4 Μαρτίου 2012

Φαρφάλες με καπνιστή πέστροφα και σάλτσα μπεσαμέλ


Έπεσα θύμα παρενόχλησης


          Θα σας πω την ιστορία μου κι ελπίζω στο τέλος να με καταλάβετε, αν όχι να με δικαιολογήσετε. Κι εύχομαι να μην πείτε ότι τα ήθελα και τα έπαθα.



          Η ιστορία ξεκινά γύρω στα Χριστούγεννα, που είχα αγοράσει από το super market ένα πακέτο καπνιστής πέστροφας, το οποίο και ξέμεινε στο ψυγείο μου μέχρι σήμερα. Τους τρείς αυτούς μήνες κάθε φορά που άνοιγα την πόρτα του ψυγείου με φλέρταρε. Στη αρχή δειλά, αλλά όσο πλησίαζε η ημερομηνία λήξης της, το φλερτ της γινόταν όλο και ποιο ανυπόμονο, όλο και ποιο άγριο, επίμονο και στο τέλος ασύστολο κι επιθετικό. Είχε φτάσει στα όρια της παρενόχλησης. Σκεφτόμουν κάθε μέρα τι να κάνω με αυτή την κατάσταση, μα δεν έβρισκα λύση. Έσπαγα το κεφάλι μου, αλλά δεν ήξερα πώς να χειριστώ αυτή την υπόθεση.

         Σήμερα δεν αντιστάθηκα και υπέκυψα! Υπέκυψα στις λάγνες προκλήσεις της σαν ώριμο φρούτο που από καιρό περίμενε τούτη τη στιγμή. Την γράπωσα. Την έσκισα. Την έβαλα κάτω και επιτέλους τη μαγείρεψα!! Σας το εξομολογούμαι…! Τελικώς, μου άρεσε! Μου άρεσε πολύ και την απόλαυσα…


ΦΑΡΦΑΛΕΣ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΠΕΣΤΡΟΦΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΜΠΕΣΑΜΕΛ

Υλικά για 2 άτομα:

1) Ζυμαρικά φαρφάλες αρκετά ώστε να επαρκούν για 2 άτομα (περίπου 250-300 γραμμάρια)
2) 1 πακέτο καπνιστής πέστροφας το οποίο περιέχει 2 φιλέτα
3) 3 κουταλιές λάδι
4) 3 μικρά ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια φρέσκα
5) 2 κλωναράκια άνηθο ψιλοκομμένο
6) 2 κουταλιές σούπας μαργαρίνη
7) 2 κουταλιές σούπας αλεύρι
8) 1 ½ κούπας ζωμό λαχανικών
9) Αλάτι
10) Πιπέρι


Μέθοδος:

Καθαρίζουμε την πέστροφα από τυχόν κόκαλα που έχουν απομείνει στο φιλέτο και την λιανίζουμε σε μπουκιές. Βράζουμε εν τω μεταξύ τα ζυμαρικά μας.

Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο στις 3 κουταλιές λάδι ώσπου να μαραθούν.

Σε χωριστή κατσαρόλα λιώνουμε τη μαργαρίνη και σοτάρουμε σε αυτήν το αλεύρι για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών ανακατεύοντας ζωηρά έτσι ώστε να αρχίσει να γίνεται μία σάλτσα σαν μπεσαμέλ. Σιγοβράζουμε ώσπου να πήξει ελαφρά η σάλτσα. Ρίχνουμε και ανακατεύουμε τα κομματάκια της πέστροφας καθώς και τα σοταρισμένα κρεμμυδάκια. Δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται προσθέτουμε αλάτι.

Τέλος βάζουμε τις φαρφάλες σε πιάτα, τις περιχύνουμε με τη σάλτσα πέστροφας και τρίβουμε από πάνω φρέσκο πιπέρι. Σερβίρουμε αμέσως!

Καλή επιτυχία!
 

35 σχόλια:

  1. Αν το ευχαριστήθηκες τόσο και το απήλαυσες άλλο τόσο, να το ξαναεπιχειρήσεις σύντομα.Φιλιά και καλή εβδομάδα να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα το έχω υπ΄όψιν μου para-kelsoscooks! Το συστήνω πάντως.... αυτό το πιάτο!!

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα και καλή εβδομάδα Χρυσαυγή μου!Υπέροχη ιστορία,μου αρέσει πολύ ο τρόπος που κάνεις την εισαγωγή σου κάθε φορά!Όσο για το φαγητό φοβερή έμπνευση και σίγουρα απολαυστικότατη!Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Ελένη μου!
      Αρχικά σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια όσον αφορά στις εισαγωγές μου. Σε πληροφορώ ότι μου παίρνει μέρες να σκεφτώ και να ολοκληρώσω κάθε μου κείμενο. Σβήνω, γράφω, πλένω τα πιάτα και σκέφτομαι την εισαγωγή... Ασε, είναι μεγάλη ιστορία για μένα και μεγάλη αγάπη!
      Όσο για το φαγητό, μακάρι να ήταν έμπνευση δικιά μου, αλλά δυστυχώς δεν είναι. Το διάβασα σε ένα βιβλιαράκι της Βέφας και μου φάνηκε ενδιαφέρον. Και να που τελικά ήταν!!!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  3. Πολύ εμπνευσμένο και μοναδικό πιάτο!
    Η σως με βάση τη μπεσαμέλ πρέπει να έγινε εξαιρετική...Η πέστροφα μ΄αρέσει και τη φτιάχνω για ντιπ επάνω σε μαύρο ψωμί.

    Οι φωτογραφίες σου, ιδίως η τρίτη, άριστες!

    * Πιατάκι ντελίβερυ "ό,τι περισσέψει"?
    ** Θα ακολουθήσει, κάποια στιγμή, αναλυτική επισκόπηση...
    *** Ο blogger σήμερα μου κάνει κόλπα. Γράφω και ξαναγράφω και τα καλύτερα δεν τα θυμάμαι να τα ξαναγράψω.:(

    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Ζαμπία μου!
      Το ντιπ της πέστροφας που λες πολύ με ενδιαφέρει!! Το έχεις στο μπλόγκ σου ή να το περιμένουμε σε κάποια από τις επόμενές σου αναρτήσεις??

      Ευχαριστώ για τα κοπλημέντα μου περί φωτογραφιών! Την τρίτη την φωτογράφισα με το αριστερό χέρι (ενώ είμαι δεξόχειρας), κάνοντας ακροβατικά με το μετέωρο πιρούνι που κρατούσα με το δεξί!!!

      Για ντελίβερυ δυστυχώς δεν έμεινε ούτε λέπι...
      Φιλιά πολλά!!!!

      Διαγραφή
    2. "Τί τραβάμε κι εμείς οι χορεύτριες!;"
      Πολύ γέλασα με την περιγραφή σου, ισορροπίστρια!!

      * Το ντιπ δεν το έχω βάλει, θα ακολουθήσει...
      xoxoxo

      Διαγραφή
  4. Καλημέρα φιλενάδα και καλή εβδομάδα! Να λοιπόν που μερικές φορές δεν είναι κακό να υποκύπτουμε στα πάθη μας!! Ωραιότατα την περιποιήθηκες την πέστροφα!
    Επίσης δείχνουν πολύ όμορφες οι πράσινες πινελιές που έχεις βάλει στη φώτο!
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου και σένα Ερμιονούλα!! Τι κάνετε? Όλοι καλά??
      Καλή εβδομάδα σε όλους σας!

      Θα έλεγα ότι πάντα είναι ωραίο να υποκύπτουμε στα πάθη μας.... το μετά είναι το πρόβλημα τις περισσότερες φορές!!!

      Φιλιά πολλά και βροχερά!

      Διαγραφή
  5. Καλά της έκανες της άτιμης!!!! Πολύ ωραία συνταγή, φαντάζομαι αρώματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ξερα ότι θα με δικαιώνατε στο τέλος Λίλα!! χιχιχι
      Και από αρώματα και από γεύση ήταν πολύ καλό το πιάτο!!!

      Διαγραφή
  6. Καλά λένε για το food...porn!!! χχαχααχχααχ!! Μα κι αυτές οι φωτό...πως τις βγάζεις ήθελα να'ξερα..... Υπέροχη πρόταση! Καλή εβδομάδα Χρυσαυγή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα ζυμαρικά ταιριάζουν όμορφα με καπνιστό σολομό, γιατί όχι και με καπνιστή πέστροφα??
    Εμάς πάντως τόσον καιρό δεν θα χε μείνει στο ψυγείο, ο γιος μου την τρώει και ... σκέτη;-)
    Αλλά και με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, λαδάκι, λεμονάκι είναι σούπερ για ένα ουζάκι.
    Φυσικά η μακαρονάδα σου μας δίνει πιάτο πιο χορταστικό και δελεαστικό!
    Καλή βδομάδα εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς το ίδιο λέω κι εγώ Ελενα! Αφού ταιριάζουν με το σολωμό γιατί όχι και με την πέστροφα!!
      Σε πληροφορώ ότι έχεις απόλυτο δίκιο!!
      Μια δοκιμή θα σε πείσει!
      Καλή σου εβδομάδα!!

      Διαγραφή
  8. Φαίνεται τέλεια! Θα την δοκιμάσω σίγουρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή επιτυχία και εύχομαι να σας αρέσει!!

      Διαγραφή
  9. Αν σε παρενοχλούσε..κάτι έπρεπε να κάνεις..και το πέτυχες! Την έχω δοκιμάσει μόνο σε σαλάτα και μου άρεσε πολύ, φαντάζομαι και όπως την έφτιαξες εσύ θα είναι εξίσου ωραία!
    Χαιρετισμούς και κουκουβά*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Βέρα μου! Σε σαλάτα έ???
      Για να είμαι ειληκρινής δεν τη έχω φάει σε σαλάτα και πολύ θα το ήθελα. Μου αρέσει το οτιδήποτε είναι καπνιστό... από ψάρια μέχρι αλαντικά, τυριά και κρέατα!!
      Κουκουβά πολλά και από μένα!!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  10. Χαχα, πολύ γέλασα με την εισαγωγή!
    Πολύ όμορφη η συνταγή σου! Και μου αρέσει που δεν έχει κρέμα γάλακτος!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Τζένη!
      ...να σου ομολογήσω ότι κι εγώ γελούσα όταν το έγραφα το κείμενο!! χιχιχι!!!
      Ναι, το ότι δεν έχει κρέμα γάλακτος είναι ένα μεγάλο ατού της για όσους δεν την τρώνε.... και είναι αρκετοί αυτοί που την αποφεύγουν.
      Εχω και άλλη συνταγή με κρέμα γάλακτος βέβαια, που θα τη δημοσιεύσω κάποια άλλη στιγμή!
      Φιλιά και από μενα!

      Διαγραφή
  11. χαχα, σ'εριξε τελικά! πολύ ωραία συνταγή, δεν έχω δοκιμάσει καπνιστή πέστροφα.. αλλά φοβάμαι να την πάρω μην μου κάνει και μένα τα ίδια!
    Φιλάκια Χρυσαυγή μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έρη μου να το φοβάσαι...!
      Το ποιο πιθανό είναι να το πάθεις κι εσύ!

      Αν δεν έχεις δοκιμάσει καπνιστή πέστροφα και σου αρέσει ο καπνιστός σολωμός, τότε σε συμβουλεύω να αγοράσεις! Αν σου αρέσει ο σολωμός, θα σου αρέσει και η πέστροφα!

      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
    2. Έρη μου, το ποιο πιθανό είναι οτι θα πάθεις κι εσύ το ίδιο.
      Αρα καλά κάνεις και το φοβάσαι!

      Πάντως αν σου αρέσει ο καπνιστός σολωμός, τότε θα σου αρέσει και η καπνιστή πέστροφα! Να την αγοράσεις!

      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  12. Μπορώ να πω ότι θα το λατρέψω αυτό το πιάτο, κάτι τέτοιο πιστεύω.... Και έχω κάτσει με το στόμα ανοιχτό και περιμένω την μπουκιά που είναι πάνω στο πιρούνι...
    Καλή εβδομάδα και φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα.... λίγο ακόμα.... τσουπ και την άρπαξες τη μπουκιά!!!
      Φιλιά πολλάα!

      Διαγραφή
  13. Είμαι σίγουρη ότι θα είναι πραγματικά πεντανόστιμο το φαγητό σου κοριτσάκι! Και οι φωτογραφίες σου με κάνουν να θέλω να βουτήξω στην οθόνη:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Μαρία μου!
      Έλα... βούτα... δεν θα το πω πουθενά!! χιχιχι

      Διαγραφή
  14. ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΤΟ ΠΙΑΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ..ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΟ!!!!
    ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΟΥ ΤΕΛΕΙΕΣ!!!
    ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!1ΦΙΛΙΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πάρα πολύ φωτολαμπίδα!!
      Να είσαι καλά!!
      Φιλιά και σε σένα!

      Διαγραφή
  15. οι φωτογραφίες σου είναι χάλια. τωρα εγώ δεν έχω πέστροφα και οι φώτο σου με έκαναν να μου τρέχουν τα σάλια. χάλια σου λέω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. .... συμφωνώ μαζί σου,
      και μη χειρότερα!! Την επόμενη φορά ίσως δημοσιεύσω ανάρτηση χωρίς φωτογραφίες, αφού δεν βλέπονται!!!

      Για το θέμα της πέστροφας δεν μπορω να βοηθήσω δυστυχώς!!
      Αλλα κάποια στιγμή να το δοκιμάσεις το πιάτο! Θα σου αρέσει πιστεύω!

      Διαγραφή
    2. Αλεξ έχεις δικιο! Την επόμενη φορά θα δημοσιεύσω ανάρτηση χωρίς φωτογραφίες αφού δεν βλέπονται!!! :-)

      Όσο για την πέστροφα... μακάρι να μπορούσα να βοηθήσω απόψε!
      Σε συμβουλεύω πάντως να αγοράσεις και να το δοκιμάσεις το πιάτο κάποια στιγμή!! Λέει....!

      Διαγραφή
  16. Καλημέρα Χρυσαυγή μου, πολύ ελαφριά και νόστιμη ταυτόχρονα η σημερινή σου συνταγή!Πέστροφα καπνιστή δεν έχω δοκιμάσει και τώρα μου έβαλες ιδέες..Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αυτή κι αν είναι παρενόχληση...για μια στιγμή τσίμπησα!! Εντυπωσιακό το μπλογκ σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή