26 Απριλίου 2017

Μανιταροπιτάκια με καραμελωμένα κρεμμύδια και μπλε τυρί





Τελείωσε  και το Πάσχα με τις αργίες του και τις ονομαστικές γιορτές που το ακολουθούν. Και τι έχουμε τώρα να περιμένουμε? Μου λες? Μια Πρωτομαγιά έχουμε κι ευτυχώς που πέφτει φέτος βολική μέρα, κολλάει με το Σαββατοκύριακο και γίνεται ανοιξιάτικο τριήμερο που απ΄ότι πληροφορούμαι, θα έχει και υπέροχο καιρό. 




Τι είναι κι αυτό το πράγμα ρε παιδί μου? Να πρέπει μονίμως ο άνθρωπος να περιμένει κάτι? Να μην είναι ευχαριστημένος με τη στιγμή που ζει αλλά να είναι συνεχώς σε μια προσμονή μιας αργίας, μιας απεργίας, ενός ταξιδιού, ενός Σαββατοκύριακου, του καλοκαιριού, των διακοπών, της στιγμής που θα έρθει, όταν και αν...




Άρα ποιο το συμπέρασμα? Δεν ζούμε το τώρα, αλλά το μετά. Είμαστε μονίμως με μια ματιά στο αύριο και με μια σκέψη στο μεθαύριο. Σπάνια επικεντρωνόμαστε στο σήμερα. Κι αν σκεφτεί κανείς ότι το τώρα είναι το μόνο που με βεβαιότητα μπορούμε να απολαύσουμε, καταλαβαίνει πόσο λάθος είναι η πρακτική αυτή της αιώνιας ανυπομονησίας! Γιατί όλα τα υπόλοιπα εκτός του τώρα ανήκουν στη σφαίρα του «εαν κι εφ΄όσον».  Ποιός ζει, ποιός πεθαίνει εν ολίγοις.




Τέλος πάντων. Το θέμα είναι τα μανιταροπιτάκια. Αυτά, καθώς και το τι θα πάρεις μαζί όταν μεθαύριο (είπαμε, το χούι δεν κόβεται), πας βόλτα στην εξοχή να πιάσεις το Μάη. Γιατί αυτά θα τα πάρεις. Οι παπαρούνες δεν τρώγονται (χρόνια τώρα).  



Αν δεν θέλεις να καταντήσεις survivor και να σε τσακίσει η πείνα ψάχνοντας την πρώτη τυχάρπαστη ταβέρνα που θα συναντήσεις στο διάβα σου, εσύ και άλλα εκατό πεινασμένα άτομα που θα περιμένουν να εξυπηρετηθούν, καλό θα είναι να με ακούσεις. Προνόησε και ρίξει σε μια τσάντα / κουτί / καλάθι / δισάκι, δυο – τρία – πέντε φαγώσιμα, να τα στρώσεις σε ένα ωραίο τραπεζομαντιλάκι / ριχτάρι / σεντόνι / μουσαμά και να φας όμορφα, κάτω από τη σκιά ενός δέντρου στην ύπαιθρο, όπου εσύ κάνεις κέφι. Άνοιξη είναι! Κάνε κι εσύ ένα πικ νικ. Γιατί μπορείς!




Δεν κοστίζει καθόλου, αλλά αξίζει εκατομμύρια. Η επαφή με τη φύση, οι στιγμές ξενοιασιάς και χαράς που αποκομίζεις από μια τέτοια δραστηριότητα, σε κάνουν να νομίζεις ότι είσαι στο καλύτερο εστιατόριο του κόσμου. Ειδικά αν έχεις παιδιά, το όφελος είναι τεράστιο. Η φύση τώρα την άνοιξη, είναι για να την ζεις, να την αφουγκράζεσαι  και να την ρουφάς μέχρι το μεδούλι. 




Τα αρώματα των λουλουδιών, οι ήχοι των πουλιών, τα χρώματα των ανθισμένων δέντρων και φυτών εγείρουν τις αισθήσεις και χαρίζουν το πολυπόθητο αίσθημα πληρότητας, ευφορίας και ανεμελιάς. Ακριβώς αυτά που λείπουν δηλαδή από τους σύγχρονους ανθρώπους.  




Και στο λέω εγώ που έχω κάνει πολλά πικ νικ κατά τα παιδικά μου χρόνια και θέλω να κάνουν και τα παιδιά μου το ίδιο. Και θα το κάνουν γιατί μπορούμε! Όλοι μπορούμε! Όχι μόνο στο δάσος, αλλά και στην πόλη. Στα πάρκα, σε κάποιο κοντινό άλσος, ακόμα και στον κήπο της πολυκατοικίας που ζούμε, αν είναι μεγάλος και βολεύει. Το φαγητό σε εξωτερικό χώρο είναι πραγματικά πολύ διαφορετικό (σκάλες νοστιμότερο) από αυτό μέσα στο σπίτι. Κι ας είναι ακριβώς το ίδιο! 




Καλημέρα!!!!!!





ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ

Η δόση αυτή βγάζει περίπου 32 μικρά πιτάκια. 


Υλικά για τη ζύμη: 


     1)      440 αλεύρι  που φουσκώνει μόνο του

     2)      ½ κουταλάκι γλυκού αλάτι

     3)      100 γραμμάρια γιαούρτι

     4)      4 κουταλάκια γλυκού χυμό λεμονιού

     5)      75 ml κρύο νερό

     6)      ½ κουταλάκι γλυκού ζάχαρη

     7)      250 γραμμάρια βούτυρο κρύο κομμένο σε μικρά κυβάκια


Υλικά για τη γέμιση: 


     1)      250 γραμμάρια κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε λεπτές φέτες

     2)      75 ml ελαιόλαδο + 2 κουταλιές σούπας επιπλέον ξεχωριστά

     3)      1 κουταλιά σούπας κοφτή θυμάρι ξερό

     4)      450 γραμμάρια μικρά μανιτάρια λευκά κομμένα σε λεπτές φέτες

     5)      100 γραμμάρια γιαούρτι

     6)      1 κουταλιά σούπας μουστάρδα πικάντικη

     7)      100 γραμμάρια μπλε τυρί θρυμμάτισμένο

     8)      Αλάτι

     9)      Πιπέρι

     10)   2 κουταλιές γλυκού  ξύδι balsamico


Επιπλέον υλικά: 


     1)      1 μεγάλο αυγό 




Μέθοδος: 


Φτιάχνουμε τη ζύμη: 


Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το βούτυρο που το έχουμε τεμαχίσει σε μικρούς κύβους κατευθείαν από το ψυγείο.



Θέλουμε να είναι κρύο. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το χυμό λεμόνι και το κρύο νερό από το ψυγείο και τα ζυμώνουμε με τα δάχτυλά μας πιάνοντας το βούτυρο και τρίβοντάς  το ώστε γίνει σαν ψίχουλα. Δεν ζυμώνουμε πάρα πολύ ώρα τη ζύμη, ούτε την κουράζουμε. Τη ζυμώνουμε τόσο όσο χρειάζεται ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Μόλις είναι έτοιμη, κάνουμε τη ζύμη μπάλα, την τυλίγουμε με διάφανη μεμβράνη και την βάζουμε για μια ώρα στο ψυγείο. 




Φτιάχνουμε τη γέμιση: 


Ετοιμάζουμε αρχικά τα καραμελωμένα κρεμμύδια. 


Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε τις 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα κρεμμύδια μέσα. Τα πασπαλίζουμε με δυο τσιμπιές αλάτι και προσθέτουμε το θυμάρι. Τα ανακατεύουμε καλά. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα για δέκα λεπτά σε πολύ δυνατή φωτιά και ύστερα χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του ματιού της κουζίνας στο μέτριο και εξακολουθούμε να τα ψήνουμε μέχρι να μαραθούν εντελώς και το χρώμα τους να γίνει σκούρο. Δηλαδή για άλλα δέκα λεπτά περίπου. Όταν είναι αρκετά μαλακά και πλέον καραμελωμένα, προσθέτουμε το μπαλσάμικο και τα αφήνουμε για ένα λεπτό ακόμα πάνω στη φωτιά ανακατεύοντας. Στη συνέχεια αποσύρουμε το τηγάνι από το μάτι της κουζίνας και τα αδειάζουμε σε ένα μπολ αφήνοντάς τα να κρυώσουν εντελώς.


Ετοιμάζουμε τα μανιτάρια: 


Τα κόβουμε σε φέτες. Καθαρίζουμε το τηγάνι στο οποίο καραμελώσαμε τα κρεμμύδια και ρίχνουμε μέσα τα 75 ml ελαιόλαδο. Το βάζουμε στο μάτι της κουζίνας να κάψει και μόλις αυτό είναι έτοιμο, προσθέτουμε μέσα τα μανιτάρια. Τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να μαραθούν. Ανακατεύουμε πολύ συχνά καθ΄όλη τη διάρκεια του σοταρίσματος. Τα μανιτάρια πρέπει να μείνουν μόνο με το λάδι τους και χωρίς καθόλου υγρά. Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε από τη φωτιά και τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τα κρεμμύδια περιμένοντας πάλι να κρυώσουν.


Όταν τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια έχουν έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, τότε προσθέτουμε μέσα στο μπολ που ήδη βρίσκονται και τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης. Δηλαδή το θρυμματισμένο μπλε τυρί, τη μουστάρδα, το γιαούρτι, δυο τσιμπιές αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά.




Φτιάχνουμε τα πιτάκια: 


Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την αφήνουμε για 5 λεπτά να σταθεί. Την χωρίζουμε σε δύο ίσα μέρη. 


Πασπαλίζουμε την επιφάνεια εργασίας μας με λίγο αλεύρι,  παίρνουμε το ένα από τα δύο μέρη της ζύμης και το ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο πάχους περίπου 2-3 χιλιοστών.


 


Με ένα ποτήρι ή κουπατ διαμέτρου 10 εκατοστών κόβουμε το φύλλο σε κύκλους. 




Παίρνουμε έναν έναν κύκλο ζύμης και με τα δάχτυλά μας τον πιέζουμε ελαφρά να ανοίξει λίγο παραπάνω. Βάζουμε στο κέντρο του  ένα γεμάτο κουταλάκι του γλυκού γέμιση.


Με το δάχτυλό μας βρέχουμε με λίγο νεράκι την περίμετρό του έτσι ώστε να κολλήσουν καλά τα φύλλα μεταξύ τους όταν κλείσουμε το πιτάκι. 


Κλείνουμε το πιτάκι σκεπάζοντάς το σαν τσεπούλα. Φέρνοντας δηλαδή το μισό από πάνω για να σκεπάσει το υπόλοιπο μισό κλείνοντας τη γέμιση μέσα. Πατάμε με ένα πιρούνι καλά τις άκρες του να κολλήσουν η μια με την άλλη και να γίνει ένα σχεδιάκι σαν δαντέλα. 



Τοποθετούμε το πιτάκι σε ένα μεγάλο ταψί φούρνο που έχουμε προηγουμένως στρώσει  λαδόκολλα. Κάνουμε το ίδιο με τα υπόλοιπα κυκλάκια ζύμης και με την υπόλοιπη ζύμη που έχουμε στη διάθεσή μας. 




Κάθε φορά που κόβουμε το φύλλο που έχουμε ανοίξει σε κύκλους παίρνουμε την ζύμη που έχει περισσέψει, την κάνουμε πάλι μπάλα και την ανοίγουμε ξανά με τον πλάστη σε καινούριο φύλλο. Αλευρώνουμε όποτε χρειάζεται τον πάγκο μας έτσι ώστε να μην κολλάει το φύλλο. 


Όταν ετοιμάσουμε όλα τα πιτάκια τα αλείφουμε με αυγό ως εξής. Ρίχνουμε σε ένα μικρό μπολάκι τον κρόκο από το αυγό που έχουμε μαζί με 2 κουταλάκια γλυκού νερό. Τα χτυπάμε καλά με ένα πιρούνι και με αυτό το μίγμα κρόκου και νερού αλείφουμε όλα τα μανιταροπιτάκια στην επιφάνειά τους.

 Τώρα μπορούμε να τα ψήσουμε.




[ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Στο στάδιο αυτό όμως μπορούμε να τα καταψύξουμε κιόλας για περίπου 2 μήνες. Ετσι όταν θα χρειαστεί να τα ψήσουμε θα τα βγάλουμε κατευθείαν από την κατάψυξη χωρίς να τα ξεπαγώσουμε και θα τα ψήσουμε.]


Τα μανιταροπιτάκια ψήνονται είτε φρέσκα είτε κατεψυγμένα στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά, στον αέρα. Θα είναι έτοιμα μόλις η επιφάνειά τους πάρει όμορφο χρυσό χρώμα και ροδοκοκκινίσουν. 


Τα βγάζουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε για 10 λεπτά να πέσει λιγο η θερμοκρασία τους και τα σερβίρουμε. Τρώγονται κατά προτίμηση ζεστά αν και σε θερμοκρασία δωματίου καταναλώνονται επίσης πολύ ευχάριστα!!!! 


Καλή επιτυχία!!!






21 σχόλια:

  1. Θα τα βάλω στο δισάκι μου και θα τα φάω πάνω σε στρωμένο μουσαμά κάτω απ τα δέντρα του Σέιχ Σου, το δίχως άλλο Χρυσαυγή! Εξάλλου το pic nik έχει κάνει come back και είναι και trendy! Υπέροχο σνάκ για εκδρομές και οχι μόνο. Καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο Σοφία! Αυτο να κάνεις. Εύχομαι να περάσετε υπέροχα (που θα περάσετε) και να σας μείνει το πικ νικ αξέχαστο!!! Οντως έχει κάνει come bak, αυτός ο τόπος "διασκέδασης" αλλά επέτρεψέ μου να πω πως πέρα από τη μόδα είναι το πιο ωραίο πράγμα που μπορεί κανεις να προσφέρει στον εαυτό του και σε αυτούς που αγαπάει!

      Καλή σου μέρα!!

      Διαγραφή
  2. Πρίν λίγο καιρό που έχασα τον μπαμπά μου αποφάσισα να ζω μόνο το σήμερα, γιατί τότε συνειδητοποίησα ότι μόνο το τώρα έχουμε σίγουρο. Δεν αναβάλω τίποτα, ούτε κάνω μακρινά σχέδια. Τώρα θα δώσω ένα φιλί για καληνύχτα στην μητέρα μου, τώρα θα παίξω με την κόρη μου κι ας μείνει το σπίτι βρώμικο, τώρα θα αράξω με τον άντρα μου να δούμε μια ταινία. Μπορούμε όμως να ονειραυόμαστε για το μέλλον και το μόνο που σκέφτομαι είναι το καλοκαίρι που έρχεται και θέλω να ελπίζω να είμαστε καλά να απολαύσουμε τα μπάνια μας στις παραλίες με μικρά ταπεράκια που θα κρύβουν μαγικά και νόστιμα πιτάκια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχεις απόλυτο δίκιο. Δεν έχω τίποτα να προσθέσω, τιποτα να πω πάνω σε αυτό. Μια απώλεια ενός δικού μας ανθρώπου μας κάνει να επαναπροσδιορίζουμε προτεραιότητες στη ζωή και να βλέπουμε τα πράγματα με άλλο μάτι.
      Ευχομαι Νοτούλα μου να περάσετε πολύ όμορφα το τριήμερο που έρχεται! Καλή μέρα σου εύχομαι!

      Διαγραφή
  3. Στην αρχη με τραβηξε ο τίτλος. Μετά είδα τις φωτογραφίες σου. Και τέλος διάβασα το κειμενο...και πλέον ένα έχω να πω! ΘΕΛΩ πικ νικ στη φυση με καλο καιρό, παγωμένη μπυρα και τα μανιταροπιτάκια σου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχχαχαχαχα
      Αμα το θέλεις πολύ, μπορείς και να το κάνεις Ζήνα!!!!!!!
      Σε φιλώ! Εύχομαι από καρδιάς να περάσεις όμορφα με την οικογένειά σου τις μέρες αυτές!! Φιλιαααααααααα

      Διαγραφή
  4. Αυτή η φώτο ειδικά με την μπύρα με κάνει να θέλω να χωθώ στην οθόνη!Την καλημέρα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πω πω τι σου έκανα τώρα!! Δυστυχώς δεν μπορείς να χωθείς στην οθόνη. Αλλά μια μπύρα μπορείς να την ανοίξεις σπίτι σου κι ας μην έχεις μανιταροπιτάκια!!
      Χάρηκα που σε είδα, είχαμε καιρό να τα πουμε! Εύχομαι να είσαι καλά !!!!!!!!! Τα φιλιά μου σου στέλνω!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  5. ΔΙΚΙΟ σε όλα!!!
    Και αν πιάσεις και μια παγωμένη μπύρα, θα σου πω... ν' αγιάσει το στόμα σου και το χεράκι σου που τα έγραψες αυτά Χρυσαυγή μου.
    Αλλά δεν βάζουμε μυαλό οι άνθρωποι...πάντα αφήνουμε το τώρα και πάμε στο μετά, στο αύριο, στο μεθαύριο και πάει λέγοντας.
    ΤΟ ΚΑΝΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ και πρέπει πια να μάθω να το ελέγχω.

    Χαιρετισμούς σου στέλνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελα, βάζω μπύρα. Κάτσε να τα πουμε Πηνελόπη μου!!!
      Κοιτα, έχεις δίκιο.... το κάνεις εσύ, το κάνω κι εγώ, το κάνουν πολλοί αυτό. Δυστυχώς. Ακριβώς λοιπόν επειδή είναι ένα πρόβλημα το έχω εντοπίσει σε εμένα και γι΄αυτό το συζητάω.... μπας και καταφέρω κάποια στιγμή να το κοντρολάρω.
      Να περάσετε υπέροχα Πηνελόπη μου όλες αυτές τις μέρες!!! Φιλιά και καλή ξεκούραση!!

      Διαγραφή
  6. Πόσο όμορφα και λαχταριστά δείχνουν!
    Αυτή η ροδοψημένη επιφάνεια με ξετρελαίνει!
    Και ο συνδυασμός καραμελωμένα κρεμμύδια - μανιτάρια - μπλε τυρί είναι φανταστικός!
    Το πικ-νικ την πρωτομαγιά το έχουμε καθιερωμένο. Απλά φέτος και λόγω της Ιφιγένειας θέλουμε να είμαστε πιο άνετα, οπότε κατά πάσα πιθανότητα και εκτός απροόπτου θα πάμε στο εξοχικό.
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, βρε παιδί μου... τι πάθατε κι εσείς φέτος. Χθες διάβασα τις αναρτήσεις σου και δεν πρόλαβα να σχολιάσω κιόλας... Κρίμα για το παιδί.
      Βέβαια περαστικά είναι όλα αυτά και εύχομαι γρήγορα να είναι και πάλι καλά! Είμαι σίγουρη ότι θα περάσετε τέλεια και στο εξοχικό σας που επειδή ξέρω πολύ καλά την περιοχή αυτή, είναι εκπληκτικά τώρα την άνοιξη!!!!!!!!! Φιλιά πολλά Ερμιόνη!! Καλό τριήμερο!!!!!!

      Διαγραφή
  7. Πόσο συμφωνώ με τον πρόλογο σου Χρυσαυγή μου.
    Εχεις δίκιο. Αυτό κάνουν όλοι, αυτό κάνω κι εγώ..κάποιες φορές. Ασυναίσθητα ίσως. Ζούμε για ένα αύριο που δεν ξέρουμε τι θα έχει και χάνουμε το τώρα..τέλος πάντων..

    Βέβαια να είχα να περιμένω αύριο τα μανιταροπιτάκια σου δεν θα με χάλαγε καθόλου ;)
    Πάρα πολύ ωραία σε γεύση κι εμφάνιση και ιδανικά για πικ-νικ. Εμπρός βήμα ταχύ λοιπον για την εξοχή!!!

    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς όλοι το κάνουμε Μάριον. Μαζί κι εγώ.... μη νομίζεις!
      Αλλά να ρε παιδί μου, μερικά πράγματα είναι όμορφα να τα περιμένεις.... έχει και τη γλύκα της αυτή η αναμονή.
      Καλά να περάσετε το τριήμερο ότι κι αν κάνετε!
      Σε φιλώ πολύ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  8. θέλω τριήμερα, μπυρόνια φουλ παγωμένα και μανιταροπιτάκιααααααα!!!!!!!!!!!
    ...κι αυτή η ζύμη..τι ωραία που σου ψήθηκε, τι χρώμα!!!..με λεμόνι ε? αντί για ξύδι? καλό!
    Λαχταριστές φωτογραφίες!!! Έσκισες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελα... εσύ θα το κάνεις το πικ νικ σου οποτε μη σε νοιάζει τίποτα. Φτιάξε και τα μανιταροπιτάκια και το έχεις έτοιμο το σκηνικό!!

      Ναι. Λεμόνι σε αυτή τη ζύμη, που πραγματικά είναι το κάτι άλλο. Από τις πιο νόστιμες ζύμες που έχω φτιάξει. Και όσο για τη γέμιση... τι να πω.. τέλειες αναλογίες και πολυ ωραίος συνδυασμός υλικών. Θα σου αρέσουν πολύ!!! Βέβαια τον έχουν τον μπελά τους όπως είδες μιας και γίνονται μικρούτσικα αλλά παράλληλα και πολύ όμορφα..

      Αντε καλά να περάσεις!!!!!!!!!!!!!
      Σε φιλώωωωωωωωωωωω

      Διαγραφή
  9. Θέλω πικ νικ επειγόντως με μανιταροπιτάκια.
    έχω σταματήσει να κάνω μελλοντικά σχέδια για κάποιο λόγο και μου λείπει. Το σήμερα είναι σήμερα αλλά χρειάζεται και το όνειρο του αύριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ, Ξανθή μετά το υπέροχο ταξίδι σου εσύ, αν κάνεις και ένα πικ νικ, νομίζω ότι έκλεισες για πολύ καιρό στο θέμα των όμορφων στιγμών και των διακοπών! Εύχομαι να περάσεις όμορφα το τριήμερο και να κάνεις αυτό που πραγματικά έχεις ανάγκη!! Φιλιά!

      Διαγραφή
  10. Και μανιτάρια και μπλέ τυρί και χειροποίητη ζύμη! Νομίζω δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο. Πρέπει να τα φτιάξω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. αγαπω πικ νικ!!!!!! λατρευω να εχω ταπερ κ τσαντες με καλουδια για μασουλημα στη φυση η στην εκδρομη!! τα πιτακια αυτα εχουν την τιμητική τους σιγουρα!! υπεροχα με ωραια γεμιση και σιγουρα γευστικα! το ποτηρι της μπυρας κλεβει την παρασταση ;) καλο μηνα καλα να περασετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. γεια σου μετα απο τρια χρονια και εν μεσω κορονας! Μπορώ να το κάνω όλο αυτό πίτα? Γιατί βαριέμαι τα κοψίματα? Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

πήγαινε στην κορυφή! 01 09 10