19 Φεβρουαρίου 2015

Ταραμοσαλάτα με λευκό ταραμά





Για να φτιάξεις ταραμοσαλάτα χρειάζεσαι λίγα, εκλεκτά υλικά και υπομονή. Για να φτιάξεις όμως  μια αφράτη, σαν σύννεφο ταραμοσαλάτα, με υφή μαγιονέζας,  που στέκεται κυριολεκτικά στο ύψος της σε κάθε πιρουνιά, χρειάζεσαι τα παραπάνω καλά υλικά και πολύ περισσότερη  υπομονή!

Όταν τα 250 γραμμάρια λαδιού πρέπει  να πέσουν μέσα στο μπλέντερ υπό μορφή τριχοειδούς ροής, καθ΄όλη την ώρα που ο ταραμάς χτυπιέται ανελέητα, όταν ζεις το μαρτύριο της σταγόνας  σε όλο του το μεγαλείο  και τα νεύρα σου έχουν γίνει σερπαντίνες, τότε να θυμάσαι ότι θα αποζημιωθείς, -όχι φυσικά στη μετά θάνατον ζωή-, αλλά στην πρώτη μπουκιά λαγάνας με υπέρδιπλη στρώση ταραμοσαλάτας.  

Καλά κούλουμα και μην ξεχνάτε  όσοι πετάξετε χαρταετό πως:
«το όριο είναι ο ουρανός»!!! 




ΤΑΡΑΜΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΛΕΥΚΟ ΤΑΡΑΜΑ


Υλικά: 

     1)      150 γραμμάρια λευκός ταραμάς
     2)      400 γραμμάρια ψωμί μπαγιάτικο, χωριάτικο (κατά προτίμηση προζυμένιο)
     3)      1 μικρό ξερό κρεμμύδι λιωμένο στο μούλτι
     4)      250 γραμμάρια ελαιόλαδο
     5)      2 λεμόνια, το χυμό τους
     6)      80-90 ml κρύο νερό από το ψυγείο




Μέθοδος: 

Αρχικά συγκεντρώνουμε όλα τα υλικά μας έτοιμα στον πάγκο της κουζίνας ! Είναι βασικό για να  έχουμε όλη  την προσοχή μας στραμμένη στο χτύπημα της ταραμοσαλάτας.  

Σε ένα μπολ βάζουμε νερό και μουλιάζουμε σε αυτό το ψωμί για 4-5 λεπτά. Το στύβουμε καλά με τα χέρια μας να φύγει όλο το νερό που έχει μαζέψει και το βάζουμε σε πιάτο.
Τοποθετούμε στον καθαρό κάδο του μούλτι τον ταραμά και 2 κουταλιές της σούπας από το μετρημένο κρύο νερό. Τα χτυπάμε για μισό λεπτό ώστε ο ταραμάς να διαλυθεί. Προσθέτουμε το λιωμένο κρεμμύδι και ξαναχτυπάμε για μισό λεπτό μέχρι να ομογενοποιηθούν. 

Ανοίγουμε το μούλτι και προσθέτουμε ελάχιστο ελαιόλαδο. Κλείνουμε και χτυπάμε! Αυτό το κάνουμε μέχρι να προσθέσουμε σταδιακά την μισή ποσότητα του ελαιολάδου που διαθέτουμε (τη μισή από τα 250 ml δηλαδή). Θα χρειαστεί πολλές φορές να ανοίξουμε και να κλείσουμε το μούλτι και η ποσότητα που θα προσθέτουμε κάθε φορά πρέπει να είναι ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι περίπου. Αν διαθέτουμε μπλέντερ αυτή τη διαδικασία την κάνουμε ρίχνοντας το ελαιόλαδο υπό μορφή κλωστής όση ώρα δουλεύει το μπλέντερ!!!!!!!! 

Μόλις ρίξουμε τη μισή ποσότητα λαδιού και έχει αναδευτεί πολύ καλά ο ταραμάς με αυτό, προσθέτουμε το ¼ του ψωμιού. Μαζί με ελάχιστο από το κρύο νερό. Χτυπάμε. Προσθέτουμε εναλλάξ τώρα λίγο λάδι και λίγο λεμόνι χτυπώντας ταυτόχρονα. 



  Σε αυτό το στάδιο αν θέλουμε αφαιρούμε λίγη ποσότητα  ταραμοσαλάτας από το μούλτι ώστε τα υλικά να μπορούν να χτυπηθούν καλύτερα. Βάζουμε την ταραμοσαλάτα που έχουμε αφαιρέσει σε ένα μπολ δίπλα μας . 

Προσθέτουμε τώρα άλλο ¼ ψωμιού και εναλλάξ λίγο λεμόνι, λίγο λάδι και λίγο νερό χτυπώντας κάθε φορά που προσθέτουμε κάποιο υλικό. Αν δούμε ότι πάλι δεν χωράει το μούλτι καλά τα υλικά, αφαιρούμε πάλι λίγη ποσότητα ταραμοσαλάτας και την ρίχνουμε μέσα στο μπολ με την προηγούμενη. Αυτό το κάνουμε κάθε φορά που χρειάζεται ώστε να μπορεί να χτυπηθεί πιο εύκολα η ταραμοσαλάτα που έχει μείνει μέσα στο μούλτι. 

Προσθέτουμε κατά τον ίδιο τρόπο και τα υπόλοιπα υλικά που έχουν περισσέψει (ψωμί, λάδι, χυμό λεμόνι και νερό). Μόλις τα έχουμε βάλει όλα και έχουν χτυπηθεί πολύ πολύ καλά, αφαιρούμε το περιεχόμενο του μούλτι και το βάζουμε στο μπολ που είχαμε ρίξει προηγουμένως την ταραμοσαλάτα. Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά ώστε να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Οι προηγούμενες δηλαδή δόσεις ταραμοσαλάτας που αφαιρέσαμε με την τελευταία δόση.  Είναι έτοιμη. 

Την διατηρούμε στο ψυγείο, σε μπολ με καπάκι που κλείνει καλά, για μια βδομάδα περίπου!
*Αν έχουμε μπλέντερ αντί για μούλτι τότε δεν χρειάζεται να βγάζουμε ταραμοσαλάτα σε μπολ δίπλα μας γιατί ο κάδος του είναι μεγαλύτερος και χωράνε όλα τα υλικά μαζί να χτυπηθούν καλά.


Καλή επιτυχία!!!



Tips:
     1)      Χρειαζόμαστε 400 γραμμάρια ζυμωτό προζυμένιο ψωμί πολύ καλής ποιότητας. Από αυτό αφαιρούμε την κόρα με προσοχή ώστε να μην χαθεί πολύ ψίχα και στο τέλος θα μας μείνουν περίπου 300-320 γραμμάρια. Αυτό είναι που χρειαζόμαστε για την ταραμοσαλάτα.

     2)      Όταν λέμε ότι το ψωμί πρέπει να είναι μπαγιάτικο εννοούμε 2-3 ημερών. Και όταν μιλάμε για ταραμά, εννοούμε σαφώς τον λευκό και ότι το φθηνό ροζ υποκατάστατό του!!!



     3)      Ιδανικά θα χρειαστούμε ένα μεγάλο χωρητικότητας μπλέντερ που όμως έχει μεγάλα μαχαίρια έτσι ώστε να μπορεί να γίνει η ανάδευση σωστά και να μην κολλήσει. Αν δεν διαθέτουμε μπορούμε να φτιάξουμε την ταραμοσαλάτα στο μούλτι απλά θα χρειάζεται να ανοιγοκλείσουμε πολλές φορές τη συσκευή ώστε να προσθέτουμε το λάδι αργά – αργά όπως απαιτείται. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι φτιαγμένη στο μούλτι.

     4)      Το κυρίαρχο μυστικό για μια πολύ αφράτη ταραμοσαλάτα είναι το να προσθέτουμε όχι μόνο το λάδι πολύ αργά αλλά και τα υπόλοιπα υλικά όπως για παράδειγμα το ψωμί, που αν το βάλουμε όλο μαζί θα σχηματίσει σβόλους και η υφή της ταραμοσαλάτας δεν θα είναι πολύ καλή. Γενικά θέλει πολύ χτύπημα και σταδιακή προσθήκη των υλικών σε μικρές ποσότητες κάθε φορά!!!!!!!!



34 σχόλια:

  1. Καλημέρα. Ενώ η ταραμοσαλάτα σου είναι απίθανη, φαίνεται πεντανόστιμη και με τέλεια υφή και χαλαρά θα έτρωγα ένα κουβά, απογοητεύτηκα λίγο εξαιτίας της εισαγωγής. Λες γα υφή μαγιονέζας και ομολογώ ότι περίμενα να δω την εκδοχή χωρίς καθόλου ψωμί, που την θεωρώ κορυφαία και πολύ πολύ δύσκολη να γίνει και ήλπιζα να μας πεις τα μικρά σου μυστικά. Δεν γκρινιάζω όμως, ξαναλέω, και έτσι χαλαρά την τσάκιζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Κλεομένη!

      Το "υφή μαγιονέζας" ξέρω ότι ταιριάζει απόλυτα στην ταραμοσαλάτα που γίνεται μόνο με λάδι. Και να σου πω την αλήθεια το σκεφτόμουν καθώς έγραφα τον πρόλογό μου. Όμως αποφάσισα να το γράψω πρώτον γιατί έτσι ήταν και δεύτερον γιατί ήταν τόσο καλά πολτοποιημένο το ψωμί ώστε πραγματικά αν δεν σου το έλεγε κάποιος ότι περιέχει ψωμί δεν θα το καταλάβαινες. Γι΄αυτό άλλωστε και τα τόσο κοντινά πλάνα που δεν έγιναν φυσικά τυχαία. Ήθελα να δείξω αυτό ακριβώς. Ότι δηλαδή δεν έχει κόκκους μέσα. Είναι η απόλυτη αλοιφή!!

      Για αρχή βολέψου με αυτήν !! χαχαχχα
      Του χρόνου ίσως να ποστάρω και την άλλη που προτείνεις!!

      Τα λέμε!

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα!!!
    Δεν εχω φτιάξει ποτέ ταραμοσαλάτα, γιατί τρώω της μητέρας μου που έιναι κορυφή για μένα, αλλά δεν είναι σε καμία περίπτωση αφράτος και με αιθέρια μορφή, το αντίθετο θα έλεγα.. (να πάω να της βάλω χέρι ή να της στείλω το λινκ να δει τα tips που δίνεις για να το κάνει έτσι την επόμενη φορά?)?
    Δεν πετάω χαρταετό, αλλά μου αρέσει αυτό με το "όριο είναι ο ουρανός"....
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχαχα
      Αντί να της πεις ευχαριστώ της γυναίκας που σας ετοιμάζει ταραμοσαλάτα θα της βάλεις και χέρι??? χαχαχαχαχαχα
      Αχ, πως φαίνεται η μοναχοκόρη από χιλιόμετρα!!!! χαχαχαχααχαχαχαχαχαχαχα

      Φιλιααααααααααααααααα!

      Διαγραφή
  3. Πολύ ωραία ταραμοσαλάτα!!! Κατατοπιστικές οδηγίες και απίθανες φωτογραφίες!! Σιγά να μην έμενε στο ψυγείο για μια εβδομάδα! (Και σιγά μην τη μοιραζόμουνα με άλλους...χιχι) Καλή σου μέρα Χρυσαυγή μου, φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Χαρά!!!
      Ήθελα να είμαι αναλυτική γιατί ενώ φαίνεται απλό δεν είναι τόσο. Θέλει τεχνική και υπομονή!!!

      Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  4. Αυτήν την εκδοχή τη χωρίς καθόλου ψωμί και χτυπημένη μόνο με το λάδι σε αργή ροή, που εννοεί ο Κλεομένης, μπορεί να είναι must για κάποιους ουρανίσκους στον δικό μου όχι.
    Την έκανε η πεθερά μου έτσι...
    Όμως η δική σου πρόταση είναι πιο κοντά στις γεύσης μου αλλά και ιδεώδης στην όψη και την υφή!
    Ο επόμενος κουβάς σε μένα πλιιιιζζζζ. :)

    Καλό πέταγμα αϊτού στο αχανές γαλάζιο!
    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλήθεια είναι ότι και εγώ αυτή με το ψωμί προτιμώ ΑΝ είναι καλοφτιαγμένη.
      Και σαν πρώτη ταραμοσαλάτα του μπλόγκ, ήθελα την κλασσική.
      Για τα υπόλοιπα βλέπουμε.....

      Όταν είπες για πέταγμα του αετού, νόμισα στα σκουπίδια! χαχαχαχαχαχααχαχαχα
      Έλα...πες μου ότι και αυτό μπορεί κατά βάθος να εννούσες!!! χαχαχααχαχαχα
      Σε πειράζω!!!!!!!!!!!!!!!!

      Γειά σου Ζαμπία με τα ωραία σου!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  5. Αλοιφή η ταραμοσαλάτα σου, όντως σα μαγιονέζα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Απίθανη!!!!!!!!!!!
    Φτιαγμένη με σούπερ ζυμωτό ψωμί και απ' ότι βλέπω φαγώθηκε και με ζυμωτό ψωμί χαχαχαχαχα τέλειος συνδυασμός!!!!
    Καλά..η δεύτερη φωτογραφία τα σπάει!!!

    Μπράβο!! Μπράβο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα, καλημέρααααααααααα!

      Λοιπόν, το ψωμί που βλέπεις στη φωτογραφία είναι το ψωμί με το οποίο την έφτιαξα.
      Είναι βαρύ, ζυμωτό ψωμί με υπόσταση. Όχι οι συνήθεις αφροί του εμπορίου..

      Κι εμένα η δεύτερη μου αρέσει!!!

      Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!!!!!!!!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  6. Πολλές φορές προσπάθησα να φτιάξω ταραμοσαλάτα,χωρίς όμως επιτυχία.Είμαι σίγουρη ότι ακολουθώντας τις οδηγίες σου θα φτιάξω την καλύτερη.
    Ααα,καλά έκανες και τονίζεις το λευκό του ταραμά...αυτός είναι ο πραγματικός.
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Αλέκα!
      Η ταραμοσαλάτα δεν είναι ένα κοτόπουλο κοκκινιστό που ο καθένας τσάτρα πάτρα μπορεί να φτιάξει. Ειναι εύκολη αλλά θέλει τον τρόπο της.
      Γι΄αυτό μελέτησε τη συνταγή και είμαι σίγουρη ότι για πρώτη φορά θα φτιάξεις την τελειότερη ταραμοσαλάτα έβερ!!!!!!!!!!!!!!!!

      Καλή επιτυχία σου εύχομαι!!!!!!

      Διαγραφή
  7. Καλημερα!
    Αγαπημένη... μπορω να φάω μια ολοκληρη λαγανα με λευκη ταραμοσαλάτα:)
    Η δικια σου φαινεται τόσο μα τόσο βελουδινη, μμμμμμ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα Κι εγώ, κι εγώ!!! Με το κουτάλι και με τη λαγάνα εν΄αλλάξ μπορώ να την φάω όλη!!!!!!!!!!!!!!!!

      Σε ευχαριστώ πολύ Beauty!!!
      Καλημέρα!

      Διαγραφή
  8. Μου τρέχουν τα σάλια και είναι ακόμη πρωί και δεν πεινάω..πάλι καλά δεν το είδα το μεσημέρι...
    Κι εγώ δεν έχω φτιάξει ποτέ γιατί την παραλαμβάνω έτοιμη από άλλη χρυσοχέρα αλλά μόλις με έβαλες σε πειρασμό!
    Καλά κούλουμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όσο την βρίσκεις έτοιμη καλά είναι!! χαχαχαχα
      Κι αμα είναι από χρυσοχέρα, τότε ακόμα καλύτερα!!

      Καλημέρα!!!!

      Διαγραφή
  9. Δεν τρώω ταραμοσαλάτα, αλλά βρε παιδί μου με ξελίγωσες με την περιγραφή και τις φωτογραφίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κλεισε τα ματια και σκεψου οτι ειναι κρεμα βανιλια!!!
      Χαχαχαχαχαχα
      Σε πειραζω Νοτουλα μου!
      Δεν πειραζει που δεν τρως.
      Ολοι εχουμε τις απεχθειες μας.
      Καλο τριημερο!!!!

      Διαγραφή
  10. Λατρεμένος ο ταραμάς! Περιμένω πως και πως την Δευτέρα για την πρώτη "βουτιά" ;D
    Φιλιά πολλά !

    Υ.Γ. Αναρωτιέμαι αν θα σε εκπλήξει αυτό το σχόλιό μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα με τρελανεις εσυυυυυυ! Τοσο απροβλεπτη πια;;; Τοσο;;;;;;
      Που να φανταστω οτι δεν τρως ψαρια αλλα τρως κατι που φτιαχνεται απο αυγα ψαριων;

      Ενταξει... Παραιτουμαι!! Χαχαχαχαχα
      Που να το 'ξερα για να σου στειλω κουβαδακι;;;;;

      Φιλιαααααα

      Διαγραφή
  11. Το όριο είναι ο ουρανός.Δηλαδή το απόλυτο χάος.
    Το αχανές ανεξερεύνητο σύμπαν.Το ολοκληρωτικό χάσιμο στους έναστρους γαλαξίες και η αιώρηση στο υπερπέραν.
    Μου αρέσει.
    Πάντα μου αρέσουν οι πρόλογοι σου,γιατί με βάζουν στην πρίζα να σου απαντώ και ας υπομένεις την πολυλογία μου...ας περιμένεις την δευτερολογία μου στην συνταγή σου, που στο κάτω κάτω ,είναι και η ουσία !!!!
    Εσύ όμως ΄΄πετάς΄΄ μια κουβέντα σαν τα σποράκια που πετάμε στα σπουργίτια και ξαφνικά διαπιστώνεις πως κάποια ξέφυγαν και βλάστησαν παραδίπλα.
    Καμμιά φορά γίνονται περικοκλάδες και μπερδεύονται ,κάποιες φορές ισχνά βλαστάρια που αφήνουν το τρέκλισμα τους στην αβεβαιότητα του λόγου.
    Όπως και να το κάνεις αφήνεις υπονοούμενα!Δεν μπορώ να τα προσπερνώ πάντα ....
    Τα΄΄ αλείφω ΄΄με προσήλωση στην ΄΄ψίχα΄΄ του μυαλού μου,γιατί έτσι παίρνω τροφή για την κινητήριο δύναμη που χρειάζεται ο νους.
    Γιατί η ταραμοσαλάτα σου μπορεί να είναι βελούδινη και να αποτελεί την τέλεια συνταγή για το άλειμμα της ζεστής λαγάνας,αλλά η τροφή του μυαλού έχει πάντα ανάγκη από εξίσου ΄΄νόστιμα΄΄tips για την εξισορρόπηση του.
    Ίσως η μεταξένια υφή της αλοιφής να είναι το προκαταρκτικό στάδιο της γευστικής απόλαυσης που επιβάλλει η μέρα των κούλουμων με νηστήσισμα εδέσματα,αλλά ο νους οφείλει να αντιπαθεί και να αντιστέκεται στη νηστεία και την λιτότητα.
    Θα μείνω με προσοχή στην απαιτούμενη προσοχή της παρασκευής της για το ποθητό αποτέλεσμα.
    Θα υπογραμμίσω τις λεπτομερείς οδηγίες για την άρτια. οπτικά και γευστικά,αλοιφή.
    θα σημειώσω την εικόνα της αέρινης όψης της και θα συμφωνήσω με τις αυστηρές διαχωριστικές γραμμές που έθεσες όσον αφορά την ποιότητα της αυθεντικής πρώτης ύλης!!!!
    Σκεπτική θα αναρωτηθώ, αν όλοι μας είχαμε την υπομονή που απαιτεί μία χρονοβόρα συνταγή ,μία συνταγή που αναζητά λίγη μόνο προσοχή,θα θέταμε άρα όρια, στις υπομονές που απαιτεί η καθημερινότητα μας?
    Φιλιά πολλά,πολλά Χρυσαυγούλα μου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Τελευταία είμαι λίγο νευρική και ανυπόμονη με τις συνταγές που καλούμαι να πραγματοποιήσω σαν νοικοκυρά.Να υπολογίσω στη δική σου φιλική σου διάθεση και να δοκιμάσω από την δική σου έτοιμη σαλάτα?....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυτρωνουν μονο τα σπορακια που εχουν μεσα τους ...πως να το πω...καρπερο υλικο. Οχι ολα δυστυχως και οχι τα περισσοτερα.
      Σε ευχαριστω που παντα με διαβαζεις με προσοχη!!! Σε ευχαριστω πολυ!!!!!

      Να υπολογιζεις σε οτι θες. Εσυ δεν θα ρωτας. Αρπαζεις κουταλι και σερβιρεσαι. Σαν στο σπιτι σου. Παντα!!

      Καλο απογευμα Φωτεινη μου!!
      Πολλα, πολλα φιλια!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  12. μμμμμ δεν εχω φτιαξει ποτε ταραμοσαλατα,φυσικα ομως εχω φαει και εχω να δηλωσω οτι ο ταραμας ειναι απο τις περιπτωσεις που ο καλος homemade με εναν ετοιμο τυ εμποριου ειναι η μερα με την νυχτα ή θα επρεπε να ειχε αλλη ονομασια ο καθενας!
    Ο δικος σου χρυσαυγη ειναι αυτος που προτιμω και μπορω να φαω...να φαω....ναφαω....Μου αρεσει αυτη η βελουδινη μαγιονεζατη υφη!!!!Μπραβο σου και κραταω το τελευταιο για τον χαρταετο γιατι μου αρεσε πολυυυυυυυ(την δευτερα που θα πεταμε τον αετο θα πω την "ατακα" σου στους παραβρισκομενους φιλους και τα τεκνα μας ;p!!!!πολλα φιλιααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω απολυτα.
      Η ετοιμη και η σπιτικη ταραμοσαλατα ειναι δυο διαφορετικα πραγματα.
      Την ατακα ριξ' τη την καταλληλη στιγμη κι ας τους να ψαχνονται... Χαχαχαχαχα
      Κι οποιος καταλαβε, καταλαβε! Χαχαχαχα

      Καλα να περασετε!! Φιλια!!!

      Διαγραφή
  13. Σήμερα έφτιαξα τη δική μου με αγκινάρες στη θέση του ψωμιού παράλληλα δοκιμάστηκε και μια άλλη φίλης με ψωμί και οι δυο άρεσαν, εγώ βέβαια δεν την αλλάζω με τίποτα μόνο με αγκινάρες.
    Είμαι βέβαια περίεργη να δοκιμάσω την πρόταση του Κλεομένη μια φορά.
    Καλές Αποκριές!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. υπέροχη, αεράτη και ζηλευτή ταραμοσαλάτα!!
    και πολύ κατατοπιστική ανάρτηση!
    φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευη μου σε ευχαριστω πολυ.
      Η επεξηγηση χρειαζεται στη συγκεκριμενη συνταγη μιας και συντελλει στην επιτυχια.

      Καλα να περασεις!
      Φιλιαααα!!!!!

      Διαγραφή
  15. Κρίμα που βουτάμε στην ταραμοσαλάτα μόνο την Καθαρή Δευτέρα!! Γιαυτό και εγώ θα πάρω βαθύ μπολ και μεγάλο κουτάλι για να την χορτάσω!! Υπέροχος ο ταραμάς σου κούκλα. Έτσι μου αρέσει και εμένα!! Καλό πέταγμα αετού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πράγματι με τόσο κοντινές (και εξαιρετικές) φωτογραφίες καταλαβαίνω πως σκίζει από υφή !! Σίγουρα και από γεύση !! Ευχαριστούμε για τις αναλυτικές οδηγίες !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Έτσι... Σταγόνα σταγόνα το λάδι. Τότε πετυχαίνει. Θέλει τον τρόπο της. Οι αναλογίες της δικής μου είναι 1:5 (ταραμάς -λάδι) οπότε το ψωμί σχεδόν χάνεται. Τελευταία την φτιάχνω με αβοκάντο και είναι επίσης πολύ καλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Έτσι την έκανε η γιαγιάκα μου, έτσι την κάνει και η μαμά μου, και έτσι την έχω κάνει κι εγώ τις καναδυό φορές που το επιχείρησα... Τη λατρεύω την ταραμοσαλάτα με το λευκό ταραμά, είναι τελείως ιδιαίτερη γεύση και ό,τι πρέπει για ουζάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τέλεια η μεταξένια σου ταραμοσαλάτα! Και μου αρέσει με ψωμί, αλλιώς γεύομαι πολύ ψαρίλα!
    Έτσι και είναι λίγο ξινή μπορώ να φάω ολόκληρο καρβέλι βουτώντας.
    Καλά κούλουμα Χρυσαυγή μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μασάει η κατσίκα ταραμά? Ε αυτόν εδώ θα τον μάσαγε!!! Πεθαίνω με την εισαγωγή σου περί ανταμοιβής σε τούτο τον κόσμο και όχι στον άλλο! Καλά κούλουμα Χρυσαυγή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

πήγαινε στην κορυφή! 01 09 10