1 Απριλίου 2013

Τούρτα Σοκολάτα - Αμύγδαλο που Διατηρείται Εκτός Ψυγείου





Σοκολάτα ξανά και ξανά και ξανά!!! 

Προσοχή! Η συνταγή απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο σε άτομα με βαριά εξάρτηση στη σοκολάτα. 


Τα γενέθλια της μητέρας μου ήταν το γεγονός πριν από λίγες μέρες. Παρά το ότι εμείς οι γυναίκες μετράμε μόνο τα καλοκαίρια,  παρά το ότι αγνοούμε επιδεικτικά το  χρόνο, αυτός περνάει και μάλιστα είναι αμείλικτος.  Εγώ αποφάσισα να τον κεράσω σοκολάτα  για χάρη της μαμάς μου κλείνοντάς του  το μάτι, μπας και αφήσει καμιά ρυτίδα να πέσει κάτω... 

Ανέλαβα λοιπόν να φτιάξω το γλυκό για τα 55α γενέθλιά της. Είχα όμως να αντιμετωπίσω το εξής πρόβλημα. Εγώ μένω Αθήνα και οι γονείς μου Κιάτο. 120 χιλιόμετρα μακριά, ήτοι μιάμιση  ώρα με το αυτοκίνητο. Πως μπορεί μια τούρτα να μεταφερθεί χωρίς να αναλιγώσει!!!??? Ενδιαφέρον project!

Έψαξα και βρήκα τη συνταγή που ταιριάζει στην περίπτωση και πληροί όλες τις προϋποθέσεις με πρωταρχική αυτή της εκπληκτικής γεύσης. Χρειάστηκα: αμύγδαλο το αγαπημένο μας, σοκολάτα υποχρεωτικά, ξύσμα πορτοκάλι για το δυνατό άρωμα και ρούμι για να πάνε τα φαρμάκια κάτω. Ξέχασα! Και πολύυυυυυυ κρέμα γάλακτος γιατί έτσι μας αρέσει. 

Με τα παραπάνω υλικά έφτιαξα ένα βαρύ, ζουμερό κέικ σοκολάτας χωρίς ίχνος άλευρου και ένα παχύ, αφράτο γλάσο για επικάλυψη.  Το γλυκό πλέον μπορούσε  να μεταφερθεί από την Αθήνα μέχρι και τον Έβρο άμα λάχει, γιατί μαντέψτε!! Η τούρτα αυτή δεν χρειάζεται ψυγείο!!! Γιουχούυυουυυυυυυ!!

                                                    Καλή Πρωταπριλιά!!!!



ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ – ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΨΥΓΕΙΟΥ 
 
Υλικά: 

     1)      150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35-36% λιπαρά
     2)      150 γραμμάρια βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
     3)      300 γραμμάρια κουβερτούρα ψιλοκομμένη
     4)      50 γραμμάρια αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμένο
     5)      150 γραμμάρια ζάχαρη
     6)      4 αυγά μεσαίου μεγέθους
     7)      230 γραμμάρια αμύγδαλα λευκά, τριμμένα σε σκόνη
     8)      1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
     9)      30 γραμμάρια μαύρο ρούμι
     10)   Το ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι
Υλικά για το γλάσο: 

     1)      300 γραμμάρια κουβερτούρα
     2)      75 γραμμάρια βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου κομμένο σε κομματάκια
     3)      690 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35-36% λιπαρά
     4)      Το ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι


Διαδικασία:

Σε ένα ταψί φούρνου στρώνουμε μια λαδόκολα και τοποθετούμε επάνω ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκατοστών.  Αν δεν έχουμε τσέρκι τότε θα φτιάξουμε το κέικ σε ένα στρογγυλό ταψί το οποιο πρώτα θα έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει. 

                Ανάβουμε το  φούρνο της κουζίνας στους 180 βαθμούς έτσι ώστε να προθερμανθεί όση ώρα ετοιμάζουμε  το γλυκό. 

                Σε ένα γυάλινο μπολ βάζουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και τοποθετούμε στη φωτιά. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει το βούτυρο και λίγο πριν το μείγμα βράσει, το αδειάζουμε στο μπολ με την κουβερτούρα. Το αφήνουμε για 1’ χωρίς να το πειράξουμε έτσι ώστε να λιώσει η σοκολάτα και κατόπιν ανακατεύουμε πολύ καλά με έναν αυγοδάρτη για να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Το αφήνουμε στην άκρη. 

                Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά και την ζάχαρη. Τα χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Σταματάμε το χτύπημα. Προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα σιλικόνης. Κατόπιν ρίχνουμε την αμυγδαλόσκονη, το αμύγδαλο φιλέ, το ξύσμα πορτοκαλιού, το μπέικιν πάουντερ και το ρούμι, ανακατεύοντας κάθε φορά που προσθέτουμε κάποιο υλικό. 

                Ρίχνουμε το μείγμα στο τσέρκι ή στο ταψί που έχουμε προετοιμάσει και το ψήνουμε για 50’ στους 180 βαθμούς στο αερόθερμο. 

                Μόλις είναι έτοιμο, το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να σταθεί 10’-15’ και ξεφορμάρουμε με προσοχή. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει τελείως.


Φτιάχνουμε το γλάσο: 

                Σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια, την βάζουμε σε ένα γυάλινο ή πορσελάνινο μπολ και την λιώνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων. Διαφορετικά μπορούμε να την λιώσουμε σε μπεν μαρί. 

                Μόλις είναι έτοιμη και λιωμένη, προσθέτουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, κομμένο σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε για να λιώσει. Κατόπιν προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε πάλι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Τοποθετούμε το σκεύος στο ψυγείο για να πήξει ποιο άμεσα. Θα χρειαστεί μερικές ώρες. Γύρω στις 2-3 ώρες περίπου. Το κοιτάμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να δούμε αν έχει πήξει τόσο ώστε να στέκεται και να αλείφεται. Όταν είναι έτοιμο, καλύπτουμε με αυτό το γλυκό μας στην επιφάνειά του και  τα τοιχώματα. 

                Στολίζουμε την τούρτα κατά βούληση και απολαμβάνουμε ένα από τα πιο ιδιαίτερα και άκρως σοκολατένια γλυκά που έχουμε δοκιμάσει!! 

Tip

Για μεγαλύτερη ευκολία δικιά μας και για να βοηθηθούμε κατά την Παρασκευή του γλυκού, καλό είναι πριν ξεκινήσουμε να το φτιάχνουμε να έχουμε όλα τα υλικά μας έτοιμα όπως αναγράφονται παραπάνω σε μπολάκια, μετρημένα και χωρισμένα. Είναι απίστευτο το πόσο θα μας βοηθήσει στο συγκεκριμένο γλυκό που τα βήματα είναι συγκεκριμένα και πρέπει να γίνονται με ακρίβεια.  
      

48 σχόλια:

  1. Δε ξέρω από που ν αρχίσω και που να τελειώσω....μια κοιτάω τις φωτογραφίες, μια προσπαθώ να διαβάσω την εκτέλεση αλλά το μάτι μου ξαναγυρνάει στις εικόνες.....καλά...στο πρόλογο δεν έχω δώσει ακόμα καμία σημασία....
    Λοιπόν...παίρνω βαθιά ανάσα και πάω να πάρω τα πράγματα από την αρχή!!!!!!!!!!!
    Θα επανέλθω!!!!!!
    Καλημέρα σας και Καλό μήνα ξελιγωτικό!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχα
      Δεν μπορούσε να ήταν άλλο το πρώτο σχόλιο της ανάρτησης, σήμερα Πρωταπριλιά, παρά το δικό σου. Κι αν είναι και ξελιγωμένο σχόλιο απ΄ ότι λες, ακόμα καλύτερα!!!

      Πως μπορώ να σε κεράσω ένα κομμάτι από μια τούρτα που δεν περίσεψε ούτε κόκκος αμυγδάλου???

      Καλή σου μέρα καλή μου Πέπη και πρόσεξε μη σε κοροϊδέψουν σήμερα!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  2. Αυτή η δεύτερη φωτογραφία .....με το γλάσο να σηκώνει τα ''χεράκια'' του προς τα πάνω.....νομίζω με φωνάζει να το βοηθήσω!!!
    Τυχερή η μαμά!!!!!
    Χρόνια της πολλά!!!

    ΕΣΚΙΣΕΣ Χρυσαυγή μου!!!!!!!!!!!!!
    ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    υ.γ. που βρήκες τις καρδούλες???????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι αστείο, αυτό με το γλάσο που σηκώνει τα χεράκια !!!!!! :) :) :)
      Θέλει το άτιμο να περάσει ένα κουταλάκι από πανω του να το ισιώσει!!!

      Σε ευχαριστώ για τις ευχές.
      Οι καρδούλες είναι δανεικές από τη μητέρα μου. Αυτή αγοράζει κάτι τέτοια και τα χρησιμοποιεί σε διακοσμήσεις της. Αν είχες δει παλιότερα και κάτι πασχαλίτσες που είχα χρησιμοποιήσει στην ανάρτηση με τις σουπιές τις κρασάτες. Δικές της και αυτές...
      Δεν ξέρω από που τις έχει πάρει για να σου πω, αλλά και πάλι πάνε πολλά χρόνια που τις έχει. Κρίμα που δεν μπορώ να βοηθήσω... :(

      Διαγραφή
    2. Η τούρτα σου για .....μεγάλα παιδιά κάνει και για τα μικρά παιδιά σε μορφή τραίνου!!!!!
      Στο facebook θα δεις φωτογραφίες!!!!

      Ευχαριστούμε Χρυσαυγή!!!! Πολύ εύκολη στη παρασκευή και πάαααρα πολύ νόστιμη!!!!

      Διαγραφή
  3. Πολύ όμορφη η τούρτα σου Χρυσαυγή μου! Πραγματικά λαχταριστή!
    Να χαίρεσαι τη μανούλα σου!
    Καλή Πρωταπριλιά;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Μαράκι!!!
      Καλό μήνα και καλή Πρωταπριλιά!!!

      Φιλιά!

      Διαγραφή
  4. Χρόνια Πολλά στη μαμά!!Κι αφού μετράμε μόνο τα καλοκαίρια εσύ πήγες και πρόδωσες τα χρόνια!!Σε λίγες μέρες έχω κι εγώ γενέθλια αλλά αρνούμαι να αποδεχτώ το νούμερο για πρώτη φορά δεν ξέρω γιατί;;
    Για την τούρτα σου τι να πω τη θαυμάζω!!
    Πολλά φιλιά και καλό μήνα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξανθή μου, έχεις δίκιο, μα έτσι το είπα για αστείο.
      Ευτυχώς ή δυστυχώς δεν κρύβει χρόνια η μητέρα μου. Τα λέει και μάλιστα με υπεριφάνεια!! Ετσι λοιπόν είπα την ηλικία της με τις ευλογίες της!!! :)

      Αλήθεια έχεις γεννέθλια σε λίγες μέρες? Πότε αν επιτρέπεται? Γιατί και εγώ τώρα κοντά είμαι, στις 7 Απριλίου.

      Σε ευχαριστώ για τα σχόλια περί τούρτας.
      Να είσαι καλά και καλό μήνα μας εύχομαι!!!!

      Διαγραφή
    2. Να λοιπόν που δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ τα γενέθλιά σου Χρυσαυγή μου!!!Γιορτάζετε με τον γυιό μου τα γενέθλιά σας την ίδια ημερομηνία!!Τίποτε δεν είναι τυχαίο...
      Χρόνια πολλά και στην γλυκύτατη Ξανθή για τα γενέθλιά της που πρόκειται να τα γιορτάσει σύντομα!Ξανθή,απλά ξεχνάμε το νούμερο και προχωράμε...

      Διαγραφή
    3. Αλήθεια Φωτεινή??? Πόσο χαίρομαι.
      Και θα σου πω και κάτι ακόμα. Και η Κλειώ στις 7 Απριλίου έχει γεννηθεί. Ίδια μέρα με εμένα. Πω, πω... πολλές χαρές θα έχουμε σε μια εβδομάδα!!!!

      Διαγραφή
    4. Δεν το πιστεύω Χρυσαυγή μου!Έχεις την ίδια ημερομηνία γέννησης με την κορούλα σου!Τι σπάνια σύμπτωση!!!Πράγματι θα έχουμε πολλές χαρές την Κυριακή που μας έρχεται!!!

      Διαγραφή
  5. Φωτιά στα κόκκινα και στις καρδιές μας, όσο για την αμαρτωλή τούρτα αυτό που έχω να πω είναι μόνο θαυμαστικά: ρήματα, επιρρήματα, επίθετα, άρθρα, κύρια ονόματα και ουσιαστικά! :)

    Χρόνια Πολλά! στην κυρία μαμά σου και να σε χαίρεται, κόρη υπόδειγμα!

    Καλό σοκολατένιο μήνα!
    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ζαμπία μου σε ευχαριστώ πολύ πολύ!!
      Είδες, έχω και εγώ κάτι λίγες καρδούλες.
      Δεν έχεις μόνο εσύ που τις μοιράζεις απλόχερα!

      Σε ευχαριστώ για τις ευχές και για όλα!!
      Αλήθεια... για πες μου.
      Σήμερα σου την έφερε κανένας????????????

      Διαγραφή
    2. ...Κάποιος τελικά, Χρυσαυγή μου, τα κατάφερε παρά την εγρήγορση. Ναι, μου την έφερε και μάλιστα πολύ επιτυχημένα και πολύ πιστευτά!
      Μη νομίζεις, όμως, ότι εγώ δεν είμαι ένα "πανέξυπνο πουλί"; Απλά με βρήκε σε στιγμές αδυναμίας πνεύματος και με ξεγέλασε!

      Άτιμο θηλυκό! :)
      Z.

      Διαγραφή
  6. Έχω επανειλημμένα δηλώσει την αδυναμία μου στις τούρτες.Ειδικά στις γενέθλιες τούρτες που τυγχάνουν ιδιαίτερης φροντίδας.Αυτών που το παντεσπάνι δεν είναι σαν ψωμί και είναι πλούσιες σε κάθε είδους λαχταριστή κρέμα.Αυτών που για να τιμήσουν κάποιο αγαπημένο μας πρόσωπο βάζουμε την προσωπική μας φροντίδα ,την καλαισθησία και την φαντασία να δουλέψει υπερωρίες!Και το ευχαριστιόμαστε!Και περιμένουμε με άκρατη αδημονία τη στιγμή που θα την προσφέρουμε ή θα την παρουσιάσουμε.Ενδόμυχα αναζητούμε την επιβράβευση.Ψάχνουμε στα μάτια των άλλων την επιβεβαίωση γιατί κάναμε τρεις μέρες να την φτιάξουμε.Δεν έχει καμμιά σημασία η δική μας εσωτερική σιγουριά για το μικρό θαύμα που βγήκε από τα χέρια μας.Χρειαζόμαστε και αυτή τη μικρή,ελάχιστη λάμψη θαυμασμού από τα μάτια των άλλων για να ΄΄καθίσει ΄΄μέσα μας η πιθανή αμφιβολία μιας τούρτας που έγινε με καμάρι ,με φροντίδα ,με αδιάκοπη αναζήτηση στα μαγειρικά μας τετράδια ώσπου να βρεθεί η κατάλληλη, για να είναι η αρμόζουσα στο πρόσωπο που θα απευθυνθεί.Εγώ τουλάχιστον έχω πάντα αυτές τις φοβίες και με κυνηγούν διαρκώς οι επιφυλάξεις για το αν η επιλογή μου και τελικά η πραγματοποίησή της θα τύχει ζεστής υποδοχής και αποδοχής.Ανασφάλεια και έλλειψη αυτοπεποίθησης?Ίσως ναι.
    Η σοκολατένια αμυγδαλότουρτα που αφιερώθηκε στα γενέθλια της μητέρας σου Χρυσαυγή μου,δεν είναι από αυτές που δημιουργούν τέτοιου είδους ανασφάλειες.
    Ειναι πρωτοκλασσάτης ομορφιάς και γεύσης.Απλόχερη στα πλούσια υλικά που χρησιμοποιήθηκαν,δυσμάχητη στη σύγκριση ,περιπετειώδης στη νοστιμιά,στιβαρή και στυλιζαρισμένη,απλώνει την σοκολατένια κορμοστασιά της,ακυρώνοντας το κατεστημένο.
    Κατεργάζεται επιτυχημένα τις απαιτήσεις,εκπλήσσει με την καινοτομία της,φυλλομετρά τους αναστεναγμούς μας.
    Χιλιοστό χιλιοστό περπατάς στην τρικιμιώδη επιφάνεια της αναζητώντας κάποιο λιμάνι ήσυχο.Δεν είναι δυνατόν.Είναι άτακτη και ανεξάρτητη.Δηλώνει απερίσκεπτα μοναδική και παράδοξη.Της συγχωρείς τον ατίθασσο χαρακτήρα ακριβώς γιατί είναι σπάνια.
    Χρυσαυγή μου να χαίρεσαι την μανούλα σου!Να ειναι γερή και να καμαρώνει με την σειρά της την άξια κόρη της αλλά και τα εγγόνια της!
    Στέλνω σπάταλα μα πολύ σπάταλα τα φιλιά μου σε όλες σας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φωτεινή και επιβράβευση περίμενα και αγωνία είχα για το αποτέλεσμα και δυό φορές άλλαξα τη διακόσμησή της μέχρι να βγει το αποτέλεσμα αυτό, και τράβηξα και 500 φωτογραφίες. Τελικά είναι όπως τα λες. Όταν κάνεις κόπο και δίνεις χρόνο περιμένεις αυτό να αναγνωριστεί στο ελάχιστο.

      Σε ευχαριστώ πολύ για τις ειληκρινείς ευχές σου.
      Χάρηκα που έμαθα και για τα γενέθλια του μοναχογιού σου!!!
      Σε μια εβδομάδα θα έχουμε τριπλή γιορτή... αν μεχρι τότε δεν εμφανιστεί και κανένας άλλος!!!!

      Σε φιλω πολύ - πολύ!!!!!!!!1

      Διαγραφή
  7. Χρόνια της πολλά! Με τέτοια κόρη τι άλλο θέλει! Φαίνεται φανταστικό και το κείμενό σου με πέθανε στα γέλια πρωί πρωί,καλό μήνα ΣΣιΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαναράκι μου σε ευχαριστώ πολύ!!!
      Καλό μας μήνα!!
      Σε φιλώωωωωωωωωωω!!!!

      Διαγραφή
  8. Ωωωωω! Χρονια πολλά και καλά στη μαμά! Να είναι πάντα γερή κι ευτυχισμένη! Καλέ τί heavy metal σοκολατογλυκό είν' τούτο; Βουτιά θα κάνω, δεν το συζητώ! Έχεις πολύ δίκιο με το tip. Μεγάλη δουλειά να τα έχεις όλα μπροστά σου μετρημένα κι έτοιμα. Αυτήν την ακρίβεια της παρασκευής ψιλοφοβάμαι, αλλά εντάξει! Θα τα καταφέρω!
    Πολλά φιλιά! Καλή εβδομάδα και καλό -έως υπέροχο θα έλεγα- μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραίος χαρακτηρισμός !!!!!!!!!!!!!!
      Γουστάρω!!!
      Την ακρίβεια της συνταγής μην την φοβάσαι καθόλου. Είναι τυφλοσούρτης.
      Δεν υπάρχει περίπτωση αποτυχίας. Στάνταρ. Απλά βοηθάει πολύ το να τα έχεις όλα οργανωμένα γιατί στα γλυκά πρέπει να γίνονται συντονισμένες κινήσεις.

      Παιχνιδάκι σου λέω!!

      Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές!!
      Φιλιά και καλό μας μήνα!

      Διαγραφή
  9. Την περιποιήθηκες τη μανούλα, Χρυσαυγή μου! Με τέτοια τούρτα ποιος δεν θα ήθελε να είναι τα γενέθλιά του κάθε μέρα; Κι όσο για τις ρυτίδες, αν είναι ρυτίδες έκφρασης λόγω απόλαυσης υπέροχων γεύσεων, δεν μας ενοχλούν καθόλου!
    Να τη χαίρεσαι τη μανούλα και πάντα τέτοια ωραία γλυκά να της φτιάχνεις!!!
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Sunday!!
      Τι να κάνω? Ήρθε η ώρα να φτιάχνω και εγώ γλυκά για τη μαμά μου.
      Μια ζωή αυτή μου έφτιαχνε τις πιο φαντασμαγορικές τούρτες που έχω δει ποτέ.
      Να μην της ανταποδώσω στο ελάχιστο τώρα που μεγάλωσα κι εγώ?? χιχιχι

      Στις ρυτίδες λέμε ναι πάντως!!!
      Και έκφρασης και απόλαυστης και οτιδήποτε!!!

      Φιλιάααααα!

      Διαγραφή
  10. το οτι ειναι αρχη εβδομαδας και αρχη μηνα και ειναι η τελεια συγκυρια για διαιτα καμια δεν το σκεφτηκε,ε;παει λοιπον κι αυτη η προσπαθεια, εμεινε ιδεα!τελεια η τουρτα, πολυχρονη η μητερα!ευτυχως που πλησιαζουν γενεθλια φιλων για να βρω την απαραιτητη δικαιολογια και να την φτιαξω κι εγω.(αλλο που δεν ηθελα...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχχααα Με έκανες και γέλασα!!! Καμία αρχή μήνα, εβδομάδας ή μέρας δεν είναι καλή συγκυρία για δίαιτα!! Όσες δίαιτες άρχισαν από Δευτέρα πήγαν στράφι!! Μιλάει η εμπειρία!!! :):)


      Σε ευχαριστώ πολύ πολύ για τις ευχές και την καλή διάθεση που σκόρπισες με το σχόλιό σου μπισκοτάκι!

      Φιλιά!!

      Διαγραφή
  11. Να τη χαίρεσαι τη μανούλα σου Χρυσαυγή μου!!
    Τι φανταστικό γλυκό της ετοίμασες! Όπως καταλαβαίνεις, εγώ που έχω βαρύτατη και ανίατη εξάρτηση από τη σοκολάτα, είδα την τούρτα σου και ξελιγώθηκα! Chocolate power!!
    Και αυτό το γλάσο... μιαμ μιαμ! Ευελπιστώ ότι με ένα μικρό κομμάτι θα είμαστε οκ ε??
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ασε, εσένα σκεφτόμουν όταν είδα τη συνταγή.
      Ήξερα ότι θα μιλήσω στην σοκολατένια σου καρδιά με αυτό το γλυκό!!!
      Φυσικά ένα μικρό κομμάτι αρκεί, γιατί όπως πολύ σωστά είπε πιο πάνω η Selcoutch, το γλυκό αυτό είναι heavy metal!!!

      Καλό σου μήνα Ερμιόνη μου και ευχαριστώ πολύ για τις ευχές!!

      Διαγραφή
  12. Να χαίρεσαι την μανούλα σου Χρησαύγη μου!!!!!!και αυτή εσένα!!!!!Δεν έχω λόγια για την τέλεια. Λαχταριστή σοκολατένια τούρτα σο!!!!!!Σούπερ ντούπερ!!!!Μμμμμμμμμμ ενα κουταλάκι και:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπιδάκι μου σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα ενθουσιώδη σχόλιά σου!!
      Να έχεις έναν υπέροχο Απρίλη και καλή εβδομάδα!!
      Σε φιλώ πολύ!

      Διαγραφή
  13. Να χαίρεσαι τη μανούλα σου Χρυσαυγή μου, να είναι γερή!!! Όσο για την τούρτα με άφησες άφωνη... εκείνο το γλάσο με καλεί!!!! Σούπερ το γλυκό σου, σούπερ η διακόσμηση και σούπερ οι φωτό!!!
    Φιλιά και του χρόνου να είστε καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κική μου, το γλάσο καλεί πολλούς να το φάνε με το κουτάλι.
      Όσο και απίστευτο αν σου φαίνεται, το ξύσμα πορτοκάλι κάνει φοβερή δουλειά. Του δίνει πολύ φρεσκάδα και δροσιά. Τόσο που δεν το περίμενα όταν το δοκίμασα.

      Ευχαριστώ για όλα τα υπέροχα σχόλια!!

      Καλό μήνα!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  14. Να χαίρεσαι τη μάμα σου. Της έκανες σούπερ γλυκό, δεν νομίζω να έμεινε κανείς παραπονεμένος?
    (και ανήκω στην κατηγορία των ατόμων με βαριά εξάρτηση στη σοκολάτα, είμαι δηλωμένη καιρό)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλωμένη κι εσύ???
      Εχουμε γίνει πολλές! Μήπως να κάνουμε κάτι γι΄αυτό?
      Μήπως να βουτήξουμε λίγο ακόμα στην αμαρτία?

      Όλοι το ευχαριστηθήκαμε το γλυκό πάρα πολύ.
      Είναι από αυτά που δεν περνούν απαρατήρητα.

      Φιλιά πολλά!!

      Διαγραφή
  15. Καλησπέρα Χρυσαυγή και να χαίρεσαι τη μαμά σου.
    Ελπίζω να περίσσεψε κανένα κομμάτι από αυτό το απίστευτο κέικ
    να κεράσεις και εμάς τους ξελιγωμένους!
    Φιλιά και καλό μήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Mookie!
      Φυσικά και ΔΕΝ περίσσεψε ούτε κόκκος αμυγδάλου, ούτε τρίμμα σοκολάτας, ούτε σταγόνα γλάσου για να σας κεράσω, αν και πίστεψέ με πολύ θα το ήθελα!!!

      Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου !!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  16. Χρυσαυγή μου,
    πολύχρονη να ΄ναι η μανούλα σου, να χαρεί τα παιδιά και τα εγγονάκια της, και όλοι μαζί να απολαμβάνετε τις λαχταριστές τούρτες που τους προσφέρεις!!!
    Καλά το είχες προλογίσει: γλυκό …κόλαση!!!!!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το είπα και το ΄κανα, Σιλένα!
      Κόλαση υποσχέθηκα, κόλαση παρέδοσα.
      Γιατί μη μου πεις, αν δεν είναι κόλαση η τόση σοκολάτα, τι είναι???

      Σε φιλώ και ευχαριστώ για τις ευχές σου!!

      Διαγραφή
  17. Μου άρεσε πολύ που βαφτίσατε το γλυκό heavy metal! Εμ, με τέτοια σοκολατρεία, γίνεται αλλιώς;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εμένα μου άρεσε πολύ η ιδέα της Selcouthc!!
      Με βρήσκει απολύτως σύμφωνη με το χαρακτηρισμό της!!

      Φιλιά πολλά Βέρα μου!

      Διαγραφή
  18. Να χαίρεσαι τη μανούλα, και να τριπλοχαίρεστε αυτή τη ζουμερή τουρτίτσα που βλέπουν τα ματάκια μου και τρέχουν τα σαλάκια μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πολύχρονη η Μανούλα σου, Χρυσαυγή μου.
    Και τα χρόνια της να είναι γλυκά σαν την τούρτα της!

    Καλά για την τούρτα να μην κάνω τέτοια ώρα σχόλιο, απλώς μια μεγάλη "δαχτυλιά" στο γλάσσο θα την έκανα με πολύ-πολύ ΧΑΡΑ, σου λέω.

    Καλημέρες και καλό μήνα (έστω και την δεύτερη μέρα του...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η χαρούμενη δαχτυλιά λοιπόν!!
      Ετσι ανάστατο όπως είναι το γλάσο και γεμάτο κύματα, η δαχτυλιά σου δεν θα φαινόταν καθόλου σε πληροφορώ!!!

      Καλό μήνα και από μένα και ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου Πηνελόπη μου!!!

      Διαγραφή
  20. Χρόνια πολλά στη μαμά, να τα εκατοστήσει και να την χαίρεσαι κι αυτή φυσικά να χαίρετε εσένα.
    Φανταστική η τούρτα σου, λιγώθηκα με το που την είδα. Ειδα και το κομμένο κομματι και αυτό ήταν..
    Γεια στα χέρια σου Χρυσαυγή μου πολύ ωραία παρουσίαση.

    Η τελευταία φωτο ΦΟΒΕΡΗ!

    Τα φιλιά μου & καλό μήνα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ μέσα από την καρδιά μου Μάριον!!!
      Να είσαι καλά!!!!

      Διαγραφή
  21. Κατ' αρχήν να τη χαίρεσαι! Πολύχρονη!
    Κατά δεύτερον, τι σοκόλαση είναι ετούτη; Μιαμ! Αντιγράφω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. "Προσοχή! Η συνταγή απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο σε άτομα με βαριά εξάρτηση στη σοκολάτα".....δηλαδή σε εμένα! Αυτή τη στιγμή που σου γράφω, είμαι με μία Παυλίδης με πορτοκάλι. Την τσάκισα λέμε.
    Να χαίρεσαι τη μανούλα σου! Η τουρτίτσα σου με έβαλε σε πειρασμό.
    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Χρυσαυγούλααααααα να χαίρεσαι τη μανούλα σου!!! Είμαι σίγουρη ότι είναι λεβέντισσα και αξιόλογη και μπράβο της που δεν κρύβει τα χρόνια της! Θέα η μαμά!! Αλλά θεά και η τούρτα που της έφτιαξε η κορούλα της!!!! Σοκολατοαμυγδαλοκρεμαγαλακτοσκολαση!!!!!
    Πήγα να την πατήσω ότι μας κοροιδεύεις και χρειάζεται ψυγείο....λόγω πρωταπριλιάς:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

πήγαινε στην κορυφή! 01 09 10