16 Ιανουαρίου 2013

Μανιταρόπιτα με σπιτική ζύμη κουρού




Σχετικά μπελαλίδικη αν ειδικά αποφασίσετε να φτιάξετε τη ζύμη εσείς όπως σας προτείνω και να μην χρησιμοποιήσετε έτοιμη.
Αρκετά παχυντική αφού περιέχει όλα τα «κακά» λιπαρά, τυριά, μπέικον, βούτυρο και κρέμα γάλακτος.
Λίγο ακριβή, καθώς τα υλικά δεν είναι τα απλά και καθημερινά,  

…αλλά σίγουρα πεντανόστιμη, μανιταρόπιτα!!



Αν η εισαγωγή μου ήταν αποτρεπτική στο να την φτιάξετε, σκεφθείτε το μια ακόμη φορά! Κι αν δεν το αποφασίσετε για το καθημερινό σας τραπέζι, τότε βάλτε την στα υπόψιν για γεύμα με φίλους. Θα τους αρέσει! I Promise!


ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΗ ΖΥΜΗ ΚΟΥΡΟΥ

Υλικά για τη ζύμη:

          1)  2 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
          2)  3 κουταλάκια του γλυκού baking powder
          3)  1 κεσεδάκι των 200 γραμμαρίων γιαούρτι
          4)  1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
          5)  ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
          6)  2 κουταλιές της σούπας βούτυρο παγωμένο απ΄ το ψυγείο
          7)  8 κουταλιές της σούπας νερό παγωμένο

Υλικά για τη γέμιση:

        1)  300 γραμμάρια μανιτάρια άσπρα κομμένα σε φετάκια
2)  7 φέτες μπέικον 
3)  1 μικρό κρεμμύδι λιωμένο στο μπλέντερ 
4)  250 γραμμάρια έμενταλ τριμμένο
5)  200 γραμμάρια ρεγκάτο τριμμένο
6)  150 γραμμάρια μετσοβόνε τριμμένο
7)  2 αυγά
8)  1 κρέμα γάλακτος 250 γραμμαρίων
9)  ½ κρασοπότηρο κρασί λευκό (προαιρετικά)
10) 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 
11) 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καπνιστή
12) Πιπέρι

Επιπλέον για την επάλειψη : 

1)  1 μικρό αυγό
2)  λίγο γάλα εβαπορέ 

Διαδικασία:

         Ζύμη.

       Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα μαζί τα υλικά της ζύμης. Τα ζυμώνουμε για λίγο μέχρι να πετύχουμε μια μαλακή και λεία ζύμη. Της δίνουμε σχήμα μπάλας, την τυλίγουμε σε διάφανη μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για μία περίπου ώρα, έτσι ώστε να σφίξει και να δουλεύεται καλύτερα.

           Γέμιση.
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε τα μανιτάρια με το μπέικον και το κρεμμύδι. Αν χρησιμοποιήσουμε το κρασί, τα σβήνουμε με αυτό όταν έχουν σοταριστεί και τα αφήνουμε μέχρι να πιούν όλα τα υγρά τους. Μόλις είναι έτοιμα, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε στο τηγάνι την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
Σε μεγάλο μπολ τρίβουμε τα τυριά και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, πάπρικα και τα αυγά. Προσθέτουμε το μίγμα των μανιταριών στα τυριά και ανακατεύουμε.

Μοντάρισμα πίτας.

Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος περίπου 30Χ23, (τόσο ήταν το δικό μου). Φανταστείτε ένα μέτριο πυρέξ, όχι απ΄ τα μεγάλα.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μπάλες. Σε μια επιφάνεια π.χ. πάγκο κουζίνας, ρίχνουμε αρκετό αλεύρι και ανοίγουμε το ένα φύλλο. Το φύλλο πιθανότατα να «τραβήξει» αρκετό αλεύρι κατά το άνοιγμα, γιατί κολλάει και θέλει να το αλευρώνουμε συνεχώς.
Στρώνουμε το ένα φύλλο στο κάτω μέρος του πυρίμαχου. Ρίχνουμε την γέμιση και την λειαίνουμε με την ανάποδη μεριά ενός κουταλιού, έτσι ώστε να έχει το ίδιο πάχος σε όλα τα σημεία.
Ανοίγουμε και το άλλο φύλλο κατά τον ίδιο τρόπο και  σκεπάζουμε με αυτό την πίτα μας. Κόβουμε τα περισσεύματα τις ζύμης και τέλος με ότι έχει απομείνει στο σκεύος μας φτιάχνουμε περιμετρικά ένα στεφάνι για να έχει ωραίο τελείωμα.
Σε ένα μπολάκι χτυπάμε το αυγό με λίγο γάλα εβαπορέ και αλείφουμε με ένα πινέλο την πίτα μας. Με αυτόν τον τρόπο θα κάνει μια ωραία κρούστα και θα αποκτήσει ένα χρυσαφί χρώμα!!
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 40 περίπου λεπτά ή μέχρι να δούμε την πίτα να έχει αποκτήσει όμορφο χρώμα. Μετά το ψήσιμο, την αφήνουμε να σταθεί για μία ώρα περίπου, την κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε!


Καλή επιτυχία!!

Tips:

1)  Το κρασί στη γέμιση είναι προαιρετικό. Αν όμως έχετε, μη διστάσετε να το βάλετε. Δίνει όμορφη γεύση και απογειώνει την πίτα. Σίγουρα προσθέτει κάτι παραπάνω!!
2)  Το μετσοβόνε παράκληση, μην το παραλείψετε για κανέναν λόγο. Εκτός βέβαια και αν δεν σας αρέσει. Πραγματικά δίνει εξαιρετική καπνιστή γεύση στην πιτα, και κατά τη γνώμη μου, αυτό είναι που κάνει τη διαφορά μεταξύ αυτής της μανιταρόπιτας και όλων όσων είχατε δοκιμάσει μέχρι σήμερα!!
3)   Αν δεν θέλετε να σας βγει τόσο χοντρή, και σας αρέσουν οι λεπτές πίτες, δεν έχετε παρά να φτιάξετε διπλάσια ζύμη και να την βάλετε σε μεγαλύτερο σκεύος ψησίματος. Ή ακόμα και να φτιάξετε με την ίδια ποσότητα γέμισης και  την διπλάσια επίσης ζύμη, 2 μικρές πιτούλες.

4) Για οικονομία χρόνου και περισσότερη ευκολία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμη ζύμη κουρού. Σίγουρα θα βγει πολύ νόστιμη η πίτα σας και έτσι. Απλά με την σπιτική ζύμη θα έχει κάτι το παραπάνω.


46 σχόλια:

  1. Οι πολύ αναλυτικές οδηγίες εξασφαλίζουν ένα σίγουρο και επιτυχημένο αποτέλεσμα.
    Εξάλλου, Χρυσαυγή μου, οι φωτογραφικές "μαρτυρίες" και τα ντοκουμέντα αυτό δείχνουν!

    Νόστιμο φύλλο κουρού και μια γέμιση, που θα την προτιμήσεις περισσότερο από άλλες σκανδαλιάρικες λιχουδιές...

    Μαζί σου!
    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαζί μου στην κόλαση ή την ακολασία που σε ρίχνει αυτή η μανιταρόπιτα εννοείς μάλλον Ζαμπία μου!!!

      Εντάξει λοιπόν!! Μαζί στην μανιταρόπιτα, μαζί και στις θερμίδες!!

      Ας φάμε σήμερα και αύριο κλαίμε!!

      Διαγραφή
  2. Εξαιρετική, μήπως θα μπορούσαμε την κρέμα γάλακτος να την κάνουμε γιαούρτι;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Ξανθή!
      Γιαούρτι δεν νομίζω. Θα δώσει αρκετά υπόξινη γεύση και δεν ταιριάζει με τη γλυκίτητα του μπέικον και των τυριών.
      Με γάλα εβαπορέ αδυάλυτο θα πρότεινα για 100% σίγουρο αποτέλεσμα. Πολλές φορές έχω αντικαταστήσει την κρέμα γάλακτος με εβαπορέ και το αποτέλεσμα πραγματικά είναι άριστο. Δεν καταλαβαίνεις καμία διαφορά!!!

      Διαγραφή
  3. Καλημέρα Χρυσαυγή μου... εμένα πάντως δεν με απέτρεψαν όλα αυτά που προανέφερες γιατί οι φωτό σου με ...πέθαναν!!! Δεν καταλαβαίνω τίποτε θα την φτιάξω το δίχως άλλο μέσα στην εβδομάδα!! Πεντανόστιμη και αξίζει τον λίγο κόπο που έχει!!!!
    Γεια στα χέρια σου!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κική μου χαίρομαι που σου άρεσε και ελπίζω να ανταμειφθεί ο κόπος και οι προσδοκίες σου !!
      Αν την φτιάξεις θα περιμένω κριτική.

      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  4. Ω ρε κοπελιά!
    Η πίτα σου φαίνεται θεσπέσια! Η γέμιση είναι ονειρεμένη, με υλικά που με συγκλονίζουν πραγματικά και αυτό το φύλλο φαίνεται απίθανο!
    Θα μπορούσα να την τρώω άνετα κάθε μέρα για 1 εβδομάδα... τουλάχιστον!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Ερμιόνη μου!
      Η πίτα είναι εθιστική. Αποκλείεται να σου μείνει στο ψυγείο για μία εβδομάδα να τρως κάθε μέρα. Στο τριήμερο έχει κάνει φτερά.

      φιλάκια!

      Διαγραφή
  5. Είπαμε.. έχουμε μία αδυναμία στις πίτες.
    Πίτες με σφολιάτα,με φύλλα σπιτικά, ενίοτε και με έτοιμα,κουρού,πίτες σκεπαστές και ξεσκέπαστες,με κάθε είδους γέμιση,πίτες παραδοσιακές αλλά και πιο μοντέρνες.Στη βόρεια Ελλάδα γενικότερα τιμούμε τις πίτες και είμαι γνήσια αντιπρόσωπος της αγάπης αυτής!
    Στο πατρικό μου δεν υπήρχε εβδομάδα που να μην κοσμούσε το οικογενειακό τραπέζι μια πίτα.Συνήθως τις Πέμπτες,εναλλάσονταν οι χορτόπιτες,αλλά και οι κοτόπιτες με τις κιμαδόπιτες.Λατρεμένες μέρες.
    Αντικρίζοντας τη σημερινή σου πρόταση Χρυσαυγή μου ,συνειδητοποίησα ότι οι πίτες δεν έχουν τέλος!Ανανεώνονται,αναμορφώνονται,εκλεπτίζονται και ευπρεπίζονται.Εκτινάσσουν τη γευστική τους δύναμη και δεν εκλιπαρούν την προσοχή μας,αλλά την διεκδικούν!!
    Στο παχουλό στρώμα της εκλεκτής γέμισης αναγνώρισα αγαπημένα υλικά.Εντυπωσιάστηκα με το έξυπνο πάντρεμά τους και το ατημέλητο άφημά τους στην απαλή ζύμη.
    Λιγουρεύτηκα το συγκρατημένο λιώσιμο των τυριών και το αγαπημένο ταίριαγμά τους με τα μανιτάρια.
    Διέκρινα στην απόλυτα ίσια τομή των κομματιών, την προσπάθεια της αφράτης γέμισης να αυτοκυριαρχηθεί και να μη ξεχειλίσει.
    Χρυσαυγή μου η πίτα σου σύντομα,κάποια Πέμπτη, θα κοσμήσει ως ένα πολύτιμο και καλοσχηματισμένο πετράδι,το τραπέζι μου.Θα φαγωθεί και θα εγκωμιαστεί με τους πρέποντες επαίνους.Και να μη ξεχνάμε ..κάθε τι ακριβό έχει και τον ανάλογο κόπο!
    Φιλιά πολλά,πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φωτεινή μου σε καλημερίζω και έρχομαι ευθύς αμέσως να συμφωνήσω με τα λεγόμενά σου.

      Οι πίτες έχουν έναν μακρύ κατάλογο, ατελείωτο. Είναι πλήρη φαγητά κατά τη γνώμη μου, αλλά μπορούν να σταθούν και ως συνοδευτικά σε ένα τραπέζι. Είναι φαγητά που σηκώνουν πολλές αλλαγές, παραλλαγές και προσμίξεις υλικών. Γενικά οι πίτες είναι μια ευκαιρία για την κάθε μαγείρισσα να αυτοσχεδιάσει και να ανακυκλώσει ακόμα τα υλικά που έχουν ξεμείνει στο ψυγείο της.

      Λατρεία και για μένα οι πίτες Φωτεινή μου. Λίγοι νομίζω μπορούν να τις παραβλέψουν.

      Η παράδοση που είχατε σπίτι σας πολύ μου άρεσε. Γενικά τις ζηλεύω αυτές τις οικογενειακές παραδόσεις, που κάθε μέρα της εβδομάδας τα μέλη της οικογένειας ξέρουν πια κατηγορία φαγητού να περιμένουν. πχ. Δευτέρα όσπριο, Τρίτη, ζυμαρικό, Τετάρτη πίτα κλπ...

      Θα χαρώ να δοκιμάσεις και τη συγκεκριμένη πίτα Φωτεινή μου και να μου πεις αν σου άρεσε!! Ελπίζω ο κόπος και ο χρόνος σου να ανταμειφθούν!

      Σε φιλώ πολύ και σε καλημερίζω!

      Διαγραφή
  6. Νομίζω ότι αξίζει και ο κόπος και οι μερικές έξτρα θερμιδούλες αν είναι να ανταμειφθείς με μια τόσο λαχταριστή πίτα! Η κρεμώδης γέμιση της φωτογραφίας είναι αρκετή για να με πείσει! Αχ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού πείσθηκες Sunday, τότε χαλάλι και οι θερμίδες.
      Είπαμε, δεν είναι για κάθε μέρα, αλλά όταν τη φας μη σκεφτείς τις θερμίδες. Αφέσου μόνο στην απόλαυση!

      Καλημέρες πολλές!

      Διαγραφή
  7. Πλούσια Πίτα αλλά πως να πεις όχι? τέλεια Χρυσαυγή μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απλά δεν το λες το όχι Ερη μου.
      Μερικές φορές χρειάζονται και αυτά.

      Διαγραφή
  8. Και τροφαντή τροφαντή η πιτούλα, και εκλεκτή η πιτούλα, μπράβο σας κυρία μου!!! Όχι, δεν μας αποτρέψατε διόλου απ' την εκτέλεσή της με όλη την εισαγωγή, ο νους μας τη "φωτογράφισε" και τη θυμάται!!! Καλημερούδια ζεστά από ένα βροχερό πρωί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που τελικά η "αρνητική μου διαφήμηση" δεν σε απέτρεψε Μαρθούλα. Σε κάποια στιγμή που θα επιθημήσεις πλούσια γεύση, φτιάξ΄την και δεν θα χάσεις!!

      Καλημέρες από τη μισοσυννεφιασμένη Ελλάδα!

      Διαγραφή
  9. Πωπω!! Φαίνεται πολύ πλούσια σε γεύση!!!
    Θα τη φτιάξω όταν θα χρειάζομαι θερμίδες!!!
    Για το μετσοβόνε, συμφωνώ. Είναι το αγαπημένο μου τυρί και δίνει τέλεια καπνιστή γεύση!!! Έφτιαξα κι εγώ κάτι πιτάκια...

    Φιλιά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το έχω καταλάβει ότι το μετσοβόνε σου αρέσει. Κι εμένα το ίδιο. Το χρησιμοποιώ συχνά σε παρασκευές μου όπου με παίρνει και πραγματικά μεταμορφώνει το φαγητό με την καπνιστή του γεύση.

      Τα πιτάκια σου τα περιμένω σαν τρελλή!!
      Βάλ΄τα σύντομα please!! χιχιχι

      Φιλιά Πέπς μου!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  10. Από τη λαχτάρα μου γι' αυτήν την καταπληκτική μανιταρόπιτα, αντί για "μοντάρισμα" διάβασα "μαντάρισμα". Καλά πάμε...
    Έτσι παχουλή τη θέλω κι εγώ! Τέλεια Χρυσαυγή μου! Μπαίνει στ' αγαπημένα με τη μια! Γεια στα χέρια σου!
    Καλό βράδυ. Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου βρε Sel με τα ωραία σου.
      Την κάλτσα θα μπορούσα να τη μαντάρω. Την πίτα μου όμως όχι!!
      χαχαχα

      Σε φιλώ κορίτσι! Με έκανες και γέλασα!

      Διαγραφή
  11. Ρε φιλενάδα, ήσουν τόσο Δωρική στην έκφραση και τόσο ειλικρινής στο περιεχόμενο που ακόμα και εγώ η αρχιτεμπέλα αποφάσισα να την φτιάξω!!!! Το είδα σαν πρόκληση, σαν αντιδιαφήμιση, ένα πράγμα. Μίλησες στην κόρη μου την σοσιαλίστρια που κρύβεται μέσα μου και δε με νοιάζει που είναι ακριβό, δύσκολο και παχυντικό, ενάντιο στη θρησκεία και αντιπατριωτικό, ΤΟ ΘΕΛΩ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχααααα
      Αρχιτεμπέλα δεν είσαι, άσχετα τι μου λες.
      Τελικά η αντιδιαφήμηση είναι μερικές φορές ισχυρότερη απ΄τη διαφήμηση.

      Όλα τα καταλαβαίνω. Αλλά και ενάντια στη θρησκεία η πίτα μου? Οκ, ίσως και αυτό μπορώ να το καταλάβω, αφού σε ρίχνει στην ακολασία με την αμαρτωλή γεύση της!! Μόνο μην το πεις στην κυρά δασκάλα και έχουμε πρόβλημα...

      Γειά σου γειτόνισσα μου!!

      Διαγραφή
  12. Την είδα και λαχτάρισα!!! Την είδα και μου έπεσε το σαγονάκι το κακόμοιρο! Την θέλω Χρυσαυγή και κανένας στο σπίτι δεν τρώει μανιτάρια όπως ξέρεις. Οπότε πάει για τα γεύματα με φίλους for sure! Πάντως τα λόγια σου στην αρχή δεν στάθηκαν ικανά να μας σταματήσουν από το να την λατρέψουμε! Έχει φωτογένεια η άτιμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για γεύμα με φίλους λοιπόν, γιατί και οι φίλοι έχουν ψυχή.
      Κρίμα πάντως για τα μανιτάρια. Σίγουρα οι δικοί σου χάνουν πολλά!!!

      Φιλάκια Δημητρά μου!

      Διαγραφή
  13. Ωραία διαφήμιση κάνεις στη συνταγή Χρυσαυγή..χιχι :)

    Οτι και να πεις δεν μας καταφέρνεις....Θέλω να την φτιάξω και φυσικά να την φάω :)

    Η γέμιση πλούσια και νόστιμη. Συμφωνώ πως πρέπει να φτιαχτεί με ακριβώς αυτά τα υλικά. Το μετσοβόνε κάνει όλη τη διαφορά, είναι ένα ιδιαίτερο τυρί και όσοι το έχουν δοκιμάσει ξέρουν.

    Μπράβο και για το φύλλο Χρυσαυγή μου. Πολύ ωραίο.

    Φιλιά πολλά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που συμφωνούμε γλυκιά μου Μάριον.
      Χαίρομαι που σε έπεισα με την αρνητική μου διαφήμηση!! χιχιχι

      Σε ευχαριστώ για το όμορφο σχόλιο!!

      Φιλάκια σου πολλά!

      Διαγραφή
  14. Χρυσαυγή μου προσπέρασα εντελώς την εισαγωγή και προχώρησα στην εκτέλεση χαχα.Καταπληκτική η πίτα σου, γεια στα χέρια σου!!!Οι φωτογραφίες σου με ξελίγωσαν!!!
    Φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη καλά έκανες! Προσπέρνα τα πάντα και στάσου μόνο στην απόλαυση!

      Ευχαριστώ πολύ!

      Φιλιά !

      Διαγραφή
  15. αχχχχχ με αποτελείωσες πρωινιάτικα!! θα κρατηθώ με νύχια και με δόντια και δε θα χαλάσω τη δίαιτα! εννοείται όμως ότι καταγράφηκε!
    φιλιά πολλά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι, όχι, κρατήσου Πέλλα και μην χαλάσεις τη διαίτά σου.
      Κράτα την για το μέλλον την πίτα!

      Φιλιά πολλά και σε σένα!

      Διαγραφή
  16. Κοίτα να δεις..λίγο μπελαλίδικη φαίνεται αλλά φαντάζομαι το αξίζει! Φαίνεται λαχταριστή! Κι εγώ στα υποψήφια για δείπνο με φίλους θα την βάλω πάντως!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις Βέρα!! Οι φίλοι σου θα σε λατρέψουν!

      Καλό ΣΚ!!

      Διαγραφή
  17. Λατρεύω τα μανιτάρια κι έτσι από την εισαγωγή σου κρατώ το πεντανόστιμη! Πολύ ωραία υλικά, πλούσια γέμιση και εξαιρετική εμφάνιση! Φωτογράφιση τέλεια, άριστα σε όλα!
    Πολύ καλή η πρότασή σου, Χρυσαυγή μου, καταγράφεται.
    Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Ελένη μου!
      Σε ευχαριστώ πολύ. Αφού κατάφερες και δεν πτοήθηκες απ΄ την εισαγωγή, τότε σου αξίζει η πίτα!

      Φιλάκια σου πολλά!

      Διαγραφή
  18. Καλημέρα Χρυσαυγή μου,μάλλον είχαμε την ίδια έμπνευση..χιχι..Πολύ ωραία ψημένη η μανιταρόπιτά σου και ωραίος συνδυασμός υλικών. Με καλά ή κακά λιπαρά (δεν το συζητώ,σίγουρα κάνω τα στραβά μάτια γιατί έτσι με συμφέρει)είναι πολύ όμορφο γεύμα!!! Καλό Σ/Κ, πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Χαρά μου!
      Τα μεγάλα πνεύματα συναντιούνται, βλέπεις!!!

      Χαίρομαι που σου άρεσε και σ΄ευχαριστώ για το σχόλιο!

      Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  19. Το τελευταίο "κοντινό πλάνο" με ξέκανε, Χρυσαυγούλα μου :-))
    Θεϊκό, μου μοιάζει και μ' έχει "ταράξει" τέτοια ώρα...

    Καλό Σαββατοκύριακο εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι, Πηνελόπη, κρατήσου και είσαι και άρρωστη.
      Δεν ήθελα να σε ξεκάνω σε καμία περίπτωση!

      Πάτα escape και πήγαινε αλλού!!

      Φιλάκια και καλή ανάρρωση!

      Διαγραφή
  20. Για μια φορά στις τόσες........όλα επιτρέπονται!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ποσο σε λατρευω για αυτην την συνταγη μακαρι να ηξερες καιρο εψαχνα μια να μου την κανει η μανα μου

    σε περιμενω στο σπιτακι μου να μου λες την αποψη σου για τις δημιουργιες μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Την εισαγωγή την ξεπέρασαν,έκανα πως δε την είδα,βλέπεις δεν πείστηκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ....απλά λάτρεψα τη μανιταρόπιτα σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Να τι παθαίνω όταν δεν βολτάρω την ώρα που πρέπει στο blog σου!
    Παραλίγο να χάσω αυτή την υπέροχη πίτα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

πήγαινε στην κορυφή! 01 09 10