17 Ιουνίου 2012

Τρουφάκια καρύδας με τα υλικά του κορμού


          
           Σήμερα το γλυκό είναι πανεύκολο και  με υλικά γνωστά και διαθέσιμα στα περισσότερα σπίτια. Άντε να μην έχετε το ινδοκάρυδο. Τα υπόλοιπα βάζω στοίχημα πως τα διαθέτετε και μάλιστα σε ποσότητες στο ντουλάπι σας!! 


           Αν λοιπόν σας αρέσει ο κορμός και η καρύδα, τότε βρήκατε το γλυκό που τα συνδυάζει και τα δύο. Τρουφάκια με τα υλικά του κορμού και την προσθήκη ινδοκάρυδου. Στην περίπτωσή μου, τα έκανα παιχνιδιάρικα, καλύπτοντάς τα με βαμμένη καρύδα, μπλε και πράσινη, για να τα προσφέρω στο παιδικό πάρτι φίλης μου σαν κέρασμα για τους γονείς!! Και ομολογώ ότι έκαναν θραύση! Η Εύα (γειτόνισσα και φίλη) μου είπε πως μοιάζουν σαν τους μπλε και πράσινους κόκκους του γνωστού απορριπαντικού!! χαχα Και έχει δίκιο!!!

          Δοκιμάστε τα, αξίζει!


ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΚΑΡΥΔΑΣ ΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΟΥ ΚΟΡΜΟΥ

Υλικά: 

    1)   100 γραμμάρια ινδοκάρυδο
    2)   1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
    3)   1 κουτί μπισκότα πτι μπερ
    4)   30 γραμμάρια κακάο
    5)   1 κάψουλα βανιλίνης (βανίλια)
    6)   Λίγο κονιάκ για να βρέχουμε τα χέρια μας κατά το πλάσιμο
    7)   Λίγο ινδοκάρυδο ακόμα για το τύλιγμα  



Διαδικασία: 

        Σε μπολ σπάμε τα πτι μπερ με τα χέρια μας και προσθέτουμε το κακάο, το ζαχαρούχο γάλα , το ινδοκάρυδο και τη βανίλια. 

        Ζυμώνουμε καλά το μίγμα να ομογενοποιηθεί. Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. 

        Κατόπιν ρίχνουμε σε ένα βαθύ πιάτο λίγο κονιάκ και βρέχοντας τα χέρια μας με αυτό, αρχίζουμε να πλάθουμε τα τρουφάκια μας σε μπαλάκια μεγέθους μικρού καρυδιού. 

        Τέλος ρολάρουμε τα τρουφάκια μέσα σε ινδοκάρυδο και τα βάζουμε στο ψυγείο, όπου και διατηρούνται εκεί μέχρι να καταναλωθούν. 


Tips: 

     1)   Μου είχε περισσέψει ινδοκάρυδο σε μπλε και πράσινο χρώμα που είχα βάψει για την τούρτα της Κλειούς (ζωολογικός κήπος) τον Απρίλιο. Με αυτό κάλυψα τα τρουφάκια μου. Αν διατηρήσετε το βαμμένο ινδοκάρυδο στο ψυγείο μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε μήνες αργότερα.

     2)   Αν δεν θέλετε να τα πλάσετε σε τρουφάκια μπορείτε κάλλιστα να κάνετε το μίγμα σας κορμό. Το μόνο διαφορετικό που θα κάνετε στην περίπτωση αυτή είναι ότι αφού παρέλθει το μισάωρο που θα έχετε βάλει το μίγμα των μπισκότων στο ψυγείο να σταθεί, θα το τυλίξετε σε λαδόκολλα σαν σαλάμι και θα ρολάρετε πλέον όλο τον κορμό στο ινδοκάρυδο. Διατηρείται στο ψυγείο και για το σερβίρισμα απλώς θα κόβετε τον κορμό σε φέτες.

Καλή επιτυχία!



39 σχόλια:

  1. Καλημέρα Χρυσαυγή μου!!!!!
    Όπως εδήλωσα και σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης (έτσι λέν τα ΜΜΕ το FB) Πεθαίνω για μια ολόκληρη "δόση" από τρουφάκια.
    Η Κλειώ τι κάνει;Η Νεφέλη;
    Όχι δεν είναι άσχετα αυτά που λέγω...σου αποσπώ την προσοχή για να κάνω μια ληστεία στο ψυγείο σας....
    Σας φιλώ ινδικαρυδάτα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα
      Να σε δω με μαύρο καλσόν στο κεφάλι να μπουκάρεις και να κλέβεις τρουφάκια και τι στον κόσμο!!

      Ελα, κοιτάζω έξω απ΄ το παράθυρο! Οι πόρτες είναι ανοιχτές και τα σκυλιά δεμένα!

      Σε φιλώ και εγώ πολύ με μπλε και πράσινες αποχρώσεις!

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα Χρυσαυγή μου! ! !
    Εγώ δεν έχω και ιδιαίτερη συμπάθεια στην καρύδα και γενικά εδώ πέρα δεν την συμπαθούν, αλλά θα τα κάνω κάποια στιγμή ( γιατί είναι με απλά υλικά και εύοκολο γλυκάκι ) και ξέρω που θα τα δώσω....
    Πολλά φιλιά!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέρω Ελένη μου. Πολύς κόσμος δεν την αγαπάει καθόλου.
      Τι να κάνουμε, τουλάχιστον είναι πολύ εύκολα και οικονομικά και μπορείς να τα φτιάξεις ως δώρο για κάποιον που ξέρεις ότι είναι φαν της καρύδας!!

      Φιλιά!

      Διαγραφή
  3. Πανέμορφα Χρυσαυγή μου! Πεντανόστιμα σίγουρα αλλά και η παρουσίαση σου καταπληκτική!
    Καλή ψηφοκυριακή:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ψηφίσαμε Μαράκι αλλά αποτέλεσμα δεν είδαμε δυστυχώς...

      Λοιπόν τα τρουφάκια εκτός των υπολοίπων είναι και πολύ οικονομικά και βγαίνουν πολλά τεμάχια.

      Φιλιά πολλά και καλημέρες!

      Διαγραφή
  4. Μπλε, πράσινοι, μεγάαααλοι κόκκοι! Σαν να τους βλέπει μέσα από μεγεθυντικό φακό.
    Από φαντασία, Χρυσαυγή μου, σίγουρα δεν υστερούμε!

    Αυτοί οι κόκκοι δεν τους βλέπω να μένουν πολύ ώρα στο ψυγείο. Η πόρτα θα ανοιγοκλείνει συνεχώς και η στάθμη να υποχωρεί...Τέτοια γλυκά, με ευχέρεια κατανάλωσης, δεν μακροημερεύουν.

    Στέλνω φιλιά πολλά για όλους σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Ζαμπία μου. Φαντασία να φαν΄κι οι κότες! χαχα

      Τους κόκκους τους εξαφανίσαμε όπως πολύ καλά μαντεύεις πολύ γρήγορα. Ασε που στο πάρτυ που τους πήγα ζητούσαν όλοι τη συνταγή. Αρεσαν πολύ και όχι άδικα!

      Τα φιλιά σου τα ανταποδίδω στο έπακρο!!

      Διαγραφή
  5. Χρυσαυγή μου, ζωγράφισες. Θα διαβάσω λίγο τις ηλεκτρονικές μου εφημερίδες και σηκώνομαι να τα κάνω. Δεν ξέρω αν θα μού βγουν μπλε και πράσινοι κόκκοι, αλλά και λευκές , σα χριστουγεννιάτικες μπαλλίτσες να μού βγουν δεν πειράζει, πειράζει;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάρθα μου λευκά θα τα έκανα κι εγώ αν δεν είχα βαμμένη καρύδα από τα γεννέθλια της Κλειούς. Αρα μην προβληματίζεσαι!!

      Αν τα κάνεις με ενδιαφέρει η γνώμη σου. Ελπίζω να σας αρέσουν !

      Φιλιά!

      Διαγραφή
  6. Χρυσαυγή μου τέλεια τα τρουφάκια σου χάρμα οφθαλμών και η παρουσίαση φοβερή,καλή εβδομάδα να έχεις φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Ροδάνθη μου για τα καλά σου λόγια!

      Φιλιά και καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  7. Χρυσαυγή, άψογα τα...μπλε και πράσινα τρουφάκια σου. Όσο για την καρύδα, αγαπημένη!! Πριν λίγο τσάκισα μια, από αυτές τις κυλινδρικές, που πουλούν στα ψιλικατζίδικα, τυλιγμένες σε ζελατίνη, με κακάο. Απόλαυση!!
    Καλό απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ, αυτές οι καρύδες των σούπερ μάρκετ. Να σου πω την αλήθεια μου τις βρήσκω λίγο γλυκές. Πολλές φορές όμως εγώ αγοράζω καρύδα ολόκληρη και τρώω που είναι το καλύτερό μου. Με δυσκολεύει όμως πολύ στο καθάρισμα η άτιμη.

      Σε φιλώ. Καλημέρα!

      Διαγραφή
  8. Τέλεια στρογγυλεμένες μπαλίτσες!!
    Σε βοήθησαν και τα μικρά φαντάζομαι;
    Στο φάγωμα..
    Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο φάγωμα με βοήθησε η Νεφέλη.
      Στο πλάσιμο κανένα γιατί τα έφτιαξα κρυφά!!! χιχιχιχι

      Φιλιά!

      Διαγραφή
  9. Χρυσαυγή μου καταπληκτικά τα τρουφάκια σου!
    Με έχουν τρελλάνει αυτοί οι μπλέ - πράσινοι κόοοοκοι(λόγω μεγέθους τα οοο)!!!!!Οι φωτογραφίες και η παρουσίαση για ακόμη μια φορά τέλεια!!!
    Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Ελένη για όλα όσα γράφεις!
      Ναι, οι κόοοοοοοοοκκοι βγήκαν λίγο μεγαλύτεροι από τους συνήθεις μικρούτσικους.....

      Φιλιά και καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  10. Πολύ εμφανίσιμα είναι τα τρουφάκια σου Χρυσαυγή, αλλά είμαι σίγουρη ότι και από γεύση δεν θα υστερούν!!Εγώ τα έχω όλα τα υλικά, οπότε δεν με εμποδίζει τίποτα να τα δοκιμάσω.
    Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν τα δοκιμάσεις πες μου Μαρί...

      Διατηρούνται στο ψυγείο και τους πηγαίνει να είναι δροσερά.

      Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
  11. Καλημέρα
    Μου άρεσε πολύ η πρότασή σου αλλά και η χρωματιστή της επικάλυψη!
    Φαίνονται νόστιμα και εύκολα, οπότε κρατώ και τη συνταγή!
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά θα κάνεις Ελένη μου!
      Είναι ακριβώς όπως τα περιγράφεις. Μακάρι να τα φτιάξεις και μακάρι να σας αρέσουν!!

      Φιλιά!

      Διαγραφή
  12. τι ωραία χρώματα!!!!!πολύ πρωτότυπη ιδέα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ένα ροζάκι θα έλειπε αλλά την επόμενη φορά!!

      Φιλιαααααααα

      Διαγραφή
    2. ναι ναι!!! ροζακι και μωβακι παρακαλώ!!!

      Διαγραφή
  13. Τέλεια ιδέα !!

    Εμένα δεν μου πολυαρέσει η καρύδα ... αλλά οπως είπες, για δωράκι είναι ότι πρέπει.

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβως Κωνσταντίνα μου. Μερικές φορές δεν φτιάχνουμε αυτό που μας αρέσει, αλλά αν αρέσει στους άλλους, οκ!!

      Φιλιά!

      Διαγραφή
  14. Και μόνο που βλέπω τα υλικά υποψιάζομαι τη γεύση τους!
    Νομίζω ότι για κάθε ένα που θα έπλαθα, θα έτρωγα και ένα!!
    Και το χρώμα τα κάνει πολύ παιχνιδιάρικα και χαρούμενα!
    Φιλάκια Χρυσαυγή μου και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχα ! Αυτό δεν το είχα σκεφθεί Ερμιόνη μου ομολογώ.
      Να τρώω ένα και ένα να πλάθω! Αν και επειδή δοκίμασα θέλουν την ώρα τους στο ψυγείο για να παγώσουν και να τρώγονται ποιο ευχάριστα!

      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  15. Κουκλάκια είναι!
    Και σήμερα το πρωϊ λοιπόν έβαφα ινδοκάρυδο (σύμφωνα με τις οδηγίες σου από την τούρτα της Κλειούς) για τα επερχόμενα γεννέθλια του μονάκριβου. Οπότε όταν είδε το πρασινούλι ο πατέρας με ερώτησε... τι είναι αυτό Ποπίτσα; Άντε να απαντήσεις λεπτομέρειες...και ότι κατάλαβε, κατάλαβε!
    Ευχαριστούμε Χρυσαυγή για την ιδέα (και τούτη την νεώτερη φυσικά).
    Καλημέρες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ, Πηνελοπη μου....
      πήρες το πηνέλο και άρχισες να το βάφεις το ινδοκάρυδο? αχαχχααααα

      Λοιπόν περιμένω με τεράστια ανυπομονησία να δω την τούρτα του μονάκριβου!!! Θα σε κρίνω αυστηρά και αν δεν έχεις περάσει το ινδοκάρυδο τουλάχιστον 3 χέρια μπογιά θα κοπείς στις εξετάσεις!!!!

      Φιλιά πολλά και να σου ζήσει ο μικρούλης!!

      Διαγραφή
  16. Kαλέ πως μου ξέφυγαν εμένα αυτά??? Δεν πιστεύω να τα φάγατε όλα???? Είναι τέλειαααααααααααααα!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Λίλα!!
      Στο τσακ πρόλαβες για το τελευταίο!!!

      Διαγραφή
  17. Αααα, τρουφάκια! Κάθε φορά που μου λέει ο Νίκος ότι θα έρθουν φίλοι στο σπίτι, επισκέπτομαι συνταγές για τρουφάκια! Η δική σου τώρα πάει για τους επόμενους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίζω να την ευχαριστηθείτε Βέρα μου!!

      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  18. Χρυσαυγή μου καλημέρα! Θα ήθελα να έχω μερικά από τα υπέροχα τρουφάκια σου τώρα!!! Αυτές οι γλυκομπουκιές είναι ό,τι καλύτερο!!! Γεια στα χέρια σου! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Χρυσαυγή μου λατρεύω το ινδοκάρυδο και τα τρουφάκια σου ακόμα πιο πολύ!!!!!!!
    Πανέμορφα παιχνιδιάρικα και πεντανόστιμα!!!!!Όσο για την παρουσίαση δεν έχω λόγια!!!!!
    Πολλά πολλά φιλάκια!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή