6 Σεπτεμβρίου 2017

Η Κυρία Αφρούλα (Φρουτοσαλάτα καλοκαιρινή για παιδιά)






Φαντάσου με ως σκυλί που το πας τραβώντας το από το λαιμό με λουρί στον κτηνίατρο κι αυτό με στυλωμένα τα πόδια αρνείται να κουνηθεί, σκάβοντας έτσι αυλάκι με τα πόδια του στο χώμα, καθώς εσύ το σέρνεις.... Πόσο πιο παραστατική θες να γίνω για το πως νιώθω τώρα που μπήκε το φθινόπωρο? Δεν είμαι έτοιμη ν΄αρχίσω τη νέα εποχή. Δεν είμαι! Τελεία και παύλα. Κι αυτό οφείλεται, κακά τα ψέματα, στο ότι δεν ευχαριστήθηκα να το πω, δεν χόρτασα να το πω, δεν έκανα αυτά που ήθελα να το πω,... το καλοκαίρι που πέρασε. 




Τέλος πάντων.  Επειδή την πόρτα του «κτηνίατρου» θα την περάσω κι επίσημα την ερχόμενη Δευτέρα με το άνοιγμα των σχολείων, θα προσπαθήσω να πείσω τον εαυτό μου να απολαύσει το αναπόφευκτο. 




Επειδή λοιπόν ο Σεπτέμβριος για μένα είναι μια μεγάλη αρχή, μεγαλύτερη και από την Πρωτοχρονιά, αποφάσισα να μπω σ΄αυτόν τσαχπίνικα! Με μια καλοκαιρινή φρουτοσαλάτα για παιδιά! Τι? Μη μου πεις ότι δεν τρώνε φρούτα τα παιδιά σου? Μην ανησυχείς! Θα τα μάθει να τρώνε η Κυρία Αφρούλα, η Κυρία με τα άφρο μαλλιά και τα πεταχτά αλλά σΥκάτα αυτιά!  




Της αρέσει η υγιεινή διατροφή και τρελαίνεται για τα καλοκαιρινά φρούτα. Το καλοκαίρι  το περιμένει πως και πως όλο το χρόνο, γιατί τότε μόνο βρίσκει αυτά που θέλει για να στολίζει τα πλούσια, άφρο μαλλιά της. Βέβαια είναι λίγο ασχημούλα. Το ξέρει. Δεν την ενοχλεί καθόλου. Της αρέσει η διαφορετικότητα στους ανθρώπους. Είναι το πιο ακομπλεξάριστο άτομο που γνωρίζω και γι΄αυτό το λόγο δεν την ενοχλούν καθόλου τα πεταχτά της αυτιά. Δεν τα κρύβει ποτέ, μακραίνοντας τα μαλλιά της. Αντίθετα, φροντίζει πάντα να τα τονίζει στολίζοντάς τα με τεράστια, εντυπωσιακά σκουλαρίκια!!! Είναι καλόκαρδη και το μόνο σίγουρο είναι ότι κάνοντας παρέα μαζί της γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος και μαθαίνεις πολλά για την υγιεινή διατροφή και τα φρούτα. Παίρνεις από αυτήν θετική ενέργεια και διάθεση για ζωή. Σου δίνει απλόχερα όσα έχει στην ψυχή της. Δηλαδή βιταμίνες και γεύση. 


Η κυρία Αφρούλα είναι γλυκύτατη! Δοκίμασέ  την και θα δεις! 




Η ΚΥΡΙΑ ΑΦΡΟΥΛΑ
(ΦΡΟΥΤΟΣΑΛΑΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ)


Υλικά: 


1) Φέτα ψωμί του τοστ

2) Ταχίνι με κακάο

3) 1 τσαμπί σταφύλια

4) 1 μπανάνα

5) 2 σταφίδες

6) 2 καρυδόψυχες

7) 1 δαμάσκηνο

8) 2 κάσιους

9) Ηλιόσπορους

101 σύκο




Μέθοδος: 


Τοποθετούμε το ψωμί του τοστ στο πιάτο και το αλείφουμε με το ταχίνι με κακάο. Τοποθετούμε δύο ροδέλες μπανάνας για τα μάτια και βάζουμε στο κέντρο τους από μισή σταφίδα. Βάζουμε για αυτιά από μία φέτα σύκου.  Κόβουμε τις ρώγες του σταφυλιού στη μέση και σχηματίζουμε τα μαλλιά της. Για φρύδια χρησιμοποιούμε από ένα κάσιους. Για βλεφαρίδες και μύτη βάζουμε ηλιόσπορους καθαρισμένους. Επίσης για στόμα κόβουμε μισή φέτα σύκου και την τοποθετούμε όρθια με το κόκκινο μέρος προς τα πάνω. 


Τα σκουλαρίκια είναι από φλούδα δαμάσκηνου. Ξεφλουδίζουμε ένα δαμάσκηνο και κόβουμε δύο λωρίδες από τη φλούδα του. Αυτά είναι τα σκουλαρίκια όπου στο τελείωμά τους θα τοποθετήσουμε δυο ολόκληρες καρυδόψυχες. 


Για λαιμό χρησιμοποιούμε ένα κομμάτι μπανάνας και τέλος στο κάτω μέρος του πιάτου σκορπίζουμε λίγους ηλιόσπορους με τη φλούδα τους ώστε να φαίνεται πως είναι το φόρεμά της.


Καλή επιτυχία!!!!!






7 σχόλια:

  1. Τελεια η κυρια Αφρουλα!! Κι αν δεν αρεσει στο Νικολα, θα τη δοκιμασω εγω..χαχαχαχα.. πολλα φιλια και καλο μηνα Χρυσαυγη μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. :-))) ΦΑΝΤΑΣΊΑ που καλπάζει!
    Με το καλό εύχομαι σε όλα ... Χρυσαυγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χαχαχαχαχαχα φανταστική είναι!!!!
    Μπράβο σου!!! Θα τρελλάθηκαν τα παιδιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αχ την είδα χτες στο fb όταν ήμουν στο καράβι της επιστροφής (εδώ να δεις τράβηγμα για τον κτηνίατρο!!χαχαχα) και παρόλο που η μέρα μου στο νησί είχε κλείσει με ένα υπέροχο γεύμα με τα όλα του ήθελα την Αφρούλα!!Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλά δεν άφησα σχολιο στην Αφρούλα??? χιχιχιχ...ειμαι ασυγχωρητη

    Ωραιοτάτη και νοστιμοτάτη !! Φοβερή ιδέα. Αν τα φανε ολα αυτα τα παιδιά, ειναι μια χαρά ;)

    Φιλια πολλα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εκπληκτική, υπέροχη και... πανέμορφη! Πολλά φιλιά, φίλη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

πήγαινε στην κορυφή! 01 09 10