Η φωτογράφιση αυτών των μπισκότων έγινε αρκετό καιρό πριν και είναι πέρα για πέρα δεσμευτική. Τα ξερά
φύλλα δέντρων μόνο άνοιξη δεν θυμίζουν. Ήταν χειμώνας, έβρεχε, είχε συννεφιά
και εγώ είχα βγει στο μπαλκόνι ως συνήθως, είχα απλώσει όλα τα συμπράγκαλα και
φωτογράφιζα με μπουφάν προσπαθώντας ο αέρας να μην μου μετακινεί τα φύλλα.
Βέβαια, και σήμερα κάπως έτσι είναι ο καιρός, μόνο που οι αμυγδαλιές είναι
ανθισμένες. Η αλήθεια είναι ότι δεν πρόκειται για
χειμωνιάτικη συνταγή, αλλά τότε αυτή την έμπνευση είχα.
Τέλος πάντων, εσύ θα λειτουργήσεις αφαιρετικά. Το σκηνικό δεν
πρέπει να σε παραπλανήσει. Εστίασε στα μπισκότα και δεν θα χάσεις. Πρόκειται
για μπισκότα υγιεινά και θρεπτικά με ένα σωρό υπέροχα υλικά που τρώγονται 366
(δίσεκτο γαρ) μέρες το χρόνο!
Κι επειδή δεν μου αρέσει να «πουλάω» τις συνταγές που
φτιάχνω με λόγια που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα θα σου πω ότι δεν
πρόκειται για τα εθιστικότερα μπισκότα που έχεις φάει στη ζωή σου. Είναι μαλακά, όχι τραγανά, έχουν αμυδρά τη
γεύση του χαλβά με γεύση κακάο λόγω του ταχινιού και σίγουρα τα χοντροκομμένα
κομμάτια κουβερτούρας τα ενισχύουν πολύ. Δεν έχουν βούτυρο και ζάχαρη αλλά μονάχα
ελαιόλαδο και μέλι. Ιδανική ώρα να τα φάει κανείς είναι σίγουρα το πρωί, μιας και έχουν πολύ ενέργεια να δώσουν στον
οργανισμό. Βουτηγμένα δε σ΄ ένα καυτό ρόφημα (καφέ, γάλα ή τσάι) με την κουβερτούρα που περιέχουν να αναλιγώνει και
αυτά να μαλακώνουν ακόμα περισσότερο γίνονται ακόμα πιο θελκτικά.
Καλό Σαββατοκύριακο!
ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ, ΑΛΕΥΡΙ ΦΑΓΟΠΥΡΟΥ ΚΑΙ ΜΕΛΙ
Υλικά για 20 μπισκότα:
1)
100 γραμμάρια ταχίνι
2)
100 γραμμάρια μέλι
3)
50 γραμμάρια ελαιόλαδο
4)
30 γραμμάρια κακάο σκόνη (χωρίς ζάχαρη)
5)
2 αυγά
6)
1 κουταλάκι γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
7)
220 γραμμάρια αλεύρι φαγόπυρου
8)
1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
9)
80 γραμμάρια κουβερτούρα χοντροκομμένη (ή 80
γραμμάρια σταγόνες σοκολάτας)
Μέθοδος:
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το ταχίνι, το μέλι, το ελαιόλαδο,
το κακάο, τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά με έναν
αυγοδάρτη μέχρι να σχηματιστεί μια λεία,
σοκολατένια κρέμα.
Κατόπιν προσθέτουμε το αλεύρι φαγόπυρου, το μπέικιν πάουντερ
και την χοντροκομμένη κουβερτούρα. Ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να
σχηματιστεί μια σοκολατένια ζύμη που δεν κολλάει.
Στρώνουμε δύο ταψιά φούρνου με λαδόκολλα.
Παίρνουμε κομμάτια ζύμης στο μέγεθος καρυδιού και τα
πλάθουμε σε μπάλες.
Αν θέλουμε για μεγαλύτερη διευκόλυνση και ομοιομορφία,
ζυγίζουμε τα μπαλάκια ζύμης ώστε να είναι περίπου 35 γραμμάρια το καθένα. Τα
πλάθουμε όλα και τα τοποθετούμε στα ταψιά αφήνοντας λίγη απόσταση μεταξύ τους.
Τέλος τα πατάμε λίγο από πάνω να πλατύνουν ελαφρά.
Ψήνουμε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180
βαθμούς στον αέρα για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να δούμε από κάτω να έχουν ψηθεί
και να είναι συμπαγή. Δεν χρειάζονται παραπάνω ψήσιμο. Τα βγάζουμε από το
φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Διατηρούνται για 4-5 μέρες καλά κλεισμένα
σε κουτί μπισκότων.
Καλή επιτυχία!!!!!
Εμένα εθιστικά μου φαίνονται! :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι φωτογραφίες είναι υπέροχες, δεν πειράζει αν είναι εκτός εποχής. Ίσα ίσα μας ταξιδεύουν!
Μπορώ να σε φανταστώ μες το κρύο να φωτογραφίζεις, το έχω κάνει τόσες φορές ... αλλά τι να κάνουμε, το blogging θέλει πολλές θυσίες :-) :-) :-)
Eυχές για ένα υπέροχο σ/κ Χρυσαυγή!
Οι φωτογραφίες είναι καταπληκτικές!!!! Ούτε που με ενοχλεί το φθινοπωρινό σκηνικό:) Είχες τρομερή έμπνευση!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα μπισκότα θα τα φτιάξω σίγουρα, μιας κ όπως σου επγραψα στο ίνσταγκραμ, το ρίξει στα (πιο) υγιεινά τελευταία:)
Μια ερώτηση, αλεύρι φαγόπυρου τι είναι; Μπορώ να βάλω ολικής αν δεν έχω ή ρωτάω κοτσάνες και είναι το ίδιο;;;;
Είναι σούπερ μπισκοτάκια!!! Τα βούτηξα στον καφέ και τα απόλαυσα για πρωινό!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίες φωτογραφίες!!!
θα συμφωνήσω με τον Άρη, και μένα εθιστικά μου φαίνονται!! και πολύ μάλιστα!
ΑπάντησηΔιαγραφήμε τόση σοκολάτα και τόσα θρεπτικά συστατικά εύκολα γίνονται τα αγαπημένα σου! ;)
Μια χαρά ταίριαξαν τα μπισκότα με τα φύλλα Χρυσαυγή μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤαιριάζουν στα χρώματα και είναι υπέροχες οι φωτογραφίες σου.
Τώρα τα μπισκότα τα σκέφτομαι να τα βουτάω στον ελληνικό μου και φαντάζομαι τη γεύση τους ;)
Ωραία υλικά.
Φιλιά πολλά :)
Εκεινη η φωτο που ''τρέχει'' η σοκολάτα με μάγεψε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα
Καλή εβδομάδa :)
Όμορφα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλεύρι φαγόπυρου δεν διαθέτω, αλλά μια χαρά νομίζω πως θα βγουν και με άλλο αλευράκι.
Και επειδή είναι "γαργαλιστικά" δεν θα μας "πτοήσει" το φθινοπωρινό ντεκόρ μια μέρα ηλιόλουστη σαν την σημερινή!!
Καλή εβδομάδα εύχομαι.
Καλησπέρα, Χρυσαυγή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαταπληκτικά μου φαίνονται και έχω όλα τα υλικά! Το αλεύρι φαγόπυρου το βάζω στο ψωμί και έχω περίσσευμα.
Η παρουσίαση όμως είναι όλα τα λεφτά!!! Εύγε!
Φιλιά
Και μένα μια χαρά εθιστικά μου φαίνονται! Θα πρέπει να δοκιμάσω το αλεύρι φαγόπυρου και σύντομα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ φωτογράφιση είναι πολύ όμορφη και ας είναι λιγάκι εκτός κλίματος.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα μπισκότα άλλωστε κλέβουν την παράσταση (και τα βλέμματα), έτσι όπως δείχνουν στρουμπουλά, αφράτα και φουλ σοκολατένια.
Μου αρέσει που έχει σκάσει η επιφάνεια τους και που φαίνεται η κουβερτούρα ρευστή και προκλητική.
Πράγματι για πρωινό, βουτηγμένα σε ζεστό ελληνικό καφέ, θα είναι υπέροχα!
Εμένα πάντως η περιγραφή σου με κάνει να φαντάζομαι πως είναι όντως λαχταριστά παρόλο που δεν είμαι οπαδός των μπισκότων... αλλά, με ξέρεις, με "είχες" στην πρώτη αναφορά του ταχινιού!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή