Σβήσ’ το…
Το κάπνισμα απαγορεύθηκε στην Ελλάδα. Μένει τώρα οι μη καπνιστές να μεταναστεύσουν
προς χώρες ξένες, μακρινές. Και το ξαναλέω για να γίνει κατανοητό. Μένει τώρα
οι ΜΗ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ να μεταναστεύσουν προς χώρες ξένες.
Στην Ελλάδα όλα τα κάνουμε ανάποδα για να μην μας πιάνει το μάτι.
Το κάπνισμα απαγορεύεται, αλλά για κάποιον λόγο οι άκαπνοι αισθάνονται
παραγκονισμένοι να το πω? Περιορισμένοι να το πω? Κατατρεγμένοι να το πω?
Μπα… μάλλον ηλίθιοι θα πω.
Στα εστιατόρια και τις ταβέρνες ο χώρος για τους μη
καπνίζοντες είναι συνήθως δίπλα στην τουαλέτα, πίσω απ΄ την πόρτα που
ανοιγοκλείνει και μπαίνει το αγιάζι και στην καλύτερη περίπτωση στην ποιο
άχαρη μεριά του… (σ΄ αυτή την περίπτωση
τουλάχιστον δεν κρυώνεις)! Μου έχει τύχει ακόμα και να συναντήσω σε καφετέρια τους καπνίζοντες μέσα στη ζέστη
και την θαλπωρή και τους μη καπνίζοντες στο εξωτερικό μέρος του μαγαζιού με νάιλον
αντιανεμικά και σόμπες υγραερίου. Έτσι
επιβραβεύει κανείς τους τηρούντες το νόμο!
Σβήστε λοιπόν το τσιγάρο και αρπάξτε ένα χαλουμοπιτάκι. Όταν
το φάτε θα θέλετε κι άλλο, κι άλλο, κι άλλο, μέχρι που να μην πάει άλλο! Έχουν τόσο γλυκιά και υπέροχη ζύμη, με
λάδι και χυμό πορτοκάλι και μια τέλεια γέμιση από χαλούμι σε συνδυασμό με το
διακριτικό άρωμα του δυόσμου, που... τολμώ να πω ότι συγκλονίζουν.
ΧΑΛΟΥΜΟΠΙΤΑΚΙΑ
Υλικά ζύμης για περίπου 35 πιτάκια:
1)
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2)
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
3)
200 ml ελαιόλαδο
4)
370-420 γραμμάρια χυμό πορτοκαλιού
5)
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Υλικά για τη γέμιση:
1)
400 γραμμάρια χαλούμι ή ταλαγάνι τριμμένο στη
χοντρή πλευρά του τρίφτη (δίνουν και τα δύο τυριά εξαιρετικό αποτέλεσμα)
2) 400 γραμμάρια λαδοτύρι Μυτιλήνης ή Ζακύνθου ή
κάποια καλή γραβιέρα (πχ. Κρήτης, Αρτας ή Αμφιλοχίας) τριμμένο και αυτό στη
χοντρή πλευρά του τρίφτη
3) 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο δυόσμο
ψιλοκομμένο (ανάλογα με το γούστο βάζετε και παραπάνω)
4)
3 αυγά
5) Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
5) Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μέθοδος:
Ζύμη: Σε ένα μεγάλο
μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το μπέικιν και το αλάτι.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε, τρίβοντάς το με τις άκρες των δαχτύλων μας μέχρι να γίνει ψυχουλιαστό. Να κάνει δηλαδή το μείγμα μικρούς σβώλους.
Κατόπιν προσθέτουμε σταδιακά το χυμό του πορτοκαλιού ανακατεύοντας με το χέρι μέχρι να διαλυθούν οι σβώλοι και να ομογενοποιηθεί η ζύμη μας. Ίσως να μην χρειαστεί όλος ο χυμός πορτοκαλιού ή ίσως και να χρειαστεί ελάχιστος ακόμη. Αυτό είναι θέμα του αλευριού.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε, τρίβοντάς το με τις άκρες των δαχτύλων μας μέχρι να γίνει ψυχουλιαστό. Να κάνει δηλαδή το μείγμα μικρούς σβώλους.
Κατόπιν προσθέτουμε σταδιακά το χυμό του πορτοκαλιού ανακατεύοντας με το χέρι μέχρι να διαλυθούν οι σβώλοι και να ομογενοποιηθεί η ζύμη μας. Ίσως να μην χρειαστεί όλος ο χυμός πορτοκαλιού ή ίσως και να χρειαστεί ελάχιστος ακόμη. Αυτό είναι θέμα του αλευριού.
Ζυμώνουμε το μείγμα με τα χέρια μας περίπου 7 λεπτά μέχρι η ζύμη να μαλακώσει και
να αφρατέψει. Τέλος την σκεπάζουμε και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα
ώστε να σφίξει ελαφρώς και να πλάθεται
εύκολα.
Γέμιση: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα 2 είδη τυριών
(όποια έχουμε επιλέξει), με τον δυόσμο, τα αυγά και το πιπέρι.
Πιτάκια: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε 2-3 μεγάλα ρηχά ταψιά στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί.
Παίρνουμε κομματάκια ζύμης στο μέγεθος ενός μεγάλου καρυδιού (40-45 γραμμάρια το καθένα). Τα πιέζουμε με το χέρι μας επάνω σε μία επιφάνεια. Αν δούμε ότι κολλάνε την αλευρώνουμε ελαφρά. Με τον πλάστη μας ανοίγουμε τη ζύμη δισκάκια πάχους 2 περίπου χιλιοστών.
Βάζουμε 1 γεμάτο κουταλάκι γλυκού στο κέντρο κάθε δίσκου ζύμης και τα τυλίγουμε σαν φάκελο. Κλείνουμε δηλαδή πρώτα τα δύο πλαϊνά του δίσκου και μετά το τυλίγουμε σε ρολάκι. Τοποθετούμε τα χαλουμοπιτάκια με το κλείσιμό τους προς τα κάτω στο ταψί. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά το κάθε ταψί μέχρι να ροδίσουν τα πιτάκια μας ελαφρώς.
Σε 2-3 μεγάλα ρηχά ταψιά στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί.
Παίρνουμε κομματάκια ζύμης στο μέγεθος ενός μεγάλου καρυδιού (40-45 γραμμάρια το καθένα). Τα πιέζουμε με το χέρι μας επάνω σε μία επιφάνεια. Αν δούμε ότι κολλάνε την αλευρώνουμε ελαφρά. Με τον πλάστη μας ανοίγουμε τη ζύμη δισκάκια πάχους 2 περίπου χιλιοστών.
Βάζουμε 1 γεμάτο κουταλάκι γλυκού στο κέντρο κάθε δίσκου ζύμης και τα τυλίγουμε σαν φάκελο. Κλείνουμε δηλαδή πρώτα τα δύο πλαϊνά του δίσκου και μετά το τυλίγουμε σε ρολάκι. Τοποθετούμε τα χαλουμοπιτάκια με το κλείσιμό τους προς τα κάτω στο ταψί. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά το κάθε ταψί μέχρι να ροδίσουν τα πιτάκια μας ελαφρώς.
Καλή επιτυχία!!
Tip:
Η αρχική συνταγή είναι με χαλούμι. Εγώ πλέον χρησιμοποιώ ταλαγάνι αντί για χαλούμι το οποίο δίνει εξαιρετικό αποτέλεσμα.
Tip:
Η αρχική συνταγή είναι με χαλούμι. Εγώ πλέον χρησιμοποιώ ταλαγάνι αντί για χαλούμι το οποίο δίνει εξαιρετικό αποτέλεσμα.
Τα χαλουμοπιτάκια επίσης έφτιαξε η φίλη μου Βίκυ
και τα προσέφερε σε φιλανθρωπική εκδήλωση.
Καλημέρα, Χρυσαυγή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου άρεσε πολύ η ζύμη με το πορτοκάλι-φαίνεται αφράτη και τραγανή- μου θύμισε τα Κυπριακά ελιοπιτάκια που τα λατρεύω.
Αρίστη η παρουσίαση, μπράβο!
Κρατάω τη συνταγή σου-σε ευχαριστώ πολύ-και θα τη δοκιμάσω. Το ταλαγάνι νομίζω έχει την ίδια υφή με το χαλόυμι, κάνω λάθος;
Φιλάκια!
Καλημέρα Ελένη μου!!
ΔιαγραφήΤα εν λόγω πιτάκια πραγματικά έγιναν καταπληκτικά κατά κοινή ομολογία όλων όσων τα δοκίμασαν. Διαφορετικά δεν θα τολμούσα να μιλήσω με τόσο θερμά λόγια. Όμως αξίζουν μια δοκιμή κατά τη γνώμη μου.
Το χαλούμι και το ταλαγάνι είναι σχεδόν παρόμοια τυριά με όπως λες παρόμοια υφή. Η συνταγή έδινε και τις δύο επιλογές. Εγώ είχα ταλαγάνι και αυτό χρησιμοποίησα. Απο το αποτέλεσμα έμεινα απόλυτα ευχαριστημένη και αυτό θα καθιερώσω. Η επιλογή δική σου...
Όσο για τη ζύμη, είναι ακριβώς όπως το είπες. Αφράτη, τραγανή και γλυκιά, παρόλο που δεν έχει καθόλου ζάχαρη.
Σε φιλώ και αν τα επιχειρήσεις, καλή επιτυχία!
Kαλημέρα Χρυσαυγή μου,εγώ δεν καπνίζω και ούτε το έχω δοκιμάσει ποτέ μου,ο άντρας μου όμως του δίνει και καταλαβαίνει μάχες έχουμε κάνει γι΄αυτό το θέμα αλλά που....!!!Εγώ τα λέω εγώ τ΄ακούω,εξάρτηση παιδί μου δεν χαμπαριάζουν με τίποτα.Γι΄αυτό κι εγώ θα πάρω 5-6 χαλουμοπιτάκια να μου φύγει ο καημός χαχαχα!!!Τέλειαααα θα τα φτιάξω φιλιά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εγώ κάπνιζα, αλλά δεν καπνίζω εδώ και πολλά χρόνια.
ΔιαγραφήΒέβαια και τότε που κάπνιζα κατανοούσα απόλυτα τους μη καπνίζοντες.
Φτιάξε Ροδάνθη μου τα χαλουμοπιτάκια να τα τσακίσει ο άνδρας σου, να ξεχάσει το τσιγάρο!!!
Φιλιά πολλά!
Kαλημερα Χρυσαυγη
ΑπάντησηΔιαγραφήΕιμαι καινουργια φιλη και ελπιζω παντοτινη μιας που εχω επιλεξει το blog σου σαν ενα απο τα πιο
ενδιαφεροντα!Μου αρεσει το διακριτικο χιουμορ με το οποιο συνοδευεις τις συνταγες σου οπως επισης και η φροντιδα με την οποια τις παρουσιαζεις.Ευχομαι τα καλυτερα και ...αληθεια τι υπεροχα πιτακια ειναι αυτα!!!!Και ενα μικρο παραπονο..Μηπως οι τοσο ωραιες αναρτησεις να γινονταν πιο συχνα?
Φωτεινή μου καλώς όρισες!
ΔιαγραφήΜε χαρά διαβάζω αυτά που μου γράφεις και σε διαβεβαιώ πως είναι τιμή για μένα το ότι θέλεις να βλέπεις αναρτήσεις μου ποιο συχνά!! Είναι ωραίο να υπάρχει αποδοχή σε κάτι το οποίο κάνεις, σε ευχαριστεί και είναι το χόμπι σου!!! Αυτό για μένα είναι η μεγαλύτερη αποζημείωση!
Όσο για τις αναρτήσεις μου τώρα. Εχω αποφασίσει να κάνω 7 αναρτήσεις το μήνα. Περίπου δηλαδή 2 την εβδομάδα, ίσως και κάποιες εβδομάδες μία. Ο λόγος είναι ότι εκτός του ότι η ίδια η συνταγή και η εκτέλεσή της, το food styling, η φωτογράφιση και η επεξεργασία των φωτογραφιών μου παίρνει αρκετό χρόνο, είναι και τα άρθρα που γράφω τα οποία σε διαβεβαιώ πως είναι και αυτά χρονοβόρα. Από την σύλληψη του θέματος κάθε φορά, μέχρι την συγγραφή του κάθε χρονογραφήματος καιτο χτένισμα που θέλει. Κι επειδή λοιπόν όλα αυτά γίνονται χωρίς καμμία οικονομική απολαβή και αποτελούν αποκλειστικά και μόνο το χόμπι μου, δεν θέλω να πιεστώ για κάτι περισσότερο γιατί σημασία έχει να το θέλω, να το επιθυμώ και να το λαχταρώ αυτό που κάνω, για να υπάρχει και ένα αξιοπρεπές γεμάτο κέφι αποτέλεσμα!
Ωστόσο τα γραφόμενά σου ξαναλέω πως με τιμούν πάρα πολύ και με χαροποιούν ακόμη περισσότερο!!
Σε ευχαριστώ και πάλι και ελπίζω να τα λέμε ποιο συχνά!
Με εκτίμηση,
Χρυσαυγή.
Δεν χρειάζεται καθόλου να πεις ότι είναι τέλεια!! φαίνεται αυτό με την πρώτη ματιά και όταν διαβάζεις τα υλικά είσαι απολύτως σίγουρος για αυτό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπειδή εγώ τρελαίνομαι με τέτοιες κατασκευές, δεν υπάρχει περίπτωση να μην τα φτιάξω.
Τώρα την συζήτηση για το τσιγάρο ας μην την κάνω γιατί θα συγχυστώ πάλι και είναι πρωί ακόμα. Έχω βλέπεις τον άνδρα μου που καπνίζει σαν φουγάρο και παίρνω ανάποδες κάθε φορά!!
Φιλιά πολλά, καλημέρα.
χαχχααααααααααα
ΔιαγραφήΣυγνώμη που γελάω τόσο πολύ Μαρί μου, αλλά με αυτό το "παίρνω ανάποδες" μου έφτιαξες το κεφι πρωί - πρωί.
Το τσιγάρο είναι ωραίο το άτιμο, αλλά τα χαλουμοπιτάκια καλύτερα!!!!
Τα φιλιά μου!!!!
λιώμα μ'έκανες πρωί πρωί!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτός ήταν ο σκοπός μου!!!!!!!
ΔιαγραφήΦαίνονται τέλεια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα τα φτιάξω και θα σου πω,
γιατί μπορεί να τελείωσε το σχολείο
αλλά το απογευματινό κολατσιό το χρειαζόμαστε.
Φιλιά.
Στέλλα μου, μπορείς να τα διατηρίσεις ψημένα ή άψητα στην κατάψυξη για αρκετό καιρό και να τα βγάζεις λίγα λίγα για τα παιδιά.
ΔιαγραφήΑν είναι ψημένα απλά τα ξεπαγώνεις και τα ζεσταίνεις στην ηλεκτρική κουζίνα, όπως έκανα εγώ. Αν είναι άψητα, απλά βγάζεις όσα θέλεις και τα ψήνεις.
Σε φιλώ πολύ και καλή σου μέρα!
Μα δεν το πιστεύω!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαλουμοπιτάκια έχω ετοιμάσει να κεράσω κι εγώ αύριο, τελείως διαφορετικά βέβαια!
Πολύ όμορφα δείχνουν τα δικά σου, κρατάω και αυτήν την συνταγή, μιας και το χαλούμι μου αρέσει πολύ σε πίτες και πιτάκια!
Φιλιά!
Καλημέρα Έλενα!
ΔιαγραφήΠεριμένω να δω και την δική σου συνταγή λοιπόν!!!
Το χαλουμι έχεις δίκιο ότι είναι πολύ νόστιμο. Κι εμάς μας αρέσει πολύ!!!
Καλή σου μέρα!!
Ωραιότατα! Δεν το συζητώ...και δεν το σχολιάζω που λένε :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλλά με μπέρδεψες με τον συνδυασμό του κειμένου για τους μη καπνίζοντες (κι' εγώ σε αυτούς τους έρμους ανήκω...) πως τα δύο συνδυάστηκαν.
Εκτός και προτρέπεις γλυκειά μου όλους τους μη καπνίζοντες να κυκλοφορούν μ' ένα χαλουμοπιτάκι στο στόμα αντί για τσιγάρο ;-))) για να κάνουν τους καπνιστές να ζηλεύουν!!!
Πηνελόπη μου... κι έλεγα πως δεν θα το πει κανείς!
ΔιαγραφήΝαι, σήμερα το θέμα του κειμένου μου ήταν άσχετο με τη συνταγή. Δεν υπάρχει σημείο επαφής, αλλά το θίγω το θέμα γιατί με έχει απασχολήσει.
Ωστόσο η ιδέα σου να κυκλοφορούμε όλοι με ένα χαλουμοπιτάκι στο στόμα δεν με χαλάει καθόλου.... !!!! Το σκέφτομαι σοβαρά!!
Φιλάκια
Α! Έτσι μπράβο...μπήκαν τα πράγματα στην σωστή τους διάσταση :-))
ΔιαγραφήΓιατί μ' έκανες να σκεφτώ ότι λόγω πια προχωρημένης ηλικίας (σχεδόν όσα τα smarties - κάτι λιγότερο ίσως) είχα αρχίσει να τα χάνω και να ρετάρω :-)))
Καλημέρες και geep wooking! Είσαι σε καλό δρόμο, αν και μοναχοπαίδι...
Καλημέρα κοριτσάκι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι καλημέρα δηλαδή που μεσημέριασε και με έπιασε και η γνωστή λιγούρα βλέποντας τα πιτάκια σου!
Εκτός από τη γέμιση, που είναι πραγματικά φανταστική, μου άρεσε πολύ και το σχήμα τους καθώς μου φέρνουν στο μυαλό τα αγαπημένα μου πιροσκί!
Αν θέλεις πάντως, δοκίμασε την επόμενη φορά να προσθέσεις στη γέμιση και λίγο ξύσμα λεμονιού, πάει πολύ με τα συγκεκριμένα τυριά νομίζω!
Διάβαζα και την απάντησή σου στη Φωτεινή και χαμογελούσα... Χαμογελούσα γιατί καταλαβαίνω απόλυτα τι εννοείς! Είσαι κι εσύ τελειομανής -καλή ώρα- οπότε κάθε σου ανάρτηση επιβάλλεται να είναι άψογη, δηλαδή πρωτότυπη και εύκολη, με προσεγμένες φωτογραφίες και ένα αντιπροσωπευτικό και οπωσδήποτε προσωπικό κείμενο που πάντα χαίρομαι να διαβάζω!
Μπράβο σου για όλη την προσπάθεια και που κάνεις τη μαγειρική blogοσφαίρα λίγο πιο όμορφη και ενδιαφέρουσα!
Φιλιά πολλά!
ΥΓ. Υποψιάζομαι ότι ή το yahoo μου ή το δικό σου έχει πρόβλημα γιατί μάλλον δεν έχεις λάβει απαντήσεις στα mail σου ε;; :(
Καλημέρα Ερμιόνη μου!
ΔιαγραφήΤο ξύσμα δεν είναι και το καλύτερό μου να σου πω την μαύρη μου αλήθεια. Όμως όσοι δουν το σχόλιό σου και τους αρέσει, είναι μια καλη ιδέα να το βάλουν. Δεν αντιλέγω ότι θα ταιριάζει πολύ, απλά εγώ δεν το συμπαθώ, παρά μόνο σε γλυκά.
Όσο για την απάντησή μου στη Φωτεινή που γελούσες και σκεφτόσουν ότι είμαι τελειομανής, έχω να σου πω ότι πάλι σας ξεγέλασα!! χαχχααα Η αλήθεια είναι ότι είμαι μια μεγάλη τεμπέλα στα περισσότερα πράγματα στη ζωή μου, αφού ως παραδοσιακό μοναχοπαίδι δεν χρειαζόταν να προσπαθώ πολύ να πετύχω πράγματα στη ζωή μου γιατί φρόντιζαν οι γονείς μου να μου τα παρέχουν όλα!! - Μέγα σφάλμα για τον ανθρώπινο χαρακτήρα-
Όλως παραδόξως όμως με το μπλόγκ ισχύει το αντίθετο. Ίσως γιατί είναι κάτι που το αγαπώ ειληκρινά και με γεμίζει. Ίσως γιατί για πρώτη φορά βρήκα στη ζωή μου κάτι για το οποίο να προσπαθώ και να μην το βαρεθώ τον πρώτο μήνα κιόλας και να το παρατήσω στη μέση...
Είναι η φωτεινή εξαιρεση στη ζωή μου αυτό το μπλόγκ και χαίρομαι να το φροντίζω με τις συνταγές και τα κείμενά μου. Νομίζω ότι γίνομαι καλύτερος άνθρωπος μέσα από αυτό.
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ λοιπόν για τα καλά σου λόγια και για όλα όσα προανέφερες. Σε ευχαριστώ και για τα μπράβο σου τα οποία ανταποδίδω και για την δική σου προσπάθεια!!
Φιλιά πολλά!
Όποιο τυρί και να βάλουμε σε αυτή την υπέροχη ζύμη θα ταιριάζει καταπληκτικά! Και μόνο που τα είδα πείνασα:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι, η ζύμη Μαρία μου ήταν το κάτι άλλο.
ΔιαγραφήΚανά 2-3 που τα έφαγαν με ρώτησαν άν έχω βάλει ζάχαρη στο ζυμάρι, πράγμα το οποίο δεν ισχύει. Τόσο γλυκά και νόστιμα είναι!!!
Φιλιά πολλά.
Το χαλούμι είναι μαγικό υλικό, το ίδιο και το ταλαγάνι, όπου και να τα βάλεις είναι υπέροχα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυμφωνώ απόλυτα Λίλα!! Ετσι ακριβώς! Υπέροχα και τα δύο αυτά τυριά!
ΔιαγραφήΧρυσαυγή μου καταπληκτικά, μπράβο σου!Πραγματικά αυτή η φοβερή πορτοκαλοζύμη με έχει ξετρελάνει και όσο τα βλέπω άλλο τόσο τα λιγουρεύομαι!Ασε που οι φωτογραφίες σου είναι εντελως προκλητικές, δε μας λυπάσαι;;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι πάλι μπράβο!
Φιλιά πολλά!!!
Αχ, Ελένη...
ΔιαγραφήΣας λυπάμαι, αλλά τι να κάνω??
Μακάρι διαδικτυακά να μπορούσα να μοιράσω χαλουμοπιτάκια.
Μακάρι να μπορούσα να τσιμπήσω και κάτι απ΄ τα δικά σας τα μπλόγκ που μπαίνω καθημερινά και λιγουρεύομαι, αλλά δεν γίνεται γμτ!!! Προς το παρόν τουλάχιστον γιατί η τεχνολογία καλπάζει!!!!
Φιλιά και ευχαριστώ για τα λόγια σου!
Φτου, και μόλις μού τελείωσε το χαλούμι. Άντε να πάρω τα πόδια μου να αγοράσω άλλο. Γιατί θα αγοράσω βεβαίως, βεβαίως και θα τα κάνω βεβαίως βεβαίως. Όπως έκανα και τις τρουφίτσες σου με το ινδοκάρυδο χτες, άσπρες όπως σού είπα Χρυσαυγή μου, και με κόλασες. Μπαίνω βγαίνω, τσιμπάω, μπαίνω βγαίνω μασάω... ε, δε γίνεται δουλειά έτσι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήχαχαχαα Μάρθα με κατάλαβες!!
ΔιαγραφήΣε βλέπω στη φωτογραφία όμορφη, μελαχρινή, αδύνατη καλονή και είπα να κάνω τα πάντα για να σε παχύνω. Ετσι λοιπόν αναρτώ συνταγές που θα σου κάνουν κλικ και θα μπεις στον πειρασμό να τις φτιάξεις όλες και να τρως το καταπέτασμα!!
Αυτό ήταν το σατανικό μου σχέδιο που τελικά βγήκε στην επιφάνεια!!!
Φιλιά πολλά!
Φαίνονται πολύ αφράτα! Και το χαλούμι είναι τέλειο! Μπαίνουνε στα υπ'όψιν!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε φιλώ*
Οκ Βέρα μου! Όσο για τον γαύρο που έφτιαξες, χαίρομαι που σας άρεσε!!!
ΔιαγραφήΦιλια και από μένα!
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ BLOG. ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΙΛΟΥΘΩ. ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΝΟΣΤΙΜΕ ΓΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΟ ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ. ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΠΙΤΑΚΙΑ ΣΟΥ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦΙΛΙΑ
Καλως όρισες και ελπίζω να τα λέμε!!!
ΔιαγραφήΕλπίζω επίσης να βοηθήσω στο να εμπλουτίσεις τις συνταγές που αναζητάς!!
Καλή σου μέρα!
Ηρθα ήρθα, πρόλαβα τίποτα ή θα μείνω άκαπνη?
ΑπάντησηΔιαγραφήΦανταστικά Χρυσαυγή μου, θα δοκιμάσω οπωσδήποτε την ζύμη και σε άλλα πιτάκια!
φιλιά πολλά!
Έλα Έρη,
Διαγραφήστο τσακ προλαβαίνεις...
Η ζύμη ταιριάζει φυσικά και με άλλη γέμιση μέσα. Όρεξη να έχεις και φαντασία..
Φιλιά
Εύγε σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠως να μην ξεκινήσεις ένα σχόλιο από τα συγχαρητήρια για μια τόσο φροντισμένη δουλειά, τόσο πάθος για αυτήν και τόσος χρόνος! Όμως, Χρυσαυγή μου, το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό και άξιο πολλών συγχαρητηρίων...
Νόστιμα πιτάκια, με ζύμη τραγανή, αφράτη και πορτοκαλένια! Ο συνδυασμός των υλικών εξασφαλίζει μια γευστική λιχουδιά.
Καλό απόγευμα!
Χίλια ευχαριστώ Ζαμπία μου για όλα!
ΔιαγραφήΤι να πω εγώ τώρα??? Με αποστόμωσες...
Σε φιλώ πολύ!
Καλά... η ζύμη για το φύλλο φαίνεται από τις φωτογραφίες ότι είναι τέλεια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠου να το φάμε κιόλας.
Δεν χορταίνω να τα κοιτάω.. μήπως άμα τα φάω?? χιχι.
Εννοείται πως θα δοκιμασθεί Χρυσαυγή μου.
Μπράβο και για τις ωραίες φωτογραφίες.
Φιλια πολλά :)
Είναι τέλεια η άτιμη Μάριον !
ΔιαγραφήΤο πορτοκάλι και το λάδι την γλυκαίνουν πολύ!
Πιστεύω θα σου αρέσουν αν τα επιχειρήσεις!!
Φιλιά πολλά!
Χρυσαυγή μου είναι απίστευτα τα πιτάκια! Με έχουν ενθουσιάσει και θα τα φτιάξω το σ/κ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν καπνίζω για να σβήσω το τσιγάρο, αλλά ένα χαλουμοπιτάκι το αρπάζω ευχαρίστως!
Πολλά φιλιά!
Μπράβο Jenny μου,
Διαγραφήνα τα φτιάξεις. Αξίζουν. Αρπαξε όσα χαλουμοπιτάκια θέλεις και εδώ είμαι, υπάρχουν κι άλλα!!
Φιλιά πολλά!
Καλέ τί πάθατε με τα χαλουμοπιτάκια;;; Είναι η δεύτερη φορά που τα συναντώ σήμερα!! Υπέροχα Χρυσαυγή μου, γεια στα χέρια σου κι ό,τι πρέπει για εκδρομούλες τώρα με τις ζέστες ή για κολατσιό στη θάλασσα... όσο για το ταλαγάνι... συμφωνώ απόλυτα μαζί σου γιατί και σε μένα το χαλούμι φαίνεται ελαφρώς άνοστο ή πολύ ήπιο σε γεύση!!! Καλό σου Σ/Κ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρύσα μου, φαίνονται υπέροχα! Αύριο κιόλας, αύριο θα τα φτιάξω! Σ ευχαριστώ
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ενημερώνω ότι μόνο χορτάτος μπαίνω στο blog σου, γιατί αν μπω νηστικός είναι ικανός να δαγκώσω το ποντίκι του υπολογιστή.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦάτε μάτια ψάρια είναι το blog και πώς να μην είναι αφού είναι εικονικά τα φαγητά (για τους αναγνώστες τουλάχιστον)
Ενδιαφέρον το ιστολόγιό σου.
Τα εφτιαξα με τη μεγαλη μου κορη και η ζυμη μοσχοβολουσε.Το σχημα ηταν τελειο,ετσι στρουμπουλα που βγηκαν.Εβαλα χαλουμι,λαδοτυρι και λιγο μετσοβονε.Σαν γευση ομως,περιμενα να με ενθουσιασουν περισσοτερο.Αριστεα
ΑπάντησηΔιαγραφή