αν μου αρέσουν τα υλικά φυσικά) Λέει ο σεφ, κάθομαι εγώ εκστασιασμένη μπροστά στην τηλεόραση! Την έχω πατήσει κάποιες φορές και έχω διαολιστεί απίστευτα, αλλά πολύ αργά για δάκρια Στέλλα! Χαα,χαα,χα,χαα!
    Αφού τη δοκίμασες και σου άρεσε τόσο, τότε είναι εγγυημένα καλή η μαρινάδα! Άλλωστε ό,τι έχω φτιάξει από το blog σου, μου έχει βγει πολύ πολύ νόστιμο!
    Να είσαι καλά Χρυσαυγή μου! Σου στέλνω πολλά φιλιά και πολλές όμορφες καλημέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θα πρότεινα κάτι που δεν έχω δοκιμάσει Πηνελόπη μου. Το παν είναι η φήμη σε αυτές τις περιπτώσεις. Τι να λέει να σου προτεινω κάτι, να το φτιάξεις και να είναι άσχημο? Δεν θα ξαναπατήσεις εδώ μέσα και με το δίκιο σου. Γιατί να το κάνω αυτό? Τι έχω να κερδίσω από ένα μπλογκ που έχω φτιάξει για το κέφι μου και μόνο?

      Αλλά ο τύπος έπεσε διάνα με αυτή τη μαρινάδα.
      Ειναι πολύ καλή.
      Σε ευχαριστω πολύ Πηνελόπη μου για όλα όσα έχεις φτιάξει από εδώ.
      Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  2. Πολύ λαχταριστό το φαγητό σου Χρυσαυγή μου! Εμένα πάντως με έπεισες! Φαίνεται πολύ ζουμερό το κοτόπουλο και πράγματι του έκανες το καλύτερο crash test :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια δοκιμή θα σε πείσει ακόμα περισσότερο Μαρία.
      Η προσωπική μου γνώμη είναι πως όσο ωραίο είναι το σπιτικό κοτόπουλο πανέ, τόσο χάλια είναι το συσκευασμένο. Με αυτή τη μαρινάδα γίνεται ακόμα νοστιμότερο.

      Φιλιά!!

      Διαγραφή
  3. Χαχαχαχαχα!!!!!
    Σε πιστεύω!!!!!
    Είχα φτιάξει μια φορα παρόμοια μαριναδα για γαλοπούλα. Χριστούγεννα ήταν. Την άφησα όλο το βράδυ και μετά το ψήσιμο ήταν πολύ μαλακό το κρέας της και πολύ νόστιμο!
    Θα δοκιμαστεί και η δική σου εκδοχή οπωσδήποτε και θα απολαυσω το πανε σου με μπυρονι!!!!
    Πολύ αρωματική μαριναδα!!
    Τέλειο το κοτοπουλάκι!!!
    Καλημέρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ να το φτιάξεις το πανέ και να το συνοδεύσεις με εκείνη την ακαταμάχητη σως blue cheese!!! Θα μου πέσουν τα σαγόνια!!!!
      Το μπυρόνι είναι επιβεβλημμένο με συνταγή γιατρού!!!!!!

      Φιλιααααααααααααα μωρό!!!

      Διαγραφή
  4. Πολυ ενδιαφερουσα η μαριναδα Χρυσαυγη μου, και αφου το λες εσυ οτι ειναι τοσο καλη, εγω σε πιστευω! Την σημειωνω για να την δοκιμασω σε πρωτη ευκαιρια!
    Πολυ λαχταριστο το κοτοπουλακι σου και μου αρεσει η ιδεα να ψηθει στον φουρνο!
    Καλημερα και φιλακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Μαρίνα. Την συνιστώ.
      Όσο για το πανέ... φούρνος και πάλι φούρνος.
      Το τηγάνι το αποφευγω και ειληκρινά στη συγκεκριμένη συνταγή δεν φαίνεται καθόλου η απουσία του. Ίσα ίσα τα κοτοπουλάκια είναι ζουμερά και ελαφρυά. Απουσιάζει η βαριά (και νόστιμη βεβαίως) τηγανίλα!!

      Σε φιλώ πολύ!

      Διαγραφή
  5. Είσαι τυχερή που πέτυχε γιατί με πολλά την έχουμε πατήσει κι αναρωτιέμαι επίτηδες γίνεται;;
    Σπάνια ανοίγω τηλεόραση αλλά κι εγώ επιφυλακτική ούσα είμαι με το χέρι στο τηλεκοντρόλ.
    Θα τη δοκιμάσω πιστεύοντας εσένα.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα είναι πολύ φυσιολογικό να αποτυγχάνουν οι συνταγές των τηλεμαγείρων.
      Με τόσες δεκάδες που παρουσιάζουν σε εβδομαδιαία βάση είναι ανθρωπίνως αδύνατον να τις έχουν δοκιμάσει και μάλιστα να είναι και οι καλύτερες.

      Ότι τους κατέβει στο μυαλό βάζουν σε ένα πιάτο δημιουργώντας την παραλλαγή της παραλλαγής. Αλλά αυτή η περίπτωση της μαρινάδας ήταν όντως μια πετυχημένη εξαίρεση.

      Σε φιλώ πολύ Ξανθή!

      Διαγραφή
  6. Γέλασα πολύ με τα εκστασιασμένα "Μμμμμμμμμμμμμμμμμμ" των ανεκδιήγητων τηλεοπτικών υπερβολών, αλλά να που για μια φορά έγινε πιστευτός ο νεαρός CHEF και έφτιαξες τα πεντανόστιμα στικς για να μας παρασύρεις και να αρχίσουμε και εμείς τα επιφωνήματα τύπου: Μμμμμμμμμμμμμ!

    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ότι βλέπω λέω Ζαμπία μου!!! χαχαχα
      "Μμμμμμμμμμ" βλέπω, "μμμμμμμμμμ" λέω.
      Βογκάνε όλοι τους και κλείνουν με πόθο τα μάτια γέρνοντας το κεφάλι πίσω.
      Ούτε σε αισθησιακή ταινία δεν βλέπεις τέτοια γλώσσα σώματος!!! :) :) :)

      Χαλάλι πάντως... γιατί η συγκεκριμένη δοκιμή πέτυχε και μάλιστα πολύ!!

      Φιλι μεγάλο!!!!

      Διαγραφή
    2. Xaxaxaxaxaxa!!!! "Kane mou ligaki mmmmmmmmmmm " pou leei kai to tragoudi.

      Διαγραφή
    3. Αυτό ακριβώς!
      Κάνε μου λιγάκι μμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμ!
      Αλλά όταν γράφουν λιβέλους κατά των food bloggers, παίρνουν ύφος σοβαρό, περισπούδαστο και 40 καρδιναλίων να μας κατατροπώσουν όλες! Οι μαγείρισσες-δημοσιογράφοι που ζορίζονται ακόμα και να απλώσουν την έτοιμη σφολιάτα μέσα στην ταρτιέρα!
      "Θου κύριε..."

      Διαγραφή
  7. Χρυσαυγή μου, με το που βλέπω τον/την δοκιμαστή πρωινάδικου, με το που βάζει στο στόμα μια μπουκιά, να μουγκρίζει από ηδονή, θυμάμαι την σκηνή στο εστιατόριο, στο φιλμ "όταν ο Χάρι γνώρισε την Σάλι", στην οποία η Μεγκ Ράιαν προσποιείται ότι έχει οργασμό και η διπλανή κυρία παραγγέλνει στον σερβιτόρο "θα πάρω ότι πήρε και αυτή!".
    Όμως για να το προτείνεις εσύ θα το δοκιμάσω!!!
    Πολλά φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το κοτόπουλο φαίνεται πολύ καλό και για να το προτείνεις, Χρυσαυγή μου, πιστεύω ότι είναι.
    Ιδανικό πιάτο για παιδιά και μεζεδάκι.
    Πάντως εγώ δεν εμπιστεύομαι καθόλου τους τηλεοπτικούς σεφ/μαγείρους.

    Καταπληκτικό και το σχόλιο της Αγγελικής! Ανεπανάληπτο!
    Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα πιτσιρίκια Ελένη μου το λατρεύουν το κοτοπουλάκι πανέ.
      Δες στη γνωστή αλυσίδα fast food πόση κατανάλωση έχουν τα παιδικά μενού με τα κοτοπουλάκια, την πορτοκαλάδα και το παιχνιδάκι μέσα στο κουτί.

      Ε, ας φάνε το σπιτικό junior menu και θα γλυφουν και τα δάχτυλά τους σε πληροφορώ!!!

      Φιλιά πολλά πολλά!

      Διαγραφή
  9. Ιδανικό για παιδάκια και λάτρεις του κοτόπουλου!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς Λένια μου!!
      Εύκολο πιάτο που βρήσκει πολλούς αποδέκτες!

      Φιλιά και από μένα!

      Διαγραφή
  10. Με την έκπληκτη, ενδόμυχη σκέψη ότι τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται,αντίκρυσα τα ενδιαφέροντα γραφόμενα σου Χρυσαυγή μου.Και φυσικά ,την σπουδαία πρόταση ,που δοκιμασμένα μας παρουσιάζεις.Γιατί και εγώ αυτό το ωραίο πικάντικο φαγητό αποφάσισα να κάνω σήμερα.Με τη γνωστή μαρινάδα όμως, γιαουρτιού-μουστάρδας και μπαχαρικών.
    Δικαιολογημένος ο ενδοιασμός σου σχετικά με τις ΄΄υπέροχες΄΄συνταγές με τος οποίες βομβαρδιζόμαστε καθημερινά από κάθε πλευρά.Στην πραγματικότητα ,λίγες είναι αυτές που αξίζουν δεύτερης ματιάς.Οι περισσότερες είναι υπερεκτιμημένες,και η προσπάθεια εντυπωσιασμού σβήνει κάθε πολλές φορές τα παραδοσιακά στοιχεία μιας αυτούσιας συνταγής.Οι πολλές τροποποιήσεις προσωπικά δεν μου αρέσουν .Είμαι ωστόσο δεκτική σε μία νέα πρόταση,αρκεί να πειστώ ότι έχει κάτι καινούργιο να προσφέρει στους κάλυκες του κουρασμένου ,αλλά και λαίμαργου ουρανίσκου μου.
    Μου έκανε εντύπωση η σύσταση της μαρινάδας της πρότασης σου!Εκτιμώ την επιφύλαξη σου,επικροτώ και την επιθυμία σου για νέες δοκιμές.Ιδιαίτερα όταν επιβραβεύονται από καλά αποτελέσματα!Οι φωτογραφίες δείχνουν να καταξιώνουν την επιλογή σου να πραγματοποιήσεις τελικά την πρόταση του chef!Άριστα ψημένα τα μπαστουνάκια και στην τομή τους δείχνουν να έχουν κρατήσει τη ζωντάνια της υγρασίας,απαραίτητη για την γεύση ενός κατά γενική ομολογία-άνοστου κομματιού κρέατος.Και αυτό λέγεται επιτυχία.Τόλμη και επιβράβευση λοιπόν ,σε μία εποχή που που η ρήση΄΄δεν βαριέσαι,αν δεν αρέσει το πετώ΄΄...δεν ταιριάζει!Πιστεύω ότι τα κορίτσια σου ενθουσιάστηκαν με το πικάντικο αυτό φαγητό!!!
    Την επόμενη φορά που θα προσπαθήσω να δώσω λίγη γεύση στο- συχνά πια ευρισκόμενο στο τραπέζι μας- κομμάτι άπαχου κρεατικού,θα δώσω νοστιμιά από την δοκιμασμένη τεχνική σου Χρυσαυγή μου!!Γιατί η διατροφή χωρίς γεύση,είναι πολύ κοντά στην δυστυχία.
    Στέλνω πολλά ,πολλά,άπειρα φιλάκια!!!!!Καλή σχολική αρχή στη Νεφέλη αύριο!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρόλο που σήμερα δεν μας ταξίδεψες με τον μυθιστοριματικό σου λόγο, έμεινα από την πρώτη ως την τελευταία γραμμή καρφωμένη με ενδιαφέρον πάνω στο κείμενό σου Φωτεινούλα.

      Μα η τελευταία σου φράση είναι τόσο απόλυτα καθηλωτική.
      "Γιατί η διατροφή χωρίς γεύση,είναι πολύ κοντά στην δυστυχία."
      Θα το κρατήσω αυτό για πάντα. Είναι τόσο, μα τόσο αληθηνό.

      Σε υπέρ ευχαριστώ Φωτεινή μου!!!!
      Αν διάβαζε και η Νεφέλη τώρα θα σε ευχαριστούσε και αυτή!!!

      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  11. Θα την δοκιμάσω!!!
    Υπέροχο το κοτόπουλο Χρυσαυγή μου.
    Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περιμένω εντυπώσεις τότε Ρούλα μου!!!
      Καλή επιτυχία!!

      Φιλια!

      Διαγραφή
  12. Ε, λοιπόν τελικά κάποια από αυτόν τον νεαρό είναι πραγματικά καλά! Αφού το λες τώρα κι εσύ θα τη δοκιμάσουμε τη μαρινάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον νεαρό τον είδα το καλοκαίρι στο Ξυλόκαστρο. Απόρρησα πραγματικά που τα βάζει αυτά που τρώει, καθώς το σώμα του ήταν χτιστό!!

      Ναι, όντως μερικές από τις συνταγές του είναι πολύ καλές!!
      Συμφωνώ Βέρα μου!

      Διαγραφή
  13. Φτιάχνω πολύ συχνά κοτόπουλο πανέ , αλλά αναγκάζομαι να το τηγανίζω γιατί όσες φορές έχω πρσπαθήσει να το κάνω στον φούρνο ήταν άνοστο και σκληρό.
    Θα την δοκιμάζω την συνταγή σου σίγουρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νοτούλα μου τότε να δοκιμάσεις την επόμενη φορά αυτή τη μαρινάδα.
      Θα σε γλιτώσει από το τηγάνισμα!!! Στάνταρ!!
      Ειναι κρίμα να επιβαρύνεστε με τηγανιτά ενώ υπάρχει λύση!!

      Καλό σου βράδυ!

      Διαγραφή
  14. Χα χα χα πράγματι έχουν πλάκα οι εκπομπές μαγειρικής και ειδικά όταν πέφτουν ξεροί από τη νοστιμιά όσοι δοκιμάζουν το πιάτο!
    Λοιπόν κοτόπουλο πανέ στο φούρνο φτιάχνω συχνά και συνήθως το μαρινάρω με γιαουρτάκι!
    Αρωματική η μαρινάδα που μας προτείνεις, μου αρέσει!
    Όπως επίσης μου αρέσει το styling του πιάτου σου, λιτό αλλά γεμάτο χρώματα και πολύ επιμελημένο!
    Η πρώτο φώτο μου αρέσει πολύ, νομίζω ότι αναδεικνύει το πιάτο σου!
    Και ωραίο το βαζάκι στο οποίο έβαλες τη σος. Ψάχνω να βρω κάτι ανάλογο αλλά no luck μέχρι στιγμής :(
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ερμιόνη μου το βαζάκι είναι μια απλή βεντούζα από αυτές που μας έριχναν παλιά στην πλάτη. Θα το βρεις σε καταστήματα και γυαλοπωλεία παλαιού τύπου, από αυτά που πηγαίνουν οι γιαγιάδες και ψωνίζουν. Μπαίνει μάλιστα και στο φούρνο χωρίς να παθαίνει απολύτως τίποτα!!

      Ελπίζω να βοήθησα!

      Φιλιά πολλά!!!

      Διαγραφή
    2. Ααα! Τι είπες τώρα; Βεντούζα είναι λοιπόν το όμορφο βαζάκι!
      Ευχαριστώ πολύ κορίτσι!
      Φιλιά

      Διαγραφή
  15. Απ'ότι φαίνεται ο άνθρωπος είχε το "γνώθι σ' αυτόν"...
    Έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν και οι ίδιοι πόσο "χαζά" είναι κάποιες φορές τα όσα λένε, γράφουν και παρουσιάζουν σε εκπομπές και περιοδικά.

    Χρυσαυγή μου, σε πιστεύω και με έπεισες με τον τρόπο σου, αλλά να σκέφτομαι (σαν συνήγορος του διαβόλου που λένε...) πως το κοτόπουλο,είναι κρέας που τραβά σαν σφουγγάρι το νερό, λίγα λεπτά να το αφήσεις μέσα σε τόσο νερό σαφώς και θα γίνει ζουμερό.
    Άλλωστε είναι ένας τρόπος που χρησιμοποιείται στο εμπόριο για να κάνουν τα κοτόπουλα να "βαραίνουν" αλλά και να "ασπρίζουν". Θα προτιμούσα αντί για τόσο νερό, ένα ωραίο λευκό κρασί ή μια μπύρα, ως εναλλακτική επιλογή για πιο γευστικό αποτέλεσμα.

    Χαιρετισμούς πολλούς και καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου συνήγορε!!! χαχαχχαα Γειά σου Πηνελοπάρα μου!
      Να σου πω την αλήθεια, όντως γνωρίζω κι εγώ τα όσα γίνονται με τα κοτόπουλα προκειμένου να βαραίνουν και να ασπρίζουν. Παρόλα αυτά, η συγκεκριμένη μαρινάδα είναι ένα είδος άλμης και όχι απλό νερό. Το αλάτι με το νερό και τα διάφορα μπαχαρικά και μυρωδικά που έχουν προστεθεί δεν είναι απλά σκέτο νερό. Είναι ένα γευστικό και "δυνατό" ζουμί σαν άλμη που ενισχύει το κοτόπουλο πολύ στη γεύση του αλλά και στο να κρατηθεί ζουμερό.

      Εσύ που δοκιμάζεις τα πάντα και κάνεις πειράματα, σε προκαλώ να το δοκιμάσεις και να μου πεις τη γνώμη σου!!! Επίσης αν πρόσεξες δεν χρησιμοποίησα καθόλου αλάτι στη συνταγή πέραν αυτού της μαρινάδας.

      Σε καληνυχτίζω Πηνελοπη μου γιατί αύριο έχει πρωινό εγερτήριο και σχολείο!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    2. Υπήρχαν 3 ποτηράκια βεντούζας στο σπίτι εδώ και άπειρα χρόνια που επιλεκτικά κράτησα και φύλαξα επειδή μ΄άρεσε και μ΄αρέσει η διαφάνεια αυτού του εκπληκτικού υλικού, του γυαλιού....Προχθές έσπασα ευτυχώς μόνο τη μια!
      Ξέρεις πόσο λυπήθηκα...

      Διαγραφή
    3. Προτεινω να τις φωτογραφισεις για το μπλογκ σου με καποιο νοστιμο περιεχομενο (σου εχω εμπιστοσυνη)!

      Εγω δεν ειχα κανει ποτε βεντουζες αλλα μου αρεσει τοσο πολυ το σχημα τους που εψαξα τις βρηκα και τις αγορασα. Τις βρησκω πολυ πρακτικες για ενα σωρο αλλες χρησεις!

      Διαγραφή
    4. Και η Χρονιά ξεκίνησε!!!!

      Εδώ συνήγορος...εδώ συνήγορος...

      Σας εύχομαι Χρυσαυγή μου όλα θετικά την νέα σχολική χρονιά. Καλή πρόοδο στην μεγάλη πριγκίπισσα, αλλά και στην μικρή !!!
      Και σε σένα δύναμη πολλή και καλά κουράγια (θα μας χρειαστούν όλων μας).

      Φιλιά και καλό βράδυ.

      Διαγραφή
  16. Χαχαχαχα μπράβο Χρυσαυγή μου ...τα λες υπέροχα!!! Το κοτόπουλό σου έγινε καταπληκτικό... τέλειο!!! 'Οσο για τις φωτό είναι απλά τέλειες!!!!!!!!!
    Φιλάκια πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μας αρέσουν πολύ οι κοτομπουκιές και θέλω να τις δοκιμάσω αλλά έχω χρόνια να ψωνίσω αγοραστό κοτόπουλο, μόνο από το χωριό και φοβάμαι ότι δε θα μαλακώσει!!!!!!
    Πάντως δείχνουν πεντανόστιμες!!!!!!
    Φιλιά! Καλή σχολική χρονιά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πολύ μου άρεσε η περιγραφή σου για το πως ''επίσθεις'' ωστε να κάνεις τη συνταγή :)
    Αυτό το μακροσυρτο μμμμμμμμμμμ... με εκνευρίζει πολύ. Ασε που τρώνε ενα κόκκο αρακα και μασάνε μια ωρα και κάνουν μμμμ...τι να καταλάβεις από τέτοια ''μπουκιά''? ..χιχι...

    Στο θέμα μας τώρα.. φαίνονται φανταστικές οι κοτομπουκιές.. η μαρινάδα πολύ ιδιαίτερη και αρωματική. Θα την δοκιμάσω.
    Ωραία παρουσίαση και φωτο Χρυσαυγή μου.

    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Είδες ο καημένος ο σεφ; Δίκιο είχε που ωρυόταν... Να σου πω την αλήθεια κι εγώ δεν πολυπιστεύω όλα τα "μμμμ" και "θαύμα γεύση" που ακούω στην tv αλλά κάποιες φορές λένε αλήθεια. Πάντως το κοτοπουλάκι φαίνεται τόσο τραγανό εξωτερικά που θέλω να βάλω το χέρι μέσα απ' την οθόνη και να το αρπάξω! Τέλειο!
    Πολλά φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Γειά σου Χρυσαυγούλα μου..απίθανη πρόταση που μας έχεις για το κοτοπουλάκι που δείχνει πεντανόστιμο..η έλλειψη τηγανίσματος-εκεί στάθηκα-το κάνουν και υγιεινό και ελαφρύ..πρωταγωνίστρια εδω η μαρινάδα που το απογειώνει όπως κατάλαβα...Γλυκό φθινόπωρο και πολλά φιλάκια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλησπέρα Χρυσαυγή!Σούπερ φαίνεται η συνταγή σου για το παναρισμένο κοτόπουλο!Θα την δοκιμάσω σίγουρα γιατί είμαι φαν του πανέ και του κοτόπουλου και πραγματικά μου κάνει εντύπωση που γίνεται τόσο ζουμερό!Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜμμμμμμμμμμμμμμμμμμιιιιιιιιιιιαααααααααααααμμμμμμμμμμμμμμμμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Με τον πρόλογό σου με έπεισες κι εμένα. Για να στείλω τη συνταγή στην κορούλα μου που αγαπάει τα πανέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλώς σε βρήκα! Ήρθα εδώ ψάχνοντας για πανέ στο φούρνο και απ' ότι φαίνεται θα μείνω! Δεν το έχω καθόλου το τηγάνισμα, και η περιγραφή σου με έπεισε/ Θα το δοκιμάσω και θα σε παρακολουθώ. Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Fan!! Καλώς όρισες!!! Σε ευχαριστώ πολύ! Θα τα λέμε λοιπόν!

      Διαγραφή

πήγαινε στην κορυφή! 01 09 10