4 Σεπτεμβρίου 2014

Τούρτα με κρέπες σοκολάτα




Το φθινόπωρο αγαπάει τη σοκολάτα, αλλά εγώ την αγαπώ  περισσότερο. 



Κάθε φορά που είναι να φτιάξω μια συνταγή σκέφτομαι πρώτα σε ποιον εκτός από εμένα θα αρέσει. Σχεδόν τις προσωποποιώ. Το αβοκάντο το τρώει η Μαρίνα αλλά δεν το τρώει η Νεφέλη, το κρέας δεν το τρώει ο Χρήστος, αλλά το λατρεύει η Δάφνη και πάει λέγοντας. 





Τη σοκολάτα την τρώνε όλοι. Ακόμα και αυτοί που της αντιστέκονται σθεναρά λόγο υγιεινής διατροφής, όπως η Βίκυ, την βλέπουν και τη λιγουρεύονται. 


Και αυτή η συνταγή είναι για μεγάλες λιγούρες, στ΄ ορκίζομαι.



Θα μπορούσα να είχα φάει την τούρτα αυτή εντελώς μόνη μου και να μην αισθάνομαι καμία ενοχή. Τέτοια ξετσίπωτη είμαι,  μην το ψάχνεις! Περίμεναν όμως κι άλλοι στην σειρα κι έτσι τη μοιραστήκαμε σε όχι και τόσο δίκαια κομμάτια. Μάντεψε ποιος ήταν ο ευνοούμενος...




ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΚΡΕΠΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ 

Υλικά για τη γέμιση: 

     1)      200 γραμμάρια κουβερτούρα  ψιλοκομμένη
     2)      100 γραμμάρια κουβερτούρα γάλακτος  ψιλοκομμένη
     3)      300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος  35% λιπαρά χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή σαν γιαούρτι
     4)      120 γραμμάρια γάλα φρέσκο 

Υλικά για τις κρέπες : 

     1)      1 ½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
     2)      ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
     3)      1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
     4)      3 αυγά
     5)      2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
     6)      1 ½ κούπα γάλα φρέσκο
     7)      2 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο



Μέθοδος: 

Φτιάχνουμε τις κρέπες με τον τρόπο που περιγράφω στην παλιότερή μου ανάρτηση ΕΔΩ. 
Μπορούμε να τις έχουμε έτοιμες και από την προηγούμενη ημέρα, πράγμα που θα κάνει πολύ ξεκούραστη την διαδικασία. 

Προσοχή όμως: Τις κρέπες τις φτιάχνουμε σε μικρό τηγανάκι περίπου 15-18 εκατοστών έτσι ώστε η τούρτα να έχει ύψος. Αν τις κρέπες τις φτιάξουμε σε μεγαλύτερο τηγάνι θα γίνουν λιγότερες και έτσι η τούρτα ναι μεν θα γίνει νόστιμη αλλά θα έχει μικρότερο ύψος και έτσι δεν θα είναι τόσο εντυπωσιακή!!! Το παν είναι να είναι μικρή σε διάμετρο (όσο ένα πιατάκι του φρούτου δηλαδή) και ψηλή!!
 


Στη συνέχεια φτιάχνουμε τη γέμιση ως εξής: 

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή σαν γιαούρτι (όχι να γίνει σαντιγί) και την βάζουμε στο ψυγείο να περιμένει.

Τεμαχίζουμε και τα δύο είδη κουβερτούρας και τις τοποθετούμε σε ένα μεταλλικό ή γυάλινο μπολ (όχι πλαστικό). Βράζουμε το γάλα πολύ καλά σε ένα μπρίκι και μόλις κάψει και κοχλάσει το ρίχνουμε πάνω στις κουβερτούρες. Το αφήνουμε χωρίς να το πειράξουμε ή να το ανακατέψουμε για ένα λεπτό και ύστερα με μια σπάτουλα ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Προσθέτουμε την χτυπημένη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά να ομογενοποιηθεί. Η κρέμα σοκολάτας είναι έτοιμη. Την αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα περίπου ή και παραπάνω ώστε να σφίξει και να σταθεροποιηθεί. 


Συναρμολόγηση γλυκού: 

Σε μια πιατέλα τοποθετούμε μια κρέπα την οποία αλείφουμε με λίγη κρέμα σοκολάτας. Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο με κρέπα – σοκολάτα – κρέπα – σοκολάτα κ.ο.κ. μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά, προσέχοντας να τελειώσουμε την τούρτα μας με κρέπα. 




Αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο για μερικές ώρες (ιδανικά για ένα βράδυ), καλυμμένη με μεμβράνη τροφίμων. Αν κόψουμε την τούρτα απευθείας θα διαλυθεί. Χρειάζεται να μείνει στο ψυγείο ώστε να σφίξει η σοκολάτα και να κόβονται τα κομμάτια της πολυ ωραία!! 


Τη σερβίρουμε κόβοντάς την σε τρίγωνα κομμάτια όπως μια κανονική τούρτα. 


Καλή επιτυχία!!!!!







33 σχόλια:

  1. Μόνο το Φθινόπωρο αγαπά την σοκολάτα;;;; Η σοκολάτα είναι παντός καιρού!!!!!
    Άσε που στην περίπτωσή μου οι κρέπες τρώγονται και μιά χαρά από μόνες τους!!!
    Ωραία τουρτιέρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δώσε μου κρέπα σκέτη και πάρε μου την ψυχή!!!!!!!!!

      Θένξ για την τουρτιέρα! Κι εγώ την αγαπώ αλλά μου βγήκε η ψυχή να καθαρίσω τις σοκολάτες που μπήκαν μέσ΄τις χαραμάδες.................... ααααααααααχχχ!

      Διαγραφή
  2. Στείλε την πιατέλα από εδώ... Θα σε ευγνωμονώ !!!
    Πως τρέχει η σοκολάτα έτσι, Παναγία μου!
    Τι ωραίο αυτο το γουρουνάκι που στηρίζεται η ταμπελίτσα. Που το βρήκες; Είναι ωραία ιδέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τρέχει η σοκολάτα και δεν την φτάνουμε... χαχαχαχα
      Το γουρουνάκι δεν θυμάμαι από που το έχω. Εφτιαξα απλά μόνη μου το ταμπελάκι και το κόλλησα. Είπα ότι μια τέτοια τούρτα θέλει κάτι συμβολικό! Δεν βρίκα κάτι καλύτερο!! χαχαχααχαχα

      Διαγραφή
    2. Πράγματι το γουρουνάκι ήταν ότι καλύτερο για αυτή την τούρτα!

      Διαγραφή
  3. Βλέπω αυτή την αμαρτωλή σοκολάτα να ξεχειλίζει ανάμεσα από τις λεπτεπίλεπτες κρέπες και απλώνω το δάχτυλο να τη "συμμαζέψω"... Κι αυτή η κακούργα η οθόνη του υπολογιστή μου λέει "στοπ" και με φρενάρει. Τυχερός όποιος την είδε από πιο κοντά αυτή την τούρτα... ;-)
    Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχεις δίκιο σε καταλαβαίνω. Κάθε μέρα το παθαίνω αυτό όταν κάνω βόλτα στο ίντερνετ. Φάτε μάτια ψάρια!!!

      Σε ευχαριστώ πολύ !!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  4. Χρυσαυγή μου όταν θα μαγειρεύεις δεν θα προβληματίζεσαι...θα σκέφτεσαι εμένα που τα τρώω όλα και θα τελειώνει η υπόθεση! Πάντως το σημερινό δεν νομίζω να υπάρχει πλάσμα που δεν θέλει να το τσακίσει! Υπάρχει? Όχι αν υπάρχει να φάω και το δικό του δηλαδή!
    Είναι τρέλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχχαα Εντάξει! Το συμφωνούμε!!!! Η Λίλια που τα τρώει όλα λοιπόν!

      Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  5. Να, με πρόλαβε η Λίλια, είδες; Από το πρωί που το πρωτοείδα, αυτό θέλω να γράψω... Μην αγχώνεσαι, εγώ που τρώω τα πάντα, είμαι εδώ για σένα! Και όποτε θέλεις να ξαναφτιάξεις τέτοια σοκολατένια κόλαση, ρίξε μια ειδοποίηση από πριν (όχι έτσι, πρώτα το φτιάχνουμε, μετά το κατασπαράζουμε, και ύστερα σας το πετάμε έτσι στα μούτρα - να, δείτε τι φάγαμε..... όχι κυρία μου!), κι εγώ θα πάρω το πρώτο αεροπλάνο και θα έρθω!
    Ναι, θα μπορούσα εύκολα να είμαι το γουρουνάκι της πρώτης φωτογραφίας και να φωνάζω Slurp! Yummy! Slurp, και πάλι yummy!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχαχαχααααα
      κλαιω μ'αυτα που λες!!!!
      χαχαχαχαχα

      Διαγραφή
  6. εχω ανατριχιάσει απο τη λιγουρα.. Γινεται αυτό...??? Πωπω νοστιμια.. Τρελαίνομαι για κρεπες!!! Και για σοκολάτα!!! slurp yummy Κι εγω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανατριχιλα απο λιγουρα δεν εχω ξανακουσει αλλα ολα γινονται!
      Και που να την ετρωγες Ελπιδα μου...και που να την ετρωγες!!! ;)

      Διαγραφή
  7. Είμαι ακόμη σε διατροφή (πόσο κομψά το λέω πρόσεξε) αλλά μια γωνίτσα θα την έτρωγα .....και με το γωνίτσα εννοώ το γύρω γύρω του στρογγυλού!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οσο κομψα και να το πεις Λιλα μου δεν το χρυσωνεις το χαπι. Κλεισε τα ματια σε τετοιους πειρασμους και βαλε στοχο. Στο τελος της διαδρομης θα σε περιμενει η τουρτα!!!!

      Διαγραφή
  8. Λοιπόν...θα φτιάχνεις αυτά που αρέσουν σε εσένα και οι υπόλοιποι ας πρόσεχαν :)

    Noμίζω πως έτσι τρως και περισσότερες κρέπες ή κάνω λάθος? :)
    Κόβεις ένα κομμάτι και έχεις 10 στρώσεις κρέπες. Κρεπά-λη!!

    Πολύ ωραία ιδέα για παιδιά, για μπουφέ και για μεγάλες λιγούρες :)

    Φιλιά πολλά :)




    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν νομιζω οτι υπαρχει ανθρωπος που θα πει οχι σε τετοιο γλυκο. Κοβεις ενα κομματι και τρως δεκα κρεπες μαζι. Κι εχεις δικιο. Τα παιδια τρελαινονται!
      Σε ευχαριστω Μαριον γλυκια!

      Διαγραφή
  9. Χρυσαυγή μου τι απίθανο γλυκό είναι αυτό! Έπαθα πλάκα! Χαίρομαι που συνάντησα εσένα και το όμορφο - νόστιμο blog σου :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Ελενη και καλως ορισες στο μπλογκ.
      Θα τα λεμε!!!!!

      Διαγραφή
  10. και yummy και slurp και... δεν λες τίποτα!
    λες ότι είναι για μεγάλες λιγούρες και τελικά μ' έπιασε εμένα μεγάλη λιγούρα μόλις είδα τις φωτογραφίες σου!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα
      Ευη ασε για λιγο τα υγιεινα και ορμα στις κρεπες! Θα εθιστεις σου λεω!!!!

      Διαγραφή
  11. Η ξετσιπωσιά ταιριάζει στον σεφ! Κατά κύριο λόγο φτιάχνει αυτό που του αρέσει,
    εκτός από κάποιες περιπτώσεις που μπορεί να κάνει τα χατίρια των ευνοουμένων!
    Και αν σου τη δώσει το τρως και όλο στο τέλος, έτσι για να σιγουρευτείς ότι έγινε καλό!
    Στην προκειμένη περίπτωση θα το έτρωγα όλο χωρίς καμία τύψη.

    Φιλιάααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχαχαχα
      Κραταω την πρωτη σου φραση απλα και μονο γιατι με συμφερει πολυ!!!! χαχαχαχα
      Σε φιλω πολυ Μινα μου!

      Διαγραφή
  12. Εκανα το σφάλμα να διαβάσω την ανάρτηση βράδυ...κ τώρα ψάχνω σοκολάτα!!!! Υπέροχα!!!! Θα την κάνω σύντομα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α, πολυ ωραια Ζινα! Αν την φτιαξεις θα χαρω να μαθω αν σας αρεσε...αν κι εδω που τα λεμε ξερω το αποτελεσμα ηδη. χαχαχαχα
      Σε φιλω κι ευχαριστω!

      Διαγραφή
  13. ... και η κρεπά-λη στο βουνίσιο μεγαλείο της, με καρφιτσωμένο γουρουνάκι στην κορυφή.
    Προμηνύονται πολλές μαγικές δαγκωνιές και άπειρες "γουρουνιές" αντί για πιρουνιές!

    Αυτό θα ΜΟΥ το φτιάξεις... για να νιώσω σαν τον Hillary, όταν πατά το πόδι του στο Έβερεστ, και κατακτά την κορυφή του κόσμου!

    Kisses!
    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Slurp δεν λες τίποτα!

    Καλό ΣουΚου :)

    http://beautyfollower.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αχ και να ξερες πόσες κρέπες εχω φτιάξει στην ζωή μου!!! Αλλά σε μορφή τουρτας δεν το εχω δοκιμάσει ακόμα!!! Καλή ιδεα για την πρώτη μέρα στο σχολείο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η συνταγή έχει ήδη πάει στα pin μου.Και φυσικά θα φτιαχτεί αύριο οπωσδήποτε.Τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αχ αυτή η σοκολάτα που ξεπετάγεται από το κρεποβουνό... με κολάζει!!!!! Με τρελλαίνει και με ξελιγώνει!! Θέλω τις κρέπες σου.............. να κλείσω θέση στο αεροπλάνο;;;;
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Νιαμ!!! Είχα δοκιμάσει μια παρόμοια συνταγή του Παρλιάρου αλλά δε μου άρεσε η γέμισή του! Θα τη δοκιμάσω σίγουρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΠΩ ΠΩ!!!!!!!!!!! Τι τουρτάρα είναι αυτή???!!!!
    Και δεν φτάνει που έφτιαξες τέλειες τις κρέπες, έφτιαξες και τη κρέμα σοκολάτας αντί πχ να βάλεις νουτέλα για πιο ευκολία...Μπραβο!!! Φανταστική είναι και οι φωτογραφίες σου φωνάζουν ειδικά η δεύτερη που κάνουν κύματα οι κρέπες με τη σοκολάτα!!!
    Πότε να έρθω?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή