20 Φεβρουαρίου 2017

Cupcakes με κομπόστα ροδάκινο και σοκολατένια βουτυρόκρεμα







Τεκέλα πόνγκο λοιπόν και τα μυαλά στα κάγκελα! Είμαστε ακόμα υπό την επήρεια του ενθουσιασμού από το χθεσινό αποκριάτικο πάρτι.  Οι Απόκριες μπορεί να γίνουν από πολύ τυπικές μέχρι πολύ ευρηματικές και δημιουργικές. Εξαρτάται τη διάθεση και το χρόνο που έχεις να αφιερώσεις στην αναζήτηση της μεγάλης ιδέας! Της τέλειας μεταμφίεσης!



Οι Απόκριες ξεδιπλώνουν την προσωπικότητα του ανθρώπου και πολλές φορές βγάζουν έξω τα εσώψυχά του. Αυτό δηλαδή που θα ήθελε κανείς να ήταν αλλά δεν είναι.




Οι αυτοσχέδιες στολές είναι το Α και το Ω για μια επιτυχημένη αποκριάτικη εμφάνιση και πάντα με εξέπληττε η ευρηματικότητα ορισμένων ανθρώπων. Ρούχα παλιομοδίτικα  που ξεθάβονται από τις ντουλάπες των γιαγιάδων, αξεσουάρ ντεμοντέ, παράτερα κι απρόβλεπτα και φυσικά το μακιγιάζ που είναι το κερασάκι στην τούρτα για κάθε μασκαρά που σέβεται τον εαυτό του. 




Τα τελευταία χρόνια εκτιμώ πολύ κάθε ευκαιρία για διασκέδαση και ξενοιασιά, ενώ παλιότερα που ήμουν περισσότερο στραβόξυλο, τα σνόμπαρα κάτι τέτοια. Τελικά βλέπω πως δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο, ούτε η πολυτέλεια του να πετάς στιγμές που σε κάνουν να γελάς και να ξεφεύγεις. Αναζητείται ευτυχία κυρίες και κύριοι σε τιμή ευκαιρίας!!




Τα καπ κέικς για κάποιο λόγο τα έχω συνδέσει στο μυαλό μου με τις Aπόκριες. Ίσως με εμπνέει ο στολισμός τους, που μπορείς να τους βάλεις  επάνω την Άρτα και τα Γιάννενα χωρίς παρόλα αυτά να δείχνουν κιτς. Αυτά τα μικρά κεκάκια με τα "καπελάκια", είναι τόσο χαριτωμένα, μα μπορεί να γίνουν και γευστικοί δυναμίτες. Τύπου, όσο μπόι τους λείπει, τόση γεύση έχουν! 




Αν υπάρχει ένα γλάσο που κατ΄εμέ τους ταιριάζει τέλεια, αυτό είναι η βουτυρόκρεμα. Μη σκέφτεσαι τις θερμίδες όμως, γιατί είσαι σε λάθος δρόμο. Σκέψου πόσο τέλεια απλώνεται και στέκεται πάνω τους και πόσο υπέροχα δείχνουν με αυτήν στητή και λαμπερή. Κι αν έχεις λίγη έφεση στον χειρισμό του κορνέ, τότε μπορείς να φτιάξεις το τέλειο swirl και να καταπλήξεις! Η βουτυρόκρεμα δεν σε απογοητεύει ποτέ!







Καλή συνέχεια μέχρι και την άλλη Κυριακή που τελειώνει το πανηγύρι αλλά αρχίζει η Άνοιξη!! 


Βολάρεεεεεεεεεεεεε! Ω! Ω! Καντάρε.... ωωωωω!!!!  




CUPCAKES ΜΕ ΚΟΜΠΟΣΤΑ ΡΟΔΑΚΙΝΟ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟΚΡΕΜΑ


Υλικά για τα cupcakes


     1)      130 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

     2)      ½ κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ

     3)      ½ κουταλάκι γλυκού σόδα μαγειρική

     4)      100 γραμμάρια ζάχαρη

     5)      100 γραμμάρια κομπόστα ροδάκινο

     6)      100 ml χυμό φρούτων καρότο/πορτοκάλι (να είναι πηχτός)

     7)      50 γραμμάρια βούτυρο


Υλικά για τη βουτυρόκρεμα


     1)      90 γραμμάρια κουβερτούρα πολύ καλά ψιλοκομμένη

     2)      180 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

     3)      100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη


Υπόλοιπα υλικά: 


     1)      Κόκκινα κας κας (ή τρούφα) για διακόσμηση





Μέθοδος: 


Φτιάχνουμε πρώτα τα κέικ: 


Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ τα στερεά υλικά (αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, σόδα και ζάχαρη). 


Βάζουμε στο μούλτι τα ροδάκινα μαζί με μια κουταλιά της σούπας από το σιρόπι της κομπόστας. Τα πολτοποιούμε. 


Σε ένα μπρίκι λιώνουμε το βούτυρο ελαφρά χωρίς όμως να το κάψουμε. 




Στο μπολ με το αλεύρι και τα υπόλοιπα στερεά υλικά ρίχνουμε τον πολτό των ροδάκινων, τον πηχτό χυμό καθώς και το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά με τον αυγοδάρτη μέχρι να προκύψει ένα ομοιογενές μείγμα.


Βάζουμε σε ένα ταψάκι για μάφινς 12 χάρτινες θήκες και μοιράζουμε μέσα σε αυτές το μείγμα που φτιάξαμε. 




Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, στον αέρα για 20 περίπου λεπτά. Δοκιμάζουμε αν ψήθηκαν βυθίζοντας ένα μαχαίρι σε ένα από τα κεκάκια. Αν το μαχαίρι βγει στεγνό χωρίς υπολείμματα ζύμης τότε είναι έτοιμα. 




Τα βγάζουμε από το ταψάκι τους και τα τοποθετούμε πάνω σε σχάρα μέχρι να κρυώσουν τελείως. 




Φτιάχνουμε τη βουτυρόκρεμα: 


Χτυπάμε το μαλακό βούτυρο με την ζάχαρη άχνη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Θέλει ελαφρό χτύπημα, όχι πάρα πολύ επίμονο. 


Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Μόλις είναι έτοιμη, την αποσύρουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία της και να μην είναι τόσο καυτή. 


Όταν είναι χλιαρή την ρίχνουμε μέσα στο χτυπημένο βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε όλα μαζί στο μίξερ μέχρι να προκύψει η σοκολατένια βουτυρόκρεμα. 





Βάζουμε την κρέμα αυτή μέσα σε ένα κορνέ με χοντρό άνοιγμα και διακοσμούμε  τα cupcakes




Τα πασπαλίζουμε από πάνω με κας κας και τα διατηρούμε στο ψυγείο σε μπολ που κλείνει με καπάκι. Όταν θέλουμε να τα καταναλώσουμε, τα αφήνουμε για 15-20 λεπτά εκτός ψυγείου.


Καλή επιτυχία!!!!! 

 ** Η συνταγή αυτή βγάζει 12 cupcakes, όμως στις φωτογραφίες βλέπετε τη διπλάσια ποσότητα.





Προσαρμογή συνταγής από το βιβλίο "cupcakes" της Αθηνάς Πάνου





12 σχόλια:

  1. Βουτυρόκρεμα και τα μυαλά στα κάγγελα! Και μόνο η λέξη σου φέρνει υπογλυκαιμία! Αγαπάμε cupcakes με swirl ή χωρίς δτολισμένα σα λατέρνες ή απλά εντός ή εκτός αποκριών που επίσης αγαπάμε τρελά και συνηθιζουμε να τις τιμάμε με πολύ γελοίες μεταμφιέσεις! Την Καλημέρα μου και τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχα Τα είπες όλα και συμφωνώ σε όλα!!!
      Καλημέρα και καλή εβδομάδα Σοφία!!!! Φιλιά και από μένα!!!!!!!

      Διαγραφή
  2. σουπερ τα κεκακια!! να ειχα ενα εδω μαζι με τον καφε μου!!! φιλια πολλα και καλη εβδομαδα Χρυσαυγη μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. με κομποστα??? τι ειπες τωρα! την κραταω!!!!
    και παμε να καρναβαλισουμε και εμεις!!!! χαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα χειμωνιάτικα φρούτα τα βλέπω μόνο στους ωραίους και περιποιημένος πάγκους του μανάβη μας.Γυαλιστερα πορτοκάλια και μανταρίνια ,σχεδον βαλσαμωμένα από το κερί,άγουρα σαν ξύλο ακτινίδια,αχλάδια που πρέπει να διακοσμούν την φρουτιέρα σχεδον μισό μήνα για να ωριμάσουν και να καταναλωθούν,χμμμμ..οι μπανάνες φαίνονται καλές.Τα μήλα δε ,αραδιασμένα κατά είδος,ιλσως να τα έπαιρνα για μηλοπιτα,αφού το συγκεκριμένο φρούτο,ούτε στο survivor θα το έτρωγα.Γενικά,αντιπαθώ τρομερά τα φρούτα αυτής της εποχής,όσο κι αν αυτη με εκφράζει κατά τα άλλα...
    Έτσι λοιπόν,το έχω ρίξει στις κονσερβες(ναι,δεν ντρεπομαι να το ομολογήσω...) ,παρ´ όλο που μου θυμίζουν επιδόρπιο νοσοκομείου.
    Το ροδάκινο λοιπόν,μαζί με την tutti fruti,παίρνουν το μέρος που δικαιωματικά τους ανήκει στον χώρο του ψυγείου,ενώ τα υπόλοιπα φρούτα που αναγκαστικά ψωνίζω για τα μέλη της οικογένειας,στριμώχνονται καταφρονημενα και αδιάφορα,για την δική μου ματιά τουλάχιστον.
    Όπως καταλαβαίνεις ,οταν αντίκρυσα τα cup cakes της σημερινής σου ανάρτησης ,χοροπήδησα!
    Εδώ είμαστε,μονολόγησα...η εκδίκηση των καλοκαιρινών φρούτων μέσα στο καταχείμωνο!
    Γλυκό μικρό,μα τόσο ικανό, για να δώσει την απαιτούμενη γευστική ευγνωμοσύνη στον ουρανίσκο!Καλες οι μηλόπιτες,αποδεκτες(ως ένα σημείο) οι αχλαδόταρτες,υποφερτά τα λιγωτικά banoffee...Όμως...όμως...τα ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά φρούτα έχουν άλλη αξία.
    Έτσι λοιπόν,κάθισα και χάζευα τα ροδακινένια κεκάκια.
    Με τον Πύργο της κολάσεως από πάνω!Σε νοστιμιά και θερμίδες!Αρκεσου σε ένα θα μου πεις κι εγώ θα σου πω ότι θα αρκεστώ στην μία δόση...,ευχαριστώ!
    Συνειρμικά συνδέθηκαν με την αποκριάτικη περίοδο,που προσωπικά αντιπαθώ από μικρο παιδί!
    Χθες όμως ,θαυμάζοντας τις στολές των παιδιών σου,αναθεώρησα.Διότι όταν η αισθητική συνταιριάζεται με την ευρηματικότητα,η έμπνευση με την ποιότητα,τότε το αποτελεσμα σε προστάζει να σκεφτείς την αναθεώρηση!
    Τώρα σν προσθέσω και τις χαρούμενες,πλουμιστές σε χρώμα και γεύση εικόνες των cup cakes,στην γενική ατμόσφαιρα της Αποκριάς,τότε του χρόνου θα ντυθώ μασκαράς.
    Διότι όλα στο μυαλό είναι!!!
    Και όταν η γεύση εισβάλλει στο μυαλό,τότε όλα γίνονται πιο ομορφα!
    Να είσαι καλά Χρυσαυγή μου!
    Να μην χάσεις ποτέ το ένστικτο της γνήσιας αισθητικής που έχεις και κυρίως να μην σταματάς να ψάχνεις την πρωτοτυπία!
    Σε φιλώ πολύ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παίρνω κεκάκι και χωρίς κρέμα δε με χαλάει.
    Καλές αποκριές!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Με πέθανες ...κυριολεκτικά και βρέθηκα στον παράδεισο!!! ΥΠΕΡΟΧΑ cupcakes με τέλεια σοκολατένια βουτυρόκρεμα που σε προκαλούν να τα ...δαγκώσεις και να γεμίσει το στόμα αρώματα και νοστιμιά!!! Αλλά αυτές οι φωτό σου Χρυσαυγή μου... με τρελλαίνουν ακόμα περισσότερο με την διαύγεια και το φως τους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ αποκριάτικα καπ κέικς!!
    Η βουτυρόκρεμα κλέβει την παράσταση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η αρχή και το κλείσιμο της ανάρτησης πολύ μου άρεσε. Ωραίες επιλογές τραγουδιών ;)..μέσα στο κλίμα των ημερών.

    Μα δεν είναι ωραία η βουτυρόκρεμα? εκτός του ότι τα στολίζει δίνει υπέροχη γευση. Τα στόλισες ωραία με τα κας-κας, σαν χαρτοπόλεμος είναι.

    Καλές μεταμφιέσεις λοιπόν ;)

    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ωραία Χρώματα!!
    Με την βουτυρόκρεμα βρε παιδί μου δεν τα πάω καλά...Δεν μου κάθεται καθόλου και δεν την φτιάχνω, αλλά έτσι που την βλέπω είναι συναρπαστική!!
    Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αναρωτιέμαι τι γεύση να έχουν με το ροδάκινο, ωραία ιδέα πάντως. εγώ στην κατηγορία στραβόξυλο είμαι πάντως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. παμπολέοοοο παμπολέοοοο !!
    τα λατρεψα που ειδα τις φωτο πριν τα διαβασω!!! μ αρεσει που κρυβει ροδακινο μεσα! χυμο πειραζει να βαλω ετοιμο πχ ροδακινο; γτ φρεσκο πυχτο καροτο πορτοκαλι δυσκολα να κανω1!!
    "Αναζητείται ευτυχία κυρίες και κύριοι σε τιμή ευκαιρίας!!" συμφωνω... αυτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

πήγαινε στην κορυφή! 01 09 10