3 Φεβρουαρίου 2013

Μακαρονόπιτα




Μια παραδοσιακή και εύκολη συνταγή. Μια πίτα χωρίς φύλλο, συμπαγής και τόσο εύγευστη όσο δεν φαντάζεστε! Ζυμαρικά και τυριά, ο αιώνιος συνδυασμός!! 


Τα μπαχαρικά της μακαρονόπιτας μην τα παραλείψετε καθώς είναι αυτά που δίνουν την έξτρα τσιμπιά νοστιμιάς. Επίσης μην την κάνετε με όποιο μακαρόνι διαθέτετε στο σπίτι, καθώς όλα παίζουν ρόλο. Το συγκεκριμένο διακριτικό μακαρονάκι, νούμερο 5, με τρύπα στη μέση είναι αυτό που της ταιριάζει γάντι.

Η μακαρονόπιτα που σας προτείνω σήμερα, απλά θα σας ενθουσιάσει!
 





ΜΑΚΑΡΟΝΟΠΙΤΑ



Υλικά:



1)   1 πακέτο (500 γραμ) μακαρόνια Νο 5

2)   1,600 γραμμάρια γάλα φρέσκο

3)   1 ξερό κρεμμύδι μέτριο, λιωμένο στο μπλέντερ

4)   1 κουτάλα λάδι (την μεγάλη κουτάλα που σερβίρουμε τα όσπρια)

5)   5 αυγά

6)   500 γραμμάρια φέτα τριμμένη

7)   300 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα ή γραβιέρα τριμμένη

8)   ¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα

9)   2 καλές τσιμπιές μοσχοκάρυδο τριμμένο

10) Αλάτι




Διαδικασία:



          Βράζουμε τα μακαρόνια έτσι ώστε να κρατάνε αρκετά. Τα βράζουμε  πολύ λιγότερο απ΄ το μισό του χρόνου που αναγράφεται στη συσκευασία. Θέλουμε απλά να λυγίσουν και να χάσουν τη σκληράδα τους. Όχι όμως να μαλακώσουν πολύ, γιατί θα ψηθούν και στο φούρνο και δεν θα καταφέρουν να ρουφίξουν όλα τα υγρά της μακαρονόπιτας. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

           Στην κατσαρόλα που βράσαμε τα μακαρόνια ρίχνουμε το λάδι να κάψει και σοτάρουμε το κρεμμύδι έτσι ώστε να γίνει διάφανο για περίπου 3-4 λεπτά. Κατόπιν προσθέτουμε τα 2/3 του γάλακτος μέσα στην κατσαρόλα μέχρι να ζεσταθεί και να πάρει μία βράση. Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε και τα μακαρόνια και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν και αυτά μία βράση, αλλά όχι να βράσουν μέσα στο γάλα. Σβήνουμε τη φωτιά. 
           Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το υπόλοιπο γάλα. Ρίχνουμε αλάτι (ανάλογα με το πόσο αλμυρά είναι τα τυριά που έχουμε επιλέξει), το μοσχοκάρυδο και την κανέλα. Προσθέτουμε και το μίγμα των αυγών - μπαχαρικών στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια, καθώς επίσης και τα τριμμένα τυριά και ανακατεύουμε.

 Βάζουμε το μείγμα σε μεγάλο βουτυρωμένο ταψί με διάμετρο 32 ή 34 εκατοστά και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς στο αερόθερμο για περίπου 45 λεπτά, μέχρι η επιφάνειά της να χρυσίσει και η πίτα να πήξει και να σταθεροποιηθεί.



Καλή επιτυχία!!



Tip:

 Επειδή η ποσότητα βγαίνει για ένα μεγάλο ταψί, περίπου όσο είναι το ταψί του φούρνου της ηλεκτρικής κουζίνας, αν είστε λίγα άτομα μπορείτε να κάνετε την μισή ποσότητα, όπως έκανα εγώ στην προκειμένη περίπτωση. Η μισή ποσότητα αναλογεί σε ένα μικρό και βαθύ πυρεξάκι όπως αυτό της φωτογραφίας. Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι απλά να χωρίσετε τις παραπάνω αναγραφόμενες ποσότητες των υλικών στη μέση.

52 σχόλια:

  1. Η μισή δόση και για εμάς, Χρυσαυγή μου, είναι ό,τι πρέπει.
    Τόσο νόστιμη μακαρονόπιτα, με τα αγαπημένα μας τυριά στην κατάλληλη ποσότητα! Λατρεύω.

    Σήμερα δεν είχε εισαγωγή κοινωνικοπολιτικής ανάλυσης και μου έλειψε. Με αποζημίωσε, όμως, η μακαρονόπιτα, με τις πολύ όμορφες φωτογραφίες και foodstyling!

    Καλή Κυριακή!
    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η μισή δόση Ζαμπία μου είναι μια χαρά. Είναι το πυρεξάκι που βλέπεις στην φωτογραφία!!
      Είναι θεϊκή η άτιμη, ειληκρινά και χωρίς υπερβολές! Συστήνω ανεπιφύλακτα!

      Ζαμπία μου η διάθεσή μου δεν επιτρέπει κοινωνικοπολιτικούς δημόσιους σχολιασμούς, γιατί είμαι down και θα εκτεθώ. Αρα καλύτερα να λέμε για το πως πετούν οι μέλισσες και τι όμορφα που τρίβουμε το τυρί... Κι εγώ θέλω να γράψω κάτι πάντως. Κι εμένα μου λείπει και ελπίζω σύντομα να το καταφέρω.

      Σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου. Χαίρομαι που λείπουν τα γραπτά μου σε κάποιους.

      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
    2. Καλύτερα να μιλάμε για το πως πετούν οι μέλισσες, ή τι όμορφα τρίβουμε το τυρί παρά για:
      "Όταν η ΖΩΗ σου δίνει λεμόνια..." & άλλαι ωραίαι μπούρδαι!

      Φιλί
      "Το μυαλό (αν έχουμε)...το βάζουμε να δουλέψει, δεν το ξεκουράζουμε"
      ΝΙΤΣΕ
      και για τη μεταφορά Z.

      Διαγραφή
    3. Ζαμπία μου αυτή την περίοδο, όσο μυαλό έχω το βάζω και κάνει υπερωρίες.
      Εχω κάψει φλάτζα σου λέω...
      Ετσι τις ελεύθερές μου ώρες ασχολούμαι με το πέταγμα της πεταλούδας στο Βόρειο πόλο και το μάζεμα συνταγών!!

      Φιλί κι από μένα !!

      Διαγραφή
  2. Αν μας ενθουσίασε λέει;;; Τέτοια φαγάκια Χρυσαυγή στο σπίτι μας εξαανίζονται στο πι και φι και λατρεύονται από όλα τα μέλη.
    Αν είχα όλα τα υλικά θα την έφτιαχνα και σήμερα αλλά μεταφέρεται για μεσοβδόμαδα.
    Καλημερούδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάρε τα υλικά και φτιάξ΄την Δήμητρα.
      Ξέρω τι σου λέω! Δεν υπάρχει περίπτωση να μην σας αρέσει. Είναι θεϊκή γεύση, τέτοια που δεν το πιστεύεις ότι προέρχεται από γάλα, αυγά, ζυμαρικά και τυριά!!

      Και το κυριότερο? Αρέσει στα παιδιά πάαααρα πολύ!

      Καλησπερούδια από μένα!!!

      Διαγραφή
    2. Την έφτιαξα την έφτιαξααααααααααααααα και ξετρελλαθήκαμε ΟΛΟΙ!!! Ήταν κάτι σαν παστίτσιο χωρίς κιμά, αλλά όχι παστίτσιο!!!! Υπέροχη φίνα γεύση, απαλή και ένα φαγάκι που αγάπησαν τα τέκνα, ο σύζυγος αλλά και η υπογράφουσα!!!
      Σ'ευχαριστούμε πολυ πολύ Χρυσαυγή!!!!

      Διαγραφή
    3. ΜΠΡΑΒΟ ΔΗΜΗΤΡΑ!!
      Όποιος την φτιάχνει, την ξαναφτιάχνει!! Εγγύηση!!

      Φιλιά κοριτσάρα!

      Διαγραφή
  3. Οι πίτες χωρίς φύλλο είναι πάντα καλοδεχούμενες Χρυσαυγή μου!
    Αυτή ειδικά με τα μακαρόνια, τα μπόλικα τυριά και το μοσχοκάρυδο τη λατρεύω! Βάζεις και κανέλα ε; Ενδιαφέρον μου ακούγεται!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πίτες χωρίς φύλλο... έτσι ακριβώς Ερμιόνη!
      Ευκολία και ταχύτητα. Όλα μαζί στο ταψί δημιουργούν ένα συμπαγές αποτέλεσμα που το θεωρώ πλεονασμό να το καλύψουμε με φύλλο.

      Η κανέλα και το μοσχοκάρυδο εκτός του ότι "κόβουν" την μυρωδιά του αυγού, δίνουν και εξαιρετικά αρρώματα. Γι΄αυτό το τόνισα να μην παραλειφθούν. Χωρίς αυτά το φαγητό δεν θα είναι το ίδιο.

      Φιλάκια σου πολλά κορίτσι!

      Διαγραφή
  4. Καλημέρα και καλή Κυριακή.
    Διακρίνω τελευταία συνταγές με μακαρόνια κάποιον έπεισες να τα τρώει;;
    Γρήγορη και νόστιμη η πίτα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανέναν δεν έπεισα να τα τρώει Ξανθή.
      Μόνη μου τα φτιάχνω, μόνη μου τα τρώω.
      Ευτυχώς που υπάρχουν και τα κορίτσια και τσιμπολογούν λίγο. Τρώνε σαν σπουργίτια βέβαια, αλλά κάτι είναι και αυτό.

      Η πίτα είναι πολύ καλή και το λέω με κάθε γνώση του πράγματος!

      Καλησπέρα !

      Διαγραφή
  5. Ti mou thimises!!!!!!!!!!!!
    H mama tis paidikis mou filis mas eftiaxne ena paromoio ograten me gala.....
    Posa xronia exo na to ftiakso!!!!
    Orea idea mou edoses!!!!!!
    Poli orees oi fotografies sou!!!!!!!
    Kala, to fagito einai apaixto......kai gia proino meta apo ksenyxti....
    ;) :) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και γω από μαμά, μαμάς της μαμάς μου την έχω τη συνταγή Πέπη.
      Πεπάκι είναι πολύ καλή και το εγγυώμαι αυτό. Μονάχα μην βράσεις τα μακαρόνια πολύ γιατί δεν θα μπορέσουν να πιούν όλα τα υγρά της πίτας και θα μείνει υγρό στο ταψί. Ίσα που να λυγίσουν μέσ΄την κατσαρόλα πρέπει.

      Φιλιά πολλά κοριτσάκι !

      Διαγραφή
  6. Πόσα άτομα τραπέζωσες, Χρυσαυγή μου {ή μήπως την έφαγες όλη μόνη σου;};;;
    Θέλω ένα μεγαααλο κομμάτι!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανένα άτομο Στέλλα μου.
      Μόνη μου την έκανα την κραιπάλη. Γι΄αυτό και έφτιαξα τη μισή ποσότητα....

      Με κατάλαβες ε?? χιχιχι

      Έλα να βοηθήσεις να την φάμε μαζί την επόμενη φορά!

      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  7. Φαγητό της φρόνησης,της σύνεσης και της σοφίας.Απέχει από την υπερβολή,αλλά μεταδίδει στοργή.Προϋποθέτει παράδοση για να προσφέρει χαλάρωση.Πιάτο που δεν είναι συμβιβαστικό,ούτε υποχωρητικό,αλλά πιάτο απόδοσης αγάπης,φροντίδας και σπιτικής θαλπωρής.Ασυμβίβαστα νόστιμο και ανυποχώρητα πρακτικό.
    Με γνώριμες για όλους γεύσεις και απειθάρχητο ανακάτεμα συστατικών,πλούσια αλληλεξάρτηση υλικών και λεπτομερής αφήγηση αρωμάτων,έρχεται να μας αναστηλώσει.Να μας οργανώσει.Να μας εξοπλίσει.Να μας θωρακίσει.Με κίνητρα,με αιτίες και λόγους που θα έπρεπε να διαθέτουν όλα τα φαγητά,μα λίγα το κάνουν.
    Ελεύθερη κίνηση νοστιμιάς και διαρκής κυκλοφορία ευφορίας.Χορτασμός ψυχής και θαυμασμός ματιών.Εξέγερση γαργαλιστικών ευωδιών για τον ξεσηκωμό του ουρανίσκου.
    Χρυσαυγή μου ,σήμερα μας πρόσφερες ένα φαγητό αγκαλιάς!Όπως η αγκάλη της μανούλας ζεσταίνει, ασφαλίζει,κλειδώνει την αγάπη,έτσι κάνει και το πιάτο αυτό.Σε ένα κομμάτι του,συλλαμβάνει και αιχμαλωτίζει τη σπιτική θαλπωρή που μόνο η μητρική αγάπη ξέρει να δίνει.
    Φιλώ πολύ πολύ τις πριγκίπισσες και στέλνω μια μεγάλη αγκαλιά σε σένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φωτεινή μου όσες ώρες, μέρες και να σκεφτόμουν την εισαγωγή γι΄αυτό το φαγητό, δεν θα μπορούσα να προσεγγύσω αυτό ακριβώς που απέδωσες εσύ, ούτε κατ΄ ελάχιστον. Αυτό ακριβώς όμως θα ήθελα να πω αν μπορούσα για την μακαρονόπιτα και χαίρομαι που εσύ το είπες για μένα.

      Φωτεινή μου... που το διαιστάνθηκες ότι χρειάζομαι μια αγκαλιά???
      Σ΄ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  8. Καταπληκτική πίτα αγαπημένο φαγητό και για τα παιδάκια μας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νάντιά μου έτσι είναι.
      Τα παιδιά ξετρελαίνονται με τη συγκεκριμένη πίτα γιατί περιέχει όλα τα υλικά που τους αρέσουν.

      Διαγραφή
  9. Φαγητό αγκαλιάσει,φαγητό τέλειο για τα παιδάκια μας,Χρυσαυγή μου να είσαι καλά με τις εκπληκτικές σου συνταγές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αν και είμαι από τους λίγους που δεν λατρεύω τα μακαρόνια , η πίτα σου φαίνεται πολύ νόστιμη.
    Σίγουρα θα την δοκιμάσω και δεν είναι καθόλου δύσκολη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νοτούλα μην νομίζεις, ξέρω κι άλλους που δεν αγαπούν τα μακαρόνια.
      Σίγουρα δεν είσαι η μόνη. Όμως για δοκίμασέ την. Μπορεί και να αλλάξεις γνώμη για τη συγκεκριμένη συνταγή.

      Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  11. Επειδή εγώ λατρεύω τα μακαρόνια όπως κι αν είναι μαγειρεμένα και επειδή δεν έτυχε μέχρι σήμερα να φτιάξω μακαρονόπιτα, με έπεισες με την περιγραφή αλλά και τις ωραίες φωτογραφίες σου να την δοκιμάσω και μάλιστα σύντομα.
    Καλή σου εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να την δοκιμάσεις και να μου πεις αποτελέσματα!
      Της αξίζει μια ευκαιρία σίγουρα, ειδικά αν όπως λες σου αρέσουν τα μακαρόνια!!

      Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  12. Νόστιμο και χορταστικό το φαγητό αυτό Χρυσαυγή μου! Λάτρης των ζυμαρικών, δεν θα δυσκολευτώ καθόλου να τα... καταβροχθίσω! Το μόνο που μου λείπει είναι το συγκεκριμένο μέγεθος μακαρονιών, μιας που συνήθως παίρνω σπαγγετίνι και ριγκατόνι.
    Πολύ ωραία συνταγή και οι φωτογραφίες όλα τα λεφτά!
    Πολλά φιλιά και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Sel καλό θα είναι να την δοκιμάσεις με τα ζυμαρικά που προτείνω. Δεν το κάνω συνήθως στις συνταγές μου όταν πρόκειται για ζυμαρικά. Αφήνω να επιλέξει ο άλλος τι θέλει να χρησιμοποιήσει. Όμως σε αυτήν παίζουν ρόλο τα μακαρόνια με την μικρή τρυπούλα στη μέση. Εγώ αυτό προτείνω για τέλειο αποτέλεσμα. Από κει και πέρα, ότι πιστεύει ο καθένας!!

      Σε ευχαριστώ για τα σχόλιά σου περί φωτογραφιών!
      Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  13. Καλημέρα Χρυσαυγή με μια τέλεια πανέυκολη συνταγή που θα κάνω σήμερα κιόλας μιας κι οι Δευτέρες είναι οι ημέρες του μακαρονιού...Τέλειες εικόνες!Τέλεια χρώματα! Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα μου, να την κάνεις και να την χαρείτε!!
      Εύχομαι να αρέσει και στους 4 σας!!!
      Καλή όρεξη παιδιά με τα όμορφα πρωινά σας βίντεο!!!

      Φιλιά Χ4

      Διαγραφή
  14. Χρυσαυγή μου έχω καταγωγή από Ήπειρο και την μακαρονόπιτα τη λατρεύω όπως καταλαβαίνεις!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ που δεν είμαι από Ηπειρο την λατρεύω εξίσου!
      Λίλα καλή σου εβδομάδα και σε χαιρετώ!!!

      Διαγραφή
  15. Εγώ τώρα πάλι που έχω κάνει τις κόσμου τις πίτες και έχω φάει και κανά δυό κοντέϊνερς με πίτες όλα τα χρόνια της ζωής μου, Μακαρόπιτα δεν έχω κάνει ποτέ.
    Και μάλιστα μακαρονόπιτα με φύλλο, όπως την συνηθίζουν στα βόρεια μέρη της πατρίδας μας, πάλι δεν έχω κάνει ποτέ. Πάντα μου φαινόταν "επιβάρυνση" να συνυπάρχουν τα χοντρά μακαρόνια με το φύλλο!

    Τώρα σε σένα Χρυσαυγή μου, βλέπω μια κάπως διαφορετική οπτική (που με οδηγεί περισσότερο προς το λατρεμένο μου παστίτσιο) και λέω να καταπιαστώ κάποια στιγμή μαζί της :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεγάλη παράλιψης Penelope, έχω να το λέω!
      Μακαρονόπιτα με φύλλο να σου πω την αλήθεια διστάζω να φτιάξω γιατί όπως λες κι εσύ είναι επιβάρυνση. Φτιάξε αυτήν και τα ξαναλέμε! Τη συστείνω ανεπιφύλακτα!!!

      Διαγραφή
  16. Μμμμ, Χρυσαυγούλα μου τι ωραία πίτα είναι αυτή! Γεια στα χεράκια σου κοριτσάκι μου! Μου αρέσει πολύ που ανάμεσα στα εξαιρετικά υλικά που έβαλες υπάρχει και κανέλα! Ευχαρίστως αδειάζω το πανέμορφο πουα πυρεξάκι σου!
    Πολλά φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανέλα και μοσχοκάρυδο Sunday μου.
      Δύο μπαχαρικά που της αλλάζουν πραγματικά την αίσθηση.
      Το πυρεξάκι το αδειάσαμε και δεν πρόλαβες. Αλλά θα την ξαναφτιάξω αυτή τη βδομάδα, άρα θα σε έχω υπόψη μου!

      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  17. Αυτό το φαγητό είναι που κάποιοι το λένε και το "παστίτσιο της τεμπέλας"? Αν και η εκτέλεση της συνταγής δεν φανερώνει τεμπελιά θα έλεγα, μάλλον το αντίθετο!
    Όπως κι αν λέγεται πάντως, σίγουρα είναι ένα φαγητό που αρέσει σε πολύ κόσμο. Σε φιλικό/συγγενικό σπίτι το έχω γευτεί κι εγώ, δεν το έχω φτιάξει όμως μιας και σαν τη Νοτούλα δεν είμαι ιδιαίτερα λάτρης των ζυμαρικών! Θέλω να το επιχειρήσω όμως κάποια στιγμή γιατί όντως μπορεί να αλλάξω γνώμη!

    Υ.Γ. Δεν ξέρω αν ο Νίτσε μαγείρευε (δεν το νομίζω εδώ που τα λέμε..) αλλά αφού το blog σου έχει τίτλο τροφή και σκέψη ή τροφή για σκέψη, εγώ λέω πως αν κάποια πράγματα μας δίνουν τροφή για σκέψη, τότε δε μένει παρά να βρούμε τις συνταγές! (δική μου σκοτεινή αμπελο-φιλοσοφία :)

    Πολλά είπα.. καλή βδομάδα και καλή συνέχεια προς το παρόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου αρέσουν οι αμπελοφιλοσοφίες και δει οι σκοτεινές αμπελοφιλοσοφίες!
      Για το Νίτσε, δεν ορκίζομαι αν μαγείρευε. Μακαρονόπιτα πάντως σίγουρα δεν έφτιαχνε!!

      Δεν ξέρω αν το παστίτσιο αυτό είναι της τεμπέλας, σίγουρα όμως είναι της φαγανής τεμπέλας!!

      Καλή σου εβδομάδα και ο τολμών νικά! !
      Λέω να το δοκιμάσεις και θα αλλάξεις γνώμη!

      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  18. Χρυσαυγή μου, να είσαι καλά που μου τη θύμισες! Στην περιοχή μου είναι άγνωστη αυτή η πίτα. Την πρωτοέφαγα στη Ναύπακτο και μου άρεσε πολύ. Εκεί τη θεωρούν τοπική.
    Η δική σου πάντως έχει εξαιρετικά υλικά, φαίνεται καλοφτιαγμένη και πολύ-πολύ εξαιρετικά παρουσιασμένη, θα έλεγα προσεγμένη μέχρι τις λεπτομέρειες. Μπράβο!
    Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρυσαυγή μου τεεεεεελειαααααα!!!!!!!Θα δοκιμαστεί εννοείται!!!!!!!!πολλά πολλά φιλάκια!!!!!!!!

      Διαγραφή
    2. Δεν ξέρω από που κατάγεται Ελένη μου για να είμαι ειληκρινής. Και τελικά δεν έχει και σημασία. Είναι τόσο νόστιμη που μόνο να την φας είναι ο σκοπός, τίποτα άλλο!

      Σε ευχαριστώ για το όμορφο σχόλιο!
      Φιλιά και από μένα!

      Διαγραφή
    3. Ελπίδα μουυυυυυυυυυ... σου έχω εμπιστοσύνη. Εσύ θα τη δοκιμάσεις και θα μου πεις τη γνώμη σου!!

      Φιλιά κοριτσάρα!

      Διαγραφή
  19. Αγαπώωωω, και η δική σου φαίνεται τέλεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πίτα χωρίς φύλλο; Ότι θέλουμε δηλαδή! Είχα κάνει παλιά μια μακαρονόπιτα και την ευχαριστηθήκαμε πολύ, φαντάζομαι το ίδιο θα γίνει και με τη δικιά σου! Ή μάλλον, θα την τσακίσουμε μου φαίνεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι σίγουρο ότι το ίδιο θα γίνει Βέρα μου!
      Φτιάξ΄ την και θα με θυμηθείς σου λέω μετά βεβαιότητος!

      Διαγραφή
  21. Νομιζα πως είχα αφήσει σχόλιο...αλλά οποιος χαζεύει τις φωτογραφίες και το φαι αυτά παθαίνει.

    Τέλεια πίτα Χρυσαυγή μου. Μακαρονόπιτα την λατρεύουν τα παιδιά μου (ιδίως ο μκρός).
    Συνήθως την κάνω όταν έχουν μείνει μακαρόνια για ανακύκλωση.
    Τα μυρωδικά σου πολύ ωραία. Η κανέλα κάνει την διαφορά.

    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχα Μάριον μου μην σκοτίζεσαι! !
      Το θέμα είναι να βλέπεις και να χαζεύεις. Τώρα αν οι φωτογραφίες σε συνεπείραν, αυτό είναι τόσο ευχάριστο για μένα που τύφλα να έχουν τα σχόλια!!

      Για τα παιδιά πάντως είναι ότι πρέπει. Εχει όλα τα υλικά που τους αρέσουν.

      Φιλιά και σε σένα!

      Διαγραφή
  22. Καλέ Χρυσαυγή μου, παραλίγο να την χάσω τούτη την υπέροχη μακαρονόπιτα... φαίνεται τέλεια και τα υλικά της είναι υπέροχα...πεντανόστιμη!!!
    Δεν έχω κάνει ποτέ μακαρονόπιτα αλλά λέω να το επιχειρήσω με τη δική σου... καταγράφεται!!!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε, όχι και εσύ να μην έχεις κάνει μακαρονόπιτα Κική?
      Εχεις κάνει τόσα πολλά πράγματα που μου φαίνεται αδύνατον να την έχεις παραλείψει.
      Βάλ΄την άμεσα στο πρόγραμμα και θα δεις τι έχανες τόσο καιρό!

      Φιλιά σου πολλά!

      Διαγραφή
  23. Λοιπόν, το αποφάσισα! Αυτό θα φτιάξω σήμερα! Είναι πανευκολάκι και λατρεύω τα μακαρόνια! Λύθηκε το (μόνιμο) πρόβλημα του "τι να φτιάξω σήμερα". Σε ευχαριστώ Χρυσαυγούλα μου!

    Φιλάκια xxx

    ΑπάντησηΔιαγραφή