29 Μαΐου 2013

Λιβανέζικο κοτόπουλο με πιλάφι

Ακούς «λιβανέζικο» και λες «ω, ρε μάνα μου... τι υλικά να θέλει αυτό τώρα και ποιός τρέχει να το φτιάξει».  Κι όμως τα φαινόμενα απατούν. Λιβανέζικο μεν, πολύ οικείο δε, καθώς με καθημερινά υλικά και εύκολη εκτέλεση έχει κανείς ένα φαγητό πρωτότυπο που μυρίζει ανατολή.  

23 Μαΐου 2013

20 Μαΐου 2013

Μπάρες με Καρύδα και Λεμόνι

Η Οδύσσεια των μπολ και ένα υπερβολικά ετεροχρονισμένο «ευχαριστώ».

Πριν αρκετούς μήνες πέταξα από χαρά μόλις είδα ότι για πρώτη φορά στη ζωή μου κέρδισα κάτι σε διαγωνισμό. Ήταν τότε που η Ερμιόνη, διαδικτυακή φίλη και συνάδελφος food blogger, κλήρωσε μερικά δώρα για να γιορτάσει τον ένα χρόνο επιτυχημένης λειτουργίας του blog της (The one with all the tastes)!! Από τότε βέβαια κοντεύει να περάσει άλλος ένας χρόνος.

16 Μαΐου 2013

Τάρτα με Σπαράγγια και Τυριά

                Η αδυναμία μου για τα άγρια σπαράγγια είναι μεγάλη. Τόση, που προτιμώ να τα στερηθώ παρά να πάρω τα καλλιεργημένα, εκτός αν βρω ιδιαιτέρως λεπτά.  Φέτος  αγόρασα τα άγρια  μία και μοναδική φορά από τη λαϊκή, αφού κοινώς με... «γδύσανε». 

12 Μαΐου 2013

Γλυκές Αυγόφετες με Φράουλες

Μετά τα τελευταία γεγονότα στην Ηλεία, τα άπειρα δημοσιεύματα και φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν σχετικά με τις «ματωμένες φράουλες» ομολογώ ότι κάπως μου έρχεται όταν τις βλέπω στον πάγκο της λαϊκής. Το σίγουρο είναι ότι κοιτάζω την προέλευσή τους πριν αγοράσω. 

6 Μαΐου 2013

Σάντουιτς με Περισσεύματα Αρνιού

Δεν ξέρω αν φέτος το Πάσχα ήσασταν large όπως άλλες χρονιές.  Η φράση που λέει ο λαός, ότι το φαγητό αν δεν περισσέψει, δεν φτάνει, πιθανότατα αντιστράφηκε για τους περισσότερους. Ούτε φτάνει, ούτε περισσεύει. Παρ΄ όλα αυτά έχω την αίσθηση ότι όλοι έψησαν για να τηρήσουν το έθιμο.

1 Μαΐου 2013

Πασχαλινό μενού 2013

    
           Έφτασε το Πάσχα. Αργά ήρθε φέτος και έφερε και την καλοκαιρία μαζί του. Στην εξοχή ή την πόλη, όπου κι αν γιορτάσετε, θα ευχηθώ να είστε με τους αγαπημένους σας και να γλεντίσετε όσο μπορείτε. Ο καιρός είναι ιδανικός και το χρειαζόμαστε όλοι.

           Θα σας προτείνω μερικές από τις παλιότερες συνταγές μου για την Κυριακή του Πάσχα, αλλά και τις επόμενες γιορτινές μέρες που θα ακολουθήσουν. Διαλέξτε ότι πιστεύετε καλύτερο μέχρι την επόμενη εβδομάδα που θα τα ξαναπούμε!!