Γειά σας και πάλι. Εδώ είμαι
σταθερά και μόνιμα με την χαρά της ζωής μου, το χόμπι μου, την αγάπη μου. Μαγειρεύω, φτιάχνω κοσμήματα και είμαι χαρούμενη. Στην
μαγειρική με ώθησε η ίδια μου η φύση από πολύ νωρίς. Στην τέχνη των κοσμημάτων,
η φιλενάδα μου η Εύα που την σκέφτομαι
κάθε μέρα κι ας είμαστε μακριά!
Εδώ όμως
είμαστε για τις λιχουδιές. Να, σαν και αυτή την τάρτα που είναι τυρένια και
γευστική. Σκέτος αφρός που λιώνει στο στόμα. Μην την παρακάμψετε!! Δώστε της
σημασία. Προβλέπω θυελώδεις έρωτες .
Φιλάκια
πολλά και να έχετε μια όμορφη μέρα και μια καλύτερη αυριανή 25η Μαρτίου!
ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΦΕΤΑΣ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ
Υλικά:
1)
400 γραμμάρια τυρί φέτα τριμμένο
2)
600 γραμμάρια γάλα
3)
6 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι ψιλό
4)
2 τσιμπιές μοσχοκάρυδο
5)
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
6)
1 αυγό
7)
Αλάτι
8)
Πιπέρι
9)
5 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
10)
1 φύλλο σφολιάτας
11)
Επιπλέον βούτυρο για την επάλλειψη του σκεύους
Διαδικασία:
Βάζουμε
το γάλα σε ένα μικρό κατσαρολάκι και προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Τοποθετούμε στο
μάτι της κουζίνας, σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία, ανακατεύοντας με ξύλινη
σπάτουλα συνεχώς. Το ανακάτεμα πρέπει να είναι διαρκές και να «ξύνει» η
σπάτουλα τον πάτο της κατσαρόλας έτσι ώστε να μην κολλήσει το σιμιγδάλι. Σιγά –
σιγά αρχίζει να δημιουργείται μια μπεσαμέλ, καθώς το μίγμα πήζει. Όταν αρχίζει
να βγάζει μικρές μπουρμπουλίθρες στην επιφάνεια είναι έτοιμο και το αποσύρουμε
αμέσως από τη φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το
πιπέρι. Το αφήνουμε στην άκρη για 3-4 λεπτά έτσι ώστε να πέσει η θερμοκρασία
και μετά ρίχνουμε και το αυγό χτυπημένο, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην
ψηθεί.
Η
μπεσαμέλ είναι έτοιμη. Την αφήνουμε στην άκρη για να πέσει λίγο η θερμοκρασία
της όσο ετοιμάζουμε την τάρτα.
Ανάβουμε
τον φούρνο στους 180 βαθμούς για να προθερμανθεί.
Βουτυρώνουμε
καλά ένα ταψάκι ή πυρέξ και στρώνουμε σε αυτό τη σφολιάτα. Τώρα προσθέτουμε
στην μπεσαμέλ την τριμμένη φέτα και ανακατεύουμε καλά για να ομογεννοποιηθεί το
μίγμα. Ρίχνουμε την κρέμα φέτας επάνω στη σφολιάτα και λειαίνουμε την επιφάνειά
της με την ανάποδη ενός κουταλιού. Τη σφολιάτα που προεξέχει από τις άκρες του
ταψιού την γυρίζουμε προς τα μέσα δημιουργώντας ένα όμορφο στεφάνι.
Πασπαλίζουμε
την επιφάνεια της τάρτας με το ψιλοκομμένο μπέικον και την βάζουμε στο φούρνο
να ψηθεί στους 180 βαθμούς στο αερόθερμο για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να δούμε
το μπέικον να έχει ξεροψηθεί, την σφολιάτα να έχει ροδίσει και την κρέμα φέτας
να έχει πήξει. Αν κατά τη διάρκεια του
ψησίματος το μπέικον ψηθεί και περισσότερο απ΄ όσο χρειάζεται και κινδυνεύει
να καεί, τότε σκεπάζουμε την τάρτα στο κέντρο με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και
συνεχίζουμε το ψήσιμο κανονικά.
Μόλις είναι έτοιμη την βγάζουμε από το φούρνο και
την αφήνουμε περίπου μία ώρα πρίν τη σερβίρουμε έτσι ώστε να σταθεροποιηθεί και
να μην ρέει όταν την κόψουμε.
Καλή επιτυχία!!!!!
Διαβάζω, διαβάζω και μου τρέχουν τα σάλια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜας πέθανες μεσημεριάτικα!!!!
Πολύ εύκολη και γευστική!!!
Θα τη φτιάξω σύντομα!!! Πολύ σύντομα!!!!
Φιλιά!!!
Είναι πανεύκολη και μικρή.
ΔιαγραφήΒολεύει και συμφέρει.
Θα σας αρέσει γιατί έχει φέτα κατ΄αρχάς!
Περιμένω εντυπώσεις λοιπόν!!!
Φιλιάαααα!
Εγώ σε τάρτες δε λέω ποτέ όχι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα.
Ενας λόγος ακόμα να μην πεις και σε αυτήν που είναι τόσο εύκολη και νόστιμη Ξανθή!
ΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα και καλή 25η!
Ωραία τάρτα!Και εύκολη! Καλή εβδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ Μαγειρισσά μου!
ΔιαγραφήΕπίσης!!
γιαμ!!!! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήσλουρπ
Διαγραφή:)
Αυτή η κρεμώδης και τυρένια γέμιση είναι όλα τα λεφτά! Το κριτσανιστό μπέικον εκτός από γεύση της χαρίζει πόντους και στην αισθητική της.
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία ιδέα απ΄αυτές που όχι απλά μού αρέσουν αλλά ενθουσιάζομαι με το που τις βλέπω!
Θέλω να την κάνω το συντομότερο...
Φιλιάαααα!
Ζ.
Λοιπόν το μπέικον θα μπορούσε να μπει σωταρισμένο και μέσα.
ΔιαγραφήΠαρόλα αυτά το έβαλα απ΄έξω, γιατί εκτός από την διαφορετική υφή που της χαρίζει (κρεμώδης μέσα και κριτσανιστή απ΄έξω), της δίνει και αυτό το όμορφο οπτικό αποτέλεσμα που μόλις εντόπισες.
Σε ευχαριστώ πολύ Ζαμπάκι μου γλυκό!
Και για το ρετούς....
Φιλιάαααααααα
Φύλαξε μια καλή πάνω δεξιά γωνία (γιατί είναι και άκρως φωτογενής) και σου 'ρχομαι!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ και καλή Εβδομάδα, Χρυσαυγή μου.
χαχχαα
ΔιαγραφήΓια πάνω αριστερή δηλαδή δεν το συζητάς καθόλου?????
Εφτασεεεεε!
Φιλια πολλά καλή μου!!!!!!!!!!
Κάτι τέτοιες εύκολες προτάσεις που παράλληλα φαίνονται γευστικότατες, με συγκινούν ιδιαίτερα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι η χαρά της σύγχρονης γυναίκας-μαγείρισσας νομίζω!
Πολύ ωραία τάρτα, υποψιάζομαι πολύ πλούσια σε γεύση και ιδανική και για κυρίως γεύμα παρέα με μια σαλάτα!
Καλή εβδομάδα Χρυσαυγή!
Είναι ιδανική για να μπαλώνει πολλές τρύπες αυτή η τάρτα.
ΔιαγραφήΣίγουρα θα την εκτιμήσουν πολλοί!!! Ακόμα και αυτοί που δεν αγαπούν την φέτα σαν κι εμένα αν την τρίψουν καλά στον τρίφτη, θα χαθεί μέσα στην κρέμα. Οι υπόλοιποι μπορούν να την αφήσουν να φαίνεται σε μεγαλύτερα κομμάτια.
Ευχαριστώ πολύ. Επίσης!
Βρε τι βλέπω πάλι βραδιάτικα! Βρε Χρυσαυγή κοριτσάκι μου, δεν με λυπάσαι καθόλου? Μόνο κάτι μπανάνες έχω τέτοια ώρα και το στομάχι μου άρχισε να γουργουρίζει τη στιγμή που το είδα! Τέτοιες νόστιμες λύσεις είναι ότι καλύτερο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεριττό να σου πω πως το έχω σώσει να το κάνω μέσα στην εβδομάδα! Σε φιλώ και σε καληνυχτίζω!
χαχαχαχα
ΔιαγραφήΤι να σου κάνουν οι μπανάνες? Αχ, και δεν μπορώ να σου στείλω κομμάτι...
Αν την φτιάξεις πάντως θα χαρώ πολύ να μου στείλεις φωτογραφία να την ανεβάσω με λίνκ προς το μπλόγκ σου!!!!!
Φιλιά πολλά κι ευχαριστω!
πωπω.. παχαίνεις και μόνο που το βλέπεις!!! Λατρεύω το μπέικον!!! Ελπίζω να τη δοκιμάσω κάποια στιγμή... Α΄ραγε γίνεται και σε ταρτάκια..;;; Μάλλον θα είναι πολύ μπελαλίδικα όμως... Τα σάλια μου τρέχουν...
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρυσαυγηηηγγ τι πειρασμός είναι αυτός!!! Ο συνδυασμός των υλικών μόνο επιτυχία δηλώνει!!! Την φυλαω τη συνταγή σου για εκτέλεση οπωσδήποτε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΏστε ασχολείσαι και με το κόσμημα; Είμαι σιγουρη πως και εκεί θα είσαι χρυσοχέρα. Ανυπομονώ να μας δείξεις δημιουργίες σου λοιπόν:)
Με πέθανες Χρυσαυγήηηηη!!!! Τί νοστιμιά είναι αυτή;;;;; Τυρί, μπέικον, σφολιάτα ...το τρίπτυχο του θυελλώδους έρωτα κυριολεκτικά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑααααααα!!! Φτιάχνεις και κοσμήματα;;; Τέλεια!!!!! Φαντάζομαι τί ομορφιές δημιουργείς!!!!
Καλή εβδομάδα και χρόνια πολλά για σήμερα!!!
Πολλά φιλιά!!
Να την παρακάμψουμε????????
ΑπάντησηΔιαγραφήΠώς να την παρακάμψουμε!!!!!!!!!!
Λατρεύω οποιαδήποτε εκδοχή τάρτας, αλμυρής ή γλυκιάς, και αυτά τα υλικά είναι τελείως μέσα στις αγαπημένες μου γεύσεις!
Σημειώνεται για άμεση δοκιμή, ευτυχώς που έχω πάντα σφολιάτα στην κατάψυξη!
Αλήθεια, τα κοσμήματα, πότε θα τα δούμε???
Πωπω τρέλανε με κι άλλο! Πρώτη φορά εδώ και πέφτω πάνω σε κρέμα φέτας και μπέικον..?
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα το δοκιμάσω οπως και δήποτε!
Φιλί *
Αυτή η κρέμα φέτας είναι φανταστική. Τέλεια και μ αρέσει που έβαλες σιμιγδάλι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕύκολη και νόστιμη. Ιδανική και για μεζέ της τελευταίας στιγμής.
Φιλιά
Καλημέρα Χρυσαυγή (μα τι όμορφο όνομα!). Καλώς σε βρήκα κι εγώ και σ' ευχαριστώ για την επίσκεψη στο Άσυλο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛαχταριστή φαίνεται η τάρτα σου και πολύ δελεαστική, ειδικά τώρα που το στομάχι μου γουργουρίζει!!
Θα τα λέμε :)
Εννοείται ότι δεν θα την παρακάμψω και αν τα καταφέρω θα την κάνω απόψε! Θα σου πω εντυπώσεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνεται καταπληκτική!!!!
Την έφτιαξα!!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑφρός!!!
Σούπερ γεύση!!!!
Μπράβο!!!!
Μπράβο, μπράβο, και ξανά μπράβο.... Την έφτιαξα και ήταν θεϊκή.
ΑπάντησηΔιαγραφή