29 Νοεμβρίου 2012

Πουά τούρτα γενεθλίων




Το πάρτι της Νεφέλης για να γιορτάσουμε τα 6α της γενέθλια το είδατε! Την τούρτα δεν είδατε. 

Ψάχνοντας για στολισμό τούρτας στο ίντερνετ διαπίστωσα ότι αν αποκλείσει κανείς τη ζαχρόπαστα την οποία έχω πάρει από φόβο προς το παρόν, δεν υπάρχουν και πολλές εύκολες ιδέες με κοριτσίστικο θέμα. Μου φαίνεται ποιο εύκολος ο στολισμός τούρτας για αγόρια και ποιο πλούσια τα θέματα. Ιδέα μου τώρα αυτό, έτσι? Μη δίνετε και πολύ σημασία.


Στο διαδίκτυο έψαξα αρκετά, μα δεν βρήκα κάτι εύκολο που να μου κάνει κλικ για ένα εξάχρονο κορίτσι. Άρχισα το ξεφύλλισμα των εκατοντάδων περιοδικών μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής και των δεκάδων βιβλίων μου.  Τελικά κατέληξα στον Παρλιάρο. Τούρτα πουά γενεθλίων. Αυτό είναι! Εύκολα πράγματα. Σαντιγί, αμυγδαλόπαστα και χρώματα ζαχαροπλαστικής. Και ιδού τ΄αποτελέσματα!



ΠΟΥΑ ΤΟΥΡΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ

Υλικά: 

     1)    500 γραμμάρια σαβαγιάρ
     2)    4 κουβερτούρες των 125 γραμμαρίων έκαστη (σύνολο 500 γραμμάρια)
     3)    1 ½ βιτάμ (375 γραμμάρια)
     4)    1 ½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη (225 γραμμάρια)
     5)    7 αυγά από τα οποία θα χρειαστούμε τους  5 κρόκους και τα 7 ασπράδια
     6)    Κονιάκ
     7)    Γάλα φρέσκο




Υλικά για τη διακόσμιση της τούρτας:

     1)    300 γραμμάρια έτοιμη αμυγδαλόπαστα (σε μεγάλα σούπερ μάρκετ)
     2)    2 χρώματα ζαχαροπλαστικής (μπλε και κόκκινο)
     3)    250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά 




Διαδικασία:  

Αμυγδαλόπαστα: 

Χωρίζουμε την αμυγδαλόπαστα στα 2. Θέλουμε δηλαδή δύο τεμάχια των 150 γραμμαρίων το καθένα. Τα βάζουμε σε 2 ξεχωριστά μπολάκια. Χρωματίζουμε το κάθε κομμάτι με διαφορετικό χρώμα. Στο μεν ένα βάζουμε λίγες σταγόνες από το κόκκινο χρώμα, έτσι ώστε να έχουμε ένα έντονο ροζ και στο άλλο κομμάτι ρίχνουμε 2 σταγόνες μπλε και 4-5 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, έτσι ώστε να φτιάξουμε το μωβ. Δουλεύουμε με τα χέρια μας την αμυγδαλόπαστα πολύ καλά, σαν να πλάθουμε πλαστελίνη μέχρι το χρώμα της να γίνει ομοιόμορφο. Κάνουμε το κάθε κομμάτι αμυγδαλόπαστας μια μπάλα και το τυλίγουμε με διάφανη μεμβράνη. Το κρατάμε έτσι μέχρι την ημέρα που θα το χρειαστούμε για να διακοσμήσουμε την τούρτα. Μπορούμε να έχουμε κάνει αυτή τη διαδικασία μερικές μέρες πριν το πάρτι. Διατηρείται σε θερμοκρασία δωματίου.

Όταν έρθει η ώρα να στολίσουμε την τούρτα μας, ανοίγουμε με τον πλάστη τις αμυγδαλόπαστες σε φύλλα, βάζοντας την αμυγδαλόπαστα ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλας για να μην κολλάει στον πλάστη και να ανοίγει ποιο εύκολα. Κόβουμε μικρούς δίσκους χρησιμοποιόντας διαφορετικού μεγέθους κουπάτ ή ποτήρια του ούζου και του κρασιού ή απλά ένα καπάκι από μπουκάλι όπως έκανα εγώ για τα μικρά κυκλάκια. 

Μπορούμε τους δίσκους της αμυγδαλόπαστας να τους έχουμε ετοιμάσει μέρες πριν. Τους βάζουμε σε μια μεγάλη πιατέλα ή ταψί μέσα στο οποίο θα έχουμε στρώσει λαδόκολλα . Τους απλώνουμε λοιπόν εκεί και καλύπτουμε την πιατέλα με διάφανη μεμβράνη. Διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου εκτός ψυγείου για πολλές μέρες. Επειδή είναι χρονοβόρα διαδικασία το να φτιάξουμε τους δίσκους, καλό θα είναι να το έχουμε κάνει μερικές μέρες πριν από τη μέρα που θα φτιάξουμε την τούρτα, έτσι ώστε να μειώσουμε το χρόνο παρασκευής.




Γέμιση τούρτας: 

Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τις κουβερτούρες σπασμένες σε μικρότερα κομμάτια μαζί με το βούτυρο και τοποθετούμε το σκεύος στα μικροκύματα για να λιώσουν. Εναλλακτικά μπορούμε να λιώσουμε το μίγμα σε μπεν μαρί. Όταν λιώσουν οι κουβερτούρες με το βούτυρο, ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν και προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη. Ανακατεύουμε πάλι με μια σπάτουλα.  Σε ένα μικρό μπολάκι βάζουμε τους κρόκους των αυγών και τους χτυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι σαν να φτιάχνουμε ομελέτα. Προσθέτουμε τους κρόκους στο μίγμα σοκολάτας – βουτύρου -ζάχαρης και ανακατεύουμε ζωηρά να ομογενοποιηθούν άμεσα. Κατόπιν χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ, μέχρι να γίνουν μαρέγκα σφιχτή. Παίρνουμε κουταλιά – κουταλιά από τη μαρέγκα και την προσθέτουμε στο μίγμα της σοκολάτας, ανακατεύοντας κάθε φορά με μια σπάτουλα μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσοχή στο ανακάτεμα!! Πρέπει να γίνεται πολύ απαλά για να κρατήσει η μαρέγκα τον όγκο της. Μόλις σωθεί όλη η μαρέγκα και την έχουμε ενσωματωσεί πλέον στη σοκολάτα, τότε η γέμιση της τούρτας είναι έτοιμη. Την βάζουμε στην άκρη.  
Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε ένα φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ κονιάκ και 3 φλιτζανάκια γάλα φρέσκο. Τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Σε αυτό το μίγμα θα βουτάμε τα σαβαγιάρ για να φτιάξουμε τις στρώσεις της τούρτας.  Η προσοχή που θα πρέπει να δώσουμε είναι στο εξής. Το κονιάκ με το γάλα θα πρέπει να είναι πάντα σε αναλογίες ένα προς τρία. 

Να ζήσεις Νεφέλη!!

Μοντάρισμα της τούρτας: 

            Παίρνουμε ένα τσέρκι διαμέτρου 28 εκατοστών και το τοποθετούμε σε μια μεγάλη πιατέλα.

Βουτάμε ένα σαβαγιάρ στο μίγμα γάλακτος – κονιάκ για ελάχιστα δευτερόλεπτα. Κατόπιν βάζουμε το σαβαγιάρ ανάμεσα στις παλάμες μας και το πιέζουμε για να αποβάλει όλο το υγρό που ρούφηξε και να μείνει στεγνό. Το βάζουμε στην πιατέλα με το τσέρκι. Την ίδια διαδικασία κάνουμε για τα υπόλοιπα σαβαγιάρ μέχρι να καλύψουμε πλήρως τον πάτο της πιατέλας. Αν υπάρχουν κενές τρυπούλες μεταξύ τους, τις καλύπτουμε με κομματάκια σαβαγιάρ.

Μόλις η πρώτη στρώση σαβαγιάρ είναι έτοιμη, την καλύπτουμε με το 1/3 της σοκολατένιας γέμισης, την οποία απλώνουμε καλά να πάει παντού. Συνεχίζουμε στρώνοντας άλλη μια στρώση σαβαγιάρ επάνω από τη σοκολάτα. Μόλις και η δεύτερη στρώση είναι έτοιμη, ρίχνουμε και το άλλο 1/3 της σοκολάτας και απλώνουμε. Τέλος τοποθετούμε την 3η στρώση σαβαγιάρ και την καλύπτουμε με το τελευταίο 1/3 της σοκολάτένιας γέμισης. Με λίγα λόγια κάνουμε 3 στρώσεις σαβαγιάρ και 3 στρώσεις σοκολατένια κρέμα.

Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο  για 4-5 ώρες ή για όλο το βράδυ μέχρι να παγώσει. 


Γαρνιτούρα: 

          Βάζουμε την κρέμα γάλακτος (250 γραμμάρια) στο μίξερ και χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα με το σύρμα μέχρι να φτιάξουμε σαντιγί. Την ώρα που το μίξερ χτυπάει τη σαντιγί και ενώ αυτή είναι σχεδόν έτοιμη ρίχνουμε μερικές σταγόνες κόκκινου χρώματος ζαχαροπλαστικής έτσι ώστε να ενσωματωθεί με το χτύπημα και να γίνει ένα ωραίο ροζ χρώμα. 

          Βγάζουμε την τούρτα από το ψυγείο και με ένα μαχαίρι κάνουμε το περίγραμμα γύρω – γύρω από το τσέρκι. Μεταξύ τούρτας και τσέρκι. Ανασηκώνουμε το τσέρκι με προσοχή και το αφαιρούμε. Ρίχνουμε τη σαντιγί κουταλιά κουταλιά διάσπαρτη πάνω στην τούρτα και με μια σπάτουλα την απλώνουμε όμορφα επάνω και γύρω από την τούρτα έτσι ώστε να καλυφθεί ολόκληρη η επιφάνειά της και τα τοιχώματα. 

          Τέλος διακοσμούμε την τούρτα με τους χρωματιστούς δίσκους από αμυγδαλόπαστα διάσπαρτους στην επιφάνεια και τα τοιχώματα της τούρτας. Τοποθετούμε την τούρτα στο ψυγείο μέχρι την ώρα του πάρτι. 

Σημείωση. Την τούρτα μπορούμε να την έχουμε φτιάξει από την προηγούμενη μέρα.

Καλή επιτυχία!!




 Και κάτι για να γελάσουμε.... Φωτογραφίζοντας την φωτογράφο!! Αυτά είναι τα παρασκήνια κυρίες και κύριοι!! Τόσο χαμηλά έχουμε πέσει... στα πατώματα!


64 σχόλια:

  1. Πωπωωω πόσο κοντά είναι τα γούστα μας; Έχω το πρώτο τεύχος του Παρλιάρου και πάντα θαύμαζα την τούρτα αυτή, αλλά δεν έχω κορίτσια.Οπότε την διπλανή, την σοκολατένια ντε, την αγορίστικη (νομίζω γράφει Άρης), την έχω φτιάξει ήδη τρεις φορές με παραλλαγές χαχα! Πόσο πολύ λάτρεψα το γκρι σερβίτσιο σου στο πάρτι της Νεφέλης και το πράσινο πουά. Τα ΛΑΤΡΕΨΑ σου λέω! Και πόσες φορές έχω σκεφτεί να ανεβάσω κι εγώ φωτογραφίες από τα παρασκήνια των φωτογραφιών χαχα που είναι όντως αστείες αλλά γεμάτες δημιουργικότητα!!
    Τι ωραίες λιχουδιές που έφτιαξες, αλμυρές και γλυκές! Και στολισμός υπέροχος! Η τούρτα σου είναι ολόιδια με του περιοδικού, μπράβο πραγματικά!
    Μα το πιο όμορφο απ΄όλα είναι το Νεφελάκι, που ζήλεψα το φιογκάκι στα μαλλιά και τη φουστίτσα. Ναι τέτοια τρελλή είμαι χεχεχε
    Να το χαίρεστε το κουκλάκι σας, πάντα ευτυχισμένο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λίτσα μου, γλυκιά και αγαπημένη!!

      Έκανες το πρώτο σχόλιο σε αυτή την αγαπημένη ανάρτηση για μένα και μου έδωσες τόοοοση χαρά. Αλήθεια στο λέω.

      Γιατί τα λόγια σου ήταν τόσο γλυκά και αληθινά.
      Γιατί μπήκες στον κόπο να μου αφήσεις ένα μακροσκελές σχόλιο.
      Γιατί με έκανες και γέλασα με την περιγραφή του περιοδικού και την τούρτα Αρης.

      Παρόλα αυτά έχω να σου πω ότι δεν πειράζει που δεν έχεις κορίτσι. Την τούρτα αυτή την έχω σκεφθεί και στην αγορίστηκη εκδοχή της. Σκέψου... Αν χρωματίσεις την αμυγδαλόπαστα μπλε, κίτρινη, πράσινη, αν βάψεις τη σαντιγί γαλάζια και αν κόψεις με κουπάτ σχήματα όχι κύκλους, αλλά αστέρια, τότε αυτόματα μεταμορφώνεται σε απόλυτα αγορίστικη. Μάλιστα αντί για σαντιγί τώρα που το σκέφτομαι μπορείς να αφήσεις το φόντο απλά σοκολατένιο για περισσότερο ανδρισμό!!! χαχαχαχα

      Μην πτοείσαι. Αφού σ΄αρέσει η τούρτα φτιάξ΄την !!

      Ευχαριστώ και πάλι για το ανεβαστικό και γλυκό σου σχόλιο!!!!

      Πολλά, πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  2. Τι καταπληκτική μαμά που είσαι! Πόσα ωραία πράγματα έκανες για το κοριτσάκι σου!!!!
    Να τα εκατοστήσει!

    Η τούρτα σου είναι πειρασμός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νοτούλα μου σε ευχαριστώ! Να είμαστε καλά και του χρόνου να τα ξανακάνουμε!!

      Η τούρτα ήταν εκτός από όμορφη και πολύ γευστική!! Πραγματικά!

      Διαγραφή
  3. Και παλι να σας ζησει η κουκλιτσα σας Χρυσαυγη μου!
    Κι εγω εχω παρει την ζαχαροπαστα απο φοβο, την κοιταω απο μακρυα, την φλερταρω, αλλα δεν αποφασιζω να ασχοληθω μαζι της, προς το παρον τουλαχιστον!
    Πολυ ωραια τουρτισα και η σοκολατενια γεμιση με κανει να ξερογλυφομαι! Καλες και οι τουρτες με την ζαχαροπαστα, αλλα και η συγκεκριμενη, παρ'ολο που φαινομενικα ειναι πιο απλη, αποπνεει μια θηλυκοτητα, ειναι βρε παιδι μου for girls only!
    Πολλα φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που βλέπω ότι δεν είμαι η μόνη που φοβάμαι τη ζαχαρόπαστα. Μάλλον όταν τη δοκιμάσουμε (...αν ποτέ), θα πρέπει να είναι όχι σε γιορτή ή γενέθλια, αλλά κάποια στιγμή μόνο για εμάς, γιατί υπάρχει η πιθανότητα αποτυχίας.

      Πάντως ομολογώ ότι θαυμάζω τη ζαχαρόπαστα και θα ήθελα να μπορώ να την φτιάξω. Που ξέρεις, κάποια στιγμή, ε?

      Σε ευχαριστώ για το όμορφο σχόλιο Μαρίνα μου.

      Σε φιλώ.

      Διαγραφή
  4. Χρυσαυγή μου, όταν μία παιδική τούρτα παρασκευάζεται με τόση αγάπη και φροντίδα δεν είναι δυνατόν να μη γίνει τέλεια!Κάθε μόριο σοκολάτας,κάθε σταγόνα γάλατος ,κάθε γραμμάριο ζάχαρης,κάθε εκατοστό αμυγδαλόπαστας κρύβει τον αδιαβάθμιστο ,δικαιολογημένο πόθο της μητέρας να ικανοποιήσει το αθώο κοριτσίστικο γούστο της λατρεμένης κόρης,να ισορροπήσει τις ζαχαροπλαστικές ικανότητές της με τις ΄΄εκφοβιστικές΄΄ πολλές φορές οδηγίες παρασκευής των γλυκών,να θαμπώσει τα παιδικά βλέμματα των φίλων,να οδηγήσει σε γλυκά,πεντανόστιμα μονοπάτια κάθε προσκεκλημένο!
    Γλυκειά σαν τη τούρτα που έφτιαξες,η κορούλα σου Χρυσαυγή μου, δείχνει να εκτιμά,να χαίρεται και να περηφανεύεται για την μανούλα της!Πίστεψέ με,στο πέρασμα του χρόνου-που δεν καταλαβαίνεις ποτέ το ταχύ του περπάτημα-,θα καταλάβει πολλά..θα κατανοεί όλο και περισσότερο τις αγωνίες σου,θα δικαιολογεί τους φόβους ,θα εκτιμά τις προσπάθειές σου να την κάνεις όσο το δυνατόν πιο ευτυχισμένη!
    Σας εύχομαι οικογενειακώς να είστε ΠΑΝΤΑ ευτυχισμένοι και γεροί!Να εκτιμάτε κάθε στιγμή ευτυχίας και χαράς που μπαίνει στο σπιτικό σας και να διδάξετε στις πριγκίπισσές σας να είναι πάντα αισιόδοξες και τολμηρές!Σας φιλώ,εορταζόμενους και μη,με φιλιά πολλά,πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φωτεινή μου σε ευχαριστώ πολύ για όλα.

      Με τέτοια γλαφυρή περιγραφή της τούρτας, δεν μπορεί κανένας να μείνει ασυγκίνιτος. Εύχομαι όπως λες η Νεφέλη και η Κλειώ να τα θυμούνται όλα αυτά για πάντα!! Μακάρι!!

      Σε φιλώ και εγώ με τη σειρά μου πολύ πολύ!

      Διαγραφή
  5. Χρυσαυγή μου...ΕΓΡΑΨΕΣ!!!!
    Μπράβο! Τί υπέροχα χρώματα είναι αυτά!! Είναι τ'αγαπημένα μου!!!
    Μου έδωσες πολύ ωραία ιδέα για τα γενέθλια της βαφτιστήρας μου. Η διακόσμηση μ'αρέσει πάααααρα πολύ!!!!!
    Όσο για τη τελευταία φωτό....χαχαχαχα....κι εγώ σε κάτι τέτοιες στάσεις έχω βρεθεί!!!!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλήθεια είναι ότι η τούρτα αυτή μου τράβηξε το ενδιαφέρον όταν την είδα αμέσως. Η κομψότητά της και τα χρώματα όπως λες κι εσύ, ήταν καθοριστικά στο να αποφασίσω να την φτιάξω.

      Όσο για τις στάσεις, γέλασα πολύ όταν είδα τη φωτογραφία γιατί ειληκρινά δεν το ήξερα ότι με φωτογραφίζει ο Δημήτρης. Είχα αφοσιωθεί στην τούρτα και δεν κατάλαβα ότι με φωτογράφιζε κάποιος και μένα. Πραγματική παπαρατσική φωτογραφία!! Γι΄ αυτό και την έβαλα.

      Φιλιά Πέπς μου!

      Διαγραφή
  6. Μπράβο Χρυσαυγή! Η τούρτα είναι τέλεια, τύφλα να χει ο Παρλιάρος λέμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας είναι καλά ο Παρλιάρος με τις ιδέες του λέω εγώ!! :-)
      Πάλι καλά που με ξελάσπωσε γιατί είχα απογοητευτεί. Όλο πάνω σε ζαχαρόπαστα έπεφτα.

      Διαγραφή
  7. Νομίζω ίδια και καλύτερη του Παρλιάρου Χρυσαυγή! Τα έχω τα περιοδικά και την είχα μπανίσει και εγώ την συγκεκριμένη! Είδες τελικά, τα όμορφα πράγματα μας τραβάνε το μάτι. Και το κομμάτι που έχεις κόψει φαίνεται τόσο λαχταριστό....μιαμ μιαμ.
    Μπράβο μανουλίτσα για ακόμα μία φορά, για το υπέροχο πάρτυ που διοργάνωσες στην Νεφέλη σου. Είναι πολύ τυχερή που έχει μια τόσο καταπληκτική μαμάκα.
    Η φώτο του "making of" της φώτο...όλα τα λεφτά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δημήτρα μου τελικά είμαστε πολλές που είχαμε δει την τούρτα. Εγώ θα πω να το τολμήσετε γιατί πραγματικά αν εξαιρέσεις το ότι ήταν λίγο χρονοβόρα, δεν είχε κάποια ιδιαίτερη δυσκολία.

      Σε φιλώ και πάλι ευχαριστώ για τα όμορφα σχόλια!!

      Διαγραφή
  8. Καταπληκτική τούρτα! Αντίστοιχη του πάρτυ δηλαδή! Τι ωραία χρώματα και τι παιχνιδιάρικες αυτές οι βουλίτσες! Η φωτογραφία με το κομμάτι της τούρτας που σε περιμένει να το φας είναι άκρως δελεαστικκή! Αλλά και η "φωτογράφος εν δράσει" είναι τέλεια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Sunday μου!! Όπως είδες την έφτιαξα πουά που είναι και της μόδας! Το κομμάτι το λιγουρεύομαι και εγώ τώρα που το ξαναβλέπω..

      Σε ευχαριστώ και πάλι!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  9. Εδώ μιλάμε για καλλιτεχνίες! Επειδή εγώ όμως δεν τις διαθέτω, την επόμενη φορά κράτα μου ένα κομματάκι σε παρακαλώ! Τη λατρεύω τη σοκολάτα. Εξαιρετική η τούρτα που έφτιαξες!
    Ααα! Βλέπω τη Νεφέλη με μπλουζάκι Ramones, οπότε να σας αφιερώσω το βιντεάκι! https://www.youtube.com/watch?v=73NdmMYZsnM
    Καλό μεσημέρι Χρυσαυγή μου! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οκ, λοιπόν! Θα κρατήσω και ένα και δύο κομμάτια. Η ποσότητα άλλωστε βγήκε μεγάλη.

      Το μπλουζάκι αυτό το αγάπησα όταν το είδα!! Είναι τόσο κρίμα που δεν βγαίνουν αυτά όμορφα ρούχα σε μεγάλα νούμερα. Σε ευχαριστούμε για την αφιέρωση !!

      Φιλιά πολλά και από μένα!

      Διαγραφή
  10. Ειλικρινά τη λιμπίστηκα την τούρτα σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χρησαύγη μου πανέμορφη η τούρτα σου,η Νεφελίτσα θα ξετρελάθηκε σίγουρα!!!!!Να την χαίρεσαι να είναι γερή και τυχερή στην ζωή της,και να την καμαρώνεις!!!!Και τις δυο κουκλίτσες σου!!!!!Η τούρτα φαίνεται πεντανόστιμη!!!!!Πολλά πολλά μπράβο!!!!!!!Φιλάκιαααααα!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Ελπίδα μου! Ευχαριστώ που σκέφτηκες και τις δύο μικρές μου! Ότι επιθυμείς κι εσύ για την δικιά σου κούκλα!

      φιλιά πολλά και από μένα από καρδιάς!

      Διαγραφή
  12. Χρυσαυγή μου, χιλιόχρονο το Νεφελάκι, και να'ναι πάντα έτσι γλυκειά η ζωή του όπως οι τούρτες που της κάνει η μανούλα, που σέρνεται στα πατώματα για χάρη του αισθητικού αποτελέσματος μιας φωτογραφίας. Κι εγώ ανήκω στο κλαμπ των ζαχαροπαστο-φοβικών και σε καταλαβαίνω. Οπότε αυτή η τουρτίτσα μ' αρέσει, με ξεφοβίζει, και λέω να την κάνω! Πάρα πολύ όμορφη, χαρούμενη και γιορταστική! Φιλάκια πολλά και γιορτινά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρθούλα σε ευχαριστώ πολύ για όλα! Χίλιες φορές να σέρνομαι στα πατώματα για τις τούρτες και τα φαγητά μου παρά για άλλα πράγματα!! :)

      Φιλιάααααααα!

      Διαγραφή
  13. Τι ωραία τούρτα, μπράβο σου βρε Χρυσαυγή!
    Είναι πάρα πολύ εμφανίσιμη, χωρίς να είναι ιδιαίτερα δύσκολο να τη φτιάξουμε! Και σούπερ girly αλλά παράλληλα σικ!!
    Και έχει και γέμιση από σοκολατένια μους στην οποία άντε να αντισταθούμε!!
    Πάρα μα πάρα πολύ ωραία!!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλήθεια είναι ότι σε σκέφτηκα Ερμιόνη μου. Η σοκολατένια γέμισή της δεν παίζεται.... Μόνο εσύ που είσαι εθισμένη στη σοκολάτα μπορείς να με καταλάβεις!

      Ευχαριστώ για όλα!

      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  14. Γεια σου Χρυσαυγή!
    Μου άρεσει πολύ η πουά τούρτα και η επιλογή των χρωμάτων. Ούτε πολύ παιδική, ούτε πολύ ενήλικη, elegant, ότι πρέπει για μια μικρή δεσποινίδα, πολυταξίδεμένη σαν την δικιά σας.
    Να την χαίρεστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πολύ ωραία τα είπες!!! συμφωνώ!!!
      μια elegant τούρτα για μια μικρή πολυταξιδεμένη δεσποινίδα!!! πολύ μ αρέσει!!

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ πολύ από καρδιάς!!!!!!!

      Διαγραφή
    3. Γειά σου Πέπη με τις υποσημειώσεις σου!! :)

      Διαγραφή
  15. Καλά, τον σκίσαμε τον Παρλιάρο! Μπράαααβοοο! Φανταστική έγινε! Μη μου πεις ότι δεν ζήλεψε η μικρή.. ετοιμάσου και για τη δικιά της!
    Και τον είχε τον κόπο της απ'ότι διαβάζω, αλλά αφού φτιάχνεται από την προηγούμενη μέρα σώζεται η κατάσταση!
    Και το backstage τέλειο, χαχα, αυτά είναι!
    Τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευτυχώς δε λες που υπάρχει και ο Παρλιάρος και ρίχνει και καμιά ιδέα? Η μικρή δεν ζήλεψε γιατί απλά δεν ήταν παρούσα. Την είχα στείλει πακετάκι στους γονείς μου!! χιχιχι Του χρόνου θα συμμετέχει και αυτή στο πάρτι!

      Φιλιά πολλά Βέρα μου!

      Διαγραφή
  16. Πολύχρονο το κοριτσάκι σου Χρυσαυγή μου! Πανέμορφή η τούρτα! Τη ζαχαρόπαστα κι εγώ τη φοβόμουν αλλά την προσπάθησα και δεν βγήκε άσχημη η τούρτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάποια στιγμή Jenny θα την επιχειρήσω τη ζαχαρόπαστα. Δεν ξέρω πότε όμως... Το αναβάλλω.

      Σε ευχαριστώ για τις ευχές πολύ!

      Διαγραφή
  17. Καλά το κοντινό ολικό πλάνο το έβγαλες στο πάτωμα!
    Το κοντινό με το κομμάτι, που το έβγαλες βρε κοπέλα;;;

    Ωραία χρώματα, τραβάνε αμέσως την κοριτσίστικη ματιά σίγουρα και η γεύση σοκολάτας ακαταμάχητο ατού!

    Και του χρόνου σε δυόροφη καλή μου :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το κοντινό με το κομμάτι βγήκε την επομένη του πάρτι στο τραπέζι του σαλονιού μου!!

      Για τη δυόροφη θα το σκεφθώ τώρα που το λες Πηνελόπη... στο γάμο τους!!! χαχαχαχα

      Διαγραφή
  18. Πω πω τι ομορφη που ειναι
    θελω και εγω μια τετοια χα χα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ θα ήθελα να έφτιαχνε κάποιος για μένα τούρτα να σου πω την αλήθεια μου Beauty!!! χεχεχε

      Καλημέρα!

      Διαγραφή
  19. Πανέμορφη και πεντανόστιμη η τούρτα σου Χρυσαυγή μου... και του χρόνου!!!
    Γεια στα χέρια της ... τόσο κοριτσίστικη!!!!!
    Λάτρεψα τη φωτό με το πλάνο σου κατά τη φωτογράφιση!!!
    Μπράβο, χίλια μπράβο Χρυσαυγή μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τη φωτό στα πατώματα μου την έβγαλε ο Δημήτρης. Σε αυτόν τα "μπράβο"!!!

      Ευχαριστώ Κική μου!!

      Διαγραφή
  20. Χρυσαυγή μου η τούρτα είναι φανταστική τόσο σε εμφάνιση όσο και σε γεύση!Τα χρώματά της μου άρεσαν πολύ!Μπράβο σου, γεια στα χέρια σου!!!καλά η τελευταία φωτογραφία σούπερ, τι τραβάμε τελικά για μια φωτογραφία;Να σου ζήσει και πάλι το κοριτσάκι σου!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι τραβάμε και δεν το μαρτυράμε!!!

      Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές Ελένη μου!!
      Φιλιά πολλά!!

      Διαγραφή
  21. Πολύ όμορφη η τούρτα της Νεφέλης Χρυσαυγή μου, γεια στα χέρια σου! Και εγώ δεν έχω ασχοληθεί με τη ζαχαρόπαστα, όλο λέω πως θα το προσπαθήσω και όλο το αποφεύγω. Όσο για τη φωτογράφιση, εγώ αμα κάτσω έτσι στο πάτωμα θα θέλω τρεις να με σηκώσουν μετά, χαχαχα!
    Να το χαίρεσαι και πάλι το κοριτσάκι σου:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχα Με συγχωρείς που γελάω Μαράκι μου... Έχεις τόσο χιούμορ!! Μου έφτιαξες το κέφι!!! χαχαχαα

      Ευχαριστώ για τις ευχές!!

      Διαγραφή
  22. Και πάλι πολύχρονη η Νεφέλη σου,Χρυσαυγή μου, πολύ όμορφη για κοριτσάκι η επιλογή της γενέθλιας τούρτας! Η έκφραση στα προσωπάκια των μικρών τα λέει όλα! Συγχαρητήρια για τη στάση γιόγκα στη φωτογράφιση!!Η θυσία της μητέρας..χιχι..Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιόγκα???? χαχαχαα Δεν το είχα δει έτσι!!! Τελικά και εσύ και η Μαρία από πάνω έχετε πολύ χιούμορ! Γι΄ αυτό ταιριάξατε στο μπλόγκ σας!!

      Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές Χαρά μου!!

      Φιλιά!

      Διαγραφή
  23. Να το χαίρεσαι το κοριτσάκι σου, να είναι πολύχρονη και καλότυχη!
    Με ζαχαρόπαστα δεν έχω τολμήσει ποτέ να ασχοληθώ, θεωρώ ότι δεν θα τα καταφέρω... ίσως κάποια στιγμή το τολμήσω!
    Σούπερ φαίνεται η τούρτα, μπράβο σου!!!
    (εκείνο το προτελευταίο κομμάτι μου κλείνει το μάτι ναζιάρικα!)
    Και πάλι χρόνια της πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπέττυ μου σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου!!

      Μακάρι να μπορούσα να σου στείλω κομματάκι να το απολάμβανες!

      Η δοκιμή με την ζαχαρόπαστα θα πάρει μεγάλη παράταση σίγουρα. Κι εγώ το ίδιο θεωρώ, αλλά ο τολμών νικά. Μην το ξεχνάμε, ε??

      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  24. Χρυσαυγη να την χαίρεστε την πριγκίπισσα σας!!Τι όμορφα που την περιποιήθηκες...!!Η τούρτα σου υπέροχη, πανομοιότυπη με αυτη του περιοδικού!!χαχα μου αρεσει που τσαλακώνεσαι και μας δείχνεις και κατι απο τα παρασκήνια...Και του χρόνου με υγεία και τόσο αξιοζήλευτο πάρτι!

    Φιλια, καλό Σαβ/κο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πετρούλα μου σε ευχαριστώ πολύ!

      Μακάρι να είμαστε και του χρόνου όλοι καλά να ξαναγιορτάσουμε!!

      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  25. Πολύ τυχερό το κοριτσάκι σου με τέτοια μαμά που έχει και έτσι να είναι πάντα, γερό και τυχερό!!!!!!!!!!!!
    Υπέροχη η τούρτα φυσικά!!!
    Πολλά φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Ελένη μου!

      Ευχαριστώ πολύ !

      Καλό Σαββατοκύριακο σου εύχομαι και γρήγορα να ξεπεράσεις τα προβλήματα που έχεις με το μπλόγκ (όπως είδα ότι είπες στο fb).

      Kisses!

      Διαγραφή
  26. Φανταστική τούρτα Χρυσαυγή μου. Πολύ ωραία χρώματα και αρκετά σικάτη για μια δεσποινιδούλα μικρή.
    Νομίζω πως την εκτέλεσες άψογα και από εμφάνιση - που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αυτή της φωτογραφίας - αλλά και από νοστιμιά. Το κομμένο κομμάτι δείχνει λαχταριστό.

    Η ζαχαρόπαστα δεν είναι τίποτα, μη σε φοβίζει. Κάνε την αρχή και θα δεις θα κολλήσεις.

    Ο ''παπαράτσι'' έκανε καλή δουλειά πάντως..χιχι..:)

    Πολύχρονη και πάλι η κούκλα σας :)

    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Φανταστική είναι πραγματικά, το εξωτερικό το έχω ξαναδεί εδώ σε ενα περιοδικό παλιότερα με άλλα χρώματα αλλά τα ίδια υλικά αλλά το εσωτερικό με τα στρώματα είναι που με ξετρέλανε, τι τέλεια που είναι βρε Χρυσαυγή μου, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να την χρησιμοποιήσω και εγώ στο πάρτι του μικρού που έρχεται!
    Φιλιά πολλά κ πάλι πολύχρονο και καλόχρονο το κοριτσάκι σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Πολύ όμορφη!
    Η λιτότητα στα σχέδια και στη μορφή της χαρίζει απίστευτο ύφος και την κάνει ακόμα πιο ιδιαίτερη!
    Φαντάζομαι τη Νεφέλη και τις φίλες της πόσο θα θαύμασαν την τούρτα από τα χεράκια της μαμάς. Προβλέπω να παίρνεις παραγγελίες από τις άλλες μαμάδες σε λίγο...

    Σε φιλώ Χρυσαυγή μου.
    Καλό γιορτινό μήνα!
    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Καλημέρα, να χαίρεσαι τη Νεφέλη σου και να πάντα να δημιουργείς τόσο εντυπωσιακές τούρτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Πολύ όμορφη και χαρούμενη τούρτα, κοριτσίστικη αλλά και πολύ ιδιαίτερη. Μου άρεσαν τα υλικά της και όπως φαίνονται οι στρώσεις.
    Να είσαι καλά, Χρυσαυγή μου, και να ετοιμάζεις όμορφα πράγματα για χαρές.
    Καλό μήνα και καλή Κυριακή.
    Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Να χαιρεσε την μικρη σου!!!!
    Η τούρτα και απο μεσα και απο εξω φαινετε φοβερη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. τελεια η τουρτα , βγηκε πολυ καλη, γελασα και με την φωτογραφο...γιατι λιγο πολυ ολοι ετσι φωτογραφιζουμε τα φαγητα μασ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Την έφτιαξα την τούρτα αυτή στα γενέθλια μου.

    Και ήταν φοβερή!!!!!!!!

    Συγχαρητήρια για τις υπέροχες συνταγές σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Καλημέρα και ευχαριστώ πολύ για τις ωραίες ιδέες!
    Τα σαβαγιάρ που χρησιμοποιείς, μάλλον δεν είναι τα τυποποιημένα συσκευασμένα του super market, ε; Τα παραγγέλνεις από ζαχαροπλαστείο;
    Ευχαριστώ και πάλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

πήγαινε στην κορυφή! 01 09 10