Καρότο και καρύδα σε πλήρη χρωματική (κυρίως) αρμονία και μετά γευστική, αφού πρώτα τρώει το μάτι. Μα πες μου τώρα ειλικρινά. Δεν είναι χάρμα? Τόσο πορτοκαλί και λευκά ταυτόχρονα! Ανοιξιάτικος συνδυασμός.
Το καρότο δεν το καταλαβαίνεις στη γεύση. Μην αγχώνεσαι εσύ, ο λίγο παραξενούλης που διαβάζεις. Υπάρχει εκεί για να δώσει απλά την υγρασία του και να κρατήσει ζουμερά τα τρουφάκια. Όπως συνήθως γίνεται με όλα τα λαχανικά όταν τα χρησιμοποιούμε σε γλυκά.
Βρήκα την ευκαιρία να τα δείξω τώρα τη Σαρακοστή, για να τους δώσεις σημασία, μιας και είναι νηστίσιμα. Πρέπει να τους δώσεις μια ευκαιρία γιατί αλλιώς εσύ θα χάσεις. Σκέφτηκα πως τώρα ήρθε η στιγμή τους να βγουν στη δημοσιότητα και να κλέψουν την παράσταση. Γιατί θα την κλέψουν, μην αυταπατάσαι. Δεν φτιάχτηκαν για να περνούν απαρατήρητα!
ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΚΑΡΟΤΟ - ΚΑΡΥΔΑ
Υλικά:
1)
1
κούπα καρότο βρασμένο, τριμμένο και στραγγισμένο
2)
1
κοφτή κούπα ζάχαρη
3)
1,5
κούπα καρύδα τριμμένη και επιπλέον καρύδα για το τύλιγμα
Μέθοδος:
Βράζουμε τα
καρότα. Τα τρίβουμε στον τρίφτη από την χοντρή πλευρά και τα πιέζουμε να
βγάλουν όλα τα υγρά τους. Βάζουμε τα καρότα σε ένα σουρωτήρι με πολύ λεπτές
τρύπες και τα πιέζουμε να βγάλουν ότι έχει απομείνει από τα υγρά τους. Τα
αφήνουμε όλο το βράδυ στο σουρωτήρι. Είναι πολύ βασικό να μην έχει το καρότο
νερό όταν θα φτιάξουμε το γλυκό!!!
Την επόμενη
μέρα, σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το καρότο με τη ζάχαρη και την καρύδα.
Ζυμώνουμε καλά το μείγμα και πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια.
Τέλος
τυλίγουμε τα τρουφάκια σε καρύδα και τα διατηρούμε στο ψυγείο.
Καλή
επιτυχία!!!
χμμμμ να κάτι που δεν έχω ξαναδεί.. Φαίνονται πολύ ωραία...αλλά επιφυλάσσομαι.. Γενικά δεν μου αρέσουν τα λαχανικά σε γλύκα.. Όμως πραγματικά φαίνονται λαχταριστα.. Χμμμμ Ίσως να τα δοκιμάσω.. πολλά φιλιά Χρυσαυγή μου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε παραπέμπω από κάτω στην Δήμητρα, Ελπίδα μου!!
ΔιαγραφήΒλέπεις ότι και αυτή που τα φτιάχνει λέει ότι ΔΕΝ φαίνεται το καρότο με τίποτα!!!
Μια ιδέα είναι όλα. Μην μασάς!!!! χαχαχα
Αν σου αρέσει η καρύδα, δεν υπάρχει πιθανότητα να μην τα λατρέψεις.
Χρυσαυγούλα τα έχω φτιάξει αυτά τα πανέμορφα πορτοκαλιά γλυκίσματα και όπου κι αν τα έχω εμφανίσει, κάνουν πάταγο!!! Ολοι εντυπωσιάζονται καταρχήν απο το χρώμα τους, δεν λέω πως έχουν καρότο φυσικά και όταν τα γεύονται, παθαίνουν πολλαπλό εγκεφαλικό γεύσης και ζητάνε συνταγή!!! Απαραίτητο βέβαια δεδομένο, να σου αρέσει η καρύδα, που προσωπικά λατρεύω!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈκανες σουπερ που ανέβασες τη συνταγή αυτή. Πρέπει να μοιράζονται τα όμορφα πράγματα.
Καλημερουδια σου!!!!
Δημητρούλη σε ευχαριστώ.
ΔιαγραφήΕίναι εντυπωσιακά σε όλα τους. Εχεις δίκιο... Γι΄αυτό και ο πρόλογος για το καρότο.
Αξίζουν μιας ευκαιρίας μωρέ. Είναι κρίμα να απορριφθούν εξ΄αιτίας του καρότου.
Σε ευχαριστώ πολύ για όσα λες!!!
Σε φιλώ πολύ!!!!!!!
Όταν διάβασα τον τίτλο, σκέφτηκα "μα συνδυάζεται σε γεύση το καρότο με την καρύδα;" Αλλά μετά είδα πως δεν το καταλαβαίνεις στην γεύση και ηρέμησα καθώς όσο αγαπάω την καρύδα τόσο δεν μου αρέσει η γεύση του βρασμένου καρότου! Την καλημέρα μου Χρυσαυγή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ έχω δοκιμάσει παρόμοιες αλχημείες και είναι πάντα νόστιμες! Οι περισσότεροι άνθρωποι διστάζουν να δοκιμάσουν γεύσεις όπως το καρότο, που το έχουν συνηθίσει να το χρησιμοποιούν μόνο ως σαλάτα. Παρόλα αυτά οι καλύτερες εκπλήξεις έρχονται από εκεί που δεν το περιμένεις!Μια δοκιμή πάντα πείθει..σωστά? Χρυσαυγή μου δείχνουν εξαιρετικά^^
ΑπάντησηΔιαγραφήΣίγουρα τα πιο πρωτότυπα τρουφάκια που έχω δει! Εμένα μου αρέσει πολύ η καρύδα, οπότε θα πρέπει να τα δοκιμάσω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγγίζουν την τελειότητα!!!Εύγε,κοριτσάκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια πολλα΄!
Απίθανα τρουφάκια!!! Απίθανα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα δοκίμασα φτιαγμένα από τα χεράκια σου και ήταν τόσο ζουμερά και γλυκούλια!!!
Μπράβο!!! Πολύ ωραία συνταγή!!! και τι χρώμα!!!!!
Φιλιά!!!
Το καρότο όντως δε το καταλαβαίνεις!
Νομίζω πως έχω και εγώ μια συνταγή για τρουφάκια με καρότο και καρύδα!!! Είναι νοστιμότατα!!! Καλό απόγευμα, Χρυσαυγή!!! Φιλιά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάω να ξεκουραστώ και το απόγευμα θα τα φτιάξω για τον καλό μου εγώ καρύδα σπάνια τρώω!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Πανεύκολα, νηστίσιμα και απ'οτι καταλαβαίνω από τα σχόλια και νόστιμα! Καλό ειναι να δοκιμάζουμε νέες γεύσεις. Την καρύδα έτσι κι αλλιώς την λατρεύουμε! Φιλιά.
ΑπάντησηΔιαγραφήMMMM τι ωραία που φαίνονται! ΜΜΜΜ με βάζεις σε πειρασμό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧάρμα!! Όπως ακριβώς το είπες! Αλλά απορώ, η ζάχαρη λιώνει με το ζύμωμα ή φαίνεται; Πάντως σε καλούν να τα φτιάξεις, είναι πολύ ενδιαφέροντα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν έχω κανένα ενδοιασμό να απολαύσω ένα καροτένιο τρουφάκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι τούτα εδώ είναι και πανέμορφα.
Αξίζουν τη δοκιμή τους πολλαπλώς!
Z.
Χρυσαυγή μου ... έγιναν υπέροχα και πρέπει να είναι πολύ νόστιμα!!!! Η αλήθεια είναι ότι τα είχα βάλει στο μάτι από καιρό αλλά τώρα που τα δοκίμασες πρώτη θα τα φτιάξω σίγουρα!!! Με εξιτάρει αυτός ο συνδυασμός!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
Τόσο ενδιαφεροντα και τόσο όμορφα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤελείως διαφορετική γεύση, δεν μπορώ καν να τη φανταστώ....
Γι' αυτό πρέπει να στείλεις κανένα να δοκιμάσω ;) !!!
Φιλάκια!
Aνοιξιάτικα τρουφάκια θα τα έλεγα. Φανταστικό χρώμα έχουν.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣίγουρα θα είναι πεντανόστιμα. Αλλωστε το καρότο γλυκαίνει και έχει ωραία γεύση.
Και το άρωμα της καρύδας τα ενισχεύει.
Φιλιά
Ούτε που θα μπορούσα ποτε να το σκεφτώ. Θα το κανω άμεσα κ θα σε ενημερώσω. Εμείς ευτυχώς τρώμε ολα τα λαχανικά οποτε δεν υπάρχει λόγος να μην αναφέρω τα συστατικά. Άσε που πεθαίνω για καρύδα. Τόσο που βάζω κ καθημερινά στο γιαούρτι μου μαζί με δημητριακά. Πραγματικα απο τις πιο πρωτότυπες συνταγές. Μπραβο
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρωτότυπο και διαφορετικό!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈτσι όπως τα βλέπω, με βάζουν στα "αίματα" για άμεση δημιουργία Χρυσαυγή μου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι ξέρεις πως κάτι τέτοια τα κάνω :-)))
Καρότα λοιπόν από την αυριανή λαϊκή και καρύδα επίσης.
Καλή Κυριακή.
Έχω φάει τρουφάκια με καρότο και είναι τέλεια! Μην τα φοβάστε! Γιάμι Χρυσαυγή!
ΑπάντησηΔιαγραφήτα κανει και ο φουρνος στη γειτονια μου και καιρο τωρα εψαχνα τη συνταγη.Δε φαινεται καθολου το καροτο παρα μονο η καρυδα. Θα τα κανω αμεσα, καθως, εκτος απο νοστιμα ειναι νηστησιμα και πανευκολα!
ΑπάντησηΔιαγραφή... τα συνιστώ και εγγυώμαι μάλιστα για αυτά!!! τα κάνω με μία μικρή παραλλαγή αλλά η γεύση είναι ίδια!!! για να πειστείτε παραπάνω ένα έχω να πω, τα κέρασα σε εργαζόμενους σε εργοστάσιο σοκολάτας στις Βρυξέλλες και μου ζητούσαν τη συνταγή !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήTι βαρος ωμο καροτο ειναι μια κουπα καροτο?
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν έχει σημασία το βάρος για τη συνταγή από τη στιγμή που όλα μετριούνται με την ίδια μονάδα μέτρησης η οποία είναι η κούπα!
ΔιαγραφήΚαι ούτε σημασία έχει το μέγεθος της κούπας. Είτε μικρή είτε μεγάλη χρησιμοποιήσεις δεν παίζει ρόλο. Αρκεί όλα τα τα υλικά (καρότο, καρύδα και ζάχαρη) να μετρηθούν με την ίδια κούπα.
Ελπίζω να βοήθησα.
Τρελαίνομαι για καροτοτρουφάκια! Εγώ όμως δεν το βράζω το καρότο, το τρίβω σε μικρά κομματάκια και το ανακατεύω με την καρύδα επιτόπου. Βγαίνει πολύ πιο γρήγορα, αλλα θα το δοκιμάσω και με τη μέθοδό σου γιατί με το βράσιμο γλυκαίνει περισσότερο το καρότο νομίζω. Thanks!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια.....τα εφτιαξα και τραλαθηκαν ολοι!!!!Ευχαριστώ...
ΑπάντησηΔιαγραφή