7 Νοεμβρίου 2011

Κέικ μπανάνας με μέλι

         
Μπλογκάρουμε για να μην μας πάρει από κάτω


          Τον τελευταίο καιρό είμαι μουδιασμένη. Εγώ και όλος ο κόσμος. Δεν είμαι και ο ποιο αισιόδοξος άνθρωπος στη γη και με τις πρόσφατες πολιτικές και κοινωνικοοικονομικές εξελίξεις μου έχουν κοπεί τελείως τα φτερά.




          Ποιος μπορεί να νοιάζεται αυτό τον καιρό για τα blog μαγειρικής? Μήπως τελικά θα φτάσουμε στο σημείο να μαγειρεύουμε και να αναρτούμε φακές και φασολάδα? Εδώ ο κόσμος καίγεται και εγώ θα φτιάχνω τάρτες και σουφλέ?
 

          Αυτές και πολλές άλλες σκέψεις βασάνιζαν τις τελευταίες μέρες το μυαλό μου. Όμως είτε γιατί η ζωή, κουτσά στραβά συνεχίζεται, είτε γιατί πρέπει να αναπτύξουμε άμυνες ώστε να ανταπεξέλθουμε στην ζωή που όλο και ποιο μίζερη μας την κάνουν, αποφάσισα να δώσω μία συνταγή ώστε να ξεφύγουμε λίγο από τα καθημερινά.

          Γιατί σε μια περίοδο που ο κόσμος υποφέρει, αισθάνομαι ότι ο καθένας πρέπει να βρει κάτι μικρό, κάτι δικό του, προσωπικό που τον ευχαριστεί να κάνει. Κάποιο μικρούλι και ανέξοδο χόμπι, κάποιο στόχο, κάποιες σκέψεις που θα τον κάνουν να τραβήξει ο ίδιος τον εαυτό του από τα μαλλιά και να τον ανασύρει από τον βούρκο της δυσάρεστης καθημερινότητας. Κάτι σαν αυτό-ίαση της ψυχής μας δηλαδή.

          Χθες λοιπόν είδα στη φρουτιέρα μου τρεις πολύ καλά γινωμένες .. έως μαυρισμένες θα έλεγα, μπανάνες και με μερικά ακόμη ταπεινά υλικά που είχα στο σπίτι, έφτιαξα ένα κέικ μπανάνας. Είναι μία από τις 3 συνταγές που έχω για τέτοιου είδους κέικ. Το συγκεκριμένο βγαίνει λίγο νωπό στο κέντρο του και αρκετά σκούρο στο εσωτερικό του, λόγω του μελιού που περιέχει. Σας την παραθέτω…




ΚΕΙΚ ΜΠΑΝΑΝΑΣ ΜΕ ΜΕΛΙ

 
Υλικά:


1) 125 γραμμάρια βούτυρο
2) ½ φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
3) 2 αυγά
4) 3 μπανάνες πολύ ώριμες κομμένες σε μικρά κυβάκια
5) 2 βανίλιες
6) 1 κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα
7) 2 κουταλιές σούπας μέλι
8) 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του




Εκτέλεση:


         Βάζουμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν. Στη συνέχεια ρίχνουμε ένα – ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε το μέλι, τις βανίλιες, τη σόδα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί ρίχνουμε και τις μπανάνες και ανακατεύουμε με σπάτουλα.


        Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα. Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45 λεπτά στους 180 βαθμούς. Εάν χρειαστεί μετά από μισή ώρα και αφού έχει φουσκώσει το κέικ, ανοίγετε το φούρνο και αν έχει πάρει πολύ χρώμα, το καλύπτετε με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο για να μην καεί. Εξαιτίας του μελιού που περιέχει παίρνει πολύ σκούρο χρώμα και ενδέχεται, εάν και ο φούρνος σας είναι αρκετά δυνατός να «αρπάξει» από πάνω αν δεν το σκεπάσετε με το αλουμινόχαρτο.


        Το κέικ αυτό θα βγει λίγο υγρό στο κέντρο του.


Καλή επιτυχία!!











2 σχόλια:

  1. To keik fainetai kataplhktiko!! Nomizw pws den exoume mikser-oute kan mini multi sto neo spiti- alla etsi mou rxetai n paw n parw ena gia n ftiaksw to keik!!
    Epishs sygxarhthria gia to styling k tis fwtografies! Kataplhktika!!

    filakia apo to londino! Leda

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θεσπέσιο!!!! Το πιο υγρό και ζουμερό κέικ, η μόνη αλλαγή που έκανα ήταν η μπανάνα, την οποία πολτοποίησα τελείως

    ΑπάντησηΔιαγραφή

πήγαινε στην κορυφή! 01 09 10