24 Απριλίου 2023

Χουρμάδες γεμιστοί με φυστικοβούτυρο και σοκολάτα

 


Φτιάχνω το πιο εύκολο, γρήγορο και υγιεινό σοκολατάκι που έχει κατακλείσει το ίνσταγκραμ τον τελευταίο καιρό. Μόδα είναι κι ελπίζω να μην περάσει, γιατί αυτό το γλύκισμα δεν υπάρχει!!!




Ο χουρμάς, μόλις του αφαιρέσεις το κουκούτσι, έχει μια κοιλότητα που μπορείς να την γεμίσεις με ότι θέλεις κι έτσι να δημιουργηθεί ένα εύκολο γλυκό. Τις μέρες που «διψάω» για γλυκό αλλά δεν έχω τίποτα στο σπίτι και τυγχάνει να έχω αγοράσει χουρμάδες, γεμίζω απλά έναν - δυο με μισό καρύδι και τους τρώω. Ε, πίστεψέ με πως αυτό μου καλύπτει την επιθυμία για γλυκό.




Τώρα σχετικά με αυτήν τη συνταγή, μπορείς να κάνεις αλλαγές σύμφωνα με το δικό σου γούστο. Από ξηρούς καρπούς βάζεις ότι θέλεις, όμως θεωρώ πως τα ελληνικότατα καρύδια είναι ιδανικά, τραγανά και ταιριάζουν πάρα πολύ με τους χουρμάδες, αν και στο εξωτερικό τους γεμίζουν με φιστίκια πίνατς. Δεν το προτιμώ.

Επίσης αντί για φυστικοβούτυρο, μπορείς να τους γεμίσεις με ότι βούτυρο ξηρών καρπών θέλεις αρκεί να είναι κάπως παχύρρευστο και όχι πολύ υδαρές για να μην τρέχει και σε δυσκολέψει.




Τέλος, αν  θες παραλείπεις τη σοκολάτα, αλλά για μένα είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη.

Το Πάσχα το έριξα έξω και δεν μπήκα καθόλου στο μπόγκ να μαγειρέψω, αλλά τώρα ήρθα με φόρα κι όποιον πάρει ο Χάρος!! 😂




 

ΧΟΥΡΜΑΔΕΣ ΓΕΜΙΣΤΟΙ ΜΕ ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Υλικά για 25 σοκολατάκια:

1)     25 χουρμάδες βασιλικοί (απαραιτήτως)

2)     1 μικρό βαζάκι φυστικοβούτυρο περίπου 180 γραμμαρίων

3)     1 χούφτα καρύδια

4)     300 γραμμάρια κουβερτούρα

5)     Λίγο επιπλέον τριμμένο καρύδι για τη διακόσμηση




Μέθοδος:

Κάνουμε μια χαρακιά στο πάνω μέρος του κάθε χουρμά, τον ανοίγουμε και βγάζουμε το κουκούτσι. Επίσης αφαιρούμε και το κοτσανάκι του στο πάνω μέρος αν υπάρχει.

Τοποθετούμε μέσα στην κοιλότητα του κάθε χουρμά ένα κομματάκι καρύδι και κατόπιν τον γεμίζουμε με όση ποσότητα φυστικοβούτυρου μπορεί να χωρέσει.

Κάνουμε αυτή τη διαδικασία για όλους τους χουρμάδες που έχουμε στη διάθεσή μας.

Τους τοποθετούμε σε ένα πιάτο ή ταψάκι και τους βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα ώστε να παγώσει το φυστικοβούτυρο και να μπορέσουν έτσι να καλυφθούν ευκολότερα με τη σοκολάτα.

Μετά το πέρας της μιας ώρας, λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Αφαιρούμε το μπεν μαρί από τη φωτιά και αρχίσουμε να ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τη λιωμένη σοκολάτα έναν – έναν τους χουρμάδες. Με τη βοήθεια 2 πιρουνιών τους γυρνάμε μέσα στη σοκολάτα ώστε να καλυφθούν απ΄ όλες τις πλευρές καλά. Τους βγάζουμε πάνω σε μια επιφάνεια στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και πασπαλίζουμε κατευθείαν με τριμμένο καρύδι πριν προλάβει να παγώσει και να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα, ώστε να κολλήσει.

Περιμένουμε λίγη ώρα να σταθεροποιηθεί η κουβερτούρα για να μην κολλάει στα χέρια. Μπορούμε να επιταχύνουμε τη διαδικασία, βάζοντας τους χουρμάδες για 15 λεπτά στο ψυγείο.

Τα σοκολατάκια είναι έτοιμα. Διατηρούνται στο ψυγείο σε κλειστό μπολ ή στην κατάψυξη για πολύ καιρό.

Καλή επιτυχία!!!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πήγαινε στην κορυφή! 01 09 10