15 Ιουλίου 2023

Κρέπες με σοκολατένια μους και καραμελωμένα ροδάκινα

 



Φτιάξε κάτι εύκολο κι εντυπωσιακό για καλοκαιρινά βράδια στη βεράντα, όπως κάνω εγώ! Ναι, το γλυκό μου αποτελείται από τρεις διαφορετικές παρασκευές, ωστόσο καμία δεν είναι πολύπλοκη.

 


Θα φτιάξεις μια μικρή δόση από ζυμαράκια κρέπας με απλά υλικά, μερικά φρέσκα ροδάκινα που θα τα ψήσεις ελαφρά να καραμελώσουν και να δημιουργηθεί ένα ελαφρύ σιρόπι και φυσικά μια σοκολατένια μους από δροσερό γιαούρτι, κουβερτούρα και πλούσια σαντιγί Morfat Choco με σοκολατένια γεύση, άπαχο γάλα και φυτικά λιπαρά που αφρατεύει στη στιγμή, χωρίς κόπο, χωρίς άγχος μην κόψει! 

Την κρέμα αυτή κράτα τη να τη φας και σκέτη σαν μους σε ποτήρι και με θυμηθείς!




Η συνταγή αυτή δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Morfat Choco.






ΚΡΕΠΕΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΡΟΔΑΚΙΝΑ

Για τις κρέπες:

1)     240 γρ αλεύρι γοχ κοσκινισμένο

2)     ¼ κγ αλάτι

3)     1 κγ ζάχαρη

4)     3 αυγά

5)     2 κ.σουπ κονιάκ

6)     400 ml γάλα

7)     2 κ.σουπ βούτυρο λιωμένο

Για τη σοκολατένια μους:

1)     1 συσκευασία Morfat Choco

2)     2 κ.σ ζάχαρη άχνη

3)     125 γρ κουβερτούρα

4)     100 γρ γιαούρτι στραγγιστό

Για τα καραμελωμένα ροδάκινα:

1)     3 ροδάκινα

2)     Χυμό ½ λεμονιού

3)     1 τσιμπιά κανέλα

4)     50 γρ βούτυρο

5)     50 γρ καστανή ζάχαρη




Μέθοδος:

Για τις κρέπες: Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μίγμα να σταθεί για 10 λεπτά. Ψήνουμε τις κρέπες σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνοντας λίγο από το χυλό και αλείφοντάς το κάθε φορά με βούτυρο, πριν ψήσουμε την επόμενη.

Για τη μους: Βάζουμε τη Morfat Choco στο ψυγείο για 2 ώρες και μετά τη χτυπάμε στο μίξερ μαζί με τη ζάχαρη μέχρι ν΄αφρατέψει. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί κι αφήνουμε λίγη ώρα μέχρι να γίνει χλιαρή. Την ανακατεύουμε με το γιαούρτι και προσθέτουμε το μίγμα στη χτυπημένη Morfat Choco ανακατεύοντας μέχρι να γίνει μια απαλή μους.

Για τα ροδάκινα: Κόβουμε τα ροδάκινα σε φέτες, τα βάζουμε σε μπολ και ρίχνουμε το λεμόνι, τη ζάχαρη και την κανέλα. Ανακατεύουμε. Σε μεγάλο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το περιεχόμενο του μπολ με τα ροδάκινα. Τα ανακατεύουμε  σε μέτρια φωτιά μέχρι να καραμελώσουν για περίπου 4 λεπτά και να μείνουν με το σιρόπι τους.

Σερβίρουμε τις κρέπες γεμίζοντάς τες με σοκολατένια μους και περιχύνοντάς τες με λίγα από τα κομμάτια ροδάκινου και το σιρόπι τους.

Καλή επιτυχία!!!

 




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πήγαινε στην κορυφή! 01 09 10