7 Οκτωβρίου 2013

Κεικ με Goji Berry και Ξηρούς Καρπούς



 

Πριν λίγες μέρες έμαθα πως ένα βήμα από το σπίτι μου υπάρχει αγρόκτημα που καλλιεργείται το Γκότζι Μπέρι ή αλλιώς το Μούρο της Ευτυχίας. Αυτά τα μικροσκοπικά φρουτάκια που προσωπικά εμένα μου μοιάζουν περισσοτερο με σπερματοζωάρια (!!!!!) όταν τα βλέπω πολλά μαζί, υπάγονται στις υπερτροφές. 


Το φρούτο αυτό είναι γνωστό εδώ και αιώνες στην Κίνα και στην περιοχή του Θιβέτ. Από το μακρινό Θιβέτ λοιπόν, έφτασε  στην Κορινθία!! Ωωω.. πόσο ανέλπιστο!!  

Τα Goji Berry δεν βρίσκονται σχεδόν ποτέ φρέσκα, εκτός από τις περιοχές παραγωγής τους. Συνήθως πωλούνται σε ανοιχτά κουτιά και μικρές συσκευασίες, σε ξηρά μορφή.  Άρα καταλαβαίνετε τη χαρά μου μόλις τα αντίκρισα φρεσκότατα μέσα στο κουτάκι τους στο μανάβικο της γειτονιάς. Αμέσως δάγκωσα ένα, και γεύτηκα το νόστιμο ζουμάκι του, αφήνοντάς μου στο τέλος, μια αμυδρή γεύση ντομάτας και κερασιού μαζί. 



Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε μέσα σε σούπες με διάφορα λαχανικά, κοτόπουλο ή χοιρινό,  βότανα και μυρωδικά όπως κάνουν οι Κινέζοι,  σε ρύζι,  σε γλυκά, ή ακόμα και να το βράσετε σε τσάι. Μέχρι και κρασί υπάρχει που παράγεται από το συνδυασμό  σταφυλιού και Goji Berry

Δεν θα σας κουράσω με τις ευεργετικές του ιδιότητες που είναι ειλικρινά πάμπολλες.  Μπορείτε να το γκουγκλάρετε και να διαβάσετε πολύ περισσότερες πληροφορίες για το Μούρο της Ευτυχίας. 

Εγώ πάντως το πρώτο κουτάκι που αγόρασα το χρησιμοποίησα, σε τι άλλο?? Σε ένα αφράτο κέικ ! Ήταν το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό.




ΚΕΙΚ ΜΕ GOJI BERRY ΚΑΙ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ

Υλικά: 

     1)      200 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
     2)      390 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
     3)      1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
     4)      1 βανίλια
     5)      300 γραμμάρια ζάχαρη
     6)      4 αυγά
     7)      Χυμό από 1 πορτοκάλι
     8)      Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
     9)      100 γραμμάρια Goji Berry
     10)   80 γραμμάρια φουντούκια και φιστίκια Αιγίνης μαζί τα οποία τα έχουμε  σπάσει στο μπλέντερ (αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλο ξηρό καρπό της αρεσκείας σας)



Διαδικασία: 

                Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη βανίλια και το μπέικιν πάουντερ. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο και την ζάχαρη και χτυπάμε για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει κρέμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα αυγά με το ξύσμα πορτοκαλιού και επίσης χτυπάμε για 2-3 λεπτά ακόμα σε δυνατή ταχύτητα. Προσθέτουμε τώρα το περιεχόμενο του μπολ με το αλεύρι σε δύο δόσεις χτυπώντας ενδιάμεσα. Κατόπιν ρίχνουμε και το χυμό του πορτοκαλιού. 



Σταματάμε το μίξερ και βγάζουμε τον κάδο από τη βάση του. Ρίχνουμε μέσα τα Goji Berry και τους αλεσμένους ξηρούς καρπούς. Ανακατεύουμε το μίγμα με μία σπάτουλα απαλά. 

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ ή ένα στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο περίπου 22 εκατοστά. Ρίχνουμε μέσα το χυλό του κέικ και τον στρώνουμε με την ανάποδη ενός κουταλιού. 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 -50 λεπτά στους 160 βαθμούς. Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι να δούμε αν είναι έτοιμο. Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει μέσα στη φόρμα του. 

Καλή επιτυχία!!!





               

43 σχόλια:

  1. Καλημέρα και καλή εβδομάδα, πρώτον για πες που τα βρήκες αυτά τα υπέροχα κόκκινα φρουτάκια, είναι η εποχή των κόκκινων στο σπίτι μας.
    Δεύτερον οι φωτογραφίες σου από χτες που τις είδα ξετρελαίνουν και τρίτον ο χαρακτηρισμός του σχήματος τους μου άρεσε πολύ!!
    Και όταν βρω τα φρούτα θα φτιάξω το κέικ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξανθή μου σε ευχαριστώ πολύ!
      Θα σου στείλω μήνυμα να σου δώσω όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι μιας και ξέρω ότι συνδέεσαι με την περιοχή.

      Καλημέρα προς το παρόν!

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα! Τα goji berry συνέχεια τα βλέπω μπροστά μου αλλά δεν τα έχω δοκιμάσει ακόμα...μάλλον θα τα αναζητήσω, αποξηραμένα βέβαια, πού να τα βρω φρέσκα, δύσκολο...
    Το κεκάκι σου φαίνεται σούπερ αφράτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Λουλου μου!
      Λοιπόν, αν βρεις τα αποξηραμένα και θες να τα αγοράσεις, μπορείς να τα βάλεις για μία ώρα σε ένα μπολάκι με κονιάκ να τραβηξουν το ποτό και μετά να τα χρησιμοποιήσεις στο κέικ. Θα γίνει τέλειο.

      Φιλιά

      Διαγραφή
  3. Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ μου και να σου πω την αμαρτία μου δεν τα έχω δει και πουθενά τα άτιμα!
    Το κέικ σου είναι πανέμορφο! Έχει κάτι το παιχνιδιάρικο και χαρούμενο που μου αρέσει!
    Η φωτογράφηση πολύ καλή για ακόμα μια φορά!
    Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Ερμιόνη μου. Αποξηραμμένα τα Γκότζι Μπέρρι υπάρχουν στα σουπερ μάρκετ στο τμήμα με τους ξηρούς καρπούς. Για φρέσκα δεν μπορώ να πω... Ήταν πολύ μεγάλη η τύχη μου που τα βρήκα στο μανάβικο.

      Φιλιά και από μένα!!!!!

      Διαγραφή
  4. Ούτε που τα 'χα ξανακούσει. Πάντως έχουν φανταστικό χρώμα! Εδώ να πω ότι η παρομοίωση με το τί μοιάζουν, είναι πολύ πετυχημένη! :)) :))
    Το ότι το κέϊκ έχει ξηρούς καρπούς το κάνει από τα αγαπημένα μου. Τους λατρεύω! Σου βγήκε υπέροχο και αφράτο!
    Θα μπει στο πρόγραμμα για την επόμενη φορά που θα φτιάξω κεκάκι!
    Πολλά πολλά φιλιά και καλή εβδομάδα Χρυσαυγή μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοίτα Πηνελόπη μου.... ντρεπόμουν λίγο να το πω, αλλά είπα να είμαι ειληκρινής! Αφού το σκέφτηκα ότι μοιάζουν με ..ζωάρια να μην το πω??

      Φτιάξ΄ το έστω και χωρίς γκότζι μπέρρι. Βάλε κάτι άλλο ακόμα και κράνμπερις αν θέλεις. Πιστεύω ότι θα σου αρέσει πολύ!

      Φιλία!

      Διαγραφή
  5. Xρυσαυγή μου πανέμορφο τέλεια χρώματα!!!!!Πολύ τυχερή που τα βρήκες φρέσκα!!!!!
    Είμαι σίγουρη ότι είναι πεντανόστιμο!!!!Μπράβο τέλειο!!!!Πολλά φιλάκια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ Ελπίδα μου, εγώ ζήλεψα τα δικά σου ράσμπερι που είδα. Σοδειά από τον κήπο σου!!
      Σε ευχαριστώ πολύ κοριτσάκι!
      Φιλάκια και από μένα!!!

      Διαγραφή
  6. Πολύ προχω η Κορινθία!!!!!!
    Μα φρέσκα??????????????
    Ούτε που θα το φανταζόμουν!!!!!!!!!!!Και τι χρώμα!!!!
    Θέλω να τα δοκιμάσω!!!
    Όσο για το κέικ σου, αφράτο όπως πάντα και πολύ ιδιαίτερο!!!
    Ωραία κόκκινη φωτογράφιση!!! Η πρώτη φωτό μου θυμίζει βιτρίνα ζαχαροπλαστείου!!
    Μπράβο!!!

    υ.γ....πολύ κρίστιαν διαβάζεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα Για τον Κρίστιαν το αντιπαρέρχομαι!!

      Όσο για το πόσο προχω είναι η Κορινθία, ένα έχω να σου πω!!!
      Μας αντιγράφει μέχρι και το Θιβέτ!!! χαχαχα

      Τα Γκότζι Μπέρρι θα τα δοκιμάσεις! Θα σου φέρω εγώ φρέσκα την επόμενη φορά που θα βρεθούμε!!!
      Μη σου πω ότι θα σου φέρω και δέντρο γκοτζιμπεριά αν βρω!!! χαχα

      Φιλιά!

      Διαγραφή
  7. Ξαφνικά νόμισα πως μεταπήδησα χρονολογικά σε χριστουγεννιάτικη περίοδο.Ή πως η Χρυσαυγή προτρέχει και μας εισάγει στο αγαπημένο εορταστικό κλίμα εκείνων των ημερών.Μη μου πείτε ότι οι δύο υπέροχες τελευταίες φωτογραφίες δεν σε ταξιδεύουν στη γνωστή πολυαγαπημένη εορταστική ατμόσφαιρα.Υπέροχη ιδέα για βασιλόπιτα...με τα αρώματά της,τους απαραίτητους ξηρούς καρπούς και φυσικά την φαντασμαγορική κόκκινη πινελιά αυτού του μικροσκοπικού,θαυματουργού φρούτου ,που είχε την τύχη να ξετρυπώσει στο τοπικό μανάβικο!!!!!
    Είμαι χειμωνιάτικος τύπος και ίσως βαρέθηκες να το διαβάζεις δεξιά αριστερά.Όλα όσα χαρακτηρίζουν την εποχή αυτή τα αγαπώ.Δεν ξέρω αν είναι εποχιακά αυτά τα μικρά θαύματα της φύσης,αλλά εκεί με παραπέμπουν.Η ιδέα να εμπλουτίσεις ένα κέικ με ροδοκόκκινες πιτσιλιές των Goji Berries είναι ευφυέστατη.Οι άλικες αναφορές των αντικειμένων και του ριγέ φόντου ,σε συνδυασμό με την άψογη εμφάνιση του φουσκωτού κέικ,δηλώνει και υπογραμμίζει για μια ακόμα φορά την υψηλή αισθητική της μαγείρισσας.Η ικανότητα δημιουργίας μιας ατμοσφαιρικής φωτογραφικής κάλυψης,ακόμα και για ένα απλό κέικ,δείχνει τις κρυφές και επίμονες πλευρές της προσωπικότητάς της που μοχθούν για το τέλειο αποτέλεσμα.Γευστικό και οπτικό.
    Εκτιμώ και θαυμάζω τις σχεδόν θεραπευτικές ιδιότητες των συγκεκριμένων φρούτων.Τα αγοράζω ξηρά και τα τρώμε με γιαούρτι συνήθως.Θα κάνω το κέικ με τα φρουτάκια εμβαπτισμένα σε κονιάκ και στο σταδιακό φούσκωμα του στον φούρνο, θα προσπαθώ να σχεδιάσω την χριστουγεννιάτικη διακόσμηση που του πρέπει, σαν πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα.Θα πασπαλίσω την καστανόχρυση επιφάνεια με άχνη ζάχαρη ,σκεπτόμενη το πρώτο χιόνι και την ονειρική εικόνα του χειμωνιάτικου σκηνικού με πρωταγωνιστές τα ζουμερά κατακόκκινα φρούτα.
    Καλή εβδομάδα Χρυσαυγή μου!!!!Πολλά πολλά φιλιά!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς την Φωτεινούλα!!
      Χαίρομαι πολύ που σε βλέπω μετά από τόσες μέρες!

      Είναι πολλοί αυτοί μου το είπαν σήμερα πως το κεικ αυτο τους θυμίζει Χριστούγεννα ή ακόμα και βασιλόπιτα. Αν το είχα σκεφτεί πίστεψέ με ότι θα το είχα κρατήσει για τις γιορτινές μέρες. Παρόλα αυτά και τώρα καλό είναι. Και γιατί να μην επαναληφθεί τα Χριστούγεννα?

      Αν όντως το φτιάξεις και τα εμβαπτίσεις στο κονιάκ, δες μήπως χρειάζονται περισσότερη ώρα για να φουσκώσουν λίγο και να ρουφήξουν το υγρό. Επειδή είναι πολύ ξερά ίσως χρειαστούν κάποιες ώρες. Δεν το έχω κάνει, αλλά φαντάζομαι ότι θα λειτουργήσουν σαν τις σταφίδες ή τα αποξηραμμένα μανιτάρια που όταν τα βάζουμε σε υγρό φουσκώνουν.

      Σε ευχαριστώ πολύ !!!!!!!!
      Σε φιλώ ακόμα πιο πολύ!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  8. Σήμερα με κατέπληξες, Χρυσαυγή μου!
    Δεν τα είχα δει φρέσκα! Εγώ τα τρώω αποξηραμένα και τα θεωρώ σούπερ τροφή!
    Η πρόταση για το κέικ εξαιρετική και η περουσίαση καταπληκτική! Ζωγραφιά!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη μου σε ευχαριστώ τόσο πολύ!!!!!!
      Τι να πω? :) :) :)
      Φιλιά πολλά !!

      Διαγραφή
  9. Αχ αυτά τα μούρα της ευτυχίας! Γι' αυτό βγήκε έτσι ευτυχισμένο και επιτυχημένο το κέηκ σου! Χρυσαυγή μου είναι άκρως λιμπιστικά και το κέηκ και η φωτογράφηση, και το κόκκινο!!! Εύγε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Μαρθούλα!! Λες να είναι ευτυχισμένο το κεικ??? χαχαχα
      Μακάρι!! Γιατί εμείς πάντως που το φάγαμε είμασταν πολύ!!!

      Σε φιλώ γλυκό κορίτσι!

      Διαγραφή
  10. Πολύ ιδιαίτερο το κέικ με αυτά τα κατακόκκινα φρουτάκια!!!!! Δεν τα είχα κατά νου και όταν τα βρω θα το δοκιμάσω!!!
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιλένα μου θα τα βρεις και αποξηραμμένα σε όλα τα σούπερ μάρκετ.
      Τα φρέσκα όμως δεν παίζονται!

      Σε ευχαριστώ πολύ!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  11. Πανέμορφο το κέικ Χρυσαυγή μου και οι φωτογραφίες του τόσο εντυπωσιακές και γιορτινές! Είναι το χρώμα βλέπεις. :)

    Τα Goji τα έχω συναντήσει και τα έχω σε σακουλάκια αποξηραμένα . Στις "μαναβερί" δεν τα έχω βρει φρέσκα ποτέ.
    Τυχερή που τα βρήκες και τα αξιοποίησες σε κέικ!

    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, αυτό το κόκκινο έχει φωτογένεια!!!
      Το "μαναβερί" βγαίνει απ΄ το "μπουζουκλερί"??? χαχαχα
      Όταν βρεθούμε θα σε προμηθεύσω και σένα με φρέσκα!! Μην μου ανησυχείς!!
      Θα ξεπουλήσει ο αγρότης από μένα τελικά!

      Σε φιλώ πολύ και ευχαριστώ!

      Διαγραφή
    2. Το μαναβερί έχει συγγένεια με το σουβλακερί, μπουζουκλερί και πολύυυυυ μακρινή με το μπιζουτερί!
      ...και γκοτζιμπεριά θέλω, βεβαίως, βεβαίως! :P

      Z.

      Διαγραφή
    3. Κάτσε να βρω γκοτζιμπεριά και θα γίνει της κακομοίρας !!!
      Όλες θα σας προμυθεύσω!

      Διαγραφή
    4. Tha vro ego stin ekthesi sti plateia kotzia!!!! Opos mas eipe h Elia!!!!

      Διαγραφή
  12. Τώρα πόσο ευτυχισμένοι είναι οι Κινέζοι που τα τρώνε (υποτίθεται) δεν το ξέρω, ξέρω όμως πως αποξηραμένα με το πρωινό μου μούσλι, αυτά τα κόκκινα φρουτάκια είναι αρκετά νόστιμα. Φαντάζομαι λοιπόν πόσο πιο νόστιμα θα είναι φρέσκα μέσα σε κέικ!
    Μπράβο που τα ξετρύπωσες και πολύ καλή η γλυκο-ιδέα που είχες! Να περιμένουμε και συνέχεια με κάτι πιο εξωτικό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Dark μου!! Τώρα που τα βρήκα θα υπάρξει και συνέχεια. Ήταν να μην γίνει η αρχή!
      Οι Κινέζοι σφίζουν από ευτυχία....δεν βλέπεις??? χαχαχαχα

      Να σαι καλά!!
      Καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  13. Δεν έχεις και άδικο για το σχήμα τους!
    Υπέροχο και σούπερ φουσκωτό το κέικ σου. Goji Berry δεν έχω δοκιμάσει ακόμα, δεν βρήκα
    αλλά με την πρώτη ευκαιρία θα ακολουθήσω το παράδειγμά σου.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να κάνω? Ας μην ήταν έτσι στην όψη για να μην το σκεφτόμουν!! χαχα
      Να το δοκιμάσεις αν βρεις φρέσκα. Πιστεύω ότι θα σου αρέσει!

      Σε φιλώ !

      Διαγραφή
  14. Χρυσαυγή μου..
    Λαχταριστό το κέικ σου μου και π α ρ α μ υ θ έ ν ι ο !!!!
    Δεν ειδα σε κανένα μανάβικο εδώ στην Αθήνα να πουλάνε τέτοια φρουτάκια!!! ( ωραια η παρομοίωσή σου με σπερματοζωάρια ) Χα χα !!
    Τωρα που έγραψες την ιστορία του ...αναρωτιέμαι ( και πήρα λίγο κουραγιο..) Αφού ζεί και μεγαλώνει στο Θιβέτ ίσως να αντέξει και τον χειμώνα στο μπαλκόνι μου !!!!!
    Πολλά φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λοιπόν όπως σου είπα και προηγουμένως Ελίτσα μου, είσαι πιο γρήγορη και από τη σκέψη.
      Για πότε πήγες και το πήρες από την ανθοκομική δεν μπορώ να το διανοηθώ. Την επόμενη φορά θα προσέξω πολύ τι θα πω γιατί εσύ είσαι ικανή να το πραγματοποιήσεις!! χαχαχα

      Επίσης να σου δώσω ακόμα περισσότερο κουράγιο λέγοντάς σου ότι διάβασα ορισμένες πληροφορίες που μου έστειλε η φίλη Πέπη για την "γκοτζιμπεριά" και έλεγε ανάμεσα στα άλλα ότι το δέντρο ανέχει σε θερμοκρασίες από -20 εως 40 βαθμούς Κελσίου. Νομίζω είναι μεγάλο το φάσμα!! Αρα προχώρα ακάθεκτη στη μεταφύτευση σε μεγαλύτερη γλάστρα. Θα περιμένω να το δω να αναπτύσσεται!!

      Φιλιά πολλά !!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  15. Τέλειο!!!Θέλω κι εγώ φρεάσκα!Μόνο ξερά βρίσκω!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ε, λοιπόν θα σου πω τι θα γίνει! Επειδή κι εμένα μου κάνει για χριστουγεννιάτικο κέικ θα γίνει το εξής: θα πάρω τα μπέρι αποξηραμένα και θα τα βάλω σε κονιάκ (όπως είπες παραπάνω) και θα το φτιάξω. Αν μου βγει τέλειο, θα το κρατήσω να τους το κάνω έκπληξη για christmas coffee!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Για δες τι έμαθα πρωί-πρωί!!
    Έχει δίκιο η Πέπη. Πολύ-"προχω" η Κορινθία...

    Κέκια με goji έκαμα κι' εγώ χθες το βράδυ για συνοδεία του τεϊου και των αφεψημάτων που με συνοδεύουν 5-6 μέρες τώρα... αλλά δεν ήταν φρέσκα, οποία ατυχία :- (

    Τέλεια φωτογράφηση Χρυσαυγή μου και να σου πω και κάτι τα κόκκινα και η άχνη με "έστειλαν" σε Χριστουγεννιάτικες εικόνες :-)) Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πόσο όμορφο είναι!! Αφρατούλι, φαντάζομαι άρωμα και νοστιμιά....
    Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Φρέσκα goji δεν έχω βρει πουθενά! Νομίζω ότι ήσουν πολύ τυχερή! Και τι ωραία που τα αξιοποίησες! Το κέικ δείχνει άψογο! Αφράτο-αφράτο και καμαρωτό! ;-)
    Πολλά φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ιδιαίτερο κέικ με φρέσκα goji!!!! Εγώ μόνον αποξηραμένα βρίσκω!!! Υπέροχη φωτογράφιση με οδήγησε προς τα Χριστούγεννα και πολύ το χάρηκα... αφού δεν μπορώ να ξεκολλήσω τα μάτια μου από τις φωτογραφίες σου!!!! Αφράτο και πολύ νόστιμο κέικ!!!!!!! Γεια στα χέρια σου Χρυσαυγή μου!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Υπέροχο! Χρώματα, γεύσεις, αρώματα! Απλά υπέροχο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τι φανταστικά που είναι !
    Τέλειο χρώμα. Πάντως κι εμένα όπως τα βλέπω έτσι μαζεμένα για σπερματοζωάρια μου κάνουν... χιχι

    Ετσι φρέσκα δεν εχω βρει, μόνο αποξηραμένα.
    Τα αξιοποίησες με τον καλύτερο τρόπο Χρυσαυγή μου.
    Εξαιρετικό κεκάκι

    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλησπέρα!!!Πολύ καλή ιδέα να χρησιμοποιήσεις τα Goji σε κεϊκ!Τυχαία είδα τη συνταγή σου και οτι χρησιμοποίησες Goji του κτήματος μου! Πληροφορίες για τα Goji Berries μπορείτε να βρείτε στο agroktimadouvi.blogspot.com
    Συγχαρητήρια για το blog σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλησπέρα σας.
    Θα ήθελα να με ενημερώσετε αν το κεϊκ μπορεί να γίνει και με κατεψυγμένα giji berry.
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικα και μπορει να γινει. Θα βαλετε ακριβως την ιδια ποσοτητα φρουτου που αναγραφεται στη συνταγη. Καλη επιτυχια ευχομαι!!

      Διαγραφή

πήγαινε στην κορυφή! 01 09 10