6 Μαρτίου 2013

Τυρόπιτα με Τριμμένο Φύλλο Κρούστας




«Πίτα, σπανακόπιτα, σπανακοσκορδοσυκολαδομπατζαροτυρόπιτα» -ή κάπως έτσι τέλος πάντων...-, μου έλεγε ο πατέρας μου όταν ήμουν μικρή. Του άρεσαν οι γλωσσωδέτες και μου πετούσε που και που μέσα στην ημέρα μερικούς. Έτσι για να μου τη σπάει που δεν μπορούσα να τους πω κι εγώ. Εγώ προσπαθούσα και αυτός γελούσε! 



Τώρα πια που μεγάλωσα, πέρασε στη Νεφέλη αυτή η συνήθεια. Μόνο που η Νεφέλη δεν νευριάζει. Τους ρουφάει στην κυριολεξία, τους μαθαίνει νεράκι και μου τους λέει κάθε βράδυ που την κάνω μπάνιο. Μια τον παπά τον παχύ που έφαγε φακή, μία την πιτα τη σπανακόπιτα, μια την άσπρη πέτρα την ξέξασπρη. Αυτή χαίρεται που τα καταφέρνει και εγώ γελάω που έχω τον πατέρα μου σε μικρογραφία μέσα στο σπίτι...
 
Όμως δεν θέλω σήμερα να μάθετε τον γλωσσοδέτη. Από αυτό το μαρτήριο δεν θα σας περάσω εγώ!! Θέλω απλά να δοκιμάσετε την πανεύκολη αυτή συνταγή. Είναι τόσο γευστική και κριτσανιστή αυτή η τυρόπιτα…

Η ωραία στιγμή της παρασκευής της είναι το τρίψιμο του φύλλου κρούστας. Το αφήνουμε να ξεραθεί στον πάγκο της κουζίνας και μετά αρχίζουμε να το τρίβουμε στις χούφτες μας. Έχει τόσο πλάκα που είναι σχεδόν ψυχοθεραπευτικό. Αν όμως έχετε μικρό παιδί στο σπίτι, τότε κάντε την παραχώρηση στην ψυχοθεραπεία σας και αφήστε το να παίξει θρυμματίζοντας το ξερό φύλλο. Η Νεφέλη το καταχάρηκε !!!


ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ

Υλικά

1)   1 πακέτο φύλλο κρούστας
2)   500 γραμμάρια τυρί φέτα τριμμένο
3)   250-300 γραμμάρια κασέρι τριμμένο
4)   250-300 γραμμάρια ρεγκάτο τριμμένο
5)   150 γραμμάρια μαργαρίνη λιωμένη
6)   ¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
7)   5 αυγά
8)   1 νεροπότηρο γάλα (φρέσκο ή εβαπορέ αραιωμένο μισό – μισό με νερό)
9)   Σουσάμι αρκετό για το πασπάλισμα



Διαδικασία:

           Θα χρειαστείτε ένα μεγάλο ταψί διαμέτρου 32 cm ή το μεγάλο ταψί του φούρνου της ηλεκτρικής σας κουζίνας.
           Ανοίγουμε αρκετές ώρες νωρίτερα τα φύλλα από τη συσκευασία τους και τα απλώνουμε ένα – ένα στον πάγκο της κουζίνας μας ή σε κάποια μεγάλη επιφάνεια να στεγνώσουν τελείως ώστε να σπάνε και να τρίβονται. 

          Τρίβουμε τα τυριά και τα ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το μοσχοκάρυδο. Χτυπάμε σε ένα άλλο μπολ τα αυγά σαν ομελέτα και προσθέτουμε  σε αυτά το γάλα. 

          Όταν τα φύλλα ξεραθούν, τρίβουμε τα μισά στον πάτο ενός καλά βουτυρωμένου ταψιού. Από πάνω ρίχνουμε και απλώνουμε το μείγμα των τυριών. Μόλις τελειώσουμε τρίβουμε και τα υπόλοιπα φύλλα πάνω από τα τυριά, έτσι ώστε να τα σκεπάσουν. 

          Τώρα,  κουταλιά – κουταλιά απλώνουμε το μείγμα με το γάλα και τα αυγά  πάνω από την τυρόπιτα, προσέχοντας να μην αφήσουμε ακάλυπτο κανένα σημείο. Κατόπιν ρίχνουμε επίσης κουταλιά – κουταλιά το λιωμένο βούτυρο προσπαθώντας και αυτό να πάει παντού. Τέλος πασπαλίζουμε με αρκετό σουσάμι και αφήνουμε την τυρόπιτα να σταθεί για περίπου 15-30 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμη την χαράζουμε αν θέλουμε, την ραντίζουμε με λίγο νερό με τα δάχτυλά μας έτσι ώστε να μην καεί το σουσάμι κατά το ψήσιμο και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, αερόθερμο, μέχρι να χρυσίσει από πάνω.

Καλή επιτυχία!






58 σχόλια:

  1. Καλά ε! Δεν περίμενα ότι το τριμμένο φύλλο βγαίνει τόσο λείο μετά το ψήσιμο! Πρέπει όντως να ποτίσει καλά στα υγρά που του βάζεις.
    Πολύ ωραία Χρυσαυγή μου! Είμαι λάτρης της τυρόπιτας, οπότε θα τη δοκιμάσω σίγουρα!

    Πολλά φιλιά και πολλές όμορφες καλημέρες σε 'σένα και τη Νεφέλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Sel!!
      Με τα υγρά που ρίχνουμε από πάνω (αυγά - γάλα - βούτυρο) το φύλλο δένει και γίνεται ένα σώμα. Γι΄ αυτό και βγαίνει τόσο λείο και ενοιαίο. Αρκεί ένα μισάωρο για να ποτίσει και να την βάλεις στο φούρνο. Αλλά η γεύση της δεν παίζεται.

      Να την δοκιμάσεις και να μου πεις!!

      Ευχαριστώ για τα φιλιά σου και τις καλημέρες!
      Ανταποδίδω!!

      Διαγραφή
  2. Είσαι σίγουρη οτι έτριψες το φύλλο????????????????????
    Μα είναι τέλειο!!!!!!!!!!!
    Η κρέμα είναι πολύ λαχταριστή!!
    Πολύ ωραία ξεκίνησε η μέρα!!!

    Καλημέρα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι, δεν είμαι.
      Δεν το έτριψα εγώ. Η Νεφέλη το έτριψε!!!!!!!!!!!!! χαχαχα

      Διαγραφή
  3. Ευκολάκι Νοστιμότατο!!!
    Στο γιο μου άρεσε να αναγραμματίζει όλες τις λέξεις και η πλάκα ήταν πολύ μεγάλη στο σπίτι.
    Εγώ είμαι η τσαλουνίμα!!!εκ του;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλέ Χρυσαυγή να έρθω;;;;;
    Θέλω κι' από την δικιά σου ένα κομμάτι, για να την προσθέσω σ' αυτήν που θα φάω για μεσημεριανό!!!

    Πολύ καλή και λαχταριστή έχει γίνει.

    Φιλιά από την Νίντζα-Μίντζα-Κίντζα-Μάμα (το νέο μου όνομα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα φας τυρόπιτα με επικάλυψη τυρόπιτας σήμερα δηλαδή??
      Αν θές σου στέλνω δύο κομμάτια τυρόπιτας για να βάλεις ένα από πάνω και ένα από κάτω από τη δικιά σου και να φτιάξεις σάντουιτς!! Αυτό πως θα σου φαινόταν Πηνελοπάρα μου?

      ...Το όνομά σου πολύ κινεζοφέρνει πες στον μικρούλη!!! :)

      Διαγραφή
  5. Η ιδέα σου είναι απλά τέλεια! Ζήλεψα το χρυσαφένιο φύλλο (που κανείς δεν θα πιστέψει ότι γίνεται τόσο εύκολα...) αλλά και αυτή την κρεμώδη γέμιση! Τα θερμά μου συγχαρητήρια για αυτή την εξαιρετική πίτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδες? Αν δεν στο πουν δεν το καταλαβαίνεις ότι το φύλλο δεν είναι στρωμμένο, αλλά τριμμένο!! Μαγκιά, ε?? χαχαχα

      Σε ευχαριστώ Sunday για το κοπλιμάν!!
      Τα φιλιά μου!

      Διαγραφή
  6. Πολύ ιδιαίτερη και πεντανόστιμη για τις γεύσεις μου, όπου το τυρί είναι "ο κυρίαρχος του παιγνιδιού" στο πιάτο μου!
    Χώρια που είναι κατάλληλη ευκαιρία να "σουτάρω" μέσα σε αυτή την τυρόπιτα κάτι φύλλα στραπατσαρισμένα και διαλυμένα από τη συσκευασία τους ακόμα...
    Κάποιες "φίρμες", με μεγάλη αναίδεια προς τον καταναλωτή, τυλίγουν μέσα σε συσκευασμένο προϊόν φύλλα που θα έπρεπε, κανονικά, να πετάξουν!

    Πολλά συγχαρητήρια για την νόστιμη πρόταση Χρυσαυγή μου!

    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γέλασα πολύ με το σουτάρισμα των στραπατσαρισμένων φύλλων!!
      Αν και δεν είχα αυτό στα υπόψιν όταν φτιάχτηκε η τυρόπιτα, εν τέλει σκέφτομαι ότι είναι μια καλή λύση για στραπατσαρισμένα φύλλα που μας έχουν περισσέψει.

      Όσο για το τι μπαίνει και τι δεν μπαίνει στις συσκευασίες τροφίμων είναι άλλη κουβέντα. Μην στρεσάρεσαι πάντως για τα άχρηστα φύλλα που βρήσκεις στα πακέτα. Αφού με αυτά που συμβαίνουν τώρα τελευταία, δεν βρήκες καμία αλογοουρά, ευτυχής να είσαι!!

      Ζαμπία μου η τυρόπιτα αυτή πιστεύω και ξέρω ότι θα σου αρέσει πολύ αν τη δοκιμάσεις!

      Σε φιλώ πολύ!

      Διαγραφή
  7. Α, κοίτα τι μαθαίνει κανείς! Ιδέα δεν είχα πως το φύλλο κρούστας μπορεί να τριφτεί και να μπει έτσι σε πίτα!
    Πολύ ωραία συνταγή - tip και το κρατάω στις σκοτεινές μου σημειώσεις!
    Σ' ευχαριστούμε!
    Καλή σου μέρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κράτα το τιπ και εφάρμοσέ το. Βέβαια δεν ξέρω αν ισχύει για άλλου είδους φύλλα (πχ τα χωριάτικα) και τι αποτέλεσμα θα εχει με αυτά. Στο φύλλο κρούστας το τρίψιμο πετυχαίνει πάντα !!

      Εγώ ευχαριστώ για το σχόλιο που μου αφήνεις πάντα!

      Τα φιλιά μου Dark Chef!!

      Διαγραφή
  8. Πολυ λαχταριστη πιτουλα και ουτε που το φανταζεσαι οτι το φυλλο ειναι τριμμενο!
    Σημειωνεται για μελλοντικη παρασκευη!
    Φιλακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει λοιπόν! Κράτα το σαν σημείωση και θα έχεις μια τόσο σούπερ τυρόπιτα που ούτε θα το φαντάζεσαι Μαρίνα. Μέχρι και μικρό παιδί μπορεί να την φτιάξει... Όλος ο μπελάς άλλωστε είναι στο στρώσιμο των φύλλων, που τη μία σου σπάνε, την άλλη σου κόβονται και την άλλη στραπατσάρονται. Τώρα δεν έχεις να ασχοληθείς με αυτά.

      Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  9. Πω πω, διαβαζω τυρόπιτα και βλεπω και την φωτογραφία απο κάτω και τρέχει το σάλιο (είναι απο τα καλύτερα μου φαγητά τελικά). Πολύ μου αρέσει ο περιεργος τροπος παρασκευής που προτείνεις και καθότι δύσπιστη αν δεν ειχες φωτογραφικό ντοκουμεντο δεν θα το πιστευα ότι γίνεται έτσι ωραίο το αποτελεσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες μου βρε συ Green και σε ποιον δεν αρέσει η τυρόπιτα? Νομίζω ότι είναι από τα αγαπημένα φαγητά όλων μας.

      Οι φωτογραφίες πάρθηκαν κοντινές ακριβώς για τους δύσπιστους!! χαχαχαχα

      Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  10. Mmmm υπέροχη φαίνεται Χρυσαυγή μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ένα πράγμα θα σου πω.. η σημερινή εξωτερική φωτογράφιση της ψυχοθεραπευτικής τυρόπιτας μου άνοιξε την όρεξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι που μπήκε η άνοιξη και είπα να βγω στον κήπο να κάνω εξωτερικά γυρίσματα!! χαχαχαχα

      Σε φιλώ Βέρα μου!

      Διαγραφή
  12. Δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι θα λατρέψω αυτή την πίτα!
    Έχει ωραία τυράκια, μεταξύ των οποίων και κασέρι που θα της δίνει μια ωραία ελαστικότητα, μοσχοκάρυδο που είναι το αγαπημένο μου αρωματικό και είναι πασπαλισμένη με μπόλικο σουσαμάκι!
    Μου κάνει εντύπωση το τριμμένο φύλλο!
    Βασικά αν κατάλαβα καλά το τρίβουμε για να ενισχυθεί γευστικά από τα αυγά, το γάλα και το βούτυρο με τα οποία περιχύνουμε την πίτα σωστά;
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να είμαι απόλυτα ειληκρινής μαζί σου Ερμιόνη μου, ο πρώτος λόγος που μου έρχεται αμέσως στο μυαλό γιατί τρίβουμε το φύλλο, είναι η απίστευτη ευκολία.
      Τώρα το ότι έχει διαφορά και στη γεύση, αυτό εξυπακούεται. Είναι μια πολύ νόστιμη τυρόπιτα που επειδή το φύλλο γίνεται ένα "σώμα" με το γάλα, τα αυγά και το βούτυρο, ταυτόχρονα ξεροψήνεται και παίρνει πολύ γεύση.

      Δεν ξέρω πως αλλιώς να στο πω. Μάλλον πρέπει να τη δοκιμάσεις!! :) :) :)

      Φιλάκια στα κορίτσια!!

      Διαγραφή
  13. Τι θησαυρός είσαι εσύ παιδάκι μου, μια φορά την εβδομάδα φτιάχνω τυρόπιτα στα αγόρια μου, η επόμενη θα φτιαχτεί έτσι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαι σίγουρη ότι θα τους αρέσει τόοοοοσο πολύ Λίλα.
      Αν τρώνε τις τυρόπιτες, τότε θα την καθιερώσεις.

      Διαγραφή
  14. Μα εννοείται ότι θα τη φτιάξω!!!! ¨Οτι μα ότι έχω φτιάξει δικό σου, μου πετυχαίνει πάντα! Πόσο μάλλον οι τυρόπιτες που τρώμε πολύ στο σπιτικό μας.
    Θα τη δοκιμάσω for sure!!!!
    Ώστε γλωσσοδέτες το Νεφελάκι? Είδες, δεν το έχουμε παίξει ποτέ με τα παιδιά. Δεν το είχα σκεφτεί. Σ'ευχαριστούμε Χρυσαυγούλα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να πω βρε Δήμητρά μου με σένα?
      Αν έλεγα ότι έχω παράπονο θα έπεφτε φωτιά να με κάψει.
      Εχεις κάνει ένα σωρό συνταγές μου, αλλά το ότι τις έχεις πετύχει δεν οφείλεται σε μένα μόνο, αλλά κυρίως σε εσένα που πιάνει το χέρι σου κι ας μην το παραδέχεσαι!!!

      Να σου φέρω εγώ ένα σωρό ανθρώπους που βλέπουν, διαβάζουν και εκτελούν μια συνταγή και τελικά καταφέρνουν να την καταστρέψουν. Είναι να το έχεις και λίγο και εσύ το έχεις πολύ !!

      Λοιπόν φτιάξε την τυρόπιτα. Τη συνιστώ ανεπιφύλαχτα. Θα την καταευχαριστηθείτε!!

      Φιλάκια και καλή Τσικνοπέμπτη!!

      Διαγραφή
  15. Με τέτοιες συνταγές πως μπορεί κανείς να αντισταθεί; Μοναδική η σύλληψη του τραγανού φύλλου! Συγχαρητήρια Χρυσαυγή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Silena μου!
      Καλή Τσικνοπέμπτη να έχετε!

      Διαγραφή
  16. Μπράβο Χρυσαυγή γεια στα χέρια σου θα πρέπει να σου έγινε τέλεια.Όσο για το γλωσσωδέτη ακόμα προσπαθώ να το πω μπράβο στη Νεφελίτσα που τα καταφέρνει.
    Να είσαι καλά καλό σου βράδυ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Ροδάνθη μου!
      Οι γλωσσοδέτες είναι κληρονομικοί στο σόι μας μάλλον. Μπορεί εγώ να μην το πήρα από τον μπαμπά μου, αλλά η Νεφέλη το έχει το γονίδιο!! χαχααχα

      Σε φιλώ πολύ!

      Διαγραφή
  17. Υπέροχη συνταγή καλή μου Χρυσαυγή, ειδικά όταν, όπως εγώ, λατρεύει κανείς τις τυρόπιτες... κι έτσι δεν έχω ξαναφτιάξει τυρόπιτα. Σύντομα θα την φτιάξω...
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Κική μου!
      Να την φτιάξεις και να κεράσεις όλους τους δικούς σου ανθρώπους.
      Βγαίνει μεγάλη ποσότητα. Θα την καταευχαριστηθείτε!!

      Σε φιλώ πολύ!

      Διαγραφή
  18. Πόσο μ'αρέσουν οι πίτες!! και η ιδέα του τριμμένου φύλλου είναι τέλεια!! περιττό να σου πω ότι θα κατασκευαστεί σύντομα!!
    Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρί μου να την φτιάξεις για τον γιό σου και θα με θυμηθείς.
      Η΄ μάλλον καλύτερα να την φτιάξει ο ίδιος μιας και ξέρω ότι μαγειρεύει.
      Είναι εύκολη υπόθεση για ένα παιδί χάρις την ιδιαιτερότητα του φύλλου!

      Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  19. Εγώ Χρυσαυγή μου δεν ξέρω απο γλωσσοδέτες, το μόνο που ξέρω είναι πως θέλω τα 3 κομμάτια της φωτο άμεσα!
    Τώρα αν θες να βάλεις και κανένα παραπάνω .. καλοδεχούμενα :)

    Πολύ ωραία φαίνεται, και η γέμιση λαχταριστή. Να μην πω για την ευκολία του φύλλου και την έλλειψη άγχους μην ξεραθεί.

    φιλιά πολλά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ πολύ Μάριον !!
      Χαίρομαι που δεν έχω μόνο εγώ αυτό το άγχος με το να μην ξεραθεί το φύλλο πριν προλάβω να το στρώσω στην πίτα. Εδώ όπως λες δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο! Αντίθετα, όσο πιο ξερό, τόσο πιο καλά!!

      Σε φιλώ !! :) :)

      Διαγραφή
  20. Μπήκε στα favorites και σταλθηκε με email για να μην ξεχαστεί και να υλοποιηθεί σύντομα! Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει λοιπόν!
      Δεν μένει παρά να την φτιάξεις!!!!

      Εγώ ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  21. Την έχω στα υπόψην της Κυριακής. Αυτής που έρχεται. Δείχνει τέλεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι της άμεσης εφαρμογής λοιπόν!!!
      Ελπίζω να σου αρέσει!!

      Διαγραφή

  22. Πολύ ωραία ιδέα το τριμμένο φύλλο, θα την εφαρμόσω.
    Όλα αυτά τα τυριά θα δίνουν υπέροχη γεύση στην πίτα!
    Καλό απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό.
      Σίγουρη επιτυχία και εύκολη παρασκευή.
      Τι άλλο να ζητήσουμε από μια τυρόπιτα??

      Σε φιλώ mookie!

      Διαγραφή
  23. Φαντάζομαι γέυση!!!!
    Εχω δοκιμάσει μια παρόμοια και ειναι τέλεια
    δοκιμάστε την!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. καλέ τι γλωσσοδέτης, ούτε να το διαβάσω δεν μπορώ, όχι να το πω!!!
    καλά η πίτα φαίνεται....ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!!! τι γέμιση είναι αυτή Παναγία μου!!!!
    καλό σ/κ φιλενάδα, φιλιά ξελιγωμένα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Σημερα εφτιαξα την τυροπιτα σου....ειναι πολυ γευστικη απλα μου εβγαλε πολλα υγρα.....φαντασου οτι γυρισα λιγο το ταψι για να φυγουν τα λαδια. Ετσι πρεπει να ειναι? Ευχαριστω....Ελευθερια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελευθερία χαίρομαι που δοκίμασες την τυρόπιτα αυτή.
      Μου κάνει εντύπωση αυτό που λες γιατί πραγματικά την έχω φτιάξει και εγώ και η μητέρα μου ένα σωρό φορές (και μάλιστα μια ακόμη φίλη του μπλογκ που μου έστειλε προσωπικό μέιλ) και δεν έχει συμβεί ποτέ αυτό που περιγράφεις.
      Το μόνο που μπορώ να φανταστώ είναι να την έκοψες ζεστή πριν προλάβει να σταθεί και να τραβήξει το λάδι που βγάζει το τυρί καθώς και το βούτυρο.
      Μήπως όταν κρύωσε δεν ήταν το ίδιο λαδερή όπως την περιγράφεις??

      Εύχομαι να βοήθησα και πραγματικά να ήταν μια άτυχη στιγμή. Δεν μπορώ να καταλάβω τι άλλο πήγε στραβά.

      Σε φιλώ και ευχαριστώ που με τίμησες με το να δοκιμάσεις κάποια συνταγή μου.

      Διαγραφή
  26. kalimera sas!!kalos sas vrika kai sinxaritiria gia to poli oreo blog sas!!ime i vasiliki apo tin stockholmi,kai thelo na sas euxaristiso gia tin syntagi tis pentanostimis kai eukolis tyropitas!!egine i agapimeni mas!!kali sinexia se oti kanete,kai na iste kala!!ta xeretismata mou stelno!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βασιλική σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!!!!!!!!!!!!!!! Να είσαι καλά! Με χαροποιεί ιδιαιτέρως η παρουσία ανθρώπων απο΄μακρινά μέρη εδώ μέσα!! Εύχομαι να τα λέμε! Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  27. Τι ωραίο, λαχταριστό πράγμα είναι αυτό!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχα Ειδικά αν τη φας ζεστή είναι κορυφαία Τατιάνα μου!
      Ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή
  28. Ενα νεροπότηρο ειναι περίπου 250 ml ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Την είδα χτες. Την έκανα σήμερα και ξετρελαθηκα.
    Ερώτηση.
    Με μια γέμιση ζαμπονοτυροπιτα με μπεσαμελ θα γινόταν?
    Τα κάτω φύλλα θα βρέχονται από το αυγογαλο?
    Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα !!
      Χαίρομαι που σας άρεσε η τυρόπιτα!
      Θα μπορούσατε να την κάνετε ζαμπονοτυροπιτα, προσθέτοντας ζαμπόν μέσα στην παρούσα γεμιση, αλλά όχι με μπεσαμέλ. Η μπεσαμέλ είναι υγρή και με το γάλα που θα πέσει επιπλέον από πάνω θα αραιώσει τόσο πολύ που αμφιβάλλω αν θα πήξει. Πιστεύω ότι η τυρόπιτα θα αποτύχει. Η γέμιση που χρειάζεται πρέπει να είναι στερεή, ώστε να την μουσκέψει το γάλα που θα πέσει πάνω στα φύλλα της. Δυστυχώς η συνταγή αυτή δεν κάνει για μπεσαμέλ.

      Διαγραφή