30 Οκτωβρίου 2023

Τυροπιτάκια με 3 υλικά

 


Δεν ανακάλυψα ούτε τον τροχό ούτε την ατομική βόμβα. Έφτιαξα όμως μια συνταγή που όλοι ή σχεδόν όλοι ξέρουν κι αγαπούν, υπάρχει στο ίντερνετ με πολλές παραλλαγές και σίγουρα κάπου, κάπως, κάποτε τα έχεις φάει.




Είναι τυροπιτάκια με μόνο 3 υλικά. Ένα έτοιμο φύλλο, λίγη φέτα, ένα αυγό. Thats it. Τα φτιάχνω συνήθως βράδυ που δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι καλύτερο κι αν περισσέψουν και για το επόμενο πρωί είναι η χαρά του πρωινού μας. Πιστεύω ότι εδώ κι ένα χρόνο περίπου έχω εκτιμήσει τις εύκολες και γρήγορες συνταγές καθώς περνάω μια παρατεταμένη περίοδο βαρεμάρας για μαγείρεμα και πολύπλοκα φαγητά. Άνθρωπος είμαι κι εγώ, κουράστηκα!

Λοιπόν πάμε γρήγορα να δούμε τη συνταγή γιατί τα πολλά λόγια (και τα πολλά υλικά) είναι φτώχεια.




ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ 3 ΥΛΙΚΑ

Υλικά για 12 τυροπιτάκια:

1)     1 φύλλο σφολιάτας ή κουρού (ό,τι σας αρέσει)

2)     180 γραμμάρια τυρί φέτα μαλακιά

3)     1 αυγό




Μέθοδος:

Φτιάχνουμε τη γέμιση ανακατεύοντας σε ένα μπολ το τυρί με το αυγό. Λιώνουμε το τυρί με ένα πιρούνι και στη συνέχεια ρίχνουμε το αυγό και ανακατεύουμε πολύ καλά δημιουργώντας ένα μίγμα σαν κρέμα. Γι΄αυτό το λόγο χρησιμοποιούμε μαλακιά φέτα κι όχι σκληρή, διότι έτσι η γέμιση γίνεται κρεμώδης.

Ανοίγουμε το φύλλο της επιλογής μας (σφολιάτα ή κουρού) στον πάγκο εργασίας μας και το κόβουμε σε 12 τετράγωνα.

Βάζουμε σε κάθε τετράγωνο από ένα κουταλάκι γέμισης χωρίζοντας έτσι ισόποσα όλη τη γέμιση σε κάθε ένα από τα τετραγωνάκια.




Κλείνουμε τα τυροπιτάκια φέρνοντας την μια γωνία να σκεπάσει την διαγωνίως απέναντί της σχηματίζοντας ένα ορθογώνιο τρίγωνο. Κατόπιν πατάμε με ένα πιρούνι τις πλευρές που ενώσαμε ώστε να κολλήσουν τα δύο κομμάτια φύλλου μεταξύ τους.

Εναποθέτουμε τα τυροπιτάκια σε ένα μεγάλο ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.

Αν θέλουμε περνάμε με ένα πινέλο τα τυροπιτάκια μας με ένα μίγμα από χτυπημένο έναν κρόκο αυγού μαζί με 1 κουταλιά σούπας νερό. Αυτό είναι προαιρετικό βήμα και δεν έχει να κάνει με τη γεύση αλλά με την εμφάνιση. Δίνει δηλαδή μια γυαλάδα στα τυροπιτάκια.




Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για περίπου 25-30 λεπτά στους 180 βαθμούς. Τρώγονται πολύ καλύτερα ζεστά αλλά και σε θερμοκρασία δωματίου.

Σημείωση: Σε περίπτωση που θέλετε να χρησιμοποιήσετε όλη τη συσκευασία σφολιάτας ή φύλλου κουρού (δηλαδή 2 τεμάχια φύλλου) και να φτιάξετε 24 τυροπιτάκια, θα διπλασιάσετε την ποσότητα του τυριού και θα βάλετε 2 αυγά αντί για 1.

Καλή επιτυχία!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πήγαινε στην κορυφή! 01 09 10