29 Ιουνίου 2014

Παγωτό μόκα με κρούστα σοκολάτας



 


«Υπάρχουν blogs που θαυμάζω και όταν μεγαλώσω θα ήθελα να γίνω σαν κι αυτά»,  λέει το μικροσκοπικό «Food for thought». 


Ο θαυμασμός πηγάζει  τόσο από τις επιλογές τους, όσο και απ΄ τις γνώσεις, τις τεχνικές που εφαρμόζουν και φυσικά τις καθηλωτικές φωτογραφίες τους.

Κυρίως με εντυπωσιάζουν τα  blogs του εξωτερικού, που είναι και οι leader άλλωστε. Κάθε τι καινούριο εφαρμόζεται πρώτα έξω και μετά, πολύ μετά, στην Ψωροκώσταινα. 

Ωστόσο υπάρχουν και χαρισματικοί  Έλληνες που διατηρούν ιστότοπους στους οποίους όχι απλά είμαι αναγνώστης αλλά πραγματική οπαδός.  Ξέρω πως ότι «ανεβαίνει» εκεί, είναι εγγύηση.



Μια κοπέλα, η Μάγδα,  που ζει στην Ολλανδία, με έχει κάνει να ερωτευτώ την μικρή εκπατρισμένη κουζίνα της (My Little Expat Kitchen in Greek)

Αρχικά με τράβηξαν οι φωτογραφίες της. Η απλότητα με την οποία φωτογραφίζει είναι αφοπλιστική, χωρίς κραυγαλέo food styling, χωρίς περιττά πράγματα πάνω στο τραπέζι της.
Το minimal στο maximum!!!!
Θαρρείς πως τα «κλικ» βγαίνουν αβίαστα από τη μηχανή. Κοιτάζοντας τις φωτογραφίες της, αν δεν ήξερα τι κόπος απαιτείται, θα  πίστευα  πως είναι παιχνιδάκι να τραβηχτούν και πως δεν παίρνει  πάνω από 3 λεπτά το όλον. Πιστεύω ακράδαντα πως και πλακάκι να φωτογραφίσει... θα θέλεις να το φας! 



Η απλότητα που χαρακτηρίζει τις φωτογραφίες της επεκτείνεται και στον γραπτό της λόγο. Γράφει απλά και κατανοητά, χωρίς φιοριτούρες και πλημμυρίζομαι  από αισθήματα ευφορίας όταν τη διαβάζω. Νιώθω  πως είμαι  μέρος της καθημερινότητάς της, πως συμμετέχω  στη ζωή της παρόλο που δεν την γνωρίζω καθόλου, παρά μόνο μονάχα μέσα από τις αναρτήσεις της. 

Θα μπορούσα να πω κι άλλα, μα σταματάω εδώ γιατί θα θεωρηθεί πληρωμένη καταχώρηση η συγκεκριμένη ανάρτηση. Χαχαχαχα !!

 Από τη Μάγδα πολλές συνταγές  έχω ζηλέψει, πολλές  έχω λιγουρευτεί, πολλές  έχω ποθήσει για το blog μου, μα έφτιαξα μια και θεωρώ χρέος μου να την παρουσιάσω, αφού είναι κατ΄εμέ συγκλονιστική. Απλή μα αξεπέραστη! 



Σάλτσα σοκολάτας που μόλις έρθει σε επαφή με το παγωτό γίνεται σκληρή κρούστα (κέλυφος), που σπάει με το χτύπημα του κουταλιού και όχι με το άγγιγμα της καρδιάς ενός μαρουλιού!   

Επέλεξα να συνδυάσω τη σάλτσα αυτή, με παγωτό μόκα που το είχα στο μυαλό μου πολύ καιρό. Με την πρώτη μπουκιά, πριν ακόμα το καταπιώ σκέφτηκα  τι καλά που έκανα!!!!! Αξεπέραστος συνδυασμός. Το παγωτό ήταν ελαφρύ, άγλυκο, χωρίς να σε λιγώνει στο ελάχιστο με μια αδιόρατη αίσθηση καφέ να αφήνει στο στόμα η κάθε μπουκιά και το ρούμι να αχνοφαίνεται κάπου στο βάθος! Όλα στο τοσο όσο!!!! Ήταν από τα καλύτερα παγωτά που έχω φτιάξει και ο συνδυασμός του με τη σάλτσα σοκολάτας το απογείωσε!

Απόλαυση στο maximum! 
......Γελούν και τα μουστάκια μου!



 ΠΑΓΩΤΟ ΜΟΚΑ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ 

Υλικά για το παγωτό μόκα: 

     1)      5 αυγά μέτρια κατά προτίμηση βιολογικά
     2)      10 γραμμάρια στιγμιαίος καφές που θα τον διαλύσουμε σε ένα μικρό φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ χλιαρό νερό
     3)      160 γραμμάρια ζάχαρη
     4)      60 γραμμάρια νερό
     5)      500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
     6)      40 γραμμάρια ρούμι (είναι ένα τελείως γεμάτο σφηνάκι)

Υλικά για την κρούστα σοκολάτας: 

     1)      200 γραμμάρια κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια
     2)      100 γραμμάρια λάδι καρύδας  (θα το προμυθευτείτε σε μαγαζιά βιολογικών)



Μέθοδος: 

Αρχικά φτιάχνουμε το παγωτό: 

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ τόσο ώστε να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι. Δεν θέλουμε να την κάνουμε σαντιγί. Σταματάμε το χτύπημα λίγο πριν πήξει τελείως δηλαδή.  Η μορφή της πρέπει να είναι σαν του γιαουρτιού. Ναι μεν αφράτη αλλά και ρευστή ταυτόχρονα. Να μην στέκεται δηλαδή σαν «σύννεφο» όπως η σαντιγί. Μόλις την χτυπήσουμε την τοποθετούμε σε μια γαβάθα και την βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να την ξαναχρειαστούμε. 

Πλένουμε τον κάδο του μίξερ καλά, σπάμε τα αυγά  και χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους.  Κρατάμε τους κρόκους στην άκρη και βάζουμε τα ασπράδια στον κάδο του μίξερ. Τα χτυπάμε πάρα πολύ καλά ώστε να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Βάζουμε και την μαρέγκα σε μια γαβάθα και την τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να την χρειαστούμε. 

Πλένουμε πάλι τον κάδο του μίξερ και αυτή τη φορά ρίχνουμε μέσα τους κρόκους. Τους αφήνουμε να περιμένουν. 

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνουμε τα 60 γραμμάρια νερό και την ζάχαρη. Ανάβουμε το μάτι να βράσει το σιρόπι και το κρατάμε πάνω στη φωτιά 2 λεπτά μόνο από τη στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει. 



Βάζουμε το μίξερ σε λειτουργία και χτυπάμε καλά τους κρόκους στη μεσαία ταχύτητα. Ταυτόχρονα και χωρίς να σταματήσουμε καθόλου το χτύπημα, ρίχνουμε το καυτό σιρόπι μέσα, με τόσο σιγανή ροή σαν κλωστή! Αυτό έχει μεγάλη σημασία, καθώς αν πέσει πολυ απότομα μεγάλη ποσότητα σιροπιού στο αυγό, το αυγό θα ψηθεί και θα καταστραφεί η συνταγή. Αντίθετα, αν γίνει με το σωστό τρόπο όπως είπαμε, τα αυγά θα παστεριωθούν και δεν θα υπάρχει κίνδυνος μολύνσεων. 

Μόλις πέσει όλο το σιρόπι στο αυγό και με το μίξερ να είναι σε συνεχή λειτουργία, θα δούμε ότι το μίγμα που υπάρχει στον κάδο έχει αφρατέψει πολύ και έχει ασπρίσει. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 1-2 λεπτά ακόμα και σταματάμε το μίξερ. 

Μόλις σταματήσουμε το χτύπημα, ρίχνουμε  τον διαλυμένο καφέ στο  ένα φλιτζανάκι νερό και το ρούμι. Ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα. 

Προσθέτουμε στο μίγμα την χτυπημένη σαν γιαούρτι κρέμα γάλακτος και αυτή τη φορά ανακατεύουμε πολύ απαλά με τη σπάτουλα ώστε να μην χαθεί ο όγκος  του μίγματος.
Μόλις ενσωματωθεί και η κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε και τη μαρέγκα και επίσης ανακατεύουμε πολύ απλά με τη σπάτουλα. 

Τοποθετούμε το μίγμα σε δοχείο παγωτού ή σε ένα οποιοδήποτε τάπερ που κλείνει και το βάζουμε στην κατάψυξη ιδανικά για όλο το βράδυ. Το παγωτό είναι έτοιμο! 



Φτιάχνουμε την κρούστα σοκολάτας: 

Βάζουμε σε μεταλλικό μπολ τη σοκολάτα και το λάδι καρύδας. Τοποθετούμε το σκεύος σε μπεν μαρί (δηλαδή σε κατσαρολάκι με νερό που βράζει, με προσοχή όμως να μην ακουμπάει ο πάτος του σκεύους στο νερό) και ανακατεύοντας τακτικά με μια σπάτουλα περιμένουμε μέχρι να το δούμε να γίνει λείο. Μόλις το μίγμα είναι έτοιμο το αφήνουμε στην άκρη να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου. 

Κρατάμε το σιρόπι καλυμμένο σε θερμοκρασία δωματίου όσες μέρες θέλουμε. Αν το δούμε και πήξει, τότε το ζεσταίνουμε πάλι σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα.

Σερβίρουμε το παγωτό με το σιρόπι από πάνω. Περιμένουμε λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να δούμε το σιρόπι να κοκαλώνει και έπειτα απολαμβάνουμε!

Καλή επιτυχία!!!!



39 σχόλια:

  1. Οφείλω να συμφωνήσω με τα γραφόμενα σου.
    Ολοκληρωτικά ,αλλά και αποσπασματικά.
    Όσον αφορά την αίσθηση σπιτίσιας ατμόσφαιρας και θαλπωρής που εισπράττω ΚΑΙ εγώ από το προαναφερθέν foodblog.Από την σεμνότητα με την οποία πετιβάλλονται οι αναρτήσεις και από την μοναδική αμεσότητα λόγου που σε βάζει σχεδόν σε μυθιστορηματική διαδικασία ανάγνωσης.
    Από την άλλη,οφείλω επίσης να παραδεχτώ την μεγαλοψυχία της ευγενούς άμιλλας.Το να θαυμάζεις κάποιον ,είναι σπουδαίο.Σπουδαιότερο όμως είναι,να το παραδέχεσαι.Και είναι αρκετά σπάνιο η ειλικρινής και αυθόρμητη αναφορά των προτερημάτων κάποιου ανθρώπου,να αποτελεί την κεντρική ιδέα ενός εισαγωγικού κειμένου.
    Χαίρομαι για αυτό.Χαίρομαι και για τις δύο,για διαφορετικούς λόγους.
    Και οι δύο μου εμπνέουν γλυκά συναισθήματα-κυριολεκτικά και μεταφορικά-.Και οι δύο,προσφέρουν έναν διαφορετικό αέρα και μία ευπρέπεια που εμένα προσωπικά με συναρπάζει.Και οι δύο ,απλώνουν τη νεανικότητα τους,όχι ως προπέτασμα αλίευσης ´´πελατείας´´,αλλά ως εφαλτήριο χαράς και ανανέωσης.
    Αυτά ,με την άδεια της Χρυσαυγούλας μου.
    Και τώρα στο παγωτό και τις γευστικά ´´αισθησιακές´´φωτογραφίες.Αυτές,των οποίων τα υπονοούμενα βαραίνουν πιο πολυ από τις ολοστρόγγυλες μπάλες του παγωτού.Έχουν πράγματι ειδικό βάρος!
    Αυτό της υπόνοιας.....Αυτό που σε κάνει να υποψιάζεται,ότι καλό συμβαίνει ,αλλά δεν μπορείς εύκολα να το εντοπίσεις.Απλά αισθάνεσαι την γνωστή αδημονία της χαράς.Την γνωστή αίσθηση ανυπομονησία σ΅ στην αναμονή της νοστιμιάς.
    Το σπάσιμο της κοκκαλωμένης κρούστας της σοκολάτας,το ακούς.Ηχεί στα αυτιά σου με τον γνωστό υπόκωφο θόρυβο...αυτόν τον ´´καταχθόνιο¨ ήχο που το ψυχρό μέταλλο του κουταλιού αφήνει στην βαλσαμωμένη σκούρα θεά.Είναι βάσανο και χαρά ταυτόχρονα.
    Και η τελική απόλυτα σοκαριστική γευστική ευδαιμονία έρχεται στο λιώσιμο του παγωτού στο στόμα.Μυριάδες κύματα πλημμυρίζουν τις παρειές .Ξεχύνονται ασυγκράτητα και σαρώνουν όλα τα κύτταρα που συνδέουν τις αισθήσεις.Η ειλικρίνεια της γεύσης υποκλίνεται στην τελειότητα.
    Χρυσαυγούλα μου σήμερα δεν σε ´περίμενα......αιφνιδιάστηκα ευχάριστα για πολλούς λόγους!
    Εγωιστικά εξομολογούμαι....πόσο μου αρέσει όταν επιβεβαιώνομαι για τα συναισθήματα μου για αγαπημένους μου !
    Φιλιά πολλα,πολλά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ βρε Φωτεινή....
      Πάντα μα πάντα με τον καλό το λόγο στο στόμα είσαι!

      Γέλασα πολύ με την αισθησιακή φωτογράφιση! χαχαχαχαχαχα
      Καταλαβαίνω τι εννοείς και μπορείς κι εσύ να καταλάβεις ότι πολύ εύκολα θα έβγαιναν κι άλλες φωτογραφίες μιας και το είδος του σημερινού γλυκου προσφέρει έδαφος για πολλά! χαχαχχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

      Διασκεδάζουμε Φωτεινή μου! Διασκεδάζουμε!! Ως παιδιά κι εμείς, διασκεδάζουμε παίζοντας με το φαγητό μας!

      Όσον αφορά στην αναφορά μου στη Μάγδα, χαίρομαι που τόσο ειλικρινά συμφωνείς με τα λεγόμενά μου. Κάνει μια εξαιρετική προσπάθεια και παρακολουθόντας την, γίνομαι καλύτερη.
      Δεν ντέπομαι να το πω και δεν νιώθω ότι μειώνω τον εαυτό μου. Φωτογραφίζει έτσι όπως μου αρέσει, φτιάχνει πράγματα ξεχωριστά και μιλάει με σεμνότητα και απλότητα! Τι άλλο πια να ζητησει κανείς από έναν blogger?

      Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για το άμεσο σχόλιό σου και για τα όμορφα (όπως πάντα) λόγια σου!

      Σε φιλώ πάαααααααρα πολύ!

      Διαγραφή
  2. Εντάξει τρέχουν τα σάλια μου!!!!!!!!!!!!Θέλω θέλω θέλω!!!!!
    Από τις καλύτερες φωτογραφίες σου!!!!!Σούπερ!!!!!
    Πολλά μπράβο και πολλά φιλάκια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίδα μου σε ευχαριστώ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Φτιάξ΄το !!! Δεν έχω τίποτα άλλο να σου πω!
      Ειλικρινά είναι καταπληκτικό!

      Φιλάκια!!!!!!!!

      Διαγραφή
  3. Χαχαχαχαχαχα άπαιχτη εισαγωγή Χρυσαυγή!! Αν και νομίζω πως το Food for thought έχει ήδη μεγαλώσει και εμπνέει με τη σειρά του άλλα ιστολόγια που σκέφτονται " Όταν μεγαλώσω θα ήθελα να γίνω...."
    Σ' ευχαριστούμε για το παγωτό με την λαχταριστή κρούστα που μάς "προσφέρεις" γιατί αν υπήρχε μία λεζάντα για την 1η φωτογραφία, αυτή θα ήταν "προσφορά κεράσματος"
    Καλά να περνάς :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι είναι σε προεφηβικό στάδιο!! χαχαχαχαχαχα
      Εχει ακόμα....
      Πάντως σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια Δήμητρα!

      Μακάρι να μπορούσα να κεράσω στ΄αλήθεια.
      Είναι ότι καλύτερο έχω φάει τον τελευταίο καιρό σε παγωτό και δεν υπερβάλλω!
      ΟΚ, το γούστο είναι υποκειμενικό, αλλά ήταν του γούστου μου.

      Σε φιλώ !!!! :)

      Διαγραφή
  4. Τι λαχταριστό παγωτό με κρούστα σοκολάτας..... Το θέλω τώραααα!!!!!!
    Είναι τέλειο!!!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φτιάξ΄το Στέλλα αν το θες τόσο πολύ.
      Η διαδικασία είναι εύκολη, απλά τα λέω αναλυτικά ώστε να μην υπάρχουν κενά σε οποιονδήποτε!
      Το δε σιρόπι.... άπαιχτο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Φιλιά και ευχαριστώ για το όμορφο σχόλιο!

      Διαγραφή
  5. Πολύ καλό! Τέλειο! Και το παγωτό και το blog σου και της Μάγδας φυσικά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Μαρία και εγώ προσωπικά αλλά και παίρνω την πρωτοβουλία να σε ευχαριστήσω και εκ μέρους της Μάγδας!

      Διαγραφή
  6. Τέλεια ΟΛΑ!!!! Το λαχταριστό παγωτό με την κρούστα σοκολάτας, οι φωτογραφίες, το κείμενο... ζωγράφισες Χρυσαυγή μου!!!!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κική μου ...πόσο σε ευχαριστώ!!!!!!!!!!!!
      Πάντα καλοπροαίρετη και γλυκιά!

      Διαγραφή
  7. Τη Μάγδα την παρακολουθώ και εγώ και συμφωνώ απόλυτα με όσα γράφεις. Συνταγές, φωτογραφίες και λόγια, ειναι όλα εξαιρετικά!!!
    Πάντως και το Food for thought έχει μια σημαντική θέση στον πλανήτη του food blogging και προσωπικά το αγαπώ!!!
    Ξέρεις πως λατρεύω παγωτο και ομολογω πως οι φωτογραφίες σου με πέθαναν κ με εστειλαν στον αλλο κοσμο!!!! Χα χα χα
    Ειδικα οι τελευταίες με εσενα πρωταγωνίστρια, συναγωνίζονται τη Μονικα Μπελούτσι στο ξανθό της:)
    Παγωτο μόκα θα δοκιμαστεί λοιπον εφόσον το εγκρίνει η Χρυσαυγή Μπελούτσι:)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχχαχαχα
      Βρε Δήμητρα, βρε Δήμητρα... ο ενθουσιασμός σου σε κανει να υπερβάλεις τόοοοοοοσο πολύ!
      Πρέπει να φτιάξεις το παγωτό και θα μεταμορφωθείς κι εσύ σε Μπελούτσι.. μιας και ο αισθησιασμος που θα νιώσεις όταν το απολαμβάνεις θα είναι τεράστιος!!!

      Ευχαριστώ πάρα πολύ όπως πάντα!

      Διαγραφή
  8. Χρυσαυγή τι όμορφο χαμόγελο είναι αυτό;
    Κούκλα είσαι κορίτσι μου!
    Το παγωτό σου δε ... δεν το συζητώ... μπαίνει στα υπ ' όψιν και θα δοκιμαστεί το συντομότερο ...
    Μ' αρέσουν πολύ οι φωτογραφίες σου...
    Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σοφάκι σε ευχαριστώ πολύ!
      Σε ευχαριστώ για τα κοπλημέντα και χαίρομαι ιδιαιτέρως που βρήκες το παγωτό ενδιαφέρον.
      Αν το δοκιμάσεις πες μου τις εντυπώσεις σου. Είναι σημαντικό για μένα !

      Σε φιλώ πολύ!!!!!!!!

      Διαγραφή
  9. Μ' αρέσουν όλες οι στυλιστικές αλλαγές στο blog-όσπιτό σου, μ' αρέσει η καινούρια φωτογραφία σου, μ' αρέσει φυσικά και η Μάγδα έτσι απλά! Για το παγωτό δεν έχω τι να πω! Παραπάνω από "μ' αρέσει" δηλώνω για τα παγωτά γενικά, το συγκεκριμένο δε θέλω να του χυμήξω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χύμα, χυμώδη Μάρθα!!!!!!!!
      χαχχαχαχαχαχα έπρεπε να φτιάξω στίχο και γι΄αυτό και το "χυμώδη".

      Σε ευχαριστώ για όλες τις λεπτομέρειες που πρόσεξες και τα θετικά όπως πάντα σχόλιά σου!
      Φιλί τεράστιο!

      Διαγραφή
  10. Όμορφο και ζεστό το κείμενο σου για τη Μάγδα!

    Το παγωτό το δοκίμασα και είναι εξαιρετικό! Έχει μια διακριτική και ελαφριά γεύση μόκας...θα το λατρέψουν ακόμα κι αυτοί που δεν τους αρέσει ο στιγμιαίος καφές...γκούχου γκούχου!!
    Όσο για τη σος...έρχεται και δένει!!!

    Ζωντανές και χαρούμενες οι φωτογραφίες σου!!
    Πολύ ωραία ανάρτηση!!

    Καλημέραααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα πειραματιστώ και με άλλα πράγματα που δεν σου αρέσουν στο μέλλον!
      χαχαχαχχαχααα

      Η σος ήταν κορυφαία!!! Χαίρομαι που την ενέκρινες κι εσύ!
      Σε ευχαριστώ για τις φωτογραφίες που μου τράβηξες!
      Δεν θα μπορουσε άλλος να μου τις βγάλει τόσο όμορφες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Φιλι τεράστιο και αγκαλιά μαζι!

      Διαγραφή
  11. Αυτό το κρααααακ, που κάνει το κουτάλι, με έχει στοιχειώσει από χτες που το είδα....
    Εντάξει, τι να λέμε, παγωτό και σοκολάτα, συνδυασμός αξεπέραστος!
    Και το μοντέλο όμως, βρε παιδί μου, όσο να πεις, προσθέτει στο όλο φωτογραφικό σύνολο!!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρύσααααααααααα φτιάξε τη σος αμα σε στοίχειωσε!
      Δεν υπάρχει λέμε! Δεν υπάρχει!!!!!!!!!!!!

      Σε ευχαριστώ πολύ!!!
      Φιλιάααα

      Διαγραφή
  12. Πρώτα να αναφερθώ κι εγώ στο blog της Μάγδας. Ενα από τα αγαπημένα μου κα κάθε ανάρτησή της τη ''ρουφάω'' στην κυριολεξία. Οι φωτογραφίες της, οι συνταγές της και το γράψιμό της την κανουν να ξεχωρίζει.
    Συνταγές της έχω κάνει κι εγώ και ξέρω ότι οι επιτυχία είναι δεδομένη.

    Τώρα τι να πω για την ανάρτησή σου??? Ε ???
    Εξαιρετική. Υπέροχες οι φωτο σου με πολύ ωραία πινελιά την προσθήκη του έμψυχου δυναμικού. Πολύ μου άρεσε η φωτο με το χωνάκι κι εσύ να χαμογελάς όλο νόημα...
    Το παγωτό μ αρέσει να μην με λιγώνει και να με δροσίζει συμφωνώ μαζί σου. Σε συνδυασμό με το κέλυφος σοκολάτας είναι όνειρο.
    Μπράβο :)

    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τη Μάγδα είναι έτσι όπως τα λες!!
      Για τα υπόλοιπα σε ευχαριστώ πάρα πολύ.
      Είπα να κάνω μια διαφορετική φωτογράφιση αυτή τη φορά μιας και βρέθηκε φωτογράφος να το κάνει! χαχαχαχαχα

      Φιλιά πολλά Μάριον γλυκιά

      Διαγραφή
  13. Συμφωνώ και επ΄ αυξάνω σε όσα αναφέρθηκες σχετικά με το My Little Expat kitchen και τη Μάγδα, που το διαχειρίζεται άψογα!

    Το παγωτό σου, και σε χωνάκι παρακαλώ, είναι πεντανόστιμο και δελεαστικό. Η δε σως/ κρούστα σοκολάτας από πάνω το κάνει ακόμα πιο ακαταμάχητο!

    Βλέπω ξεσαλώσατε στα χάχανα και στις "ειδικές" φωτογραφίσεις. Η μια έκοβε κι άλλη έραβε, υποψιάζομαι!
    Να περνάτε όμορφα, να ανταμώνετε, να ξεφαντώνετε και κάθε αντάμωμα να είναι μια χαρούμενη στιγμή και μια αξέχαστη ανάμνηση στο μέλλον.

    κίσις
    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ζαμπία μου, από τη στιγμή που βρέθηκε φωτογράφος είπα να το εκμεταλλευτώ και να κάνω μια καλοκαιρινή και διαφορετική φωτογράφιση για το μπλόγκ.
      Χαίρομαι που σου άρεσε !!!!!!!!!!!!!!

      Σε ευχαριστώ πάρα πολύ αν και κάτι έλειπε.... εκείνη τη μέρα!

      Διαγραφή
  14. Αχχχχχ! ΟΙ φωτογραφιες σου απλα υπεροχες! Δεν μπορω να διαλεξω..αυτη που νιωθεις κ ακους το κρακ? Αυτη που τρεχει το παγωτο κ το σιροπι απο τα χερακια σου? Αυτη με το χαμογελο σου? Ολες υπεροχες! Κ εισαι μια γλυκα Χρυσαυγη!!
    Φιλακια πολλα! Ευη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχχαχαα
      Το κρακ, το κρακ να διαλέξεις και να το φτιάξει να το φας!
      Είναι το απόλυτο συνοδευτικό για παγωτό.

      Για τα υπόλοιπα, σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!!!!!!!
      Φιλιά πολλά Ευη!

      Διαγραφή
  15. η μαγδα ειναι εγγυηση!! πολυ ωραιες συνταγες με ωραια παρουσιαση!!! το ζηλεψα το παγωτο σου!! ειδικα τη σαλτσα σοκολατας!! ενα ζαχαροπλαστειο εχει τετοιο στο βαζει στο παγωτο κ κοκαλώνει και το εχουμε σα μικρο θαυμα!!λαδι καρυδας που θα βρω? δεν εχουμε τετοια εδω...μπορω να βαλω κατι άλλο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ σαν μικρό θαύμα το είχα πριν το δω στη Μάγδα αυτό το σιρόπι που κοκαλώνει.
      Κι όμως μπορούμε να το φτιάξουμε ΕΜΕΙΣ!!!!!!!! Ουάου!
      Δηλώνω εθισμένη από τη μέρα που το έφτιαξα πρώτη φορά και έχω προμυθευτεί ήδη 3 μπουκαλάκια με λάδι καρύδας μπας και μου τελειώσουν και τι θα κάνω!!! χαχαχααχχαα

      Το λάδι καρύδας το βρίσκεις σε μαγαζιά με βιολογικά προιόντα!
      Δυστυχώς δεν αντικαθήσταται με κάτι άλλο! Ή το έχεις και φτιάχνεις τη σος ή δεν το έχεις!!!

      Διαγραφή
  16. Χρυσαυγή μου οφείλω να ομολογήσω οτι το blog της Μαγδας δεν το παρακολουθώ γιατί δεν το είχα βρει καν,τώρα όμως θα το δω σίγουρα και θα γίνω κι εγώ οπαδός. Όσο για το παγωτό και άγιο κολάζει.Τέλειο θα το φτιάξω σίγουρα.Να είσαι καλά φιλιά!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρες το μπλόγκ της Μάγδας και δες το....
      Νομίζω θα βρεις πολλά πράγματα που θα σου αρέσουν εκεί μέσα και πρωπάντων οι φωτογραφίες .

      Το παγωτό να το φτιάξεις και να το απολαύσεις.
      Νομίζω θα σου αρέσει πολύ!

      Φιλιά Ροδάνθη μου!

      Διαγραφή
  17. Χρυσαυγή μου τί να πω; Μ' έχεις κάνει να κοκκινίσω σαν τον αστακό! Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για τα γλυκά σου λόγια. Με συγκίνησες!! Με τιμά το ότι με παρακολουθείς και σου αρέσει η δουλειά που κάνω στο blog μου και επίσης το ότι δοκίμασες την σάλτσα. Είναι φοβερή η άτιμη, όπως και το παγωτό σου!! Λατρεύω μόκα και γεύση καφέ σε γλυκά.
    Οι φωτογραφίες του behind-the-scenes φοβερές, και το χαμόγελό σου είναι πανέμορφο! Εύχομαι πάντα να χαμογελάς έτσι πλατιά!
    Σ' ευχαριστώ και πάλι (αν μπορούσα να βάλω emoji με φατσούλα που ντρέπεται με κόκκινα μαγουλάκια, θα έβαζα καμιά κατοσταριά). Σε φιλώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάγδα μου εγώ σε ευχαριστώ που με την δουλειά σου μου έδωσες "υλικό" να φτιάξω μια πολύ όμορφη ανάρτηση.
      Να είσαι καλά να δημιουργείς πάντα ότι αγαπάς!

      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  18. Καλησπέρα Χρησαυγή μου, χαίρομαι που σας ξαναβρίσκω!
    Τι χαμόγελο είναι αυτό; Κλέβει τη παράσταση από το παγωτό, υπέροχα δόντια!
    Πολύ μου αρέσει η νέα εμφάνιση του blog σου.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μίνα μου γειά σου!
      Τι να πω????????

      Δεν ξέρεις πόσο πολύ μου έλειψες τόσους μήνες !
      Η μεγαλύτερη έκπληξη ήταν χθές που είδα την ανάρτησή σου!!!!!!!!!!!

      Θα τα λέμε!!!!!
      Σε ευχαριστώ για το όμορφο σχόλιο!
      Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  19. Υπέροχο παγωτάκι, φανταστικές φωτοφραφίες!Μας δρόσισες, κοριτσάκι!
    Μουάτς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Χρυσαυγή θα συμφωνήσω απόλυτα! η απλότητα πάντα έχει αυθεντικότητα...από την άλλη δε νομιζω πως έχεις τίποτα να ζηλέψεις...εσύ είσαι εσύ και είσαι μοναδική :)...εξαιρετικα γαργαλιστικές οι φωτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. και τα δικά μου μουστάκια θα γελούσαν με αυτό το παγωτό!!!! :D
    ώστε είναι από "χέρι" οι φωτογραφίες!!!! κάτι κατάλαβα!!! χαχαχαχα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

πήγαινε στην κορυφή! 01 09 10