26 Σεπτεμβρίου 2013

Μοσχάρι Αλα Κρεμ με Μανιτάρια Shii - Take



              Είχα καιρό να παίξω σε παιχνίδι και μολονότι δεν το συνηθίζω, η γλυκιά “Sel”, κατά κόσμων Πηνελόπη, με προσκάλεσε να παίξω και αποδέχθηκα, γιατί πραγματικά τη συμπαθώ και την εκτιμώ αυτή την κοπέλα, παρά την διαφορετικότητά μας!! Έτσι λοιπόν, νομίζω ότι για το 2013 έκλεισα στον τομέα των παιχνιδιών.


              Ποτέ δεν ήμουν καλή σε απαντήσεις τέτοιου είδους, ούτε και στις απαντήσεις των λευκωμάτων που ανταλλάσσαμε στο σχολείο, ωστόσο θα προσπαθήσω για το καλύτερο.

ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΦΑΓΗΤΟ: 

             Τα ζυμαρικά! Τα αγαπημένα μου, τα λατρεμένα μου μακαρόνια! Και πιο συγκεκριμένα, τα σπαγκέτι βρασμένα al dente με τριμμένη παρμεζάνα και κόκκινη σάλτσα χωρίς μπαχαρικά, μονάχα με ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά και κρεμμύδι. Ποιό συγκεκριμένα δεν γινόταν ν΄ απαντήσω. Το μόνο που μένει τώρα είναι να δώσω συνταγή !

ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ: 

             Νομίζω ότι όσο μεγαλώνω, η λίστα με το τι δεν μου αρέσει, μεγαλώνει αντιστρόφως ανάλογα με αυτήν που περιλαμβάνει το τι μου αρέσει στους γύρω μου. Αυτό λέγεται παραξενιά ή αυτογνωσία? Άσε... μην απαντήσετε! Ρητορική είναι η ερώτηση.

             Τι να πω και τι να αφήσω απ΄ έξω? Νομίζω, πως ότι και να πω θα ξεχάσω τουλάχιστον τα μισά. Ας προσπαθήσω όμως... Η βιαιότητα, η ανειλικρίνεια, η έλλειψη αισθητικής, η έλλειψη σεβασμού, η αυθάδεια, η ισχυρογνωμοσύνη, η τσιγκουνιά, η μιζέρια, η κλάψα, το κουτσομπολιό, η διαστροφή, ο ναρκισσισμός, η βρομιά, ο αυταρχισμός, η οκνηρία, ο ωχαδερφισμός, το να μην αναλαμβάνει κάποιος τις ευθύνες του, η έλειψη παιδείας (όχι ακαδημαικής).. και πολλά - πολλά άλλα.

ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΚΑΝΩ ΠΑΡΕΑ:

...να έχουν καλό χιούμορ και να μην έχουν τίποτα από τα παραπάνω.

ΜΕ ΗΡΕΜΕΙ: 

Σε πρώτη φάση με ηρεμεί η κάλυψη των βασικών, αρχέγονων αναγκών που έχει ο κάθε άνθρωπος. Μετά με ηρεμεί το πηγαίο γέλιο καθώς ένα σωρό άλλα!

ΑΓΑΠΩ: 

Τη ζωή με υγεία και ποιότητα.

ΜΕ ΝΕΥΡΙΑΖΕΙ: 

Ο έλεγχος.

ΔΕΝ ΑΠΟΧΩΡΙΖΟΜΑΙ ΠΟΤΕ: 

Το κινητό μου.

ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ ΜΙΚΡΗ ΧΑΖΕΥΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΑΦΙΣΕΣ: 

Αφίσες δεν είχα και δεν χάζευα. Χάζευα όμως γενικότερα !!!





ΜΟΣΧΑΡΙ ΑΛΑ ΚΡΕΜ, ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ SHII-TAKE

Υλικά:

1)1300 γραμμάρια μοσχάρι (κατά προτίμηση χτένι) κομμένο σε μερίδες
2) ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
3) 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4) 1 πράσο κομμένο σε λεπτές ροδέλες
5) 1 σφηνάκι κονιάκ
6) 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
7) 2 τσιμπιές ρίγανη
8) 1 δαφνόφυλλο
9) 250 γραμμάρια μανιτάρια shii-take κομμένα  στα τέσσερα
10) 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
11) 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
12) αλάτι
13) πιπέρι 



Διαδικασία: 

                Σε πλατιά κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε σε αυτό το κρεμμύδι και το πράσο, μέχρι να μαραθούν. Κατόπιν ρίχνουμε το κρέας και το σοτάρουμε καλά, μέχρι να αλλάξει το χρώμα του απ΄όλες τις πλευρές. Το σβήνουμε με το κονιάκ και περιμένουμε 1΄-2΄, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. 

                Προσθέτουμε το θυμάρι, τη ρίγανη, το δαφνόφυλλο, καθώς και  3 νεροπότηρα βραστό νερό. Αφήνουμε το φαγητό σε μέτρια θερμοκρασία να βράσει για μία περίπου ώρα. Μόλις περάσει η μία ώρα και το κρέας έχει μαλακώσει αρκετά, προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλάτι και πιπέρι. 

                Αφήνουμε άλλα 20΄ το φαγητό να βράσει, σε μέτρια θερμοκρασία. Στο διάστημα αυτό ελέγχουμε αν έχουν σωθεί τα υγρά, να προσθέσουμε κι άλλο νερό. Μετά το πέρας του 20λεπτου το κρέας θα πρέπει να είναι πολύ μαλακό έτσι όπως το τσιμπάμε με το πιρούνι. Αν όχι, το αφήνουμε λίγο ακόμα πάνω στη φωτιά να βράσει (ελέγχοντας πάντα τα υγρά του). 

                Περίπου 4΄-5΄πριν κατεβάσουμε το φαγητό απ΄το μάτι της κουζίνας προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το λεμόνι, χαμηλώνοντας λίγο ακόμα τη θερμοκρασία της εστίας. Ελέγχουμε το φαγητό στο αλάτι. 

                Σερβίρουμε το μοσχάρι με τα μανιτάρια με λευκό ρύζι.

Καλή επιτυχία!


31 σχόλια:

  1. Vale mia merida kai kathomai n apolafso tis apantiseis sou!!!!!
    Oreo to mosxaraki sou me ta manitaria kai th krema!!!!!
    Tha to ftiaxo, na to gefto me toys dipla....tha to ektimisoun idiaiteros!!!!!
    Xaxaxa
    Kalimera Chrysavgi mou!!!!!

    P.S. ena humor to 'ho...e?????? Xaxaxa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χαχαχα
    Μόνο ένα???? Πολλά χιούμορ έχεις!!! χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ουπς! Δεν είχα καταλάβει ότι δεν σου αρέσουν τα παιχνίδια! Ούτε τα βραβεία φαντάζομαι...!!! Μ' έφαγε η παρόρμηση κι ο ενθουσιαμός και δεν το σκέφτηκα! Ουαααααα!!!! Σ' ευχαριστώ πολύ πολύ για όλα τα καλά σου λόγια, η συμπάθεια -το ξέρεις- είναι αμοιβαία!
    Κι όπως λέει και η peps πιο πάνω, για να δοκιμάσω λίγο από το μοσχαράκι διαβάζοντας τις απαντήσεις σου! Συμφωνώ στα περισσότερα, αλλά δεν θα πω παραπάνω γιατί τώρα έχω κολλήσει με τη συνταγή! Φαίνεται υπέροχη και μ' αρέσει που έχει λευκή σάλτσα (προτιμώ τις λευκές από τις κόκκινες)!!!!
    Φαντάζομαι ότι μπορούμε να το φτιάξουμε και με άλλου είδους μανιτάρια, μιας και στα σούπερ της γειτονιάς βρίσκω μόνο πλευρώτους ή τα άλλα τα άσπρα τα στρογγυλά που δεν ξέρω πώς τα λένε.
    Πολλά πολλά φιλιά Χρυσαυγή μου! Να έχεις μια όμορφη μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως σου είπα Πηνελόπη μου, ήθελα και έπαιξα. Μην έχεις κανένα πρόβλημα.
      Σε ευχαριστώ εγώ με τη σειρά μου για τα δικά σου καλά λόγια που είπες για μένα!!! :)

      Μανιτάρια φυσικά και μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποια θέλεις. Τα shii take είναι πιο δυσσεύρετα, με την ένοια ότι δεν τα έχουν όλα τα σούπερ μάρκετ. Επίσης είναι και ένα λίγο κάπως πιο παράξενο μανιτάρι. Εχει μια αίσθηση λίγο γλοιώδη στο στόμα που σε άλλους αρέσει και σε άλλους όχι. Αν δεν θες να πειραματιστείς μπορείς κάλλιστα να χρησιμοποιήσεις τα κανονικά άσπρα μανιταράκια που βρήσκεις παντού!!! Θα σου αρέσει η συνταγή. Είμαι σίγουρη!!

      Φιλιά πολλά πολλά και ευχαριστώ για την προτίμηση στο παιχνίδι!!

      Διαγραφή
  4. Παρατηρούσα πολύ δικό μου πρόσωπο και απορούσα με τις επιλογές της παρέας του.Έλεγα δεν είναι δυνατόν!!!!Μορφωμένος άνθρωπος,με πνευματικές και όχι μόνο αναζητήσεις,με ενδιαφέροντα,πώς είναι δυνατόν στον ελεύθερό του χρόνο,να περιστοιχίζεται από ΄΄αυτούς΄΄ τους ανθρώπους????Στις επίμονες ,σχεδόν γκρινιάρικες,συνεχείς,ίσως τελικά και κουραστικές ερωτήσεις, δεν έπαιρνα απαντήσεις ικανοποιητικές.
    Όμως είχα φαίνεται γαϊδουρινή επιμονή και στην προσπάθειά του να απαλλαγεί από τις μάλλον ενοχλητικές μου παρεμβάσεις,μου απάντησε πολύ αποστομωτικά...΄΄γιατί απλά με κάνουν και γελώ!΄΄
    Ειλικρινά δεν βρήκα τι άλλο να πω και από τότε τον άφησα στην ησυχία του και στη γελαστή παρέα του,Εκτίμησα την ειλικρίνειά του και την ανάγκη του ,μετά από τα προσωπικά βάσανα και το επαγγελματικό άγχος, να δικαιούται να έχει και ανάλαφρες παρέες.Και σκέφτηκα ότι τελικά είναι άκακο.Απλά είναι κάποιοι άνθρωποι που διαθέτουν αυτό το χάρισμα.Χωρίς να είναι ιδιαίτεροι ,να έχουν χιούμορ και αυτοσαρκασμό.Να έχουν τη χαρά της ζωής, χωρίς να εμβαθύνουν.Στην παραφροσύνη της καθημερινότητας και στη δίνη της αμφισβήτησης των ανθρωπίνων σχέσεων,έχουν την ΄΄άμυαλη ΄΄πολυτέλεια να χαίρονται.Είναι σπουδαίο να έχει κάποιος την ικανότητα να σε κάνει να γελάς.Αβίαστα,σαν μικρό παιδί.Ένοχα,σαν να παρατηρείς κάποιον που έπεσε φαρδύς πλατύς στον δρόμο.Ασταμάτητα,σαν ένας μαθητής σε κρίση νευρικού γέλιου την ώρα του μαθήματος.
    Όταν τόσα συμβαίνουν γύρω μας,γιατί,έστω και με κάποιο συμβιβασμό σε στιγμές της ζωής μας,να μη δώσουμε την ευκαιρία στον εαυτό μας ,να χαμογελάσει?Πόσοι άνθρωποι από τους φίλους μας,έχουν πια αυτήν την ανέμελη συμπεριφορά?Πόσοι από αυτούς θα παραμερίσουν τα προβλήματά τους και θα προσπαθήσουν να δώσουν κάποια ανάλαφρη νότα στην κουβέντα?Ή μήπως θα πρέπει να αισθάνεται κάποιος ένοχος, αν το χαμόγελο κατοικοεδρεύσει για λίγο στα χείλη του?
    Εμένα πάντως, ένας από τους λόγους που με κάνουν και χαμογελώ από χαρά,από αναμονή,από προσμονή,είναι και το καλό φαγητό.Το φαγητό του μεσημεριού,γιατί είναι το κύριο γεύμα,που σπάει τη μέρα στα δύο και εκτός απ΄την απαιτούμενη ενέργεια,θα προσφέρει χαρά και χαμόγελο.Πολλές φορές δε,είναι τέτοια τα συναισθήματα,που φέρνει και συγκίνηση!Συγκίνηση ,από την προσμονή της απόλαυσης.Από τη σιγουριά της επιτυχίας.
    Παρόμοια συναισθήματα μου δημιουργήθηκαν στη θέα των φωτογραφιών σου Χρυσαυγή μου,αλλά κυρίως στις γευστικές υποσχέσεις που μου έδωσαν.Καμάρωσα το βελούδινο ΄΄ύφασμα΄΄ με το οποίο κάλυψες το κρέας.Απαλό,σχεδόν διαυγές,υπόλευκο και προστατευτικό.Αφημένο επίτηδες ατημέλητα να ρέει σε πτυχές και καμωμένο έτσι ,ώστε να φαίνεται πολυτελές.Στολισμένο με μανιτάρια των οποίων το όνομα δεν γνωρίζω και πρώτη μου φορά ακούω...Αλλά θα κάνω ότι τα ξέρω γιατί πρέπει απερίσπαστη να συνεχίσω την ωδή προς ένα αξιομνημόνευτο φαγητό.Αποθανατισμένο ήσυχα,γαλήνια και με μικρές ορατές λεπτομέρειες σε μπλε φόντο για τη σωστή ανάδειξη της σπουδαιότητάς του.Εδώ είναι που η φαντασία πρέπει να δουλέψει υπερωρίες.Με σύντροφο την γευσιγνωσία ετών και την μικρή πείρα πάνω στους μαγειρικούς πάγκους,ενισχύεται η πεποίθησή μου για το ακραία νόστιμο γευστικό αποτέλεσμα.Εκείνο που απομένει,είναι μία καλή παρέα με ΄΄βάθος΄΄ή όχι,με χιούμορ όμως απαραίτητα,για να κυλήσει το μεσημεριανό γεύμα με ευτυχία.Έστω και στιγμιαία!
    Πολλά πολλά φιλιά γλυκιά μου Χρυσαυγή!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το χιούμορ και κατ΄ επέκταση το γέλιο, κατά την ταπεινή μου άποψη είναι πηγή ζωής, δείγμα εφυείας και καλοσύνης. Ετσι το έχω αντιληφθεί. Για μένα ένας άνδρας που διαθέτει χιούμορ, που με κάνει και γελώ (όχι άσκοπα και ηλιθιωδώς) είναι αυτόματα ερωτεύσιμος. Μια γυναίκα που έχει αυτά τα χαρακτηριστικά, απλά θέλω να την έχω φίλη. Τόσο απλά. φυσικά δεν είναι μόνο αυτό. Είναι ΚΑΙ αυτό.

      Αρα τον φίλο σου μπορώ να τον καταλάβω Φωτεινή μου. Και όλους αυτούς που θέλουν μέσα στη μαυρίλα που ζούμε να έχουν λίγες στιγμές ειληκρινά ξένοιαστες και να γελάνε νευρικά σαν σχολιαρόπαιδα όπως λες.

      Σε ευχαριστώ πολύ για το όμορφο σχόλιο.
      Καλή πτήση εύχομαι! Με το καλό καλή μου!!!

      Διαγραφή
  5. Τι ωραίο μοσχαράκι είναι αυτό! Η σάλτσα έχει δέσει τόσο όμορφα και τα μανιτάρια θα του πάνε τόσο πολύ (αν και το συγκεκριμένο είδος δεν το έχω δοκιμάσει. Θα την δοκιμάσω την συνταγή σου μέσα στην επόμενη εβδομάδα και αν δεν βρω τα συγκεκριμένα μανιτάρια θα βάλω ότι βρω .
    Κι εγώ όσο μεγαλώνω τόσο βρίσκω περισσότερα πράγματα-χαρακτηριστικά να με ενοχλούν.Είναι μεταδοτικό λες? χι χι χι
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νοτούλα, βάλε ότι μανιτάρι επιθυμείς. Ειληκρινά θα σου βγει πολύ νόστιμο το φαγητό.
      Μην περιορίζεσαι στα shii take.

      Οσο για το άλλο που λες, ή μεταδοτικό είναι ή οδεύουμε προς την παραξενιά!! χεχεχε

      Φιλιάαααα

      Διαγραφή
  6. Ωραίο!
    Νόστιμο πιάτο απ΄αυτά που δεν θέλεις η μερίδα σου να τελειώσει ποτέ και μέχρι η τελευταία πιρουνιά το "σφουγγαρίσει" καλά-καλά όλο!

    Σέρβιρε μια μεγαλούτσικη...:)
    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχει πολύ για όλους Ζαμπία μου. Και ξέρω ότι τα συγκεκριμένα μανιτάρια σου αρέσουν πολύ, άρα μην διστάζεις.
      Κάτσε και "σφουγγάρισε" με την ισυχία σου την διπλή μερίδα που έχω προγραμματίσει για σένα!!

      Σε φιλώ πολύ!

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα. Λες να γίνεται και με εβαπορέ εχτός από κρέμα γάλακτος???

      Διαγραφή
    3. Γειά σου Νοτούλα μου!
      Ναι, σίγουρα μπορείς να αντικαταστήσεις την κρέμα γάλακτος με το γάλα.
      Στο τέλος του φαγητού, θα χαμηλώσεις τη θερμοκρασία.
      Θα γεμίσεις μια κούπα με γάλα φρέσκο από το ψυγείο (250 γραμμάρια περίπου) και θα βάλεις μέσα μια γεμάτη κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ. Θα ανακατέψεις να διαλυθεί καλά και θα το ρίξεις στο φαγητό που πλέον ΣΙΓΟΒΡΑΖΕΙ για να μην κόψει. Θα ανακατέψεις και έτοιμο. Αν το δεις πηχτό, τότε πρόσθεσε λίγο γάλα ακόμα. Φιλιά!!!

      Διαγραφή
    4. Αν θέλεις να βάλεις εβαπορέ και όχι φρέσκο γάλα όπως σου είπα παραπάνω, τότε απλά στο φαγητό που σιγοβράζει ρίξε με το μάτι λίγο γάλα εβαπορέ. Αν δεις ότι είναι πολύ αραιό τότε διέλυσε σε μια κούπα με 3 κουταλιές της σούπας κρύο νερό, ενα κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ. Δεν βάζουμε περισσότερο γιατί το εβαπορέ είναι από μόνο του πηχτό γάλα.

      Διαγραφή
    5. Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Θα το κάνω και θα σου πω εντυπώσεις.
      Φιλιά!!!

      Διαγραφή
  7. Εντάξει, αφού έπαιξες σε παιχνίδι κάτι θα γίνει... κανένας σεισμός, κανένας φούρνος θα γκρεμιστεί, κάτι :)
    Καλά τα έγραψες όμως, με βρήκες σύμφωνη στα περισσότερα! Ειδικά το "χάζευα γενικώς με έκανε να γελάσω!

    Το φαγάκι σου πολύ γιάμι! Ψήνομαι να το φτιάξω για το στριμάδι μου, που βλέπει μοσχάρι και αποστρέφει το βλέμμα!
    Ωραία υλικά έχεις χρησιμοποιήσει!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λες ε?? Να πάρω τα μέτρα μου τότε, αν προβλέπεται να μου πέσει το ταβάνι στο κεφάλι!!! χαχαχα
      Το "χάζεμα" Ερμιόνη μου, είναι χαρακτηριστικό των παιδιών της εφηβείας, έτσι δεν είναι? Κι επειδή αφίσες δεν έβαζα... χάζευα με άλλα πράγματα!! χαχαχα

      Το φαγητό ελπίζω να αρέσει στην μικρή σου, που έχω αρχίσει και την φοβάμαι ως κριτικό γεύσης. Μονο που τα shii take είναι λίγο ιδιομορφα μανιτάρια.. Ίσως αν πρόκειται για το παιδί να χρησιμοποιήσεις τα κανονικά λευκά που είναι πιο κοντά στις γεύσεις των παιδιών.

      Σε φιλώ!!!!!!!!

      Διαγραφή
  8. Μμμμμμμμμμμμμμ!!!!!!!!!!!! Τέλειο πιάτο!! Μπράβο Χρυσαυγή, γεια στα χέρια σου!!!
    Όσο για τις απαντήσεις... ταιριάζουμε στις περισσότερες... τί σύμπτωση!!!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Κική μου!!! Σε ευχαριστώ πολύ!
      Λες να ταιριάζουμε τελικά τόσο πολύ?? Μακάρι να είμασταν κοντά και να το διαπιστώναμε άμεσα!!

      Φιλιά!

      Διαγραφή
  9. Γειά σου Χρυσαυγή μου..καταπληκτική η προτασή σου για αυτό το πιάτο!!το μοσχαράκι θα γίνεται τέλειο..φαντάζομαι ότι αν κάποιος δεν βρίσκει το συγκεκριμένο μανιτάρι να μπορεί να το μαγειρέψει και με τα λευκά..οι απαντήσεις σου σχετικά με τα ελαττώματα είναι αυτά που δεν ανέχομαι κι εγώ με τίποτα!φιλάκια και καλό σου βραδάκι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χρυσαυγη μου, θα συμφωνησω σε πολλα απο τα λεγομενα σου και ιδιως στο "τι δεν μου αρεσει στους ανθρωπους..."
    Πολυ ωραιο φαγακι μας μαγειρεψες και μας το σερβιρισες ακομη πιο υπεροχα!
    Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ένα πουλάκι που πέταγε στο παράθυρό μου σήμερα, καθώς ετοιμαζόταν για ταξίδι προς τον Νότο, που είπε πως ετοιμάζεσαι να μου κάνεις το τραπέζι, Χρυσαυγή μου!
    Είναι άραγες αλήθεια ;-)))

    Τι δεν μου αρέσει στους ανθρώπους...όσο μεγαλώνω...και παραξενεύω...τα ίδια με αυτά που δεν μου άρεσαν όσο ήμουν νεώτερη και πολλά ακόμη περισσότερα...

    Φιλιά πολλά και καλό Σαββατοκύριακο να έχετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ωραίες οι απαντήσεις σου, Χρυσαυγή μου.Έχεις πολύ δίκιο για τα στραβά των ανθρώπων...
    Δεν μπορώ όμως να σταθώ μόνο στις απαντήσεις σου με τέτοιο φαγάκι που μας σερβίρεις! Ειδικά αυτή η σαλτσούλα είναι το κάτι άλλο, βρε παιδί μου! Τρέχω να φέρω φρέσκο ψωμάκι για βούτες... ;-)
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλησπέρα Χρυσαυγή,
    βλέπω παίζεται παιχνιδάκια, διασκεδάζεται... δεν σας πτόησε καθόλου η απουσία μου!

    Φανταστικό όπως πάντα το φαγητό σου. Αυτός είναι ένας από τους πιο αγαπημένους μου
    συνδυασμούς, κρέας με μανιτάρια και ρύζι. Κλασικός και συνηθισμένος θα έλεγες αλλά έτσι
    και πετύχει είναι ασυναγώνιστο το αποτέλεσμα! Θαυμάσια η επιλογή των μανιταριών.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Υπέροχη παρουσίαση για τη συνταγούλα σου! τα shii-take Τι ακριβώς μανιτάρια είναι; αποξηραμένα; μπορώ να τα αντικαταστήσω με άλλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φανταστικό φαγάκι Χρυσαυγή μου!!!
    Νοστιμότατο.
    Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. H τελευταία απάντησή σου πολύ καλή :)..χιχι

    Τα αλα κρεμ είναι τα αγαπημένα μου και το έχεις κάνει τέλειο. Τα μανιτάρια αυτά δεν τα έχω δοκιμάσει, ξέρω όμως πως είναι εξαιρετικά νόστιμα

    Υπέροχο πιάτο Χρυσαυγή :)

    ΦΙλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τέλειο δείχνει! Με τα μανιτάρια. ακόμα πιο τέλειο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

πήγαινε στην κορυφή! 01 09 10