23 Απριλίου 2013

Παγωτό Πραλίνα





Η εργαζόμενη γυναίκα του σήμερα ερωτεύεται??

Υπάρχει τέλεια σχέση, ιδανικός γάμος, ήρεμη ζωή?  Φτάνεις στα  40άντα  κι  ακόμα αναρωτιέσαι.   Ψάχνεις, βλέπεις, διαβάζεις, ακούς, μαθαίνεις, συζητάς  και ακόμα δεν έχεις καταλήξει με βεβαιότητα. 


Είναι η τελειότητα ουτοπική? Θέλεις να πιστεύεις πως όχι. Σπάνια, ναι. Ανύπαρκτη όμως  όχι.  Που είναι γύρω σου οι αδελφές ψυχές που βλέπεις στις ταινίες? Που είναι οι καρμικές σχέσεις που διαβάζεις στα βιβλία? Που είναι ο αιώνιος έρωτας που συναντάς σε ελάχιστα, πλην υπαρκτά ζευγάρια? Σε ποιά φάση της ζωής σου θα κυνηγηθείς ασκόπως στην ακροθαλασσιά, θα παίξεις κρυφτό ανάμεσα στα δέντρα, θα χορέψεις  γελώντας στη βροχή και θα κυλιστείς  σαν εξάχρονο παιδί στις λάσπες? 

Επανέρχεσαι  γρήγορα στην πραγματικότητα. Έχεις να πλύνεις μια στίβα πιάτα, να μαζέψεις  τ΄ ασυμάζευτα, να ψωνίσεις  γυρίζοντας απ΄τη δουλειά, να μαγειρέψεις, να πας  στα αγγλικά τον μεγάλο να κάνεις  μπάνιο τη μικρή, να θυμηθείς  πως σε λένε.

Ντουζ. Στα μοναδικά 15 λεπτά της ιδιωτικής σου ζωής, όπως τρέχει το νερό, κυλούν και οι σκέψεις. Ξεπλένονται και βγαίνουν πεντακάθαρες στην επιφάνεια. Σκέφτεσαι αυτό που άκουγες όταν ήσουν μικρή και κατάλαβες ως μεγάλη. Οι σχέσεις θέλουν δουλειά και φροντίδα. Τι δουλειά όμως? Κανείς δεν στο διευκρίνισε. Ξεσκόνισμα, σκούπισμα, μαγείρεμα, σιδέρωμα ή αγάπη, νοιάξιμο, τρυφερότητα και κατανόηση? 

Σε ανεύρεση της τέλειας σχέσης και της λαμπερής ζωής,  πέφτεις  κατά τύχη πάνω στο τέλειο παγωτό. Από το τίποτα καλό είναι κι αυτό. Στάση για παγωτό και ανασυγκρότηση.  Παίρνεις αγκαλιά τις θερμίδες και αφήνεις  τις τύψεις κατά μέρος για καμιάν άλλη. Θέλεις δυνάμεις για να τα βγάλεις  πέρα με τη Λερναία Ύδρα.    

 --------------------------------------------- 

            ** Προτείνω αυτό το πραγματικά θεϊκό παγωτό για την Κυριακή του Πάσχα.
 Μετά από την κατανάλωση του λιπαρού αρνιού είναι ιδανικό για να σας δροσίσει.

 Φτιάξτε το από τώρα και αφήστε το να περιμένει στην κατάψυξη!!



ΠΑΓΩΤΟ ΠΡΑΛΙΝΑ

Υλικά για την πραλίνα:

     1)      300 γραμμάρια φουντούκια
     2)      150 γραμμάρια ζάχαρη 

Υλικά για το παγωτό: 

     1)      4 ασπράδια απο μεγάλα αυγά
     2)      250 γραμμάρια μέλι
     3)      60 γραμμάρια σιρόπι γλυκόζης (υπάρχει στα σούπερ μάρκετ)
     4)      200 γραμμάρια από την πραλίνα φουντουκιού που θα φτιάξουμε με τα φουντούκια και την ζάχαρη
     5)      800 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε παχύρευστη μορφή σαν γιαούρτι


Διαδικασία: 

Αρχικά φτιάχνουμε την πραλίνα φουντουκιού ως εξής: 

                Στον πάγκο της κουζίνας απλώνουμε μια λαδόκολλα.
Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι της κουζίνας, σε μέτρια θερμοκρασία και το αφήνουμε μέχρι να κάψει. Εν το μεταξύ, ζεσταίνουμε τα φοντούκια σε ένα ταψάκι στο φούρνο ή σε ένα πιάτο στα μικροκύματα. 

                Μόλις το τηγάνι κάψει ρίχνουμε σιγά – σιγά και σταδιακά τη ζάχαρη, ανακατεύοντας παράλληλα. Δεν τη ρίχνουμε όλη μαζί, ούτε και σε μεγάλες ποσότητες. Αντίθετα την προσθέτουμε σιγά – σιγά, έτσι ώστε κάθε δόση να προλαβαίνει να γίνει καραμέλα πριν προσθέσουμε την επόμενη. Ταυτόχρονα ανακατεύουμε. 

                Όταν ρίξουμε όλη τη ζάχαρη και η καραμέλα πάρει σκούρο ξανθό χρώμα, προσθέτουμε τα ζεστά φουντούκια και ανακατεύουμε με γρήγορο ρυθμό να καλυφθούν οι ξηροί καρποί όσο γίνεται περισσότερο με την καραμελωμένη ζάχαρη. Δεν αφήνουμε πολύ το μίγμα στη φωτιά γιατί θα πικρίσει.

                Μόλις είναι έτοιμη η πραλίνα την απλώνουμε στη λαδόκολλα που έχουμε ήδη απλώσει στον πάγκο της κουζίνας. Την αφήνουμε να κρυώσει και να κοκαλώσει για μία με δύο ώρες.  

                Κατόπιν την σπάμε σε κομμάτια. Κρατάμε τα 200 γραμμάρια για τη γαρνιτούρα και τα υπόλοιπα 300 γραμμάρια τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ, τόσο ώστε να δημιουργηθεί μια παχύρευστη και κολλώδης κρέμα. Αυτή είναι η πραλίνα που θα χρησιμοποιήσουμε στο παγωτό στη συνέχεια.

Πραλίνα
Φτιάχνουμε τώρα το παγωτό ως εξής: 

                Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει παχύρευστη σαν το γιαούρτι. Την αδειάζουμε σε ένα μπολ και την τοποθετούμε στο ψυγείο. Ξεπλένουμε τον κάδο του μίξερ. 

                Στη συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ, στη μεσαία ταχύτητα τα ασπράδια των αυγών . Παράλληλα σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνουμε  το μέλι και τη γλυκόζη και το βάζουμε πάνω στο μάτι της κουζίνας, σε μέτρια φωτιά για δύο λεπτά ακριβώς, ανακατεύοντας συχνά. 

                Συνεχίζοντας να χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα ρίχνουμε σιγά – σιγά, αλλά με συνεχόμενη ροή σαν κλωστή, το σιρόπι μελιού – γλυκόζης. Συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο ακόμη μέχρι να πέσει η θερμοκρασία του μείγματος.  Προσθέτουμε τα 200 γραμμάρια της πραλίνας και χτυπάμε για λίγο ακόμη. 

                Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε την παχύρευστη κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας με μια σπάτουλα απαλά. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα δοχείο παγωτού το οποίο κλείνουμε καλά και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες ή ιδανικά για όλο το βράδυ. 

                Σερβίρουμε το παγωτό γαρνίροντας με τα καραμελωμένα φουντούκια που έχουμε κρατήσει.

Tip

                Μπορούμε το μείγμα του παγωτού να το αδειάσουμε σε μια φόρμα κέικ την οποία θα σκεπάσουμε και θα τοποθετήσουμε στην κατάψυξη. Όταν έρθει η ώρα του σερβιρίσματος θα την βυθίσουμε σε ζεστό νερό για μερικά δευτερόλεπτα, μέχρι το παγωτό να ξεκολλάει και θα την αναποδογυρίσουμε σε μια πιατέλα. Έτσι θα έχουμε ένα ωραίο και ευπαρουσίστο παγωτό που μπορούμε να το προσφέρουμε σε κάποιο τραπέζι ή μπουφέ μας.

Καλή επιτυχία!!

56 σχόλια:

  1. Kαλημέρα Χρυσαυγή μου...το παγωτό σου είναι πράγματι θεϊκό και θα το τιμήσω δεόντως και σύντομα!!!!
    Βέβαια εγώ επειδή φοβάμαι υπερβολικά τα αβγά θα βάλω παστεριωμένα αν και η θερμοκρασία του μίγματος πρέπει να είναι πάνω από 70 βαθμούς.
    Υπέροχη συνταγή ...να είσαι καλά!
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Κική μου!!
      Βάλε παστεριωμένα αυγά αν τα φοβάσαι. Εγώ έχω την τύχη να παίρνω τα αυγά μέσα από τη φωλιά της κότας και από μια θεία μου που ξέρω πολύ καλά με τι τις ταϊζει, αν αυτό βέβαια παίζει ρόλο...

      Φτιάξ΄ το και θα με θυμηθείς πάντως. Αξίζει!!!

      Τα φιλιά μου σου στέλνω!!

      Διαγραφή
  2. Υπέροχο το παγωτό σου Χρυσαυγή μου! Όσο πρέπει γλυκό και απίστευτα δροσιστικό! Σε αντιγράφω αμέσως, χιχιχι:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντίγραψέ με και επικόλλησέ με!!!! χαχαχα

      Γειά σου Μαρία μου!!!!

      Διαγραφή
  3. Tελειότητα?Κατά την γνώμη μου, πουθενά δεν υπάρχει, εκτός από αυτήν, που σου προσφέρει η ίδια η ζωή καθημερινά και δεν το γνωρίζεις.Στις σχέσεις?Μάλλον ακατόρθωτο με την ανθρώπινη ιδιοσυγκρασία να είναι ατελής,ευάλωτη,ενίοτε εγωϊστική και πάντα ευπρόσβλητη.
    Οι ερωτικές σχέσεις των ρομάντζων σπανιότατα συναντώνται.Οι σχέσεις όμως που κτίζονται με τον χρόνο πάνω στον σεβασμό,τον θαυμασμό ,την συνέπεια και τις καθημερινές προσπάθειες σπάνια κλονίζονται και είναι πέρα για πέρα αληθινές.
    Όλα τα άλλα είναι σελίδες για να γεμίζει ένα μυθιστόρημα χωρίς αποδέκτη.Ένα όνειρο που μπορεί κάποια φορά να βιώσει κάποιος ,αλλά δυστυχώς φθείρεται σχετικά γρήγορα.Το βαθύτερο συναίσθημα της αγάπης βιώνεται για μια ζωή και δυναμώνει μέρα με τη μέρα.Οι δυσκολίες και τα προβλήματα δεν το πτοούν.Είναι κατευθυντήριες δυνάμεις που το απογειώνουν.Είναι οι προκλήσεις που επιπόλαια περνούν από πάνω,επιδερμικά ,γι'αυτό και δεν το αγγίζουν.Αντιθέτως λειτουργούν ως εφαλτήριο για νέα ξεκινήματα.Για νέες και επιπρόσθετες αξίες.
    Αν κάποιος βιώσει αυτού του είδους την αγάπη ,είναι ευλογημένος από την ζωή.
    Όπως ευλογημένος κάποιος θα νιώσει, αν μετά την ασυδοσία της πασχαλινής λαιμαργίας,δροσίσει τον ουρανίσκο του με το πραλινένιο παγωτό σου Χρυσαυγή μου!Αφήσει με επιμονή το θείο δώρο της γεύσης να πληρώσει το κενό που αφήνει το βάρος του μεσημεριανού φαγητού.Να λιώσει ηδονικά και κατευναστικά στην λιπαρότητα της χοληστερίνης και να δώσει ανάλαφρη πνοή στα σώψυχά μας.Να υπολογίσει σαν ένα μικρό και ασήμαντο κλεφτρόνι του δρόμου ,το κέρδος της γλυκιάς χαράς.Να καταχωρίσει σαν ένας σπουδαίος βασιλιάς τον χρυσό που αποθήκευσε και ως πονετικός κυρίαρχος του λαού, θα τον ισομοιράσει στον κόσμο του[άραγε που υπάρχουν αυτοί οι βασιλιάδες?].
    Προσωπικά αφήνω τους μεσημεριανούς μεζέδες.Απαρνιέμαι ευχάριστα την ξεροψημένη πέτσα του αρνιού και αρνούμαι να κολακέψω τις ροδοψημένες πατάτες.Αδιαφορώ για τις ολοπράσινες δροσερές σαλάτες και γίνομαι σνομπ μπροστά στη θέα των μοσχομυριστών τσουρεκιών.Γυρνώ ευγενικά την πλάτη μου στο τσούγκρισμα των ποτηριών [όχι όμως και των αυγών!!!]και κλέβω μπροστά σου το μπωλάκι με το παγωτό.Αυτό θέλω για το Πάσχα!Να το απολαμβάνω όταν οι υπόποιποι τρώνε το αρνί.Πειράζει?
    Καλή σου μέρα Χρυσαυγή μου!!!Άπειρα φιλάκια!Ξεπεράσατε την ιωσούλα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι με την πρώτη πρότασή σου τα είπες όλα και εκεί θα σταθώ. Τελειότητα σου προσφέρει η ίδια η ζωή καθημερινά και δεν το αναγνωρίζεις. Ναι,αυτό είναι. Ενα μεγάλο κεφάλαιο που λέγεται θετική σκέψη ή αισιοδοξία. Είναι κάτι που δεν το έχω από τη φύση μου και προσπαθώ πολύ να το κατακτήσω με πολύ μικρή επιτυχία προς το παρόν.

      Θα το αναλύσω κάποια στιγμή.. το θέλω πολύ.

      Με συγχωρείς πάντως αλλά δεν μπορώ ούτε το αρνί να σνομπάρω, ούτε το λατρεμένο μου κοκορέτσι, ούτε τις πέτσες και τα λίπη, ούτε όλα τα επιβλαβή!! Είναι η φύση μου η λαίμαργη, η άπληστη στο φαγητό που τα θέλει όλα. Και αυτά, και άλλα πολλά και παγωτό στο τέλος για επισφράγιση της τέλειας κρεπάλης!!!!

      Φωτεινούλα σε ευχαριστώ πολύ για όλα όσα πάντα μου γράφεις!
      Από την ίωση είμαστε πλέον καλά!! Πάμε τώρα για την επόμενη!! χαχαχα

      Σε φιλώ γλυκά!!!

      Διαγραφή
  4. ΑΑΑ ξεκινήσαμε τα παγωτάκια??????? (ακούει η Peps???)

    Για τα παραπάνω ερωτήματα, δεν θα πω κάτι, ψάχνω και εγώ διάφορα manuals σχετικά, αλλά δε βγαίνει άκρη μάλλον.
    Για το παγωτάκι όμως ένα έχω να πω: "το θέλω", αλλά θα πρέπει να κάνω υπομονή γιατί με τα αυγά δεν πρέπει να κάνω πειράματα..... (θα ξερογλύφομαι με τις φωτογραφίες όμως).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχαχα.....ακούυυυυυωωωωωωωωωωω.......πάω να τσακίσω γίγαντες Άνδεων - Ζαμπίας και επανέρχομαι.....η ανάρτηση θέλει συζήτηση!!

      Διαγραφή
    2. Παγωτό και γλυκά με φράουλες μπορώ να σκεφθώ ως τα ιδανικότερα Τάνια μου για την Κυριακή του Πάσχα και θέλησα να καταθέσω και την δικιά μου πρόταση. Το έφτιαξα πρόσφατα και θα το ξαναφτιάξω την Μεγάλη Πέμπτη.

      Αν βρεις κανένα πετυχημένο manual στείλε και από δω μεριά!! Έχω όρεξη για διάβασμα και διψώ για μάθηση!! χαχαχα

      Για τα αυγά σου συνιστώ και εγώ να περιμένεις. Οι μπαμπουσκες δεν πρεπει να παίζουν με αυτά τα θέματα!!!

      Σε φιλώ Τάνια μου!

      Διαγραφή
    3. Που τα βάζεις όλα αυτά? Γίγαντες, κεικ, ριζότα...? Δεν σε προλαβαίνω παιδί μου!!!
      Είσαι πολύ γρήγορη για μένα!! Ταχείας ανάφλεξης!!!

      Διαγραφή
  5. πωπωπω απολυτα λαχταριστο δειχνει! και επειδη εχω τα ιδια χωνακια εεε πρεπει να φτιαξω και το παγωτακι! παω να σε ''καρφιτσωσω''στο Pinterest να μη σε χασω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμα έχεις τα χωνάκια είναι σαν να έχεις κάνει τη μισή δουλειά!!! χαχαχαα
      Ε, φτιάξε και το παγωτό και κάνε πιστή αναπαράσταση. Θα σε αφήσει απόλυτα ικανοποιημένη!!!

      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  6. Ποτέ δεν έψαξα για το ιδανικό. Πάντα κοιτούσα να βρω το όσο γίνεται πιο συμβατό με 'μένα. Τώρα πια τα έχω ισοπεδώσει όλα και δεν πιστεύω ούτε σ' αυτό. Πιστεύω όμως ότι η γεύση αυτού του παγωτού, θα είναι φανταστική, απογειωτική και ό,τι πρέπει για να μας δροσίσει όχι μόνο τη μέρα του Πάσχα, αλλά γενικότερα! Γεια στα χέρια σου Χρυσαυγή μου!
    Πολλά πολλά φιλάκια! Καλό μεσημέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλήθεια είναι ότι τα πράγματα είναι δύσκολα με τις ανθρώπινες σχέσεις. Δύσκολες εποχές, ακόμα πιο δύσκολες σχέσεις. Σε όλα τα επίπεδα.

      Στο παγωτό μπορείς να βρεις μια πρόσκαιρη ιδανική απόλαυση... Ας αρκεστούμε σε μικρές απολαύσεις που σε απογειώνουν λοιπόν, έτσι όπως το λες Σελ!!

      Και τα δικά μου φιλιά σου στέλνω φυσικά!!!

      Διαγραφή
  7. Χρυσαυγη μου, το "ζησαν αυτοι καλα και εμεις καλυτερα" ειναι μια μεγαλη υπεκφυγη για την παγιδα της επαναλαμβανομενης καθημερινοτητας και μια προσπαθεια εξιδανικευσης. Η εργαζομενη γυναικα σιγουρα εξακολουθει να ερωτευεται, αλλα αλλο πραγμα το να ερωτευεσαι και αλλο το να συζησεις και μετα να δημιουργησεις οικογενεια. Η συμβιωση θελει αμοιβαιες υποχωρησεις, θελει κατανοηση, θελει συμπαρασταση και ολα αυτα ειναι η δουλεια που πρεπει να γινει για να μην σηκωνει ενας μονος του ολο το φορτιο της πρακτικης αλλα και πιο αχαρης πλευρας της.
    Πολυ ωραια η προταση σου για το καραμελοφουντουκενιο παγωτακι! Ποιος θα πει οχι στην δροσερη αλλα και πλουσια γευση του και στην βελουδινη υφη του?
    Πολλα φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία τα λες Μαρίνα και έτσι πρέπει να είναι.
      Σίγουρα έτσι πρέπει να είνανι... ίσως κάπου στις βόρειοευρωπαϊκές χώρες.
      Στην Ελλάδα αν και έχουν γίνει βήματα προόδου, το βάρος εξακολουθεί να πεύτει στη γυναίκα.

      Ας φάμε λίγο παγωτό μιας και το βαρύναμε το κλίμα. Να το ελαφρύνουμε λίγο και να γλυκαθούμε για να συνεχίσουμε!!

      Σε φιλώ πολύ!

      Διαγραφή
  8. Το απόλυτο παγωτό!!!! Και όχι μόνο για το Πάσχα!
    Να το απολαμβάνεις και του παιδιού να μη δίνεις!!!!
    Καλό μεσημέρι Χρυσαυγή μου!Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευτυχώς η ποσότητά του βγαίνει αρκετά μεγάλη έτσι ώστε να φάει λίγο και το άμοιρο παιδί που θα ξερογλύφεται από δίπλα!!!

      Φιλιά πολλά Σιλένα!

      Διαγραφή
  9. Εγώ πειράζει που πιστεύω ακόμη στην ουτοπία και στις καρμικές σχέσεις; Δεν τραβάει η καθημερινότητα χωρίς λίγο παραμύθι, βρε παιδί μου... Το γκρι ξανοίγει πάντα με λίγο ροζ... Άλλωστε, ακόμη κι αν το τέλειο ταίρι δεν φαίνεται πουθενά στον ορίζοντα, μπορείς να τρέξεις και μόνος στην ακροθαλασσιά!
    Το παγωτό σου υπέροχο! Σχεδόν ουτοπικό... ;-)
    Πολλά φιλάκια, Χρυσαυγούλα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, ναι, ναι!!!
      Θα αρχίσουμε να τρέχουμε μόνες μας στην ακροθαλασσιά!!
      Ειμαι σύμφωνη! Κι εγώ πάντως πιστεύω στις ιδανικές σχέσεις!!!!

      Λίγη από ουτοπία μέσω του παγωτού, δεν είναι κακή ωστόσο!!!

      Φιλάκια πολλά κουταλάκι!!

      Διαγραφή
    2. Να τρέχουμε χαρωπές κι αμέριμνες σε ακροθαλασσιές και δειλινά, αρκεί να κρατάμε στο χέρι ένα τέτοιο παγωτό!

      Είμαι πολύ λαίμαργη τελικά κι εγώ, Χρυσαυγή μου και Φωσκολική(?)!
      Z.

      Διαγραφή
    3. Αν κηλιθούμε στην ακροθαλασσιά με το παγωτό ανά χείρας δεν μας βλέπω να τρώμε παγωτό αλλά άμμο.

      Ελα Ζαμπία ... αφέσου ελεύθερη και βγάλε τον Φώσκολο που κρύβεται μέσα σου!!!

      Διαγραφή
  10. Δες τον Ριτζ με τη Μπρουκ κάθε μεσημερι στις 3 , στην ετ3 .........χαχαχαχαχαχαχαχα!!!

    Ήρθα πάλι.....τίγκα στους γίγαντες....από τα αυτιά μου βγαίνουν.....άαπαιχτοι σου λέω!!!
    Η τελευταία πρόταση του προλόγου είναι, συγνώμη κι όλας, άσχετη!!....Να φτιάξω το συγκεκριμένο παγωτό τώρα για να το φάω το πάσχα?????????? γιατί καλέ...άρρωστη είμαι????????? Θα υπάρχει το σούπερ σπιτικό παγωτό σου στη κατάψυξη και θα το κοιτάω??? άλλο και τούτο πάλι!
    Λοιπόν έχω ακόμα τη παγωτομηχανή, δανεική από τον αδερφό μου, ευκαιρία να δοκιμάσω και τη πραλίνα σου!!!!
    Οι φωτογραφίες είναι πάρα πολύ καλές , ειδικά αυτή με τα φουντούκια πάνω στο ξύλο!!!!!!!!!!!!!

    Φιλάκια Χρυσαυγή μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάνε εσύ την δοκιμή τώρα, φάτο το να δεις αν ειναικαλό(μην δώσεις μούφα πράμα στον κόσμο) και ξαναφτιάξτο το Πάσχα....

      Διαγραφή
    2. Τώρα έπιασες τον παλμό!!! Ρίτζ και Μπρούκ!!! Ναι, ναι, ναι!!
      Αυτό είναι... αν και το τρέξιμο στην ακροθαλασσιά λίγο περισσότερο προς Φωσκολο μου φέρνει!!

      Ε, ρε με τους γίγαντες!!! Τι μας το λες και δεν μας στέλνεις????
      Από το πρωί μας λιβανίζεις και ούτε έναν δεν έχεις ταχυδρομίσει προς τα εδώ.

      χαχχαχαχααα Γελάω τόσο πολύ με το "καλέ άρρωστη είμαι"!!!!!!!!!!!!!!
      Αρρωστη δεν είσαι. Άπαιχτη όμως είσαι και πολύ μάλιστα!!!

      Υ.Γ. Κυρία μου διαβάστε πιο προσεκτικά την συνταγή!! Το παγωτό αυτό είναι φοβερό για έναν ακόμη λόγο: Δεν χρειάζεται παγωτομηχανή!!!! Yeaaaaaaaa!!!

      Τα σέβη μου!!!!

      Διαγραφή
    3. χαχαχχαα Τάνια !!
      Ε, όχι και το παγωτό μου μούφα!!!!!

      Διαγραφή
    4. χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

      ναι ναι θα το φτιάξω και τώρα!!!!

      είπα κι εγώ ....μια φορά να γράψω ένα μεγάλο σχόλιο.....κι έγινα ρεζίλι.....μα τώρα που έχω τη παγωτομηχανή, το παγωτό δε τη χρειάζεται??????????????

      Διαγραφή
    5. Ετσι γίνεται συνήθως... Όταν θέλεις κάτι δεν το έχεις και το ανάποδο.

      Παγωτό χωρίς παγωτομηχανή γίνεται.
      Πέπη χωρίς γίγαντες δεν γίνεται!!!!

      Διαγραφή
  11. Αχ... μακάρι να είχα έστω και αυτά τα 15' στο ντους ολοδικά μου!
    Συνήθως όμως έχω το Φιφίνι έξω από την καμπίνα, να χορεύει και να τραγουδά και να φωνάζει μαμά δείξε μου το χέρι σου, μαμά δείξε μου τα μαλλιά σου κλπ.
    Οι ανθρώπινες σχέσεις θέλουν πολλή δουλειά, αμοιβαίες υποχωρήσεις, κατανόηση, σεβασμό και αγάπη. Δεν θα έλεγα ότι οι καλές σχέσεις αποτελούν ουτοπία, αλλά σίγουρα απέχουν πολύ από τις σκηνές που βλέπουμε στις ταινίες.
    Το παγωτό σου είναι πραγματικά αξιοζήλευτο με την ωραία υφή και την ακόμα πιο ωραία γεύση του!
    Με τα ασπράδια δεν τα πάω καλά βέβαια...
    Οι φωτογραφίες άψογες, πραγματικά το αναδεικνύουν!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ έχεις Φιφίνι έξω από την καμπίνα.
      Εγώ έχω Κλειώ παραλίγο μέσα στη μπανιέρα, αφού της αρέσει τόσο πολύ το μπάνιο και όταν είμαι μέσα στη μπανίέρα προσπαθεί με νύχια και με δόντια να σαλτάρει μέσα ουρλιάζοντας...
      Και με τις σαπουνάδες τι μπορώ να κάνω η γυναίκα??? Δεινοπαθώ λέμε!!!

      Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλιά σου Ερμιόνη μου!!!!Σε φιλώ πολύ!

      Διαγραφή
  12. Εγώ παγωτό δεν ενδιαφέρομαι τόσο νωρίς αργότερα ίσως θα το έχω υπόψιν.
    Για τις σκέψεις σου θα συμφωνήσω με αυτά που γράφει η Φωτεινή και η Μαρίνα.
    Υπάρχουν πάντα διέξοδοι αρκεί να υπάρχει σεβασμός η άποψη μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κράτα τη συνταγή για αργότερα. Πιστεύω ότι θα σου αρέσει.

      Ο σεβασμός είναι υποχρεωτικός. Όταν δεν υπάρχει αρχίζουν να εκλείπουν και όλα τα άλλα ένα ένα με τη σειρά τους...

      Καλημέρα Ξανθή!

      Διαγραφή
  13. Μην αφήνεις Χρυσαυγή μου την κούραση να ισοπεδώνει τις μικρές καθημερινές μικρές μαγικές στιγμές! Αυτές που περιέχουν βλέμματα, φευγάτα χάδια, ξεκαρδιστικά αστεία, χαμόγελα!
    Κάποια στιγμή τα παιδιά θα φύγουν, δεν θα σε χρειάζονται πια, τότε στις 24 ελεύθερες ώρες της μέρας της ιδιωτικής σου ζωής, ενώ θα έδινες οτιδήποτε για περισσότερους μπελάδες, θα σκέφτεσαι αυτό που άκουγες όταν ήσουν μικρή και κατάλαβες ως μεγάλη: Ότι οι σχέσεις θέλουν δουλειά και φροντίδα: αγάπη, νοιάξιμο, τρυφερότητα και κατανόηση! Για να τα προσφέρεις αυτά (και να τα δεχτείς) θα περάσεις και από το ξεσκόνισμα, σκούπισμα, μαγείρεμα, σιδέρωμα! Κάνε τα γρήγορα, παράβλεψε, κάνε το ουσιαστικό: Αγκάλιασέ τους όλους, κυρίως τον άντρα σου! Αυτόν ξεχνάμε συνήθως και τον μαθαίνουμε να μας ξεχνά και αυτός! Με αυτόν θα μείνεις! Δούλεψε σε αυτή την κατεύθυνση θα στο ανταποδώσουν...
    Μη βασανίζεσαι με την τελειότητα! Η ατέλεια έχει την χάρη της! Αρκεί να την ανακαλύψεις με χιούμορ και όχι σαν ήττα:)
    Στα λέω εγώ, που βασανίζομαι από το σύνδρομο της άδειας φωλιάς...
    Και ξέρεις πιο είναι το χειρότερο? Δεν μπορώ και να απολαύσω και το υπέροχο παγωτό που προτείνεις και σκάω... :)
    Πολλά φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Αγγελική μου.
      Διαβάζω με προσοχή τα όσα γράφεις και εκτιμώ τον κόπο που έκανες και τη σκέψη που κατέβαλες για να μου τα πεις όλα αυτά.

      Προσπαθώ να είμαι αισιοδοξη κάτι που δεν είναι στη φύση μου.

      Σε φιλώ !

      Διαγραφή

  14. H τελειότητα είναι βαρετή. Και ανύπαρκτη. Κανείς και τίποτα δεν είναι τέλειο.
    Η ζωή πιστεύω είναι στα ψεγάδια που μαθαίνεις να απολαμβάνεις.
    Όπως θα απολαύσουμε και το πεντανόστιμο, πλούσιο, παχυντικό παγωτό σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απολαύστε το.
      Όλο δικό σας. Το έφτιαξα γι΄αυτό το σκοπό. Για να ξεχάσουμε λίγο τα ψεγάδια.

      Διαγραφή
  15. Αχ κοριτσάκι μου, σήμερα πέφτω συνεχώς σε προβληματισμένες αναρτήσεις!
    Υπάρχουν, μα θέλουν πολλή δουλειά, έχει δίκιο η Ερμιόνη. Εγώ πάντως έχω καταλάβει ότι θέλουν και πολύ γερές βάσεις. Αν ο σκελετός είναι γερός, οι σχέση θ' αντέξει. Θα ταρακουνηθεί στο σεισμό, αλλά δεν θα καταρρεύσει...
    Το παγωτό θα το κάνω σίγουρα!
    Στο επόμενο συνέδριο και στην επόμενη εκδρομή στην Αθήνα, θα βρεθούμε, ναι; Εκτός αν ανηφορίσεις εσύ!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδα τα του συνεδρίου και τα ζήλεψα!!!
      Μακάρι να σας συναντήσω όλες την επόμενη φορά εδώ στην Αθήνα, αν πρώτα δεν ανηφορίσω εγώ πράγμα λίγο δύσκολο τώρα πια!!

      Σε φιλώ Λιτσάκι!

      Διαγραφή
  16. Τέλειο τέλειο θα είναι το πρώτο παγωτο που θα φτιάξω για το καλοκαίρι που ήρθε - έρχεται!
    εμένα καθόλου δεν με ενδιαφέρει η τελιότητα δεν την ψάχνω καθόλου.
    Με νοιάζει η ομάδα μας (Κώστας - Βαγγέλης - Έρη) το δικό μας σύνολο, η δική μας μονάδα.
    Δεν έχω αμφιβολίες, έκανα καιρό ψάχνοντας.
    σε φιλώ προικισμένο μου Χρυσαυγάκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Ερη μου καλή!
      Αν είμαι εγώ προικισμένη, τότε τι να πούμε για σένα!!

      Να το φάτε το παγωτό και να με σκέφτεστε λοιπόν!!! χαχαχα
      Καλή σεζόν!!!

      Διαγραφή
  17. Καταπληκτικό παγωτό Χρυσαυγή μου και το καραμελωμένο φουντουκάκι είναι super!!!
    Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Ρούλα μου!
      Ο καραμελωμένος ξηρός καρπός γενικά είναι κάτι που μου αρέσει πάρα πολύ!!

      Φιλιά!

      Διαγραφή
  18. Ώπα...νάτα και τα παγωτά, πριν καλά-καλά κάτσει για τα καλά η ζέστη.
    Βρε Χρυσαυγή, τι μου κάνεις νυχτιάτικα...
    Άντε καλοφάγωτο τώρα πια, και φυσικά και στα δικά μας, όταν με το καλό ξεμπεδέψουμε από άλλα.
    Καλό βράδυ εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είπα να καταθέσω πρόταση για το Πάσχα. Νομίζω ότι ταιριάζει τέτοιες μέρες ένα παγωτό και απ΄ ότι καταλαβαίνω θα κάνει και πολύ ζέστη!

      Σε φιλώ πολύ!!!

      Διαγραφή
  19. Ωχ, άνοιξε ο καιρός και να η πρώτη συνταγή για παγωτό!
    Επειδή έκανα πέρσι το σεμιφρέντο σου και βγήκε τέλειο, σε εμπιστεύομαι!
    Απλά δεν θα το βγάλω μετά το αρνί... θα το κρατήσω για καθημερινή! Περισσότερο για μένα..οι υπόλοιποι ας φάνε σοκολατένια αυγά, χαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που εμπιστεύεσαι τα παγωτά μου.
      Φτιάξε αυτό και δεν θα χάσεις!!! Εγγύηση!

      Φιλιά Βέρα μου!!!

      Διαγραφή
  20. Δεν είναι ότι δεν υπάρχει τέλεια σχέση Χρυσαυγή μου.
    Απλά εμείς δίνουμε σημασία σε μικρά κι ανούσια πράγματα π.χ. σκουπισα, σιδέρωμα και άλλα που μας τρώνε τον χρόνο.
    Θέλει προσπάθεια και πολύ πολύ δουλειά. Και θέλει να αφιερώνουμε χρόνο στους αγαπημένους μας και να μην δίνουμε σημασία στα ανούσια.

    Μας πιάσαν οι ζεστες βλέπω... ενα δροσερό παγωτό. Πολύ ωραίο με τα φουντούκια.

    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πόσο μου αρέσουν αυτές οι εισαγωγές σου, δε λέγεται.....(στο έχω ξαναγράψει νομίζω). Και πόσο εύστοχα τις "δένεις" με τις συνταγές σου!
    Αυτό το παγωτάκι δεν πρόκειται να μου τη γλιτώσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Χρυσαυγή μου με πέθανες............δεν έχω καλύτερο από παγωτό και σκεφτόμουν σοβαρά να φτιάξω για το Πάσχα στρατσιατέλα............αλλά τώρα μου έβαλες ιδέα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Για σένα δεν μιλάς σίγουρα γιατί ξέρω ότι έχεις το απόλυτο μη-μακαρονοφάγο αγόρι! Κάποια 40αρα ταλαιπωρημένη φιλενάδα? Άστα Χρυσαυγάκι μου. Δύσκολες όντως οι σχέσεις πλέον. Τα ψάχνουν όλοι πολλοί και τελικά μένουν μόνοι.
    Η αλήθεια είναι ότι το παγωτό σου με μάγεψε και ήρθα εδώ! Μου κελαηδούσε μέσω του chrome!!! Δεν θυμάμαι αν σου έχω πει ότι είμαι παγωτομανιακή!!!! Θα δοκιμαστεί οπωσδήποτε βεβαίως βεβαίως!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Υπέροχο ποστ, τόσο αληθινό και ευαίσθητο...
    όσο για το καταπληκτικό παγωτό σου, αν το φτιάξουμε από τώρα μέχρι το Πάσχα θα έχει εξαφανιστεί!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μιαμ, μιαμ....Πολύ ιδιαίτερο. Το κρατάω και μπαίνει στα προσεχώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλημέρα Χρυσαυγή μου, πολύ γευστικό το παγωτό σου, απίθανη η συνοδευτική πραλίνα!Τι όμορφη η εισαγωγή σου!! Σου εύχομαι καλή εβδομάδα και Χαρούμενο Πάσχα, φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Οι συνταγές σου είναι πάντα υπέροχες,το ίδιο και ο τρόπος που γράφεις τις αναρτήσεις σου.Θα το δοκιμάσω το παγωτάκι σου.Να έχεις ένα γλυκό γλυκό (σαν το παγωτό σου) Πάσχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Μ' αρέσει όταν γράφεις να σε διαβάζω...:-)
    Το παγωτό το διάβασα όλο γιατί ήθελα να δω τι θα κάνεις με τα αυγά μια και φαίνεται πεντανόστιμο. Άψογα!
    Καλό μήνα και καλό Πάσχα να περάσετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

πήγαινε στην κορυφή! 01 09 10