Φύσηξε αέρας αλλαγής!
Οι «Λαχταριστές Συνταγές» που «γεννήθηκαν» τον Ιούνιο του 2010, λειτούργησαν για περίπου 2 μήνες με πολλές «παιδικές ασθένειες», φωτογραφίες κάτω του μετρίου, αρκετές παραλήψεις και συνταγές απόλυτα συνηθισμένες. Και κάπου εκεί, στα τέλη του Αυγούστου έμεινα έγκυος! Ότι είχε σχέση με φαγητό μου έφερνε αηδία και έτσι το blog που έκανε τα πρώτα του βήματα αφέθηκε στην τύχη του.
Επανήλθα 6 περίπου μήνες μετά τη γέννηση της Κλειώς και είδα με έκπληξη ότι οι αναγνώστες και οι επισκέψεις είχαν πολλαπλασιαστεί από τότε που έκλεισα την πόρτα πίσω μου. Αποφάσισα εφεξής, να του δώσω μεγαλύτερη σημασία και να το φέρω στα μέτρα μου.
Έκτοτε άλλαξαν πολλά! Οι φωτογραφίες αναβαθμίστηκαν, οι συνταγές εκμοντερνίστηκαν και οι λεπτομέρειες έχουν πλέον βαρύνουσα σημασία. Ένα πράγμα μονάχα είχε μείνει το ίδιο. Το όνομα! Ήθελα κάτι ποιο αντιπροσωπευτικό του περιεχομένου του. Κάτι που να συνδυάζει τις δύο μεγαλύτερές μου αγάπες. Τη μαγειρική και τη συγγραφή.
Και αυτό έγινε σήμερα. Οι «Λαχταριστές Συνταγές» μετονομάσθηκαν σε “Food for thought” ή τροφή για σκέψη! Τροφή για το σώμα και το μυαλό!
Αέρας αλλαγής φύσηξε στο blog μου, επιβεβαιώνοντας το: «τα πάντα ρει» του Ηράκλειτου και το «αλλάζουμε ή βουλιάζουμε» του Παπανδρέου... (τραγική παρομοίωση)!!!!! Καινούριος τίτλος, καινούρια μυαλά μήπως??? Θα το δείξει η ιστορία! Προς το παρόν κερνάω τρουφάκια με καρύδι και μαύρο ρούμι για τα καλορίζικα!
Υ.Γ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω άπαντες για την υποστήριξη που μου δείξατε, για τα ευγενικά σχόλιά σας, την τιμή που μου κάνετε και δοκιμάσατε τις συνταγές μου και να ζητήσω συγνώμη προκαταβολικά που σας βάζω στον κόπο να αλλάξετε στις καταχωρήσεις σας το όνομα του ιστολογίου. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!
ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΜΕ ΡΟΥΜΙ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙ
(Συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου)
Υλικά:
1) 500 γραμμάρια κουβερτούρα σε κομμάτια (55% κακάο)
2) 50 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
3) 100 γραμμάρια ρούμι (εγώ βάζω μαύρο ρούμι)
4) 600 γραμμάρια καρυδόψυχα περασμένη στο μούλτι (αρκετά ψιλοαλεσμένη)
5) 50 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
6) Επιπλέον ζάχαρη άχνη για την επικάλυψη
Μέθοδος:
Λιώνουμε την κουβερτούρα στο φούρνο μικροκυμάτων. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το ρούμι, τα καρύδια και τη ζάχαρη άχνη. Ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή μάζα.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και να σφίξει ώστε να μπορεί να πλάθεται. Κατόπιν φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια. Αφήνουμε τα τρουφάκια να στεγνώσουν καλά εκτός ψυγείου για μια ολόκληρη μέρα.
Τα ρολάρουμε στη ζάχαρη άχνη ώστε να καλυφθούν απ΄ όλες τις μεριές.
Διατηρούνται εκτός ψυγείου σε δροσερό μέρος για περίπου 1 μήνα!!!
Ήρθα να ευχηθώ καλορίζικο και καλή συνέχεια στην ήδη καλή σου πορεία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕύχομαι ο αέρας που φύσηξε να σε οδηγήσει στα πιο όμορφα μονοπάτια που αγαπάς.
Πολλά φιλιά
Χρυσαυγή μου καλορίζικο μου αρέσει πάρα πολύ η αλλαγή σου εύχομαι καλή συνέχεια!!!Υπέροχο το κέρασμα!!!Φιλιά καλό σου βράδυ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλορίζικο το νέο όνομα Χρυσαυγη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου αρέσει πολύ!Καλή συνεχεια, παιρνω κι ενα τρουφακι, ειναι πολύ λαχταριστό!!
Καλορίζικο το νέο όνομα και καλά συνέχεια!!!! Παίρνω και 1-2-3 τρουφάκια για το κέρασμα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!!!!!!!
Καλησπέρα και καλορίζικο,καλή συνέχεια και πάντα να μας χαρίζεις τέλειες συνταγές,τα τρουφάκια τέλεια πήρα κι έφυγα φιλιάάάάάά!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣου εύχομαι και γω με όλη μου την καρδιά καλή συνέχεια και κάθε επιτυχία!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ σικάτο το νέο όνομα του μπλογκ σου Χρυσαυγή μου!!!Μπράβο!!Μου αρέσει πολύ,καλορίζικο!!!Φαίνεσαι άνθρωπος που έχει πολύ ταλέντο,αγάπη και μεράκι γι'αυτό που κάνει και αυτό μου αρέσει ιδιαίτερα!!!Οι φωτογραφίες σου είναι σούπερ σα να είναι βγαλμένες από διάσημα βιβλία μαγειρικής!!!Πολύ φινετσάτες!!Πολλά είπα άντε να πάρω και εγώ το τρουφάκι μου και να φύγω!!!Φιλάκια και καλή συνέχεια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΆντε βρε κορίτσι! Το περίμενα αυτό το νέο όνομα από τη συνάντησή μας στο Θησείο!! Πολύ καλό το νέο όνομα, εγκρίνω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚάτσε να πάω όπως είμαι να το αλλάξω και στη λίστα μου! Να ξέρεις όμως ότι το κάνω μόνο και μόνο γιατί κερνάς αυτά τα τέλεια τρουφάκια!!
Σοβαρεύομαι πριν σε καληνυχτήσω και σου εύχομαι να συνεχίσεις πάντα να αλλάζεις ότι δεν σου αρέσει -ότι και αν είναι αυτό- και οι συνταγές σου να παραμείνουν λαχταριστές, ακόμα και αν μετονομάστηκαν!!
Φιλάκια πολλά, καλό βράδυ!
Θα ευχηθώ κι εγώ καλορίζικο το νέο όνομα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι παρά την αλλαγή, περιμένουμε πολλές "λαχταριστές συνταγές"!!
Καλό βράδυ!
Χρυσαυγή μου, καλορίζικο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌμορφη μητρότητα, όμορφες δημιουργίες!
Μ΄αρέσει το παλιό όνομα,ελκυστικές όμως οι υποσχέσεις του νέου. :)
φιλιά
Καλορίζικο το καινούργιο όνομα και καλό μήνα Χρυσαυγή μου!Τέλειο το κέρασμά σου,μπορώ να πάρω πάνω από ένα?Φιλάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήκΑΛΟΡΊΖΙΚΟ....κερνιέμαι με τρουφάκια, πίνω το λικεράκι μου και φεύγω...αλλά θα ξανάρθωωωω!!!φιλιααααα
ΑπάντησηΔιαγραφήΛαχταριστά τα τρουφάκια σου!!! Καλή συνέχεια!
ΑπάντησηΔιαγραφήCes bouchées sont bien gourmandes!! J'adore;) Bon jeudi!!xxx
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο το όνομα! Και τα τρουφάκια..μμμ..με ρούμι? Θα είναι φανταστικά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλορίζικο και τέλειο το ονομα Χρυσαυγή μου, θα το πάρω το κέρασμα σου, το οποίο φαίνεται θεσπέσιο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια πολλά και καλό μήνα!!!
Καλό μήνα φιλενάδα και με γεια το καινούργιο όνομα! οι μεθυσμένες συνταγές είναι οι αγαπημένες μου οπότε τα τρουφάκια θα δοκιμαστούν πάραυτα!! φιλάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήFood for thought λοιπόν! Αποθηκεύτηκε η αλλαγή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε γεια! Καλορίζικο και χαρούμενο Χρυσαυγή μου! Τα τρουφάκια εξαιρετικά! Καλή συνέχεια!
Ευχαριστώ όοοοολες τις κυρίες που μου ευχήθηκαν και μπήκαν στον κόπο να σχολιάσουν!! Ξανθή, εσύ μου έκανες το ποδαρικό! Σε ευχαριστώ πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είστε όλες καλά!!
Υ.Γ. Με τόσα σοκολατάκια που κεραστήκατε, ξεπούλησα σήμερα!!! χαχαχα!!
εεε Είμαι κι εγώ εδώ. Εύχομαι το blog με το καινούργιο όνομα να πάει ακόμα καλύτερα από τις Λαχταριστές Συνταγές. Εγώ πάντως φανατική θαυμάστρια από την μέρα που ανακάλυψα το blog σου θα σε ακολουθώ όσο και να αλλάξεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή επιτυχία και πολλά φιλιά!!!
ΥΓ Μήπως θες δ/νση να στείλεις κανένα τρουφάκι? χι χι
Καλορίζικο Χρυσαυγή μου, πολύ ωραίο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι το γλυκάκι σου τέλειο:)
1)Καλημέρα
ΑπάντησηΔιαγραφή2)Δεν σε συγχωρώ Χρυσαυγή για την αλλαγή ονόματος..βαριέμαι θανάσιμα αυτές τις διαδικασίες( ;-) )
3) είμαι χάλια συναχοκρυωμένη και θέλω επειγόντως δυναμωτικά τρουφάκια...να "αναστυλωθώ"
4)Μάλλον είσαι υπεύθυνη που αρρώστησα λόγω αέρος
5)Να σοβαρευτώ και να πω ότι είναι υπέροχη η αλλαγή.
6)το όλο σημαίνει εξέλιξη η οποία πηγάζει από την αγάπη 2 πραγμάτων :της συγγραφής και της μαγειρικής
7)τρελαίνομαι να σε πειράζω...το αναφέρω προς αποφυγή πάσας παρεξήγησης από τον οποιοδήποτε
8)Οι συνταγές σου δεν είναι μόνο αξιοπρόσεχτες αλλά και προσεγμένες.
9) φιλιά στο ζουζούνι σου
10)Σε χαιρετώ και σε φιλώ με ανοιξιάτικη διάθεση....
Νοτούλα και Μια Μαρία ευχαριστώ πάρα πολύ!!! Να είστε καλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜάρα μου, ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να γράψεις έναν 10λογο παρόλο που ξέρω ότι δύσκολα σχολιάζεις !! Το ότι με "πειράζεις" είναι προφανές και δεν χρειάζονται τέτοιες διευκρινήσεις μεταξύ μας!! Νομίζω ότι γνωρίζεις πλέον ότι η αίσθηση του χίουμορ που έχω μου επιτρέπει να καταλαβαίνω τέτοιου είδους πειράγματα!! Χαίρομαι που σου αρέσουν οι αλλαγές μου!!
... και που ΄σαι ακόμα!!!! χαχαχα!!! Ακόμα δεν έχεις δει τίποτα!!!!
Φιλιά ειληκρινά!
Λατρεύω τα τρουφάκια.....και λάτρεψα και την συνταγή σου....μπράβο σου και καλορίζικο το νέο σου όνομα,ελπίζω να τε λέμε μέσα από την blogoγειτονιά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλορίζικο το νέο όνομα και πολύ ωραίες οι αλλαγές!Εύχομαι ότι καλύτερο για τη συνέχεια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΙάνθη μου σε ευχαριστώ πολύ! Το ίδιο εύχομαι κι εγώ για σένα!
ΑπάντησηΔιαγραφήXrysa ta eftiaksa shmera!!! Opws ksereis den m aresei katholou to karydi, alla epeidh fantasthka oti to migma tha xreiastei kati n desei,antikatesthsa ta karydia me mpiskoto! Eginan fantastika! Ayrio eimai kalesmenh se trapezi/tsimpousi me ellhnika faghta (niom niom) k tha ta parousiasw me yperhfania! Tha tous steilw olous sto site sou gia peraiterw nostimies! K opws me diavevaiwses htan paneykola! Thanks love! Leda
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλα βρε Χρυσαυγή μου και λέω κι εγώ πιο blog είναι αυτό... χιχι..
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπειδή είχα ένα πρόβλημα με τον υπολογιστή και για 2 εβδομάδες ήμουν εκτός διαβάζω τώρα ότι αναρτήσεις έχω χάσει και βλέπω τον τίτλο και λέω μα εγώ δεν έχω γραφτεί σ αυτο το blog, μέχρι που το άνοιξα και είδα..Βέβαια δεν πρόσεξα το όνομα σου από την αρχη...
Πολύ ωραίο το νέο όνομα. Εγώ μια και άργησα θα πάρω όλα τα τρουφάκια,εντάξει ? :)
Φιλιά πολλά